Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ook bedrijven lopen risico tijdens feestdagen

17 december 2020 - Doordat consumenten tijdens de feestdagen op zoek zijn naar de populairste online deals van het jaar, vormen ze een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Maar consumenten zijn niet de enigen die risico's lopen. Rafe Pilling, Senior Security Researcher bij Secureworks, ziet dat ook bedrijven risico's lopen.  Rondom de feestdagen maken vaak cybercriminelen gebruik van spam, phishing en malware-advertenties. Cybercriminelen proberen de aandacht van hun slachtoffers te trekken en hen te verleiden om onveilige bestanden te downloaden. Deze techniek word veelvuldig toegepast sinds de uitbraak van het coronavirus.

Lees verder  |  Reageer

Forse stijging aantal aanvallen op bedrijfsnetwerken

16 december 2020 - Ook nu we in coronatijd massaal thuiswerken, blijven cybercriminelen op grote schaal bedrijfsnetwerken aanvallen. In het derde kwartaal van 2020 kwam het aantal netwerkaanvallen zelfs uit op het hoogste niveau in twee jaar tijd. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report.  Bedrijven, partners en hun eindklanten vinden in het Internet Security Report informatie over het actuele dreigingslandschap en best practices voor IT-beveiliging. Het rapport bevat onderzoeksdata, analyses van experts en actuele inzichten op het gebied van malware- en netwerkaanvallen.

Lees verder  |  Reageer

Gebruik boekhoudsoftware onder zzp’ers aanzienlijk gegroeid

16 december 2020 - Een grote meerderheid van 70 procent van de ondervraagde ondernemers maakt gebruik van boekhoudsoftware. Dat is aanzienlijk meer dan de 50 procent die in 2019 aangaf boekhoudsoftware te gebruiken. Een derde van de gebruikers van boekhoudsoftware heeft daarbij ook nog de hulp van een boekhouder/accountant. Van de respondenten die geen boekhoudsoftware gebruiken zegt 65 procent voldoende te hebben aan een Excelsheet en een kwart van deze groep heeft een boekhouder/accountant die alles voor ze regelt.

Lees verder  |  Reageer

Zorgverzekering 2021: let op prijs, kwaliteit en inhoud

15 december 2020 - December is voor veel ondernemers een drukke maand. Ze proberen nog net op de valreep hun jaarcijfers een boost te geven, en zijn zich alweer aan het voorbereiden op het nieuwe jaar. Vergeet echter ook niet voor 31 december te kijken of het nodig of interessant is van zorgverzekeraar te wisselen. Als ondernemer is het immers al lastig genoeg als u ziek wordt, dus het is belangrijk dat op dat moment alles goed geregeld is. Kijk daarom niet alleen naar de prijs als u zorgverzekeringen voor 2021 gaat vergelijken, maar ook naar de inhoud en kwaliteit.

Lees verder  |  Reageer

Kwart Nederlanders bereid om met kerst coronaregels te overtreden

15 december 2020 - Maar liefst 28 procent van de Nederlanders is bereid om tijdens kerst meer gasten uit te nodigen dan momenteel is toegestaan. Dit blijkt uit onderzoek van Gourmetten.nl onder 1.133 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Daar staat tegenover dat een vijfde van de ondervraagden de kerstdagen liever alleen doorbrengt dan met vrienden en/of familie.  Met maar liefst 45 procent zijn jongeren het meest bereid om de coronamaatregelen aan hun laars te lappen. Dit valt te verklaren doordat deze groep het minst graag (dertien procent) de kerstdagen alleen doorbrengt.

Lees verder  |  Reageer

Aon-rapport toont route naar ‘the new better’ na coronapandemie´╗┐

14 december 2020 - Aon presenteert in een nieuw wereldwijd onderzoek, regionale bevindingen en trends over hoe organisaties hebben gereageerd op de coronapandemie. Ook wordt in het rapport ‘Helping Organizations Chart a Course to the New Better’ ingegaan op hoe organisaties zich aanpassen als voorbereiding op opkomende long-tail risico’s (risico’s met een kleine kans, maar met een grote impact).

Lees verder  |  Reageer

Slim een auto importeren

14 december 2020 - Een auto importeren kan een goed alternatief zijn als u uw droomauto niet in Nederland kunt vinden of hier gewoon te duur is. Buiten Nederland is het aanbod zoveel groter en door andere belastingregels zijn de prijzen ook vaak een stuk aantrekkelijker. Maar het is wel belangrijk de voor- en de nadelen vooraf goed met elkaar te vergelijken. U wilt tenslotte uiteindelijk niet meer betalen dan wat u in Nederland voor dezelfde auto betaald zou hebben. Daarvoor is het auto importeren niet bedoeld.

Lees verder  |  1 reactie

Nederland wordt te klein voor groei mkb’ers

11 december 2020 - Nederlandse MKB-bedrijven zien over de grenzen steeds meer kansen voor expansie. Zo staat momenteel 35 procent positief tegenover de overname van of door een bedrijf in het buitenland. Dat is een groei van 25 procent in vergelijking met 2019, blijkt uit cijfers van Marktlink. In de afgelopen jaren signaleert Marktlink een substantiële groei van zulke transacties. Een vergelijkbare ontwikkeling is zichtbaar bij bedrijven in andere Europese landen, blijkt uit aanvullend onderzoek als onderdeel van de Marktlink Monitor.

Lees verder  |  Reageer

Erotica en rookmelders populair

11 december 2020 - Rookmelders, erotische producten en fitnessapparaten waren dit jaar de meest opvallende stijgers tijdens het Black Friday- en Cyber Monday weekend in vergelijking met 2019. De pandemie brengt duidelijk veranderingen in de vrijetijdsbesteding met zich mee. Daarnaast stonden nieuwe ultrahoge resolutie televisies (8K) hoog in het lijstje van stijgers. Dit blijkt uit cijfers van Kieskeurig.nl.

Lees verder  |  Reageer

2021: cashflow-crisis ligt op de loer

11 december 2020 - Een kwart van alle Europese bedrijven zit volgend jaar krap bij kas en heeft daardoor moeite om de facturen te betalen. Dat voorspelt de researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes. Alleen met steunpakketten van de overheid en banken is een cashflow-crisis te voorkomen. Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland: "Een groot deel van het bedrijfsleven lijdt volgend jaar tot twintig procent meer operationeel verlies in vergelijking met het pre-crisis niveau. Daarbij gaat het vooral om de covid-gevoelige sectoren. Als daar bovenop in de loop van 2021 de staatsteun wegvalt of vermindert, achten wij de kans groot dat een op de vier Europese bedrijven in 2021 in een cash-flow crisis terecht komt. Voor Nederland gaan we uit van een van de vijf bedrijven."

Lees verder  |  Reageer

Achterstallige betalingen in Nederland stijgen met 75 procent

10 december 2020 - Tijdens de coronacrisis is het aantal achterstallige betalingen maar liefst met driekwart gestegen. Bedrijven blijken vaker bereid vooral binnenlandse klanten langere betalingstermijnen te geven. Dat blijkt uit de Betalingsbarometer voor West-Europa waarin Atradius de betalingsmoraal van 2.603 bedrijven in dertien landen heeft onderzocht. Uit het onderzoek van Atradius blijkt dat 56 procent van facturen sinds het begin van de coronacrisis achterstallig is, in vergelijking met 32 procent in dezelfde periode een jaar geleden. Dit komt overeen met een stijging van 75 procent.

Lees verder  |  Reageer

Aantal nieuwe personenauto’s daalde in november ruim veertien procent

9 december 2020 - Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt dat er in november 33.499 nieuwe personenauto’s werden geregistreerd. Dat is 14,3 procent minder dan in dezelfde maand in 2019 en bijna vijf procent meer dan afgelopen oktober. Tot en met november werden in Nederland 313.501 nieuwe personenauto’s geregistreerd; ruim 90.000 -oftewel 22,3 procent- minder dan in de eerste elf maanden van vorig jaar. De brancheverenigingen gaan voor 2020 uit van een eindtotaal van 350.000 registraties, terwijl dat er in het vorige kalenderjaar 446.000 waren.

Lees verder  |  1 reactie

De balans is zoek: een oproep tot meer controle over online gebruikersdata

9 december 2020 - Onze digitale voetafdruk ziet er tegenwoordig meer uit als het voetspoor van een marathonloper. Bovendien begrijpen online gebruikers veel meer over hoe hun online profielen worden opgebouwd en eisen ze meer controle over hoe hun data wordt opgeslagen en gebruikt. Gebruikers verwachten hetzelfde niveau van controle over hun online privacy als ze hebben over hun fysieke privacy. En terecht, vindt Shruthi Chindalur, Executive Managing Director bij Criteo: "Online privacy, en hoe dit eruit moet zien, is al tijdenlang een gespreksonderwerp. Maar nu wordt het door recente ontwikkelingen essentieel om voor eens en voor altijd de toekomst van persoonlijke advertenties te bepalen."

Lees verder  |  Reageer

Eerste ‘normale’ cao-maand sinds begin crisis

8 december 2020 - In november werden iets meer cao’s afgesloten dan in de novembermaand in andere jaren, 25 dit jaar tegenover 22 in andere jaren. Het is voor het eerst sinds het begin van de crisis dat in een maand meer cao’s dan ‘normaal’ tot stand kwamen. Dit kan duiden op het begin van een inhaalslag bij het afsluiten van cao’s. Momenteel zijn zo’n 200 cao’s afgelopen zonder te zijn vernieuwd. Dat meldt AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, in haar cao-maandbericht.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  460