Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Kopzorgen bij securityteams door advanced persistent threats en privilege escalation

23 mei 2022 - Infoblox deelt de resultaten van zijn jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar security-uitdagingen, -kosten en -oplossingen in het bedrijfsleven. Uit het rapport blijkt dat terwijl organisaties hun digitale transformatieprojecten versnellen om werk op afstand te ondersteunen, aanvallers vol inzetten op kwetsbaarheden in deze projecten.

Lees verder  |  Reageer

80 procent van alle beveiligingsincidenten komt door het tekort aan security-vaardigheden

5 mei 2022 - Fortinet publiceert het ‘2022 Cybersecurity Skills Gap Report’. Uit dit onderzoeksrapport blijkt dat het aanhoudende tekort aan security-vaardigheden organisaties voor diverse problemen stelt, waaronder kostbare beveiligingsincidenten. Het tekort aan beveiligingsvaardigheden blijft daarom een belangrijk aandachtspunt voor managers op C-niveau en wordt ook steeds vaker een prioriteit voor de directie.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemingen investeren aanzienlijk meer om zich tegen ransomware te wapenen

3 mei 2022 - SANS Institute presenteert de resultaten van Ransomware Defense Report 2022. De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van grootschalige ransomware-aanvallen. Tegelijkertijd zijn Detection and Response-technologieën binnen cyberbeveiliging sterk geëvolueerd. Veel organisaties richten zich (met succes) op het voorkomen van ransomware en malware-aanvallen om aanvallers beter op te sporen.

Lees verder  |  Reageer

Verantwoord gebruik gegevens sleutel tot vertrouwen

28 april 2022 - Merken worden in de digitale economie in toenemende mate uitgedaagd om vertrouwen bij klanten op te bouwen. Niet langer draait het om het ‘winnen’ van zulk vertrouwen; er is een duurzame relatie nodig om aan de klantloyaliteit en het vertrouwen te werken. Bijna 8 op de 10 (78 procent) senior leiders vindt het moeilijker om vertrouwen op te bouwen en te behouden dan twee jaar geleden.

Lees verder  |  Reageer

96 procent van de organisaties slachtoffer van cyberaanvallen via de toeleveringsketen

22 april 2022 - Maar liefst 96 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux heeft te maken gehad met een cyberaanval als gevolg van kwetsbaarheden in hun toeleveringsketen. De Benelux scoort daarmee aanmerkelijk hoger op dit vlak dan het wereldwijde gemiddelde van 93 procent. Dit blijkt uit het wereldwijde onderzoek naar third party cyber risk management van BlueVoyant onder 1650 CIO's, CISO's en CPO's die verantwoordelijk zijn voor het cyberrisicobeheer in hun toeleveringsketen, waaronder 277 respondenten uit de Benelux.

Lees verder  |  Reageer

Aantal netwerkaanvallen op hoogste punt in drie jaar

15 april 2022 - Het risico op netwerkaanvallen blijft toenemen. Daarvoor waarschuwt WatchGuard Technologies in het Internet Security Report over Q4 van 2021. Het aantal gedetecteerde netwerkaanvallen kwam dit kwartaal uit op het hoogste punt in drie jaar tijd. De onderzoekers zagen ook een recordaantal aanvallen met ‘evasive malware’. Verder werden er 33 procent meer geavanceerde bedreigingen gedetecteerd, een indicatie dat het aantal zeroday-dreigingen hoger ligt dan ooit.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse ondernemers duiken in Web 3.0 en NFT’s

14 april 2022 - Zoekopdrachten gerelateerd aan NFT’s op het Fiverr maken een enorme sprong omhoog. Nederlandse ondernemers zochten maar liefst 1060 procent vaker naar NFT’s en gerelateerde zaken in het afgelopen kwartaal. Daarnaast blijken de website en marketing de belangrijkste pijlers waar ondernemers geld aan uitgeven.

Lees verder  |  Reageer

Zo vind je de printer die bij jouw onderneming past

11 april 2022 - De wereld is in rap tempo gedigitaliseerd de afgelopen decennia. Kijk bijvoorbeeld maar naar hoe email de functie van post heeft overgenomen. Toch wordt er nog behoorlijk wat hardcopy geprint. En dat is ook niet verwonderlijk. Zeker niet als het gaat om zakelijke documenten. Mensen lezen afgedrukte tekst namelijk geconcentreerder. Bovendien slaan ze minder snel een of meerdere zinnen over.

Lees verder  |  Reageer

Vier cybersecuritystrategieën voor mobile devices en hybride werkplekken

11 april 2022 - Elke maand worden zes miljoen mobiele apparaten wereldwijd geïnfecteerd met malware, blijkt uit het Nokia Threat Intelligence Report. Smartphones en tablets zijn een integraal onderdeel van zakelijk succes geworden. De apparaten faciliteren samenwerking, communicatie en toegang tot bedrijfsgegevens.

Lees verder  |  Reageer

Cyberaanvallen vanaf Chinese IP-adressen op NAVO-landen stijgen met 116 procent

1 april 2022 - Check Point Research (CPR) stelt vast dat cyberaanvallen vanaf Chinese IP-adressen en gericht op NAVO-landen stegen met 116 procent, wereldwijde aanvallen stegen met 72 procent. CPR kan de cyberaanvallen niet toeschrijven aan specifieke Chinese entiteiten of aan een bekende Chinese dreigingsactor. De observatie duidt op een trend dat hackers, waarschijnlijk binnen China en daarbuiten, na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne steeds vaker Chinese IP-adressen gebruiken als bron voor cyberaanvallen.  

Lees verder  |  Reageer

DDoS-aanvallen werden in 2021 groter en complexer

31 maart 2022 - Distributed Denial-of-service (DDoS)-aanvallen zijn vorig jaar in aantal licht afgenomen, maar werden wel steeds groter en complexer van aard. Het totale volume van in 2021 geregistreerde aanvallen is met drie procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, maar de ernst van de aanvallen is in de loop van het jaar aanzienlijk toegenomen.

Lees verder  |  Reageer

Wachtwoordopslag bevat risico’s juist voor snelgroeiende bedrijven

31 maart 2022 - Uit een recent onderzoek van Beyond Identity, aanbieder van onzichtbaar op de achtergrond werkende multi-factorauthenticatie (MFA), onder meer dan 1.000 werknemers van snelgroeiende bedrijven blijkt hoe kwetsbaar deze organisaties zijn voor beveiligingsdreigingen die voorkomen uit wachtwoordtechnieken die niet goed functioneren.

Lees verder  |  Reageer

Kleine bedrijven driemaal vaker doelwit van social engineering-aanvallen dan grote

28 maart 2022 - Een nieuw rapport van Barracuda laat zien hoe spearphishing-aanvallen zich ontwikkelen. Het rapport, Spear Phishing: Top Threats and Trends Vol. 7 – Key findings on the latest social engineering tactics and the growing complexity of attacks, geeft een overzicht van recente trends in spearphishing-aanvallen en laat zien wat bedrijven kunnen doen om zich hiertegen te beschermen.  

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  49