Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Kleine mkb-bedrijven zien zichzelf nog steeds niet als doelwit van cybercriminelen

25 november 2021 - De meeste kleine mkb-bedrijven (55 procent) en zzp’ers (63 procent) geloven dat hun onderneming geen interessant doelwit is voor cybercriminelen. Ook zien zij cybercriminaliteit niet als een van de risico’s met de hoogste financiële impact. Dit blijkt uit een onderzoek onder ongeveer 750 zzp’ers en mkb-bedrijven dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd.

Lees verder  |  Reageer

Zo zorg je als ondernemer voor een veilige thuiswerksituatie voor het personeel

22 november 2021 - Het thuiswerken heeft ontzettend veel veranderd in het bedrijfsleven. Zo dienen werkgevers ineens op verschillende locaties een werkplek te faciliteren. Deze werkplek dient niet alleen werkbaar te zijn, maar deze dient ook nog eens veilig te zijn! Met de veiligheid van de werkplek doelen we met name op de digitale veiligheid van de werknemers en de bedrijfsgegevens.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven verweren zich niet goed genoeg tegen cyberaanvallen

16 november 2021 - Meer dan de helft (55 procent) van de grote bedrijven houdt cyberaanvallen niet effectief tegen, ontdekt aanvallen te laat en verhelpt ze niet of vermindert de impact van aanvallen niet, zo blijkt uit het State of Cybersecurity Resilience 2021 onderzoek van Accenture, gebaseerd op een enquête onder meer dan 4.700 executives wereldwijd.

Lees verder  |  Reageer

To Pay or Not to Pay, dat is de vraag

22 oktober 2021 - Ransomware veroorzaakt slapeloze nachten voor bestuurders, CIO's en CFO's over de hele wereld en in Nederland. Ook neemt het aantal aanvallen steeds verder toe. Onlangs veroorzaakte de aanval op het ROC Mondriaan, waarbij persoonlijke gegevens van leerlingen en personeel openbaar werden gemaakt, grote schade in de digitale én de echte wereld.

Lees verder  |  Reageer

Hackers vallen 'zero-day' kwetsbaarheden aan voordat bedrijven kunnen ingrijpen

21 oktober 2021 - HP publiceerde recentelijk haar nieuwste wereldwijde HP Wolf Security Threat Insights Report, waarin een analyse van aanvallen op cyberbeveiliging in de reële wereld is opgenomen. Dankzij isolering van bedreigingen die detectietools hebben omzeild en bij de eindgebruikers terecht zijn gekomen heeft HP Wolf Security een uniek inzicht verworven in de nieuwste technieken van cybercriminelen. 

Lees verder  |  Reageer

Werken met partners kan duur komen te staan

15 oktober 2021 - De nieuwste editie van Kaspersky's jaarlijkse IT Security Economics-rapport onthult de toenemende ernst van cybersecurity-incidenten die bedrijven treffen via leveranciers met wie ze gegevens delen. Voor een Europees bedrijf was de gemiddelde financiële impact van een dergelijk incident 1,7 miljoen euro (2 miljoen dollar) in 2021. Daarmee is dit het vijfde duurste type incident voor Europese bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Een op de zeven Nederlanders lijdt financiële schade door phishing

12 oktober 2021 - Bedrijven moeten hun klanten beschermen tegen phishingmails en malafide websites. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, zo blijkt uit de Monitor Phishing en Merkvertrouwen 2021 van Mimecast. Het onderzoek toont aan dat cybercriminelen de Nederlandse consument op grote schaal bestoken met nepmailtjes. Vaak doen ze zich met behulp van een vals (‘gespooft’) e-mailadres voor als een bekend bedrijf.

Lees verder  |  Reageer

Vier belangrijke aspecten van printbeveiliging voor bedrijven

8 oktober 2021 - Een van de problemen bij het opbouwen van een veilige IT-omgeving, die zowel klanten als de gevoelige data van organisaties beschermt, komt voort uit de onzekerheid over hoe de toekomst van werk eruit zal zien. Printbeveiliging in een hybride werkomgeving kan een blinde vlek zijn voor IT-professionals en Peter van Broekhoven van Lexmark legt uit waarom het belangrijk is om het volgende in overweging te nemen.

Lees verder  |  Reageer

Meeste malware komt binnen via versleutelde verbindingen

8 oktober 2021 - De overgrote meerderheid (91,5 procent) van de malware vindt zijn weg naar bedrijfsnetwerken via verbindingen met https-versleuteling. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. De securityspecialist zag daarnaast een alarmerende stijging van het aantal aanvallen met ransomware en fileless malware in het tweede kwartaal van 2021.

Lees verder  |  Reageer

Tweederde van alle organisaties was doelwit van minstens één ransomware-aanval

7 oktober 2021 - Fortinet publiceert het 2021 Global State of Ransomware Report. Uit dit enquêterapport komt naar voren dat de meeste organisaties zich meer zorgen maken om ransomware dan om elke andere cyberbedreiging. De meerderheid zei zich te hebben voorbereid op ransomware-aanvallen. Dat deden ze onder meer door security awareness-training voor het personeel, risicobeoordelingsplannen en cybersecurity-verzekeringen.

Lees verder  |  Reageer

Hoe bescherm je jouw klanten tegen phishing en ransomware?

30 september 2021 - Thuiswerken bracht de afgelopen periode een stroom van nieuwe toepassingen op gang. Teams, groot en klein, moesten sinds de lente van vorig jaar leren in Microsoft’s 365-omgeving te werken, maakten kennis met Teams, Zoomden erop los en creëerden zo allerlei kieren in hun digitale veiligheid. Cybercriminelen zien kleine en middelgrote bedrijven daarom óók als doelwit in hun aanvallen. Ze zijn namelijk gemakkelijker te infiltreren dan grotere organisaties, en bieden soms óók toegang tot hun eigen klantenbestand.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse zorginstellingen zijn onvoldoende beschermd tegen e-mailfraude

23 september 2021 - Het is inmiddels de norm dat afspraken voor de huisarts, het ziekenhuis en een vaccinatie online worden geboekt. En nu het digitale coronapaspoort definitief wordt ingevoerd als toegangsbewijs voor allerlei diensten, is cybersecurity nog nooit een belangrijker thema geweest voor de zorgsector. 

Lees verder  |  Reageer

Een op de tien onderzochte cybersecurityincidenten: ernstig

23 september 2021 - Een op de tien (negen  procent) voorkomen cybersecurityincidenten hadden kunnen leiden tot een grote verstoring of tot ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsmiddelen van bedrijven. Dit blijkt uit geanonimiseerde metadata over het vierde kwartaal van 2020 die vrijwillig is verstrekt door klanten van Kaspersky die gebruik maken van de Managed Detection and Response-service (MDR). Kaspersky analyseerde de aanvallen om te zien hoe wijdverspreid en ernstig de opgeloste incidenten waren.

Lees verder  |  Reageer

119 aanbieders onderzocht: zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt

7 september 2021 - Meer dan de helft van de websites van aanbieders van essentiële diensten heeft duidelijke tekortkomingen op het gebied van digitale toegankelijkheid. Veel websites van nutsbedrijven en andere aanbieders van vaste lasten zijn daardoor lastig te gebruiken voor mensen met een visuele of andere beperking.

Lees verder  |  1 reactie
1  2  3  4  5  ...  47