Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gemiddelde Europese occasionprijs dit jaar wederom gestegen

6 januari 2021 - Uit recente Europese data van AutoScout24 blijkt dat de gemiddelde occasionprijs in Europa dit jaar met 371 euro is gestegen ten opzichte van 2019. Alhoewel er een stijging zichtbaar blijft, is deze minder groot dan voorgaande jaren. Vorig jaar bedroeg deze stijging namelijk nog 886 euro. Voor Nederland geldt een gemiddelde prijsstijging van 94 euro vergeleken met vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Minder autoverbruik: zo komt uw auto de winter door zonder onverwachte kosten

5 januari 2021 - De eerste nachtvorst is achter de rug en veel Nederlanders hebben de ruiten van hun auto waarschijnlijk al moeten krabben, kortom: de winter is in aantocht. De kans op autopech lijkt dit jaar kleiner, veel auto’s staan immers door het thuiswerken deze winter vaker of langer stil en tijdens de kerstvakantie is het rustiger op de wegen. Toch is dit niet helemaal waar, want het stil laten staan van een auto tijdens de wintermaanden heeft ook een keerzijde.

Lees verder  |  Reageer

Twee derde bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht

5 januari 2021 - Ondernemers die huizen verduurzamen, hebben zich in november goed hersteld van de coronacrisis. Zo is de omzet van twee op drie bedrijven die actief zijn in de duurzame energiesector gelijk of zelfs hoger dan begin dit jaar werd verwacht, constateert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) in een inventarisatie van de effecten van de coronacrisis op deze bedrijven. Deze stijging is onder meer het gevolg van een groeiende groep huizenbezitters die bereid is in het eigen huis te investeren. Dit komt ook naar voren in een aanvullende analyse van ABN AMRO.

Lees verder  |  Reageer

Supermarkten realiseren 22 procent energie-efficiëntie in periode 2010-2019

4 januari 2021 - Nederlandse supermarkten werken hard aan de verlaging van de CO2-uitstoot. Met nog één jaar op de teller, is de gezamenlijke doelstelling van twintig procent meer energie-efficiëntie in 2020 al behaald. Nederlandse supermarkten hebben in de periode 2010-2019 namelijk 22 procent efficiëntie gerealiseerd. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage ‘Ontwikkeling energie-efficiëntie in de supermarktsector’.

Lees verder  |  Reageer

Visie 2025 wegvervoer en logistiek: Zet in op slimmer werk(en) en behoud sociale infrastructuur

4 januari 2021 - De sector transport en logistiek is hard geraakt door het stilvallen van de economie als gevolg van COVID-19. Met een arbeidsmarktplan Transport en Logistiek bestaande uit een pakket aan crisismaatregelen investeren sociale partners in de sector in behoud en inzetbaarheid van werknemers die in de afgelopen jaren zijn ingestroomd vanwege de grote spanning op de arbeidsmarkt. Daarnaast moet de sector oplossingen bieden voor ontwikkelingen die al vóór de coronacrisis speelden. Technologie, platformisering en verduurzaming gaan een steeds belangrijkere rol spelen voor veranderingen in de werkgelegenheid.

Lees verder  |  Reageer

2021 in de glazen bol: vier voorspellingen voor retail en supply chains

31 december 2020 - 2020 was een turbulent jaar waarin veel sectoren hard getroffen werden; en retail was daarop geen uitzondering. Niet-essentiële winkels hebben vorige week hun deuren moeten sluiten en dit veroorzaakt grote drukte bij webshops, in distributiecentra en bij pakketbezorgers. Ongeacht of er komend jaar snel een vaccin komt, retailers worden flink op de proef gesteld. Denk hierbij aan veranderingen in het consumentengedrag, zoals de flinke stijging in online aankopen.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor een goede start met uw belastingzaken

31 december 2020 - Voor veel ondernemers was het een zwaar jaar. Toch zijn er ook nu veel ondernemers die een bedrijf zijn gestart. De Kamer van Koophandel ziet al voor zes maanden op rij een groei in het aantal startende ondernemers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Bent u net gestart met ondernemen of van plan om u in 2021 in te schrijven? Met deze vijf tips voor uw belastingzaken gaat u goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Lees verder  |  Reageer

Zelfstandige ondernemers met arbeidshandicap hebben het niet onder de markt

31 december 2020 - Slechts een op de drie zelfstandige ondernemers met een arbeidshandicap heeft werkbaar werk. Meer dan de helft ervaart werkstress. Zij zijn vaker dan andere ondernemers het slachtoffer van intimidatie, pesterijen en/of ongewenst seksueel gedrag en hebben het zwaarder op financieel-economisch vlak. Dat blijkt uit de werkbaarheidsmeting 2019 van de Stichting Innovatie en Arbeid die de werkbaarheidssituatie van zelfstandige ondernemers in kaart brengt.

Lees verder  |  Reageer

Slim werkgeven in coronatijd

30 december 2020 - De coronacrisis heeft een grote impact op het mkb. Waar sommige ondernemers zien dat hun bedrijf groeit, hebben anderen juist te maken krijgen met krimp. Ook zijn er ondernemers die hun bedrijf transformeren om in te spelen op de kansen die door corona zijn ontstaan. Om mkb-ondernemers te ondersteunen bij allerhande vraagstukken die hand in hand gaan met de groei, krimp en transformatie van hun bedrijf, biedt het ministerie van SZW op het platform Slimwerkgeven handvatten die mkb-ondernemers helpen bij hun personele uitdagingen als werkgever in coronatijd.

Lees verder  |  Reageer

In coronatijd kan een incasso kort geding uitkomst bieden

29 december 2020 - In tegenstelling tot wat veel advocaten zeggen, kan een incasso kort geding een zeer geschikt incassomiddel zijn om wanbetalers in rechte tot betaling te laten veroordelen. Ook in tijden van corona. Het is dan wel zaak om de vordering en het spoedeisend belang goed te onderbouwen. Dat zegt Vincent Willems, advocaat bij e-Legal incasso advocaten. "Veel advocaten zijn onbekend met de mogelijkheid om een incasso kort geding aan te spannen of adviseren hun klanten dat niet te doen als het gaat om een betwiste vordering. Dit is echter vaak een verkeerd advies. Want juist ook betwiste vorderingen kunnen in een incasso kort geding worden behandeld. Zeker in coronatijd, waarin veel debiteuren op omvallen staan, kan dit voor een ondernemer het verschil betekenen tussen wel of niet betaald krijgen."

Lees verder  |  Reageer

Veerkrachtige bedrijven vinden na corona sneller weg naar herstel

29 december 2020 - De coronacrisis zorgt voor grote verschillen tussen sectoren die er wel of juist niet in slagen hun verdienmodel tijdig aan de omstandigheden aan te passen, concludeert ABN AMRO in haar Sectorprognoses 2021 en 2022. Zo heeft de crisis in 2020 in de leisuresector (-50 procent) en retail (-acht procent) diepe sporen getrokken en ook volgend jaar zullen verschillende branches nog niet volledig zijn hersteld. Tot sprake is van groepsimmuniteit is de kans groot dat bioscopen, eetcafés, musea, attractieparken en de reisbranche de capaciteit niet volledig kunnen benutten.

Lees verder  |  Reageer

Accountantskosten in de zorg dalen voor het eerst in vijf jaar

28 december 2020 - Na jaren van gematigde prijsstijgingen, heeft de zorg voor het eerst in vijf jaar minder uitgegeven aan accountantskosten. De zorgsector was in 2019 aan accountantskosten € 97,9 miljoen kwijt, een daling van bijna een procent. Sinds 2015 (totale kosten € 85,7 miljoen) toen een grote stelselwijziging werd doorgevoerd, stegen de kosten met ruim € 12 miljoen euro. Gemiddeld zijn zorginstellingen € 129.000 per jaar kwijt aan accountantskosten. GGZ-instellingen zijn daarbij het duurst uit, vooral door hogere kosten voor (extra) controlewerkzaamheden.

Lees verder  |  2 reacties

Een op de drie topsporters wordt na sportcarrière ondernemer

28 december 2020 - Van alle (gestopte) Nederlandse topsporters die tussen 1992 en 2010 een Olympische medaille wonnen, is 55,1 procent nog altijd actief in een sportgerelateerde functie. 34,4 procent van alle ex-topsporters is eigenaar of oprichter van een eigen onderneming of stichting. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van CVSter.nl naar de cv’s van alle Olympische medaillewinnaars tussen 1992 en 2010.

Lees verder  |  1 reactie

Zes netwerk kanaaltrends voor 2021

28 december 2020 - Zyxel Networks ziet zes belangrijke trends voor resellers voor het komende jaar.  "Nu er vaccins in zicht zijn om de huidige pandemie die 2020 op zijn kop zette in te tomen, is het interessant te zien welke technologische trends in 2021 invloed zullen hebben op het kanal," aldus Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. "We hebben ze hier daarom op een rijtje gezet."  

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  460