Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

E-commerce in het buitenland: verschillen en overeenkomsten met Nederland

3 december 2021 - De e-commerce markt in Nederland is ver ontwikkeld en is de afgelopen Jaren in een stroomversnelling gekomen. Steeds meer Nederlandse webshops kijken nu ook naar het buitenland als potentiele groeimarkt voor hun onderneming. Een goede voorbereiding en onderzoek naar lokale verwachtingen van webshops en bezorging is belangrijk voordat de stap naar het buitenland wordt gezet.

Lees verder  |  Reageer

Het puntje op de i bij de entree van je bedrijfspand

2 december 2021 - De entree is het visitekaartje van je onderneming. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat het er hier verzorgd uitziet. Een pui die goed in de verf zit, schone ramen, een duidelijke vermelding van de bedrijfsnaam, een paar mooie planten of bloemen en eventueel een balie waar bezoekers zich kunnen melden. Maar heb je ook wel eens op de vloer gelet?

Lees verder  |  Reageer

Zeven tips voor een onverslaanbare klantervaring

29 november 2021 - De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat de klantervaring zowel belangrijk is voor het aantrekken als voor het behouden van klanten. Klanten verwachten niet alleen een goed product, maar ook een soepele levering en beschikbare support. Tegelijkertijd realiseren zich steeds meer bedrijven wat de waarde is van het gebruiken van de klantervaring als een middel om zich te onderscheiden van een groot aantal beschikbare leveranciers.

Lees verder  |  Reageer

Hoe haal je de juiste klanten binnen voor je startup?

19 november 2021 - Groei. Het is de eerste grote hindernis voor de meeste bedrijven die net starten, en eentje waarover velen struikelen. Volgens Sudheesh Nair, CEO van ThoughtSpot en voorheen bestuurder bij Nutanix, zijn voor elke startup de eerste tien klanten de sleutel tot groei. Maar het verwerven van de juiste tien klanten vereist strategie en zelfevaluatie die niet vanzelfsprekend zijn voor de gemiddelde ondernemer.

Lees verder  |  Reageer

De impact van een goede portretfoto

18 november 2021 - We leven in een digitale wereld. De eerste ontmoeting, of het eerste contact met mensen vindt vaak plaats via social media. Bijvoorbeeld via een online bericht zoals chat of email of via een kennismaking op LinkedIn. Een persoonlijke eerste indruk van iemand krijgen is daardoor volledig veranderd. Je kijkt elkaar vaak niet meer rechtstreeks in de ogen, maar je kijkt naar de foto van degene met wie je praat.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven moeten voordelen van data delen aantonen voordat klanten toestemming geven

17 november 2021 - Veel mensen in Nederland en de EMEA-regio zijn bereid om data met bedrijven te delen in ruil voor een betere dienstverlening, ondanks dat ze daar aanvankelijk terughoudend tegenover staan. Dit blijkt uit onderzoek van Experian, uitgevoerd door Forrester Consulting.

Lees verder  |  Reageer

Hoe maak je van Black Friday een succes?

12 november 2021 - Met de feestdagen in aantocht, zijn zo goed als alle retailpijlen gericht op Black Friday en Cyber Monday. Ook dit jaar wordt verwacht dat het verkeer naar de webwinkels enorm toe zal nemen en dan is goede communicatie met en naar je klant cruciaal. Daarom deelt Bas van de Brug, een van de twee eigenaars en oprichters van Shopify-merchant Colourful Rebel, graag een aantal praktische tips.

Lees verder  |  Reageer

Nee tegen Black Friday: Nederlanders zitten niet te wachten op Amerikaanse kortingsdag

11 november 2021 - Vrijdag 26 november is het weer zover: Black Friday. De kortingsdag wordt jaarlijks door veel retailers groots aangekondigd met als resultaat koopjesgekte in volle winkelstraten en uitzonderlijke drukte bij webshops; dat is tenminste het beeld dat wordt geschetst. Maar is dit wel de realiteit? Uit onderzoek van Manhattan Associates blijkt dat Nederlanders niet echt zitten te wachten op de Amerikaanse kortingsdag.

Lees verder  |  Reageer

Vier op de tien webshophouders halen minder voldoening uit werk door marketplaces

9 november 2021 - Vier op de tien ondernemers of eindverantwoordelijken achter een webshop zegt minder voldoening uit zijn of haar werk te halen als er zaken worden gedaan via een marketplace. Dat blijkt uit onderzoek van Wolfpack onder 449 ondernemende of in loondienst werkende managers en eigenaren van webshops, uitgevoerd door Panelwizard.

Lees verder  |  Reageer

Onderzoek: B2B-webshops laten klanten nog te vaak in de steek

27 oktober 2021 - B2B-leveranciers schieten nog te vaak te kort in het online bedienen van hun klanten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Iets meer dan de helft (52 procent) van B2B-webshops voldoet niet volledig aan de verwachtingen. De grootste frustraties van kopers zijn moeite met het vinden van relevante producten (32 procent), geen of niet genoeg productafbeeldingen of video's (30 procent) en het onvermogen om met iemand te praten of een vraag te stellen (28 procent).

Lees verder  |  Reageer

Kwart retailers verlamd door faalangst

20 oktober 2021 - Faalangst verlamt een kwart van de Nederlandse retailsector. 25 procent van de retailers neemt geen beslissingen vanwege de mogelijke gevolgen. Volgens onderzoek, uitgevoerd door Opinium en LiveArea, staan bedrijfsleiders in de retail stil en willen zij niet innoveren of nieuwe functies, producten of diensten ontwikkelen uit angst om te falen.

Lees verder  |  Reageer

Volwassen customer experience leidt tot veerkracht, omzetgroei en behoud van personeel

18 oktober 2021 - Uit nieuw onderzoek van Zendesk in samenwerking met Enterprise Strategy Group (ESG) blijkt dat het voor bedrijven die het afgelopen jaar verder hebben geïnvesteerd in het verbeteren van hun klantervaring (customer experience, CX) zestien keer waarschijnlijker is dat ze weerbaarder uit de pandemie komen. Ook hebben zij drie keer meer kans om hun klantenbestand jaar na jaar uit te breiden.

Lees verder  |  Reageer

38 procent bedrijven staat onverschillig tegenover veroordeling klant

11 oktober 2021 - Maar liefst 38 procent van de Nederlandse bedrijven geeft aan het niet belangrijk te vinden om te weten of een uiteindelijke begunstigde van een bedrijf waar de organisatie zaken mee doet een veroordeling achter zijn naam heeft. Dat blijkt uit onderzoek van Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 werkenden die eindbeslisser zijn binnen hun werkgebied.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven kunnen productinformatie beter benutten met 2D codes

4 oktober 2021 - De barcode die nu op productverpakkingen staat, biedt beperkte mogelijkheden om informatie te verstrekken. Nadert het tijdperk van de barcode zijn einde? Of het nu gaat om de reis van een product van herkomst tot na verkoop te kunnen volgen of direct met consumenten kunnen communiceren, over bijvoorbeeld herkomst, garantie, terugroepactie, aanbiedingen of houdbaarheid.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  50