Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Navigeren door het onbekende: bankieren voor KMO’s in tijden van onzekerheid

9 april 2021 - Terwijl lockdowns over de hele wereld versoepelen en de uitrol van vaccins de hoop op ‘normaliteit’ ziet terugkeren, is er nog veel onduidelijk over hoe economieën zich over de komende maanden en jaren zullen herstellen. Deze onzekerheid zal het beheer van zaken als de cashflow voor bedrijven ongetwijfeld moeilijk maken.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst herinnert ondernemers aan inleverdatum belastingaangifte

8 april 2021 - Belastingaangifte doen in coronatijd kan voor ondernemers best een klus zijn. Het is daarom verstandig ruim vóór 8 mei aanstaande met de aangifte te beginnen. Om de ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten invullen op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Recordhoeveelheid crowdfunding

8 april 2021 - In het eerste kwartaal van 2021 is een recordhoeveelheid gefinancierd via crowdfunding in Nederland. Uit de laatste analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat er 112 miljoen euro gecrowdfund is. Nog nooit werd er in één kwartaal zoveel geld opgehaald via crowdfunding.

Lees verder  |  Reageer

Exact mkb monitor: gemiddelde betalingstermijn in mkb blijft krimpen

6 april 2021 - Grote bedrijven moeten de rekeningen van hun mkb-leveranciers sneller gaan betalen: niet meer wettelijk binnen 60, maar binnen 30 dagen. Dat is de drijfveer achter het wetsvoorstel 'Wet Betaaltermijnen’ dat staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken voorstelde in de Tweede Kamer. Daarbij gaat het specifiek om de rekeningen van kleine en middelgrote ondernemers die leveren aan grootbedrijven.  

Lees verder  |  Reageer

Een op de vijf zzp’ers maakt zich zorgen om belastingaangifte

2 april 2021 - Door toegewezen coronasteunmaatregelen moeten ondernemers dit jaar extra opletten bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Dit zorgt voor onrust onder zelfstandige ondernemers, blijkt uit onderzoek onder 737 Nederlandse zzp’ers, uitgevoerd door Tellow.

Lees verder  |  1 reactie

Nederlanders pinnen door corona 30 procent minder cash

30 maart 2021 - In 2020 haalden Nederlanders minder contant geld ‘uit de muur’ dan een jaar eerder. Waar we vorig jaar gemiddeld opgeteld € 1.424 uit de geldautomaat pinden, was dit totaalbedrag in 2019 nog € 2.039 per jaar. Door corona is de daling drie keer zo sterk als voorgaande jaren. Dit en meer blijkt uit een analyse van Knab op basis van ruim 1,5 miljoen geanonimiseerde transacties.

Lees verder  |  Reageer

Zes tips voor succesvolle financieringsaanvraag tijdens corona-crisis

29 maart 2021 - De komst van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen vanuit de overheid, maakt dat ondernemers voor onverwachte situaties komen te staan. Maar hoe zorgt u voor een  succesvolle (her)financiering van uw onderneming? Hiermee wordt treasury prioriteit. Treasury specialist Irma Langeraert van Ilfa deelt zes stappen om de financieringsaanvraag nog succesvoller te laten verlopen.

Lees verder  |  Reageer

Aantal autodiefstallen laatste vijf jaar ruim 26 procent gedaald

18 maart 2021 - Sinds 2016 is het aantal autodiefstallen in Nederland met ruim 26 procent afgenomen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Nederland de afgelopen jaren een stuk veiliger te zijn geworden. Werden er vijf jaar geleden nog 13.224 auto’s gestolen, waren dat er in 2020 nog slechts 9.671. Daarvan verdwenen er maar liefst 1.535 stuks in Amsterdam.

Lees verder  |  Reageer

Tips voor de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

17 maart 2021 - De komende periode doen ruim 1,5 miljoen ondernemers aangifte inkomstenbelasting over 2020. Zo’n 450.000 van hen vullen de belastingaangifte zelf in via Mijn Belastingdienst. Dat is voor ondernemers altijd al een klus en in deze tijd met corona nog iets meer. Om ondernemers op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten voor de aangifte inkomstenbelasting op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Webshops met particuliere klanten: bereid u voor op nieuwe EU-regels vanaf 1 juli

15 maart 2021 - Op 1 juli 2021 gaan de nieuwe EU-regels btw e-commerce in. Deze wetgeving geldt voor Nederlandse webshops met een jaaromzet van € 10.000 of meer uit verkopen aan particulieren in EU-landen buiten Nederland. De webshops berekenen vanaf 1 juli de btw van het land van de klant. Zij doen vanaf dan aangifte in de afzonderlijke EU-lidstaten óf gebruiken de Unieregeling.

Lees verder  |  Reageer

Ruim kwart ondernemers vertrouwt extraverte fiscaal-professional niet

5 maart 2021 - Maar liefst 28 procent van de ondernemers stelt dat ze een extraverte en openhartige fiscaal-professional niet zouden vertrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens onder 250 ondernemers met personeel. Daarbij vindt bijna zeventig (69 procent) procent het belangrijker dat een fiscaal-professional betrouwbaar overkomt dan dat hij zich communicatief goed kan uitdrukken.

Lees verder  |  Reageer

Van lean & mean naar buffer economie

19 februari 2021 - Dat de wereld niet maakbaar is en ondernemers voor onverwachte situaties komen te staan, is het afgelopen jaar wel gebleken. Door tegenslagen liggen veel ondernemingen aan een financieel infuus bij banken of overheden. Waar het tot nu toe draaide om het creëren van maximale winst voor aandeelhouders op korte termijn, gaan we een shift zien naar duurzame waardecreatie. De economie gericht op winstmaximalisatie, maakt plaats voor een buffer economie.

Lees verder  |  Reageer

Tien situaties waarbij u uw kinderopvangtoeslag moet checken en wijzigen

12 februari 2021 - In december controleerden veel ouders, onder wie ondernemers, hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag in 2021. Zij gaven veranderingen in hun situatie zo nodig door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Nu de kinderopvang weer open is, benadrukt Belastingdienst/Toeslagen dat ouders hun gegevens ook gedurende het jaar moeten checken en wijzigen als er iets verandert in hun situatie. Dan ontvangen ze de toeslag waar ze recht op hebben. Niet te veel en niet te weinig.

Lees verder  |  Reageer

Ook 2021 wordt een lastig jaar voor starters op de woningmarkt

5 februari 2021 - Jonge huizenkopers tot 35 gaan het dit jaar niet gemakkelijker krijgen bij het kopen van een eerste woning, zo verwacht De Hypotheker. Hoewel zij over heel 2020 een recordstijging van ruim 25 procent aan hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning binnen deze groep huizenkopers noteerde, blijft de markt in 2021 onder grote druk staan. De Hypotheker beschouwt de aanhoudende lage rente, toenemende concurrentie en een structureel tekort aan nieuwe woningen als belangrijkste oorzaken.

Lees verder  |  1 reactie
1  2  3  4  5  ...  65