Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

De btw-aangifte en eHerkenning: antwoord op de meestgestelde vragen

30 juli 2021 - Zaterdag 31 juli moeten alle ondernemers weer hun btw-aangifte en betaling over het tweede kwartaal hebben gedaan. Gaat u uw btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk doen? Dan hebt u  mogelijk eHerkenning nodig. In dit artikel geeft de Belastingdienst antwoord op de meestgestelde vragen over eHerkenning. Zoals wat het precies is, wanneer u het nodig hebt en hoe u  het aanvraagt.

Lees verder  |  Reageer

Drie manieren voor kredietverstrekkers om grip te krijgen op het complexe kredietlandschap

30 juli 2021 - Nu we ons in de laatste stadia van de pandemie bevinden, is er in veel landen sprake van een tegenstrijdige economie. Sommige mensen hebben nu meer geld op hun rekening dan aan het begin van de coronacrisis en staan klaar om dat geld uit te geven. Een groot aantal consumenten kampt echter nog altijd met de financiële gevolgen van de pandemie in hun dagelijkse leven.

Lees verder  |  Reageer

Kredietscores en faillissementen mkb-bedrijven afgelopen kwartaal stabiel

20 juli 2021 - Experian heeft opnieuw onderzoek gedaan naar de status van het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland, op basis van openbare data en zelf ontwikkelde modellen. In een eerder rapport over het eerste kwartaal van dit jaar zag het bedrijf een daling van de kredietscores van mkb-bedrijven. Daarnaast nam het verwachte wanbetalingspercentage toe voor bedrijven van allerlei groottes en in diverse sectoren.

Lees verder  |  1 reactie

Beleggen in de AEX Index

19 juli 2021 - De Nederlandse beurs kent een belangrijke index waar de resultaten van de grootste Nederlandse bedrijven aan af zijn te zien: de AEX Index. Deze volgt namelijk de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven van Nederland. Daarmee is de AEX Index een goede indicatie voor de stand van de Nederlandse economie.

Lees verder  |  Reageer

De voordelen van financial lease

16 juli 2021 - Het leasen van auto’s heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. In 2020 reden er al meer dan 1,1 miljoen leasevoertuigen rond. Vorig jaar was bovendien zelfs meer dan 60 procent van alle nieuw verkochte personen- en bestelauto’s een leaseauto. Hoewel private lease zeker in opkomst is, wordt het overgrote deel van de geleasede voertuigen zakelijk gereden.

Lees verder  |  Reageer

Sociaal basisstelsel voor alle werkenden wint aanhangers onder zzp’ers

16 juli 2021 - Ruim 60 procent van de hoogopgeleide zzp’ers steunt een sociaal basisstelsel voor alle werkenden op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener HeadFirst Group, waar ruim 1700 zelfstandig professionals (zp’ers) recent aan hebben deelgenomen. Een breed draagvlak in vergelijking met de steun voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers, waar juist 70 procent niets voor voelt.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’er en vorig jaar door corona minder of niet gewerkt? Check of u recht hebt op huurtoeslag

14 juli 2021 - Vorig jaar hadden veel zelfstandig ondernemers minder of geen werk door corona. Zo werkten 278.000 zzp’ers twintig uur of minder in het vierde kwartaal van 2020. Daarvan wilde één op de drie meer werken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Belastingdienst/ Toeslagen snapt dat zzp’ers hierdoor mogelijk minder inkomsten hadden en wijst hen erop dat ze misschien nog huurtoeslag over 2020 kunnen krijgen.

Lees verder  |  Reageer

Jongere volwassenen omarmen innovatieve betaalmethoden, ouderen blijven achter

9 juli 2021 - Even een betaalverzoek sturen of alleen je telefoon meenemen in plaats van je pinpas wanneer je boodschappen doet: het klinkt voor velen als muziek in de oren. Toch staat niet iedereen te springen om moderne betaalmethoden te omarmen. Zo staat bijna de helft van de achttien- tot 34-jarigen (48 procent) open voor een cashloze samenleving tegenover slechts een kwart van de 55+’ers (26 procent). Dat blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van Visa.  

Lees verder  |  Reageer

Tweederde voelt zich veilig bij contactloos betalen

8 juli 2021 - Contactloos betalen is nog meer de nieuwe norm geworden tijdens de coronapandemie en daar voelen Nederlanders zich goed bij, zo blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van Visa. Maar liefst tweederde van de Nederlanders (66 procent) heeft het gevoel dat contactloos betalen veilig is. Het nieuwe hygiënische bewustzijn van mensen sinds COVID-19 maakt het nut van innovatieve betaalmethoden onmiskenbaar.

Lees verder  |  Reageer

Alternatieve financieringsbronnen winnen terrein in Nederlands mkb

5 juli 2021 - De relatie tussen banken en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is nooit geweldig geweest. Maar uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) bleek deze zomer dat ondernemers in Nederland er bij hun bankiers nog slechter op staan dan hun collega-ondernemers elders in Europa. Het CPB ontdekte dat het Nederlandse mkb vaker nul op het rekest krijgt bij het aanvragen van bankfinanciering dan waar dan ook in Europa.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse bedrijven betaalden in 2020 beter dan in 2019

1 juli 2021 - In de tweede helft van 2020, het jaar waarin de coronacrisis uitbrak, betaalden meer Nederlandse bedrijven hun rekeningen een stuk vaker op tijd dan in de laatste helft van 2019. Zo betaalde in de tweede helft van 2020 75 procent van de Nederlandse bedrijven de nota’s binnen de gestelde termijn, in de tweede helft van 2019 was dit nog 69,2 procent. Het gaat om een stijging van 5,8 procent

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders hebben nieuwe manieren van betalen aardig onder de knie

29 juni 2021 - Stuur een betaalverzoek voor die vriendendienst, houd uw iPhone tegen de pin bij de bakker of geniet van muziek, films en nieuws via een abonnement. Je vertelt Nederlanders niets nieuws als het gaat om nieuwe betaalmogelijkheden, zo blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van betalingstechnologiebedrijf Visa. Tweederde van de Nederlanders (66 procent) maakt zich geen zorgen over de veiligheid van innovatieve betalingen.

Lees verder  |  Reageer

Helft verkopen op krediet in Azië wordt te laat betaald

25 juni 2021 - Maar liefst de helft van alle zakelijke transacties op krediet in Azië wordt te laat betaald.  Dat concludeert Atradius in de laatste editie van de Betalingsbarometer voor Azië. Veel bedrijven in de regio worden getroffen door de gevolgen van de wereldwijde recessie als gevolg van de coronacrisis. Zo’n 40 procent van de ondernemingen is pessimistisch over de vooruitzichten voor hun Days Sales Outstanding (DSO).

Lees verder  |  Reageer

Eén op de acht werkgevers kortte dit jaar op salarisbudget

18 juni 2021 - Maar liefst veertien procent van de HR-professionals heeft dit jaar een lager salarisbudget ter beschikking dan in 2020. Dat blijkt uit onderzoek van XpertHR, uitgevoerd onder ruim 200 HR-professionals. De grote boosdoener van het korten in het salarisbudget is de coronacrisis: vijftig procent van de HR-professionals ziet een negatief effect op het salarisbudget van 2021 door de coronacrisis en de lockdown.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  67