Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hoveniers hebben het drukker dan ooit

Hoe vindt u snel een hovenier in deze tijd?

Hoveniers hebben het drukker dan ooit

30 juli 2019 - Een bedrijfspand is het visitekaartje van uw onderneming. Een verzorgde uitstraling ervan geeft een signaal aan uw klanten dat u altijd gaat voor een goed resultaat. Die uitstraling wordt overigens niet alleen bepaald door het pand zelf, maar ook door de ruimte eromheen.

Wilt u de tuin rond uw bedrijfspand opnieuw laten aanleggen of weer eens goed laten onderhouden? Houd er dan rekening mee dat hoveniers het momenteel erg druk hebben. Jan-Henk Gerritsen van Hovenier.nl vertelt meer over de oorzaken en de mogelijkheid om toch snel een hovenier in te kunnen huren.
 
Veel nieuwbouwwoningen afgelopen jaren
Volgens Gerritsen zijn er diverse oorzaken voor de huidige drukte bij hoveniers. "De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld veel nieuwbouwwoningen opgeleverd, bijna 70.000 per jaar. Vaak huren de nieuwe eigenaren van een huis een hovenier in om de tuin aan te laten leggen. Bij de nieuwbouwwoningen gaat het ook om appartementen, maar ook hieromheen is vaak een ruimte die aangelegd dient te worden. De verenigingen van eigenaars kan gezamenlijk een hovenier hiervoor inhuren."
Hij ziet dat mensen nog wel eens onderschatten hoeveel tijd de aanleg van een tuin kost. "Het gaat namelijk niet alleen om het uitvoerende werk, maar ook om de voorbereiding. Een hovenier zal eerst langskomen om de tuin op te meten en uw wensen te bespreken. Vervolgens wordt er een plan gemaakt, dat uitgetekend wordt."
 
Seizoensgebonden drukte plus extremen de afgelopen jaren
Hoveniers hebben het vooral druk in de lente, zomer en herfst. Gerritsen: "Dat zijn de periodes waarin de meeste struiken en bomen gesnoeid dienen te worden. Het voorjaar is daarnaast de beste tijd om nieuwe aanwas te planten. Onderhoud is een jaarlijks terugkerende noodzakelijkheid."
 Maar er zijn volgens hem nog andere oorzaken die ervoor zorgen dat hoveniers het nu extra druk hebben. "De afgelopen jaren waren er nogal wat extremen te zien. De droge zomer van 2018 bijvoorbeeld. Maar ook dit jaar is het relatief droog, terwijl er ook juist korte periodes van heftige regenval waren. Dit heeft gevolgen voor de beste aanleg van tuinen. Zo is het beter om minder oppervlakte te bestraten, zodat regenwater gemakkelijk te grond in kan stromen. Bomen vormen daarnaast een groot waterreservoir in tijden van veel regen. Een hovenier weet ook welke planten, struiken en bomen het beste bestand zijn tegen dergelijke extremen."
 
Toch snel een hovenier inhuren
Door al deze oorzaken kan het lang duren voordat een hovenier tijd heeft om langs te komen. Gerritsen: "Moet er toch heel nodig werk verricht worden in de tuin? Benader dan meerdere hoveniers om te vragen of ze tijd hebben. Nog gemakkelijker is het om de opdracht met het uit te voeren werk uit te zetten, en zelf hoveniers te laten reageren hierop."
 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Bouwvergelijken.nl

12-07-2023 09:29  |  

Dat klopt helemaal! Je kunt er natuurlijk ook veel zelf aan doen. Een dag in de tuin werken met een grastrimmer is ook meer dan prima! Zeker als het zonnetje lekker schijnt :)!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.