Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Wat je allemaal moet regelen bij het verhuizen van je onderneming

22 oktober 2021 - Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je onderneming wilt gaan verhuizen. Het kan zijn dat je onderneming een gigantische groei heeft doorgemaakt, waardoor de huidige bezetting niet meer voldoet. Maar het kan ook zo zijn dat je toe bent aan een nieuw imago, en bij een nieje imago hoort een pand wat dat complimenteert.

Lees verder  |  Reageer

Coronapandemie verandert klantcontact in Nederland

19 oktober 2021 - De coronapandemie heeft de manier waarop Nederlandse consumenten contact hebben met bedrijven veranderd. Zo zijn consumenten meer gebruik gaan maken van selfservice: middelen waarmee consumenten zelf hun hulpvraag kunnen oplossen en waardoor contact met het bedrijf niet meer nodig is.

Lees verder  |  1 reactie

Waarom big data belangrijk is voor fleet management

18 oktober 2021 - Organisaties kunnen gebruikmaken van cloudgebaseerde platforms om vlootgegevens in bijna realtime te verzamelen, volgen en analyseren. In combinatie met software kan big data-inzichten creëren over verschillende cruciale vlootaspecten.

Lees verder  |  Reageer

Faillissementen wereldwijd stijgen in 2022 met vijftien procent

14 oktober 2021 - Na twee jaar van daling stijgen de faillissementen wereldwijd in 2022 met +vijftien procent. Het cijfer van Nederland oogt dramatischer: +34 procent. Maar in absolute getallen valt het mee (van 1790 in 2021 naar 2400 in 2022). Dit blijkt uit onderzoek van Euler Hermes.

Lees verder  |  1 reactie

Gerichte verbeteracties ook in MKB geen overbodige luxe

14 oktober 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het zevende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Lees verder  |  Reageer

Forse groei cultuur, sport en recreatie; ook gezondheidszorg stijgt flink door

13 oktober 2021 - Over de hele linie was het aantal starters in het Nederlandse bedrijfsleven in september iets hoger dan in dezelfde maand in 2020, namelijk vier procent meer. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over september 2021. Het aantal stoppers is lastiger vergelijkbaar door opschoonacties in het Handelsregister, maar lijkt iets kleiner dan vorig jaar.

Lees verder  |  1 reactie

Mkb'ers voorzichtig in het verschuiven naar online omgeving

12 oktober 2021 - Mkb-bedrijven hebben zich het afgelopen jaar moeten aanpassen aan de maatregelen rondom de coronapandemie. Driekwart (76 procent) van de mkb-ondernemers in Nederland hebben de online aanwezigheid van hun bedrijf vergroot en bijna de helft (43 procent) zegt dat ze de pandemie niet hadden overleefd met technologie van tien jaar geleden.

Lees verder  |  1 reactie

Aantal cybersecuritybedrijven in vijf jaar tijd verdubbeld

11 oktober 2021 - Dat digitale veiligheid steeds belangrijker wordt, zien we niet alleen af aan de vele voorbeelden van hacks in de media. Ook het aantal bedrijven dat diensten en producten levert om ons te beschermen tegen online bedreigingen schieten als paddenstoelen uit de grond.

Lees verder  |  Reageer

Miljoenen kleine bedrijven voldoen nog steeds niet aan de AVG

8 oktober 2021 - Miljoenen kleine bedrijven in Nederland voldoen drie jaar na dato nog steeds niet aan de AVG. Nog een kleiner deel van de kleine tot middelgrote bedrijven (MKB) hebben voldoende cybersecurity maatregelen genomen om hun bedrijf te beschermen tegen cybercriminelen en de vergaande consequenties van een datalek.  

Lees verder  |  Reageer

Manage de crisis: Hoe de pandemie ondernemers nieuwe kansen bood

5 oktober 2021 - Het ontwikkelen van nieuwe producten was voor 31 procent van de Europese mkb-bedrijven een manier om te reageren op een unieke uitdagende situatie. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Kaspersky naar de uitdagingen waarmee mkb-bedrijven werden geconfronteerd aan het begin van de pandemie. De lockdowns tastten het financiële welzijn van de meerderheid van de mkb's (55 procent) aan, waardoor zij maatregelen moesten nemen. Zowel de introductie van een nieuw product of dienst als andere genomen maatregelen waren een poging om te overleven.

Lees verder  |  Reageer

Maatschappelijke onrust en polarisatie nemen wereldwijd toe

5 oktober 2021 - Wereldwijd groeit de onrust als gevolg van overheidsingrepen, economische ongelijkheid en reacties op de coronamaatregelen. COVID-19 heeft de risico’s op terrorisme en politiek geweld zowel onderdrukt als verergerd. Ook in Nederland is sprake van toenemende polarisatie op een breed vlak.

Lees verder  |  Reageer

Niets riskeren, blijven ventileren

1 oktober 2021 - De letter ‘R’ zit weer in de maand en de dagen worden langzaam maar zeker korter. Ondertussen vinden we geleidelijk aan de weg weer terug naar het kantoor. Zodoende heeft het kabinet basismaatregelen tegen het coronavirus opgesteld, waar ventileren er één van is. Een andere maatregel – de anderhalve meter afstand – komt juist te vervallen. Daarmee neemt ook het belang van een gezonde, veilige luchtkwaliteit op de werkplek toe. Alles om de luchtspreiding van virusdeeltjes tegen te gaan.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers investeren onvoldoende in technologie voor werken op afstand

28 september 2021 - Uit onderzoek van Ricoh blijkt dat werkgevers onvoldoende investeren in technologie om de productiviteit van hun medewerkers op peil te houden. Een opmerkelijke uitkomst aangezien werkgevers zich tegelijkertijd veel zorgen maken over de productiviteit van hun medewerkers die op afstand werken.

Lees verder  |  Reageer

Economie Randstad relatief hard getroffen in coronacrisis

27 september 2021 - De economie van de Randstad en met name Amsterdam kreeg stevige klappen te verwerken tijdens de coronacrisis, vergeleken met de rest van Nederland. De bedrijvigheid nam af en ook het vertrouwen van ondernemers daalde fors tijdens de pandemie. Dit blijkt uit het KVK-rapport ‘Mijn regio in coronacijfers’. De Kamer van Koophandel vergelijkt daarin de coronaperiode, vijf kwartalen van april 2020 tot en met juni 2021, met de vijf kwartalen daarvoor, januari 2019 tot en met maart 2020.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  238