Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

De voordelen van een laadpaal bij uw onderneming

5 mei 2021 - Er is de afgelopen jaren groots ingezet op elektrische mobiliteit in ons land. Wereldwijd zijn we een van de vijf landen waar meer dan anderhalf procent van alle voertuigen elektrisch is. Dit is onder andere te danken aan de uitstekende infrastructuur om elektrische auto’s op te laden. Nederland is internationaal gezien zelfs het land met de hoogste dichtheid aan laadpunten.

Lees verder  |  Reageer

Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend

4 mei 2021 - Ondanks dat in het eerste kwartaal van 2021 het ziekteverzuim nog altijd hoog is, laten de cijfers vanaf eind 2020 een licht dalende trend zien in een aantal sectoren. Dit volgt op een coronajaar met de hoogste verzuimcijfers sinds jaren. In het voorjaar 2020 was er relatief meer psychisch verzuim. Na de zomervakantie 2020 signaleert Arbo Unie een normale verdeling van verzuimoorzaken.

Lees verder  |  Reageer

Virtual event over impact digitalisering op de wereldhandel

3 mei 2021 - Uit recente rapporten van de OESO en het World Economic Forum blijkt dat de digitalisering tijdens de pandemie wereldwijd in een stroomversnelling is geraakt. In het derde webinar van de populaire vierdelige serie ‘From crisis to opportunity: what’s the future of trade?’ heeft toonaangevend kredietverzekeraar Atradius een panel van experts bijeengebracht om te debatteren over de belangrijkste trends in digitalisering en de gevolgen die deze kunnen hebben op de handel.

Lees verder  |  Reageer

Aandachtspunten voor de zakelijke inzet van een drone

30 april 2021 - Het gebruik van drones is de afgelopen jaren explosief toegenomen. De apparaten werden in eerste instantie alleen door het leger gebruikt. Vervolgens kwamen er ook voor particulieren betaalbare drones, voor hen was dit vaak een leuke gadget. Vandaag de dag vindt er ook steeds meer zakelijke inzet van drones plaats. Steeds meer ondernemers ontdekken namelijk de verregaande mogelijkheden.

Lees verder  |  Reageer

Supermarkten maken leefbaar loon-gat van negen procent in de bananenketen inzichtelijk

28 april 2021 - Diverse Nederlandse supermarkten, aangesloten bij CBL, hebben in oktober 2019 binnen het IMVO-convenant Voedingsmiddelen het ‘Leefbaar loon bananen-commitment’ ondertekend. Dit deden zij samen met IDH, The Sustainable Trade Initiative.

Lees verder  |  Reageer

Mkb’ers in zakelijke dienstverlening positief over toekomst

26 april 2021 - Hoewel ook kleine mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening vorig jaar zwaar zijn getroffen door corona, slaagden drie op de tien van deze mkb’ers erin om in 2020 méér omzet te realiseren dan in het voorgaande jaar. Bij bijna een derde bleef de omzet gelijk, terwijl 37 procent een lagere omzet noteerde. Bij 60 procent van de mkb-bedrijven die in 2020 verlies leden, bedroeg het omzetverlies wel meer dan een kwart.

Lees verder  |  Reageer

Heropening terrassen: vijftien procent bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

23 april 2021 - Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt uit een enquête van VPNGids.nl naar privacy bij contactformulieren.

Lees verder  |  Reageer

Productiewerk wordt uitdagender door cobots

21 april 2021 - Van alle bedrijven in de industrie werkt volgens cijfers van het CBS al 29 procent met collaboratieve robots, oftewel cobots. In totaal geeft maar liefst 95 procent van de beslissers in de industrie aan interesse te hebben in deze cobots, zo blijkt uit onderzoek van reichelt elektronik magazine. De oeroude angst dat ‘robots onze banen overnemen’ lijkt daarmee te verdwijnen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsleven blijkt wendbaar in coronacrisis en zet vol in op digitalisering

20 april 2021 - COVID-19 was voor één op de drie bedrijven de belangrijkste drijfveer om afgelopen jaar te starten met het digitaliseren van hun bedrijf. Maar liefst 86 procent van de ondernemers is verrast over hoe wendbaar hun organisatie is gebleken tijdens de coronacrisis als het gaat om het succesvol toepassen van digitale mogelijkheden. De belangrijkste barrière om te starten met het proces van digitale transformatie zijn zorgen over IT-beveiliging.

Lees verder  |  Reageer

Life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

19 april 2021 - De Covid 19-pandemie heeft tot nieuwe inzichten geleid over de vraag hoe de markt voor life sciences functioneert en hoe deze sector massaal digitale transformatie heeft omarmd. Dat blijkt uit deels in Nederland uitgevoerd onderzoek van Dassault Systèmes naar de toekomst van life sciences.

Lees verder  |  Reageer

Het belang van diversiteit op de werkvloer

16 april 2021 - Stel u voor dat we allemaal van dezelfde dingen hielden, er hetzelfde uitzagen en hetzelfde deden. Het leven zou behoorlijk saai zijn, toch? Hetzelfde geldt voor uw personeel: diversiteit is fundamenteel voor maximale productiviteit en algeheel zakelijk succes.

Lees verder  |  Reageer

Ruime verdubbeling van snorfietsverkoop in maart

16 april 2021 - De verkoop van nieuwe snorfietsen is vorige maand ruimschoots verdubbeld ten opzichte van maart 2020. Uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat er 5.925 exemplaren werden geregistreerd, tegen 2.596 een jaar eerder. Daarmee werd het hoogste niveau ooit bereikt voor de maand maart. Maar liefst een op de drie  nieuwe snorfietsen afgelopen maand was elektrisch aangedreven.

Lees verder  |  Reageer

Occasionmarkt breekt records in maart

14 april 2021 - AutoScout24 noteerde in maart dit jaar een recordaantal kwalitatieve leads. Na het eerdere record begin dit jaar in januari, geeft het platform aan in maart 95 procent meer kwalitatieve leads door te hebben gestuurd naar gelieerde autobedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar. Met deze cijfers wordt een nieuw record gevestigd.

Lees verder  |  Reageer

Praktische quick wins om hoger te scoren in Google

13 april 2021 - Als ondernemers wilt u blijven groeien met uw bedrijf. Maar online groeien blijkt soms nogal een uitdaging te zijn. Het liefst wilt u met de website op de eerste plek komen, alhoewel een 2e of 3e plek ook prima is. Maar hoe werkt hoger scoren in Google eigenlijk?

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  232