Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Hoe de MKB-economie verandert

22 juni 2021 - Meer dan een miljoen Nederlanders zijn zelfstandige, zo'n dertien procent van de beroepsbevolking, inclusief degenen die een eigen bedrijf zijn begonnen of freelancers zijn. Volgens een rapport van de Europese Unie is zelfstandigheid een carrière die meestal een bewuste en vrijwillige carrièrekeuze is, en 79 procent van onze respondenten is het daarmee eens.

Lees verder  |  Reageer

Drie op de vijf bedrijven vreest duurdere bedrijfsvoering door Brexit

21 juni 2021 - Bijna drie op de vijf (58 procent) bedrijven die zakendoet met het Verenigd Koninkrijk is bang dat hun bedrijfsvoering duurder wordt vanwege Brexit. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle, gelicenceerde bank en betaalspecialist. Het onderzoek is uitgevoerd onder 337 managers werkzaam bij bedrijven die producten inkopen of verkopen aan bedrijven gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder  |  1 reactie

Zzp’ers missen opdrachten door sluimerend DBA-vraagstuk

21 juni 2021 - Meer dan de helft van de hoogopgeleide zzp’ers vindt moeilijker opdrachten sinds de invoering van de wet DBA in 2016, destijds geïntroduceerd om juist kwetsbare zelfstandigen beter te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener HeadFirst Group, waar ruim 1700 zelfstandig professionals (zp’ers) onlangs aan hebben deelgenomen.

Lees verder  |  Reageer

Atradius verwacht meer wanbetalingen traditionele Chinese sectoren

18 juni 2021 - Na de publicatie van China’s veertiende vijfjarenplan eerder dit jaar zullen toeleveranciers aan diverse Chinese bedrijfstakken in de toekomst met een groter risico op wanbetalingen te maken krijgen. Dit blijkt uit een interne analyse door Atradius.

Lees verder  |  Reageer

Meer cao-akkoorden, maar achterstand niet ingelopen

16 juni 2021 - In de maand mei zijn 30 cao-akkoorden tot stand gekomen, meer dan in mei vorig jaar en bijna gelijk aan het gemiddeld aantal mei-akkoorden van de afgelopen jaren. De gemiddelde loonafspraak in mei-akkoorden bedroeg 2,2 procent, de hoogste loonstijging van het afgelopen jaar.

Lees verder  |  Reageer

NO-Wat? Alles wat u moet weten over de huidige NOW-regeling

15 juni 2021 - Nu de samenleving langzamerhand weer open mag, wordt er ook weer opnieuw gekeken naar de steunpakketten voor ondernemers. Recent is bekend gemaakt dat de overheid nog eens zes miljard euro investeert in de steunpakketten voor ondernemers. De NOW-regeling wijzigt vaak, waardoor veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien.

Lees verder  |  Reageer

Lang leve de (lease)fiets

11 juni 2021 - Beweegt u genoeg op een dag? Veel mensen zijn zich gedurende de lockdown bewuster geworden van het belang van bewegen, en maken ook vaker een ommetu door de wijk. Tóch blijkt uit recent onderzoek van het Radboudumc dat de pandemie ervoor zorgt dat we nog te weinig bewegen. Niet zo vreemd gezien de nodige maatregelen tegen het virus, maar tegelijkertijd een inzicht waar op gelet moet worden.

Lees verder  |  Reageer

Hoe helpen we een bedrijf om zeep?

11 juni 2021 - Uit onderzoek over startups blijkt dat veel startups (50  procent) de eerste 5 jaar niet overleven. Er is een grote reden voor het feit dat ze die vijf jaar niet doorkomen; namelijk dat ze te weinig contact hebben met de markt. In andere woorden; te weinig sales. Dat is een van de meest voorkomende doodsoorzaken onder jonge bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Fietsindustrie heeft wind in de rug in 2021

10 juni 2021 - De fietsbranche heeft een exceptioneel jaar achter de rug. De enorme vraag naar tweewielers sinds de eerste lockdown leidde tot grote tekorten bij fietsfabrikanten. Ook meer winkeliers en fabrikanten beproefden hun geluk. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat er in de eerste helft van 2021 maar liefst tien nieuwe fietsfabrikanten zijn bijgekomen en 70 nieuwe fietswinkels hun deuren openden.

Lees verder  |  Reageer

MKB Barometer 2021: dit zijn de vier grootste uitdagingen van de productiesector

7 juni 2021 - Het CBS schetste in januari van dit jaar eindelijk een plaatje van optimistische ondernemers in de maakindustrie, die voor het eerst sinds de coronacrisis de toekomst hoopvol tegemoetzagen. Door de donkere wolken, beginnen er eindelijk weer wat zonnestralen de fabriekshal in te schijnen. Dat betekent niet dat er geen werk aan de winkel is.

Lees verder  |  Reageer

Moderne robots zijn energie-efficiënt

7 juni 2021 - De adoptie van industriële robotica neemt een hoge vlucht: het jaarlijkse aantal installaties van industriële robots is in tien jaar tijd (2010-2019) meer dan verdrievoudigd tot 381.000 eenheden in fabrieken over de hele wereld. Maar automatisering is niet de enige trend die steeds meer ingang vindt bij fabrikanten en andere industriële sectoren.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe EU btw-regels vanaf 1 juli

4 juni 2021 - Op 1 juli gaan de nieuwe EU btw-regels in. Deze regels gelden voor webshops met een jaaromzet van meer dan € 10.000 aan particulieren in andere EU-landen. Vanaf 1 juli berekenen deze webshops de btw in het land van de klant. In dit artikel worden de gevolgen voor Bram met zijn goedlopende webshop ‘Brams Luxe Lederwaren’ onder de loep genoemn. Experts van de Belastingdienst en KVK leggen de nieuwe btw-regels uit.

Lees verder  |  Reageer

Een op de drie ondernemers uit regio deelt succes liever niet

4 juni 2021 - Toch nog best een goed boekjaar gehad in 2020, maar daar niet mee te koop willen lopen? Helemaal niet gek. MKB Nederland draaide het corona-jaar meer omzet dan in 2019, bleek eerder deze week. Toch praat bijna 30 procent van de Nederlandse ondernemers liever niet over financiële successen. Vooral de ondernemer uit een dorp binnen het randstedelijk gebied (36 procent) doet dat liever niet.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijk vermogen investeren in Ethereum (ETH)

3 juni 2021 - Typerend voor veel ondernemers is dat ze buiten de gebaande paden treden. Vernieuwende producten en diensten bedenken, ontwikkelen en aanbieden, daar gaat het om. Het is dan ook niet gek dat cryptocurrency en onder andere de blockchain veel ondernemers aanspreken. Nu spaartegoeden vrijwel geen tot geen rente meer opleveren, is er nog iets anders dat ondernemers aantrekt in crypto.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  234