Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Digitalisering door mkb’ers vaakst genoemd als positief gevolg coronacrisis

17 mei 2022 - De coronacrisis heeft volgens vier op de tien mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening een positieve impact gehad op de digitalisering binnen hun bedrijf. Tegelijkertijd heeft het thuiswerken tijdens de pandemie volgens 38 procent ook een positieve impuls gegeven aan de opkomst van de hybride werkplek en is de grens tussen het ‘thuiskantoor’ en de traditionele werkomgeving definitief vervaagd.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers optimistisch over hun bedrijf ondanks uitdagingen na de pandemie

16 mei 2022 - Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van PayPal, blijkt dat Nederlandse midden- en kleinbedrijven veel kansen zien na de pandemie en flexibele financiering overwegen om groei te stimuleren en zich te beschermen tegen financiële onzekerheden.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer berekent gestegen energieprijs vaak niet door aan klant

16 mei 2022 - Ruim vier op de tien ondernemers geven aan dat de impact van gestegen brandstofprijzen groot is. Bij gas en elektriciteit is dat circa drie op de tien. Toch berekenen ondernemers die veel impact ondervinden de gestegen energiekosten vaak niet door aan hun klanten.

Lees verder  |  Reageer

Minder scheepvaartverliezen, maar wel onrust door oorlog in Oekraïne

13 mei 2022 - De internationale scheepvaart is verantwoordelijk voor het transport van circa 90 procent van de wereldwijde handel. De veiligheid van schepen is dus essentieel. De sector laat al langere tijd een positieve veiligheidstrend zien en heeft die het afgelopen jaar kunnen voortzetten, maar mag zeker niet achteroverleunen.

Lees verder  |  Reageer

Directie kiest voor implementatiepartner met oog voor innovatie

13 mei 2022 - Ondernemers en directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) geven de voorkeur aan een implementatiepartner die oog heeft voor innovatie. Ruim 89 procent ziet dit als een belangrijk criterium voor het wel of niet in zee gaan met een implementatiepartner. Dit blijkt uit onderzoek van SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand onder ruim 500 werkenden met een strategische of tactische rol.

Lees verder  |  Reageer

Afname faillissementen, opnieuw meer stoppers en minder starters

12 mei 2022 - Het aantal starters in april 2022 is, evenals in maart, lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Met 19.973 starters is de afname drie procent. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over april 2022. Het aantal stoppers is met 12.109 juist 27 procent hoger dan in april vorig jaar. Ook in maart 2022 steeg het aantal stoppers al, in vergelijking met 2021. 

Lees verder  |  Reageer

Aantal PR-/communicatiebureaus tijdens coronapandemie zeer snel toegenomen

11 mei 2022 - Sinds het begin van de coronapandemie is het aantal public relations (PR) en communicatiebureaus zeer snel toegenomen, blijkt uit cijfers van het Handelsregister van KVK. Op 1 januari 2020 waren er in Nederland 3.934 PR- en communicatiebureaus . Twee jaar later, op 1 januari 2022, zijn dat er al 9.526, een toename van maar liefst 142 procent.

Lees verder  |  Reageer

Nationale handel maakt inhaalslag in eerste kwartaal 2022

10 mei 2022 - De nationale handel tussen ondernemingen klom de afgelopen maanden verder uit het coronadal. Vergeleken met januari 2020 (index: 100) lag de handelsintensiteit eind maart 2022 op 87.0, wat dus nog altijd dertien procent minder is dan ruim twee jaar geleden. Tegelijkertijd is het een flinke inhaalslag, vergeleken met het einde van vorig jaar; In december lag de index namelijk nog op 79.7. Dat zegt Altares Dun & Bradstreet na analyse van de laatste cijfers van maart 2022.

Lees verder  |  Reageer

Waarom het de hoogste tijd is voor bedrijven om elektronische handtekeningen te vertrouwen

9 mei 2022 - Vandaag de dag sluit je zakelijke deals niet meer met handdrukken, maar met elektronische handtekeningen.Doug Luftman, VP & Deputy General Counsel Product, Innovation Services and Government Affairs bij Docusign legt uit dat elektronische handtekeningen een wettelijk erkende methode zijn om contracten te ondertekenen vanuit de hele wereld.

Lees verder  |  Reageer

Voorkom deze drie juridische valkuilen

9 mei 2022 - Je staat er niet lang bij stil, maar je gaat als ondernemer behoorlijk wat juridische overeenkomsten aan. Denk bijvoorbeeld aan een vennootschapscontract als je samen met een compagnon werkt, een huurovereenkomst, arbeidscontracten als je medewerkers in dienst hebt en samenwerkingsovereenkomsten met andere ondernemingen en leveranciers. En natuurlijk de rechten en plichten die je hebt bij het leveren van producten of diensten aan je klanten.

Lees verder  |  Reageer

133 veelbelovende technologieën geplot op transformatiepotentieel

6 mei 2022 - Devoteam onthult de eerste editie van de TechRadar. Dit is een uitgebreide gids voor alle technologieën met een potentieel om de toekomst zowel op bedrijfsmatig als maatschappelijk vlak te veranderen. Meer dan 130 baanbrekende technologieën zijn onderzocht en beoordeeld op hun transformatiepotentieel. Het doel: een allesomvattende gids bieden voor besluitvorming en helpen navigeren door de jungle van opkomende technologieën en digitale complexiteit.

Lees verder  |  Reageer

Innovatieve mkb'ers gezocht voor KVK Innovatie Top 100

5 mei 2022 - KVK roept alle innovatieve mkb-ondernemers in Nederland zich aan te melden voor de 17e KVK Innovatie Top 100: de grootste innovatie-etalage van Nederland. Inschrijven kan tot en met 15 juli 2022 via kvkinnovatietop100.nl. 

Lees verder  |  Reageer

Emissievrij bouwen en bezorgen binnen de stad

3 mei 2022 - Het duurt niet lang meer voordat de meeste steden in Nederland emissievrij zijn. De Europese klimaatplannen moeten hiervoor zorgen. Er is de afgelopen jaren een sterke toename van bouwverkeer en bezorgers. Wanneer steden in 2025 meer zero emissie zones gaan invoeren moeten de organisaties hierop voorbereid zijn en dat zijn vraagstukken waar menig bedrijf zich nu al over buigt.

Lees verder  |  Reageer

Ruim één op de acht zakelijke beslissers vindt merendeel huidige zakenpartners ongeschikt

2 mei 2022 - Vijftien procent van de zakelijke beslissers in Nederland geeft aan dat de huidige zakenpartners van hun organisatie te wensen overlaten. Daar staat driekwart tegenover die het merendeel van zijn zakenpartners wel geschikt vindt. Dit blijkt uit onderzoek van SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand onder ruim 500 werkenden met een strategische of tactische rol.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  248