Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Kopzorg nr. één voor ondernemers wereldwijd: cyberincidenten

31 januari 2023 - Wereldwijd maken ondernemers zich het meest zorgen over het gevaar van cyberincidenten zoals IT-verstoring, ransomware-aanvallen of datalekken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Risk Barometer van Allianz. Als tweede noemen ondernemers het gevaar van nieuwe bedrijfsonderbrekingen zoals die afgelopen jaren zijn veroorzaakt door corona en de oorlog in Oekraïne.

Lees verder  |  Reageer

Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven

27 januari 2023 - IFS heeft de resultaten bekendgemaakt van haar wereldwijde onderzoek: State of Service. Dit onderzoek belicht de grootste uitdagingen en prioriteiten van field service bedrijven voor het komende jaar. De bevindingen laten een belangrijke dynamiek zien tussen kansen, vaardigheden en technologie, om de disruptie van de markt voor te zijn. Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor geworden op het gebied van field service, en heeft daarmee de klantervaring ingehaald.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan

26 januari 2023 - Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland, voorheen RPC NH, organiseert op maandagavond 6 februari de live online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’, waarin ondernemers uitleg wordt gegeven over wat ondermijning precies betekent en wat het doet. Presentator en acteur Frank Lammers deelt samen met ondernemers, bestuurders, politie en experts een nuchtere kijk op dit onderwerp.

Lees verder  |  Reageer

Tariefstijging van vier tot zes procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2023

26 januari 2023 - De uurtarieven van flexibel werkenden, zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders, zijn in 2022 gemiddeld 3,8 procent gestegen. Een stuk minder hard dan, onder druk van schaarste en inflatie, voorspeld werd. Dit blijkt uit analyse van Intelligence Group en HeadFirst Group. In 2023 verwachten zij een gemiddelde tariefstijging van vier tot zes procent.

Lees verder  |  1 reactie

Koplopers verduurzaming trekken transitie naar nieuwe economie nog niet vlot

24 januari 2023 - Uit onderzoek van RaboResearch blijkt dat rond de 55 procent van de Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar meer hebben geïnvesteerd in verduurzaming dan het jaar ervoor. Desondanks lijkt de transitie naar een nieuwe, duurzame en inclusieve, economie niet te versnellen. Sterker nog het gemiddelde rapportcijfer dat het Nederlandse bedrijfsleven krijgt in deze transitie is afgelopen jaar gezakt naar een 5,6.

Lees verder  |  Reageer

Hoe technologie een boost is voor creativiteit, communities en dataprivacy

23 januari 2023 - In de huidige tijd van continue verandering zal nieuwe technologie, zoals AI en web3 een stimulerend effect hebben op creativiteit, aandacht voor communities en dataprivacy. Dit is de belangrijkste voorspelling uit het recente Accenture Life Trends 2023 rapport, de voormalige Fjord Trends.

Lees verder  |  Reageer

Je bent nooit te oud om te ondernemen

20 januari 2023 - Het aantal ondernemers op leeftijd is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2018 stonden er ruim 135.000 ondernemers van 65 jaar en ouder ingeschreven bij KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 193.000. Een toename van 42 procent. KVK-adviseur Angèle Magré, weet dat een deel van de 65 plussers zich nog te jong voelt om te stoppen met werken. Daarnaast hebben zij nog veel te bieden binnen bedrijven: "Ze zijn gemotiveerd, loyaal en betrouwbaar."

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven niet voorbereid op verduurzaming

17 januari 2023 - Terwijl de druk op bedrijven om te verduurzamen steeds groter en urgenter wordt, nemen veel bedrijfsdirecties klimaatrisico’s nog niet mee als een essentieel onderdeel in het besluitvormingsproces. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van IMA® (Institute of Management Accountants) onder CFO’s en accountants in onder andere Nederland. Het onderzoek biedt inzicht in de status van risicomanagementprocessen binnen bedrijfsdirecties voor klimaatverandering en andere opkomende duurzame bedrijfsrisico’s.

Lees verder  |  1 reactie

Werkgever doet onvoldoende om kennisniveau medewerkers met cruciale beroepen op peil te houden

16 januari 2023 - 45 procent van de medewerkers met een cruciaal beroep vindt dat hun werkgever meer aandacht zou moeten besteden aan het onderhouden van het kennisniveau op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.

Lees verder  |  Reageer

Blijvende groei aantal bedrijven, verschil Randstad en regio neemt toe.

13 januari 2023 - In 2022 groeide opnieuw het aantal bedrijven in Nederland. Van bijna 2,2 miljoen bedrijven op 1 januari 2022 naar ruim 2,3 miljoen bedrijven op 31 december. Dat is een groei van 5,7 procent procent. Het overgrote deel van deze groei komt op het conto van zzp’ers. Dat blijkt uit het Jaaroverzicht van de KVK Bedrijvendynamiek. Van de werkzame beroepsbevolking was op 1 januari 2023 zeventien procent zelfstandig ondernemer zonder personeel (bron: CBS). Tien jaar eerder was dat nog tien procent.

Lees verder  |  Reageer

1,2 miljoen zzp'ers: "Bedrijven moeten krachten bundelen voor een duurzame, flexibele arbeidsmarkt"

6 januari 2023 - Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal zzp's in het derde kwartaal van 2022 gegroeid is naar 1,2 miljoen. Dat is een toename van 127.000 ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Maar hoewel het aantal freelancers blijft stijgen, daalt het aantal verzekerde freelancers. In de markt is al langer discussie over de positie van zelfstandigen.  

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om ransomware in 2023 buiten de deur te houden

5 januari 2023 - Security-teams mogen hun borst natmaken voor 2023, want alleen al in de eerste helft van 2022 steeg het aantal nieuwe ransomware-varianten met bijna 100 procent. Het FortiGuard Labs-team tekende in deze periode 10.666 nieuwe varianten op, een jaar daarvoor waren dat er nog slechts 5.400. Deze explosieve groei van het aantal nieuwe varianten komt doordat dat steeds meer cybercriminelen gebruikmaken van Ransomware-as-a-Service (RaaS)-abonnementen die op het dark web worden aangeboden.

Lees verder  |  Reageer

Het grootste bedrijfsrisico volgens zzp’ers? Niet meer kunnen werken

3 januari 2023 - Zelfstandig ondernemen is voor veel mensen een ultieme vorm van vrijheid. Maar aan dit ondernemerschap kleven ook risico’s. Zzp’ers piekeren met name over de huidige economische ontwikkelingen en de toekomst van hun eigen onderneming. Toch wordt zelfstandig ondernemen aangejaagd door de krappe arbeidsmarkt. Volgens het CBS waren er in 2021 zo’n 1,1 miljoen zzp’ers, dat is twaalf procent van alle werkenden. Maar ben jij als zelfstandig ondernemer goed uitgerust tegen bedrijfsrisico’s?

Lees verder  |  Reageer

Economisch herstel mogelijk pas in 2024

2 januari 2023 - De kans is aanzienlijk dat de recessie in de Eurozone niet beperkt blijft tot 2023 maar voortduurt in 2024. Zo blijkt uit een uitgebreid rapport van kredietverzekeraar Allianz Trade over de belangrijkste economische ontwikkelingen voor de komende twee jaar.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  257