Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Werkgever verwacht herfst vol verzuim

17 september 2021 - Nederlandse werkgevers houden hun hart vast voor de aankomende maanden. Een derde van hen verwacht een (sterke) toename van verzuim door stress en mentale klachten. Dat blijkt uit onderzoek onder 250 werkgevers in opdracht van dienstverlener HCS. De helft van de werkgevers maakt zich zorgen om het mentale welzijn en de veerkracht van werknemers.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor

16 september 2021 - Veel werkgevers worstelen nog met hoe zij ‘het nieuwe beter’, de toekomst na de coronapandemie en de terugkeer naar kantoor, willen inrichten. Het welzijn van medewerkers bevorderen, zowel fysiek als mentaal, zien zij hierbij als een belangrijke uitdaging. Daarna volgen het aantrekken en behouden van talent en het aansturen en motiveren van medewerkers op afstand.

Lees verder  |  Reageer

Ruim zeventien procent meer arbeidsconflicten dan voor pandemie

15 september 2021 - Het gemiddelde aantal arbeidsconflicten in 2021 ligt een flink stuk hoger dan in 2019, voor de pandemie, met ruim zeventien procent. Dat is opvallend omdat het aantal ontslagen in 2021 gemiddeld met bijna twintig procent afgenomen ten opzichte van 2019.

Lees verder  |  Reageer

Percentage niet ingevulde werkdiensten bijna verdubbeld sinds eerste stap openingsplan

27 augustus 2021 - Sinds de eerste stap van het openingsplan op 28 april (week 17) - waarin de avondklok verdween en winkels en terrassen weer open gingen - is het percentage diensten dat open blijft staan bij bedrijven in de branches zorg en welzijn, recreatie, retail en e-commerce, productie en warehousing en horeca gemiddeld van 2,7 procent naar 4,6 procent gestegen. Werkgevers zetten deze diensten uit, maar krijgen ze niet gevuld.

Lees verder  |  Reageer

42 procent bedrijven heeft geen beleid op het gebied van diversiteit en inclusiviteit

26 augustus 2021 - Maar liefst 42 procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen ontwikkeld beleid op diversiteit en inclusiviteit. Vooral binnen het MKB is het onderwerp niet top-of-mind. Dat blijkt uit het Future of Work Report waarvan Monsterboard nieuwe resultaten deelt. Wereldwijd is etnische diversiteit een hot topic maar het onderzoek toont aan dat Nederland onder gemiddeld scoort.

Lees verder  |  Reageer

Het Kantoor van de Toekomst: inspirerende ontmoetingsplek

23 augustus 2021 - De coronamaatregelen hebben het afgelopen anderhalf jaar voor een heel ander leven gezorgd. Vooral als het gaat om hoe er gewerkt wordt. Iedereen altijd maar iedere dag op kantoor? Het thuiswerken heeft door de coronacrisis eindelijk voet aan de grond gekregen. De verwachting bestaat dat er in de toekomst een hybride vorm van werken zal plaatsvinden: gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op locatie. Dit heeft consequenties voor de functie van de bedrijfspanden van ondernemingen.

Lees verder  |  Reageer

5 oktober: Diversity Day

18 augustus 2021 - Op 5 oktober 2021 vindt de derde editie van Diversity Day plaats. De dag is een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER) in samenwerking met tien partnerorganisaties. Na de officiële opening door Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, organiseren deelnemende bedrijven hun eigen activiteiten over de meerwaarde van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Lees verder  |  Reageer

Jongeren zijn aanwinst voor glastuinbouwbedrijven

17 augustus 2021 - Door economische groei en dalende werkloosheid krijgen steeds meer glastuinbouwbedrijven te maken met een tekort aan personeel. Internationale werknemers zijn en blijven essentieel, maar door de corona-uitbraak is de inzet van deze groep niet langer vanzelfsprekend. Studenten en scholieren springen gelukkig bij tijdens de zomervakantie.

Lees verder  |  Reageer

Meer ruimte tussen werk en privé

16 augustus 2021 - Iedere werknemer kent de drukkere periodes, bijvoorbeeld als er een belangrijke deadline nadert. We zetten dat ene tandje bij om de finishlijn op tijd te halen, allemaal terwijl de dagelijkse gang van zaken door blijft gaan. Werken houdt ze immers bezig en zorgt ervoor dat ze kunnen rondkomen.

Lees verder  |  Reageer

Opwaartse lijn loonafspraken zet door

12 augustus 2021 - Met een gemiddelde loonafspraak van 2,3 procent is in juli de opwaartse lijn in cao’s doorgezet. Het juli-gemiddelde is het hoogste maandgemiddelde van dit jaar. De gemiddelde afgesproken loonstijging over heel 2021 komt daarmee uit op 1,9 procent. Dat meldt AWVN in haar cao-maandbericht.

Lees verder  |  Reageer

Thuiswerken vermindert grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur

2 augustus 2021 - Drie op de tien mkb-ondernemers in de zakelijke dienstverlening hebben het gevoel de grip te verliezen op het personeelsbeleid en de bedrijfscultuur nu thuiswerken steeds meer de norm is. Corona heeft bij veel bedrijven flexibiliteit en aanpassingsvermogen gevraagd. Bijna zes op de tien ondernemers zeggen dat zij zich door de coronacrisis sterker bewust zijn geworden hoe belangrijk het is om een hecht team te hebben met werknemers die voor elkaar klaar staan.

Lees verder  |  Reageer

Cao-drukte in juni tekent inhaalslag

29 juli 2021 - In de maand juni zijn 38 cao-akkoorden tot stand gekomen. Dat zijn er meer dan in de afgelopen maanden van 2021, meer dan in juni vorig jaar en evenveel als het gemiddeld aantal juni-akkoorden van de afgelopen jaren. Het relatief grote aantal akkoorden duidt op een inhaalslag bij het afsluiten van nieuwe cao’s.

Lees verder  |  Reageer

Kerstpakketten nu al in gedrang

29 juli 2021 - De wereldhandel herstelt onverwacht sterk. Tegelijkertijd is de toeleveringsketen ernstig verstoord. Het is nu al de vraag of kerstbestellingen op tijd binnen zijn. "De toeleveringsketen krijgt klap na klap. Na de blokkade in het Suezkanaal loopt het nu weer vast in Zuid-China. Tot in 2023 blijven we last houden van haperende aanvoer," zegt Johan Geeroms, Risk Director bij Euler Hermes Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Vakantie in coronatijd: hoe stuurt u medewerkers veilig op reis?

23 juli 2021 - Het zomerseizoen is weer aangebroken en daar trapt van origine ook het vakantieseizoen mee af. Hoewel het vaccinatieprogramma wereldwijd op stoom komt, verschijnen er dagelijks berichten in het nieuws over landen die van kleurcode veranderen. Waar een vakantieland vandaag nog geel kleurt, kan dit morgen veranderen naar oranu of zelfs rood.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  60