Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Vier tips om de productiviteit van kantoorpersoneel te verhogen

25 mei 2022 - Dat tijd kostbaar is, is voor ondernemingen al lang geen geheim meer. Efficiënt werken en de productiviteit verhogen, zijn aan de orde van de dag. Menselijk kapitaal is belangrijk en werknemers verdienen een goede werkomgeving waarin het aangenaam en constructief werken is. Eenmaal aan deze voorwaarde voldaan is, zal de productiviteit een stuk hoger liggen.

Lees verder  |  Reageer

Succesformule familiebedrijven ontcijferd: ze presteren beter door informeel management

25 mei 2022 - Voor het eerst is er wetenschappelijk antwoord op de vraag waarom familiebedrijven beter presteren dan vergelijkbare bedrijven waar geen familie aan het roer staat. Door de inzet van informele managementtechnieken maken familiebedrijven in termen van financiële performance, productiviteit en innovatie significant het verschil.

Lees verder  |  Reageer

Gaat jouw kantoor (óók) 24 uur open?

20 mei 2022 - Lange tijd werd gedacht dat 24/7 service verlenen enkel relevant was voor de B2C-markt, maar is dit wel zo? De verschillen tussen consumenten en zakelijke klanten worden namelijk steeds kleiner. Zo signaleert Maxilia Relatiegeschenken een significante groei aan traffic in de avonduren ten opzichte van 2020, waarvan 52 procent mobiel plaatsvindt met een piek tussen 20.00 en 22.00 uur.

Lees verder  |  Reageer

Loonafspraken lopen sterk op

18 mei 2022 - Met een gemiddelde van 3,4 procent zijn de afgesproken loonsverhogingen in april de hoogste van de afgelopen detien jaar. Het vorige ‘record’ dateert van onmiddellijk na het uitbreken van de crisis van 2008-2009. De in het voorjaar van 2021 ingezette opwaartse trend in de loonafspraken is hiermee versterkt doorgetrokken.

Lees verder  |  Reageer

Verhogen uurloon horecapersoneel voorkomt sluiting horecazaken

11 mei 2022 - Horecapersoneel aantrekken met een hoger uurloon is nog steeds winstgevender dan het (tijdelijk) sluiten van een horecazaak. Dat blijkt uit een berekening van Youbahn op basis van een data-analyse. Iedereen weet dat horecaondernemers kampen met een groot personeelstekort en dat de financiële reserves op zijn vanwege de coronacrisis.

Lees verder  |  Reageer

Loonafspraken terug op pre-corona-niveau

25 april 2022 - Met een gemiddelde van 3,1 procent in maart zijn de loonafspraken terug op het niveau van vlak voor het uitbreken van de coronacrisis, voorjaar 2020. Met dit maandgemiddeld wordt de opwaartse trend in cao-afspraken voortgezet en kruipt het jaargemiddelde richting de 3,0 procent.

Lees verder  |  Reageer

Veel werkgevers bereid tot compensatie brandstofkosten

20 april 2022 - Bijna de helft van de werkgevers geeft aan dat zij vanwege de hoge brandstofkosten overwegen hun mobiliteitsregeling aan te passen of dat al gedaan te hebben. Ook zijn twee op de drie werkgevers bereid om een hogere kilometervergoeding te betalen mits de fiscale regels dit mogelijk maken. Dat stelt werkgeversvereniging AWVN op basis van eigen onderzoek onder het Nederlandse bedrijfsleven. 

Lees verder  |  Reageer

Ziekteverzuim begin 2022 hoogste in vier jaar

29 maart 2022 - Het ziekteverzuim van werknemers van mkb’ers in Nederland is het hoogst in vier jaar, blijkt uit data van verzekeraar Interpolis over de meldingen die deze ontvangen hebben van mkb-ondernemers. Hoewel werknemers minder ziek zijn van de omikronvariant en de ziekenhuisopnames stabiel blijven volgens het RIVM, loopt het verzuim op en leidt dit tot personeelstekort.

Lees verder  |  Reageer

Bijna helft werknemers in het mkb wil van baan veranderen

24 maart 2022 - Bijna de helft van de Nederlandse werknemers in het mkb (46 procent) zegt de komende zes tot twaalf maanden een nieuwe baan te willen zoeken. Dit is net zo veel als in de survey van 2021. HR beslissers zien dit risico ook: ruim de helft (54 procent) verwacht het komende jaar meer talent kwijt te raken dan normaal.

Lees verder  |  Reageer

Zorgwekkende verhoging verzuim met psychische oorzaak

23 maart 2022 - HCS sluit zich aan bij de nieuwe cijfers van het CBS, eerder deze maand, dat psychische klachten steeds vaker de reden zijn voor langdurig verzuimtrajecten. Bij de arbodienstverlener zijn afgelopen jaar psychische oorzaken voor verzuim met tien procent gestegen van 35 procent tot 45 procent. Deze stijging lijkt zich in het eerste kwartaal voort te zetten.

Lees verder  |  Reageer

Onzekerheid werpt schaduw over cao-overleg

22 maart 2022 - Onzekerheid over de economische situatie en geopolitieke ontwikkelingen – met twijfels over levering van brandstoffen en oplopende prijzen van graan, voeding, microchips en andere grondstoffen als gevolg - bemoeilijken veel cao-onderhandelingen en beperken de gespreksonderwerpen meestal tot lonen en vergoedingen.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers nog steeds voorzichtig ondanks coronaversoepelingen

11 maart 2022 - Werkgevers zijn opgelucht dat het kabinet de meeste coronamaatregelen heeft afgebouwd, maar ze blijven op de werkvloer voorzichtig. Werkgevers maken zich zorgen over het nog steeds hoge aantal besmettingen en het daarmee samenhangende ziekteverzuim. Zij willen blijven voldoen aan hun zorgplicht voor een veilige werkomgeving, maar weten niet precies hoe zij dit het beste kunnen doen.

Lees verder  |  Reageer

Maak je bedrijf toekomstbestendig door leercultuur aan te moedigen

10 maart 2022 - Om als mkb-ondernemer een goede werkplek te bieden in een krappe arbeidsmarkt, personeel te behouden én bij te blijven in de ontwikkelingen, is het belangrijk om zo nu en dan te kijken waar je staat. Bijvoorbeeld als het om leren en ontwikkelen gaat. De SLIM-subsidie kan mkb-ondernemers helpen leren en ontwikkelen vanzelfsprekend te maken.

Lees verder  |  Reageer

Jongeren: ‘Geef ons een hypotheekgarantie, en wij komen voor je werken!’

7 maart 2022 - Van een kantoorhond tot onbeperkte vakantiedagen: bedrijven lokken op steeds creatievere manieren kandidaten naar hun sollicitatietafel. Recent onderzoek van CompanyMatch.me in samenwerking met De Virtuele Banenbeurs suggereert een nieuwe, lucratieve optie in het land van arbeidsmarktvoorwaarden. Werkgevers opgelet: adverteer eens met een hypotheekgarantie!

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  63