Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

37 procent toename van cyberaanvallen op ziekenhuizen

21 januari 2021 - Check Point Research (CPR) meldt een toename van 37 procent in cyberaanvallen bij Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen twee maanden. Op het wereldtoneel is een toename van 45 procent op zorgorganisaties geconstateerd. Ziekenhuizen zijn aantrekkelijke doelwitten voor cybercriminelen, omdat ze in het huidige klimaat sneller bereid zijn om te voldoen aan de eisen van ransomware. De overweldigende druk van het snelgroeiende aantal coronapatiënten en de recente vaccinatieprogramma's, laat ziekenhuizen kwetsbaar achter.

Lees verder  |  Reageer

Tips om een uitvaartverzkering af te sluiten als ondernemer

21 januari 2021 - Het is heel menselijk om niet te veel over de dood na te denken. Nu we echter het afgelopen jaar dagelijks in de media berichten lezen over mensen die overlijden aan of door COVID-19, is het toch verstandig hier aandacht aan te besteden. Weet u bijvoorbeeld al wat er met uw onderneming gebeurt als u overlijdt? Is er iemand die de zaken over kan nemen? Weet iemand uw wachtwoorden? Ook privé is het verstandig u voor te bereiden op uw overlijden. Een begrafenis of crematie kost namelijk al snel duizenden euro’s. Niet iedereen heeft dit zomaar, en u wilt natuurlijk niet uw nabestaanden met de kosten opzadelen. Een uitvaartverzekering kan hierbij uitkomst bieden.

Lees verder  |  Reageer

Eindejaarsverwerking 2020: één druk op de knop

20 januari 2021 - December en januari zijn van oudsher maanden waarin payroll-specialisten zich bewijzen in hun ambacht. Waarom? Dat heeft alles te maken de eindejaarsverwerking, die vroeger een flinke administratieve klus was vol HR-besluiten, CAO-wijzigingen en veranderingen in de wet. Het doorvoeren van zulke mutaties, en daarmee de overgang van het ene jaar op het andere jaar, is echter gemakkelijker dan ooit. Dat stelt Vera Lenaerts, sales consultant Online Payroll bij Exact.

Lees verder  |  Reageer

Recordaantal huishoudens stapt over in 2020

20 januari 2021 - Opnieuw stapte in 2020 een recordaantal huishoudens over naar een andere energieleverancier. Gaslicht.com zag een groei van maar liefst 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel de financiële besparing de grootste motivator blijft om over te stappen, ziet Gaslicht.com een duurzame trend onder haar overstappers. Steeds vaker werd bewust voor groene stroom uit Nederland gekozen. Ook het percentage overstappers met zonnepanelen is aanzienlijk toegenomen.

Lees verder  |  Reageer

Minder faillissementen in 2020

19 januari 2021 - In december 2020 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 40 bedrijven minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor het hele jaar bekend. In 2020 zijn 2.703 bedrijven failliet verklaard. Dat is het laagste aantal faillissementen in twintig jaar. Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013.

Lees verder  |  1 reactie

Wees transparant over duurzaamheid naar de modeconsument

18 januari 2021 - De consumentenbehoefte naar transparante informatie over duurzaamheid blijft groeien. Consumenten willen dat modebedrijven zich verantwoordelijk gedragen en rekening houden met maatschappelijke en milieu-effecten van hun producten. De groeiende behoefte benadrukt dat deze bedrijven ook in de huidige crisis aandacht moeten geven aan duurzaamheid.

Lees verder  |  Reageer

Check Point Research ontdekt agressieve Android-malware ‘Rogue’

18 januari 2021 - Onderzoekers van Check Point Research (CPR) ontdekten zopas dat een Android-malwareleverancier samenwerkt met een dark net-marketeer aan een nieuw product: Rogue. Deze nieuwe malware kan apparaten overnemen en data, afbeeldingen, locaties, contacten en berichten binnendringen. De malwareleverancier, die in darknet fora de naam ‘Triangulum’ draagt, betrad begin 2017 al het darknet. In eerste instantie verkocht Triangulum een mobiele RAT (Remote Access Trojan) die zich focuste op Android producten.

Lees verder  |  Reageer

Brexit: tien miljard euro exportverlies EU in 2021

15 januari 2021 - Goederen die gemaakt zijn in het VK of de EU kunnen tariefvrij verhandeld worden, zo staat in de Brexitdeal. Wel nemen de non-tarifaire belemmeringen toe, en wel met +tien procent, zo heeft Euler Hermes becijferd. Mede hierdoor krijgt de Europese export naar het VK in 2021 te maken met een terugval van tien  miljard euro. Dit exportverlies wordt pas in de tweede helft van het jaar voelbaar.

Lees verder  |  Reageer

23 procent MKB vreest voor langdurige uitval personeel door psychische klachten

15 januari 2021 - MKB’ers vrezen voor langdurige uitval van personeel in de komende maanden, zo blijkt uit onderzoek van Interpolis onder 503 MKB’ers dat werd uitgevoerd door Motivaction. Een derde van de bedrijfsverantwoordelijken in het MKB is bang dat het personeel zich vaker ziek meldt dan voor de COVID-19 uitbraak en ruim een vijfde vreest voor langdurige uitval van het personeel door psychische klachten. Het onderzoek toont aan dat de crisis een wake-up call is geweest voor het MKB: 49 procent van de MKB’ers heeft meer aandacht voor de gezondheid van de medewerkers en 25 procent investeert meer in het welzijn van de medewerkers.

Lees verder  |  1 reactie

Knockdown winkels dreigt door verlenging van lockdown

15 januari 2021 - Bedrijven en instellingen verenigd in BIZ Museum Quarter Amsterdam vragen de Gemeente Amsterdam om hulp. Ze richten een dringend verzoek aan het College onze beleidsmakers in Den Haag te vragen de mogelijkheden te onderzoeken terug te gaan naar de intelligente lockdown van afgelopen voorjaar. De ondernemers hebben toen duidelijk laten zien dat veilig en verantwoord aankopen doen juist bij de niet-noodzakelijke winkels heel goed lukt.

Lees verder  |  2 reacties

Crowdfundmarkt outlook 2021

14 januari 2021 - De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen groeit in 2021 naar verwachting explosief als gevolg een ‘post-Coronazomer’ en een open Europese markt. De nationale crowdfundmarkt zal in 2021 voor het eerst richting een half miljard funding in één jaar gaan. Na jaren van stabiele groei stond in 2020 ook de crowdfundmarkt even stil als gevolg van de COVID-19 pandemie. Uiteindelijk kromp de markt naar 273 miljoen euro financiering via crowdfunding. Dit is nagenoeg gelijk aan het niveau van 2018 en twintig procent lager dan de marktomvang in 2019 (326 miljoen euro).

Lees verder  |  1 reactie

Horecatrends 2021: een vooruitblik

13 januari 2021 - 2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar – om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen hun deuren moesten sluiten, inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat staat deze ondernemers in 2021 te wachten en hoe ga u het slimst om met de ontwikkelingen? Chef en ondernemer van o.a. Restaurant Zheng, Streetfood by Han en UMAMI by Han, Han Ji, deelt zijn visie.

Lees verder  |  Reageer

Young Business Award van start op tv

12 januari 2021 - De Young Business Award is (bijna) terug! Aanstaande vrijdag (15 januari) is de eerste aflevering van de YBA Broadcast te zien. Welke startup overtuigt de jury met hun pitch van 60 seconden en wie wordt uiteindelijk de beste jonge onderneming van Nederland?

Lees verder  |  1 reactie

Slim Tanken Award 2020 gaat naar Sneek, Hoogeveen, Nieuw-Vennep en Beek

12 januari 2021 - MultiTankcard heeft de voordeligste benzinepompen in Nederland bekendgemaakt. Wie goedkoop wil tanken, moet naar Sneek: daar is tankstation Joontjes Kreditank winnaar geworden van de Slim Tanken Award 2020 in de categorie E10-benzine, met een gemiddelde literprijs van slechts € 1,434. Ook in het miljonairsdorp Blaricum is tanken voordelig, en wel bij Fieten Olie Blaricum, dat de tweede prijs won met een literprijs van € 1,435. In de categorie Premium benzine E5 gaat de Slim Tanken Award naar TinQ Hoogeveen, provincie Drenthe (literprijs € 1,581).

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  460