Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Vergaderen: 5 redenen om te kiezen voor een externe locatie

Door: Danny Bijl, 06 juni 2015 - Een vergadering aan het plannen? Zonder erbij stil te staan kies je vaak automatisch voor de standaardlocatie: de vergaderruimte op kantoor. Lekker dichtbij, geen extra reiskosten en geen extra tijd kwijt. Maar heb je wel eens goed stilgestaan bij de nadelen? Er moet bijvoorbeeld meer budget uit worden getrokken voor vergaderbenodigdheden, mensen zeggen snel af en de vergadering kan worden gestoord door collega’s met vragen. Landgoed Ulvend geeft je 5 tips waarom je extern zou moeten vergaderen.

Lees verder  |  Reageer

Wordt time management je redding?

Door: Merel de Valk, 02 juni 2015 - Als ondernemer leef je vaak een hectisch bestaan. Er zitten te weinig uren in een dag om alles te doen wat je wilt doen. Daardoor kun je dingen te lang laten liggen of zelf helemaal vergeten. Heb jij het gevoel te worden geleefd door je agenda? Of heb je moeite om je te focussen op wat echt belangrijk is? Dan is het misschien tijd om je over te geven aan time management.

Lees verder  |  Reageer

Vaardigheden bij videoconference

Door: John Welzen, 30 mei 2015 - Het is steeds gemakkelijker om een video conference op te starten, zeker met  web gebaseerde oplossingen zoals Cisco, 4Webcom, Adobe en Zoem Europe. De cloud zorgt ervoor dat alles snel en kwalitatief goed verloopt en klaar is kees. Maar dan? Dan praat je ineens tegen een lampje i.p.v. een aantal gezichten. En het lijkt alsof men meer naar elkaar luistert zonder elkaar in de rede te vallen. Dat klopt.

Lees verder  |  Reageer

De zakentelefoon anno 2015

Door: Merel de Valk, 24 mei 2015 - Hoe zit dat nou, zo’n telefoon van de zaak? Handig, of toch niet? Voordelig, of kost het je juist geld? Er zitten zowel voor- als nadelen aan het hebben van een zakentelefoon. Daarnaast veranderen de regels regelmatig. Belangrijk om goed op de hoogte te blijven dus. Androidplanet stelt in ieder geval dat de Samsung Galaxy Note 4, de Galaxy S6 en de HTC One M9 de beste zakelijke Android smartphones anno 2015 zijn.

Lees verder  |  Reageer

Beeldbellen in de Zorg

Door: John Welzen, 20 mei 2015 - Uit onderzoek is komen vast te staan dat steeds meer gezondheidsorganisaties beeldbellen. Gezocht wordt naar applicaties die eenvoudig, veilig en snel gebruikt kunnen worden.

Lees verder  |  Reageer

Social collaboration dwing je niet af

Door: Sander Wijdemans, 16 mei 2015 - De wereld verandert snel, en anno 2015 zijn we altijd en overal bereikbaar. We kunnen vanaf ieder (mobiel) device bellen, mailen, agenda’s bekijken, documenten lezen en bewerken. Deze veranderingen en ontwikkelingen vragen om een aanpassing in je gedrag en je denken: een deel gaat vanzelf, maar aan andere zaken moeten medewerkers (waarvan ik er één ben) wennen. 

Lees verder  |  Reageer

Het verhuisplan voor de mkb ondernemer

Door: Bas van Bockel, 11 mei 2015 - Je onderneming moet verhuizen en dat brengt ongetwijfeld een heleboel werk, tijd en stress met zich mee. Met behulp van dit verhuisplan kan je erop rekenen dat dit gebeurd zonder de werkzaamheden van je onderneming onnodig te verstoren en de continuïteit van je activiteiten in de war te sturen. Het is van het grootste belang dat zowel je klanten als je personeel hier geen of zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. TPC Logistics heeft hieronder de volgende tips voor je opgesteld.

Lees verder  |  1 reactie

Een optimale back office begint aan de voorkant

Door: Marianne Sturman, 07 mei 2015 - Een ondernemer is ook maar een mens en dus zijn ook bij hem frustraties niet vreemd. Een veelvoorkomende is het moment waarop ondersteunende werkzaamheden niet naadloos verlopen. Zo is er de ondernemer die regelmatig zijn grote klantenbestand digitale nieuwsbrieven stuurt. Keer op keer een bevalling, zo blijkt.

Lees verder  |  Reageer

Tips voor het laten bouwen van een smartphone app

Door: Bas van Bockel, 02 mei 2015 - Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond, bedrijven die apps voor je kunnen bouwen. Er komt echter wel wat bij kijken om de juiste partner te vinden voor het bouwen van een zakelijke app.

Hieronder 6 tips van Glamorous Goat waar je op moet letten bij het vinden van de juiste ontwikkelaar.
 

Lees verder  |  Reageer

Voorzichtig herstel van de economie kan ondernemers op het verkeerde been zetten

Door: Han Mesters, 27 april 2015 - De sterke groei in de vraag naar uitzendkrachten gedurende de afgelopen maanden bevestigt het beeld dat we nu hebben van de economie: het herstel lijkt aan te houden. Toch is het gevaarlijk om te denken dat we weer terugkeren naar een periode van ongebreidelde groei, zoals voor 2008. Structurele veranderingen zijn in volle gang in de sector zakelijke dienstverlening en blijven druk zetten op alle business modellen.

Lees verder  |  Reageer

Zo haal je meer uit koude acquisitiegesprekken

Door: Bas van Bockel, 21 april 2015 - Koude acquisitie is voor veel mensen geen geliefde bezigheid. De redenen en smoesjes daarvoor zijn legio.

  • Mensen zitten niet te wachten op mijn telefoontje
  • Koude acquisitie werkt niet meer, die tijd is geweest.
  • Ik krijg toch een afwijzing
  • Het is te moeilijk
  • Ik doe het nu al een week en heb nog niks verkocht

Lees verder  |  Reageer

Vrouwen kijken graag tv in bed

Door: Merel de Valk, 19 april 2015 - Over het algemeen kijken we nog ‘gewoon’ televisie op een tv-scherm. Maar met alle alternatieven om bijvoorbeeld via tablet, telefoon of laptop tv te kijken komt hier steeds meer verandering in. Daardoor veranderen ook de plekken waar we tv kijken. Vogel deed in samenwerking met Multiscope onderzoek naar hoe en waar we graag tv kijken.

Lees verder  |  2 reacties

Stickers kopen voor uw wagenpark: do's & don'ts

Door: Merel de Valk, 10 april 2015 - Autoreclame is nog altijd een van de meest effectieve vormen van bedrijfsreclame. Variërend van belettering tot innovatieve carwrapping. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde bedrijfsauto al gauw vele duizenden kilometers per jaar aflegt waarvan 70% op snelwegen. Uitgerekend naar het aantal ‘Opportunities To See’ scoort autoreclame meer dan 4 miljoen contacten per jaar (Bron: Sibon). Wat zijn nu de do's & don'ts op het gebied van autoreclame?

Lees verder  |  Reageer

Financiering voor energiebesparing

Door: Danny Bijl, 26 maart 2015 - Energie besparen is geld besparen, maar in eerste instantie moet er ook vaak geld worden geïnvesteerd. Zo kosten energiezuinige apparaten vaak meer dan minder zuinige modellen. Ook de isolatie van het huis kost geld, evenals zonnepanelen of een warmtepomp. Op de lange termijn kunnen deze kosten worden terugverdiend dankzij de energiebesparing. Het kan echter lastig zijn om deze energiebesparende maatregelen te financieren. Gelukkig zijn hier oplossingen voor.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
6  7  8  9  ...  17