Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Sander Wijdemans

sanderrw@gmail.com

Weblog's van Sander Wijdemans

Alles wat je wilt weten over dashcams in het verkeer

Door: Sander Wijdemans , 01 mei 2018

Politie en Justitie reageren enthousiast over het toegenomen aantal dashcams in het verkeer. Dat zou dan ook vele voordelen bieden. Zo zouden ze sneller ‘verkeershufters’ kunnen identificeren. Ook op verzekeringstechnisch vlak zijn er heel wat voordelen. Toch is het ook opletten geblazen. Zomaar beelden online gooien, mag bijvoorbeeld niet. Wat zijn de voordelen en aandachtspunten? Je leest het hieronder.

Lees verder

Tips bij het tegengaan van downtime binnen het bedrijf

Door: Sander Wijdemans , 13 februari 2018

Ondernemingen lijken vaak niet wakker te liggen van downtime. Wat mij betreft is het echter een nachtmerrieverhaal. Downtime staat gelijk aan het uitschakelen van het bedrijf. Knip – het licht is uit. Medewerkers worden zenuwachtig en zoeken randtaken om hun tijd toch maar in te vullen. Klanten kunnen geen bestellingen plaatsen en hekelen de dienstverlening. Misschien staat meteen ook de telefonie buitenspel en stapelen de frustraties zich verder op?

Lees verder

De kracht van fora voor bedrijven

Door: Sander Wijdemans , 04 september 2017

Wie als ondernemer nog niet actief is op verschillende Nederlandse fora laat een kans liggen. Waar bedrijven goed vertegenwoordigd zijn met een website en social mediakanalen, daar vergeten zij nog weleens dat er ook op andere plekken online veel te bereiken valt. Al is het alleen al doordat er een reputatie op te bouwen is. In dit artikel krijg je vijf redenen waarom je als bedrijf actief moet zijn op de verschillende online fora.

Lees verder

Een stabiele verbinding met de cloud

Door: Sander Wijdemans , 22 augustus 2017

Werken in de cloud wordt steeds populairder. SaaS-oplossingen zoals Slack nemen een vlucht, maar ook pakketten zoals Exact zijn online beschikbaar. Daarnaast wordt steeds meer software gehost bij Amazon AWS en Microsoft Azure.

DataWeb, zakelijk internet specialist, geeft tips over hoe bedrijven zonder vertraging kunnen werken in de cloud. 
 

Lees verder

Het belang van certificeringen voor een bedrijf

Door: Sander Wijdemans , 12 augustus 2017

Ondernemen is veel meer dan alleen een product op de markt brengen. Het is vooral een concurrentiestrijd die aangegaan en gewonnen moet worden. Die strijd gaat onder andere om het vertrouwen van de consument om een aankoop te doen of een dienst af te nemen. Een belangrijke rol hierin is voor mijn gevoel nog steeds weggelegd voor certificeringen. Daarnaast zorgen certificeringen voor nog meer positieve punten voor jouw bedrijf. Welke? Dat lees je hieronder!

Lees verder

Onopvallend opvallen: sponsoring, product-placement en originele relatiegeschenken

Door: Sander Wijdemans , 01 augustus 2017

Als het gaat om naamsbekendheid verwerven voor je bedrijf en het maken van reclame is het mogelijk om een enorm bugdet uit te trekken zoals sommige multinationals doen. Maar wanneer de marketingcampagne niet goed uitgewerkt is, kan het dat mensen je reclame niet op een positieve manier associëren met je bedrijf. En dat is schadelijk voor je imago. Ook hebben veel midden en kleine bedrijven simpelweg het geld niet.

Lees verder

Hoe kies ik het juiste boekhoudprogramma?

Door: Sander Wijdemans , 13 juli 2017

Begin deze maand schreef ik al het artikel 'Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?' waarin ik jullie heb verteld over de vele voordelen die het gebruik ervan voor mij heeft opgeleverd. Vandaag probeer ik jullie meer te vertellen over hoe je de juiste keuze maakt voor jouw boekhoudprogramma. Er zijn immers ontelbaar veel boekhoudprogramma's beschikbaar tegenwoordig. De één nog uitgebreider dan de ander. Het kiezen van het juiste pakket kan daardoor een lastige klus zijn.

Lees verder

Alles wat je moet weten over een zakelijke autoverzekering

Door: Sander Wijdemans , 04 juli 2017

Als je zelfstandig ondernemer bent net als ik dan is het hebben van een auto een absolute must. Zonder auto kan ik namelijk niet naar mijn klanten, prospects en andere zakelijke contacten. Bij het hebben van een auto hoort een verzekering en wat veel ondernemers niet weten is dat je met een zakelijke autoverzekering beter gedekt bent tegen schade dan met een privé verzekering. Daarom raad ik het je absoluut aan om een zakelijke autoverzekering af te sluiten, ook wanneer je misschien wel meer privé dan zakelijk rijdt!

Lees verder

Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?

Door: Sander Wijdemans , 30 juni 2017

Grote kans van niet, omdat het voor veel ondernemers nog niet duidelijk is wat je er nou mee kunt bereiken. Aanvankelijk was ik er zelf ook geen voorstander van, aangezien ik slechts voor een handjevol klanten online consultancy uitvoerde en de rest van de tijd in eigen projecten werd gestoken. Echter ben ik zo'n 2 jaar geleden toch eens gaan testen met een urenregistratieprogramma en ik moet zeggen dat ik er heel veel voordeel van heb gehad.

Lees verder

Minder nieuwe glasvezelverbindingen in Nederland

Door: Sander Wijdemans , 20 juni 2017

Glasvezel is de snelste vorm van internet. Ondanks het feit dat er steeds meer data wordt verbruikt, wordt er bij minder particulieren en kleine bedrijven glasvezel aangelegd. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Stratix in opdracht van de NOS.

Lees verder

Een huis verkopen moet voordeliger worden

Door: Sander Wijdemans , 13 juni 2017

De laatste jaren hebben veel mensen de woning moeten verkopen om weer te gaan huren, puur omdat het koophuis niet meer betaald kon worden. Waarom moet het dan nog zo veel kosten om het huis te verkopen, terwijl je de opbrengst hard genoeg nodig hebt om de huur van een huurwoning voorlopig wel netjes te kunnen voldoen? Dit is een vraag die ik regelmatig hoor in mijn eigen persoonlijke kring en ik zie dat hier ook op het internet nogal wat over te doen is momenteel.

Lees verder

Overstappen van zakelijke energieleverancier: de fabels en feiten op een rij

Door: Sander Wijdemans , 08 juni 2017

Je kunt verschillende redenen hebben om op een andere energieleverancier over te stappen: een verhuizing, niet tevreden zijn over je huidige energieleverancier of willen overgaan op duurzame energie. Er doen nogal wat verhalen ten ronde over overstappen, waardoor je misschien niet tot actie overgaat. In dit artikel zet ik de feiten en fabels over overstappen voor je op een rij.

Lees verder

7 aandachtspunten die je start-up succesvol maken

Door: Sander Wijdemans , 24 april 2017

De start-up lijkt het succesmodel voor ondernemers te zijn. Veel ondernemers denken met hun idee of product de nieuwe Facebook of Über te gaan worden. Start-up coach Quintin Schevernels ziet dat veel start-ups verblind worden door dit soort succesverhalen. Terwijl het overgrote deel faalt. Hij schreef het boek Suits & Hoodies, over het geheim van de succesvolle start-up. Hij noemt hierin 7 factoren die bepalend zijn voor succes.

Lees verder

Een huis verkopen moet voordeliger worden

Door: Sander Wijdemans , 19 april 2017

Dit is het idee van een nieuwe speler in de wereld van vastgoed, namelijk de Gratis Makelaar. De laatste jaren hebben veel mensen de woning moeten verkopen om weer te gaan huren, puur omdat het koophuis niet meer betaald kon worden. Waarom moet het dan nog zo veel kosten om het huis te verkopen, terwijl je de opbrengst hard genoeg nodig hebt om de huur van een huurwoning voorlopig wel netjes te kunnen voldoen?

Lees verder
1  2  3