Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Wordt time management je redding?

Door: Merel de Valk, 02 juni 2015 - Als ondernemer leef je vaak een hectisch bestaan. Er zitten te weinig uren in een dag om alles te doen wat je wilt doen. Daardoor kun je dingen te lang laten liggen of zelf helemaal vergeten. Heb jij het gevoel te worden geleefd door je agenda? Of heb je moeite om je te focussen op wat echt belangrijk is? Dan is het misschien tijd om je over te geven aan time management.

Time management een hype?
Time management lijkt misschien weer zo’n hype waar iedereen per se aan mee moet doen. Toch is het meer dan dat. Er zijn zeer veel ondernemers die zich na een training time management herboren voelen en het gevoel hebben eindelijk grip te hebben op hun professionele leven. Klinkt goed, maar wat is time management precies?

Wat is time management?
De belangrijkste elementen binnen time management zijn effectief leren plannen en prioriteiten stellen, zonder dat je je flexibiliteit daarbij verliest. Ook het scheppen van een goede werkplek hoort erbij en het beheren van je informatie. Er zijn vele apps en andere technische hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen. Er zijn veel methodes voor time management, deze twee zijn zeer populair:

Getting Things Done
Deze methode is ontwikkelt door de Amerikaan David Allen. Allen geldt als een ware goeroe als het om time management gaat. Het idee achter deze methode is dat je met eenvoudige hulpmiddelen je privéleven en werk zo kunt organiseren, dat in één oogopslag duidelijk is wat je waar en wanneer kunt doen. En dat je met een goed gevoel ook iets niet kan doen.

Pomodoretechniek
De Italiaan Fransesco Cirillo bedacht de Pomodoretechniek waarbij een kookwekker gebruikt wordt om steeds in periodes van 25 minuten geconcentreerd te werken aan een taak. Deze 25 minuten volgen drie minuten pauze. Hierna start telkens weer een periode van 25 minuten. Na de vierde keer neem je een langere pauze. Deze techniek is vooral bedoeld om je concentratie vast te houden.

Hoe begin ik aan time management?
Klinkt goed, maar waar begin je vraag je je vast af? Er is zeer veel informatie te vinden op het internet. Ook zijn er talloze boeken geschreven over time management. Bijvoorbeeld het boek van David Allen. En als je er wat tijd en geld voor vrij kunt is het zeker aan te raden om eens een training te volgen. Wat je ook doet, als je er een beetje tijd in investeert dan betaalt het zich altijd dubbel en dwars terug.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.