Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Tips voor het laten bouwen van een smartphone app

Door: Bas van Bockel, 02 mei 2015 - Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond, bedrijven die apps voor je kunnen bouwen. Er komt echter wel wat bij kijken om de juiste partner te vinden voor het bouwen van een zakelijke app.

Hieronder 6 tips van Glamorous Goat waar je op moet letten bij het vinden van de juiste ontwikkelaar.
 


1. Zoek een ontwikkelaar die geïnteresseerd is in jouw vakgebied, en niet alleen maar goed kan ontwikkelen
Een ontwikkelaar van apps die ook nog eens affiniteit heeft met je vakgebied zal met beter aansluitende oplossingen komen voor problemen die ontstaan tijdens de ontwikkeling van de app. Daarnaast heeft hij vaak al ervaring met vergelijkbare apps, wat de ontwikkel doorloop tijd ook positief zal beïnvloeden.
 
2. Bekijk eerdere referenties
Het lijkt vanzelfsprekend, maar heel vaak wordt het toch nog vergeten. Door referenties te bekijken van de ontwikkelaar, kun je een goed beeld vormen van de kwaliteit en capaciteiten van de ontwikkelende partij.
 
3. Laat prijs niet de belangrijkste factor zijn
Het klinkt natuurlijk een beetje vreemd, maar wat is er nou echt belangrijk? Een goede app moet de ultieme drijfveer zijn. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je een app laat bouwen (die goedkoop was), als later blijkt dat het niet volgens verwachting is en je alsnog opnieuw door een duurdere partij de app moet laten bouwen. Natuurlijk heb je een budget en moet je dat respecteren, maar de laagste prijs is toch vaak niet het goedkoopste op de langere termijn!
 
4. Bekijk een portfolio van de ontwikkelaar goed
Tegenwoordig draait het bij een app voor het grootste gedeelte om hoe een app eruit ziet en werkt (de zogenaamde User Experience & User Interface). Door eens goed door het portfolio van de ontwikkelaar te lopen, kun je een goed beeld schetsen van de kwaliteit van de reeds gebouwde apps.
 
5. Bouw een goede relatie op met je app bouwer
Doordat een app eigenlijk nooit echt helemaal klaar is, moet je vaak na de bouw nog regelmatig updates uitbrengen aan de hand van gebruikers feedback. Dit houdt in dat je dus iemand moet hebben die eerlijk en betrouwbaar is. Zoek dus iemand die ook na oplevering van de eerste versie nog met je mee wil denken, ook nadat er misschien niet meer zoveel aan te verdienen valt.
 
6. Bespaar niet op het design van een app
Vaak wordt er vooral naar het technische aspect van een app gekeken, en wordt het design als een ondergeschoven kindje beschouwd. Dit is echter niet de manier, omdat het design in grote mate bepaald of de app succesvol is. Gebruikers van een app zijn gewend aan een mooie intuïtieve gebruikers-ervaring. Dus zorg er voor dat je app mooi is en goed werkt.
 
De keuze voor een goede app bouwer is een lastige, doordat er honderden zo niet duizenden partijen zijn die wel iets in deze markt doen.
Belangrijkste is dat je iemand hebt waar je iets mee op kunt bouwen. Succes met het vinden van de juiste partner voor de bouw van je app!

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.