Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Zo draagt voedsel bij aan het succes van je bedrijf

Door: Annemiek Shrestha-van der Krogt, 20 februari 2018 - Wat je iedere dag in je mond stopt, zou wel eens kunnen bijdragen aan het succes van je bedrijf. Voeding kan ons namelijk energie geven en alert maken, maar ook traag en lusteloos.
Als het erom gaat productiever, innovatiever en succesvoller te zijn, krijg je vaak het volgende advies:


Mogelijk heb je ook wel eens gehoord dat gezond eten kan bijdragen aan succes. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe draagt voeding bij aan succes? Hoewel datgene wat je eet technisch gezien naar je maag gaat in plaats van naar je hersenen, worden de voedingstoffen via je bloed naar alle delen van je lichaam getransporteerd. In je lichaam staat alles immers met elkaar in verbinding. Uiteindelijk komen de voedingsstoffen uit je eten dus ook in je hersenen terecht.

Gezonde voedingsmiddelen leveren naast gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten ook vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen. Dit zijn allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid en een goede hersenfunctie. Lees hier welke voedingsmiddelen vooral effectief zijn als het gaat om je concentratie, leervermogen en geheugen.

Via ongezonde etenswaren krijg je vooral snelle koolhydraten en ongezonde vetten binnen, die je lichaam belasten en tot moeheid en lusteloosheid leiden. Dat betekent overigens niet dat je niet kunt functioneren op ongezond voedsel, zoals energy drinks, broodjes kroket of snoep.

Je lichaam blijft ook werken op een dieet van fastfood en frisdrank, maar niet op volledige capaciteit. Om het zakelijk succes te behalen waartoe je in staat bent, moet je op volledige capaciteit werken. Daar helpt een gezond eetpatroon je bij. Dit bestaat uit veel verse, onbewerkte voedingsmiddelen en volkoren granen in beperkte mate. Zo’n koolhydraatarm dieet draagt trouwens ook bij aan een gezond gewicht, dus dat is mooi meegenomen. De voordelen van gezonde voeding Als je gezond gaat eten, zal je waarschijnlijk merken dat je je fitter voelt en zaken beter kunt onthouden. Probeer eens een week alle suikers, fastfood, zoutrijke producten en verpakte etenswaren te laten staan. Eet in plaats daarvan alleen verse groenten en fruit, noten, zaden, pitten, eieren, vers vlees, verse vis en biologische zuivel (als je lactose verdraagt). Dan merk je waarschijnlijk de volgende zaken bij jezelf op:
  • Betere alertheid
  • Helder in je denken
  • Meer energie
  • Sterkere mentale focus
  • Beter geheugen
  • Meer creativiteit
  • Minder stress
  • Beter slapen
Wellicht profiteer je nog van andere voordelen van gezond eten. Ze dragen allemaal bij aan jouw succes als ondernemer. En dat niet alleen. Ook je werknemers profiteren ervan als je voor gezond eten in de kantine zorgt. Hier zijn een paar tips om medewerkers gezonder te laten eten, zodat ook jouw mensen effectiever kunnen bijdragen aan het succes van je onderneming.

Hoe draagt voedsel voor jou bij aan het succes van je bedrijf? Deel het hieronder in de reacties!

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Over de auteur:

Annemiek Shrestha-van der Krogt (1975) is eigenaar van Open Contact Training & Communicatie van waaruit ze communicatietrainingen verzorgt en bedrijven ondersteunt bij de online vindbaarheid. Als health blogger voor Floraa.nl combineert ze haar passie voor schrijven met haar interesse in gezondheid en gezonde voeding. Ze begon haar loopbaan als redacteur bij Weleda Nederland, zette een nieuw bladconcept om tot magazine voor de Naturisten Federatie Nederland (NFN) en verzorgde de communicatiemiddelen voor Meurs HRM (nu eelloo). Haar eigen onderneming startte ze in 2015.

Reacties

spiruella.nl

15-04-2020 11:29  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.