Ondernemen met de beste ondersteuning

Lifestyle

Low Car Diet van start: bedrijven 30 dagen op 'auto-dieet'

14 september 2021 - Burn calories, not fuel. Met dat motto  ging gisteren het Low Car Diet van start. Bedrijven die deelnemen proberen in 30 dagen een grondige gedragsverandering te realiseren. Zij dagen deelnemers uit om gezamenlijk zo min mogelijk reisbewegingen te maken waarbij fossiele brandstof wordt verbruikt. Naast CO2-vermindering is de fitheid van thuiswerkende medewerkers absolute topprioriteit.

Lees verder  |  Reageer

Arbo Unie benadrukt belang leefstijl met Lekker in je Vel campagne

6 september 2021 - Iedereen weet dat voorkomen beter is dan genezen. Toch is er te weinig aandacht voor hoe leefstijl kan bijdragen aan gezondheid en daardoor aan de inzetbaarheid van werkenden, vindt Arbo Unie. Daarom lanceert Arbo Unie de campagne Lekker in je Vel, om werkgevers te helpen inzicht te krijgen in het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen van leefstijlziekten voor hun medewerkers.

Lees verder  |  Reageer

Recordtijd: verkoop tweedehandsauto’s wederom op volle toeren

27 juli 2021 - De autobranche draait de beste jaren in zijn bestaansgeschiedenis. 2020 was al een recordjaar voor de tweedehandsautomarkt, en 2021 lijkt daar nog eens dik overheen te gaan. In de eerste zes maanden van 2021 werden er maar liefst 52 procent meer dealer leads verstuurd dan in dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van AutoScout24.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’er houdt mede via sporten goede balans tussen werk en priveĢ

26 juli 2021 - Een meerderheid (60 procent) van de zzp’ers weet een goede balans te houden tussen hun werk en privéleven tijdens corona. Dit blijkt uit een onderzoek onder 750 zzp’ers en mkb-bedrijven dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd. De belangrijkste manieren om deze balans te bewaren zijn het hebben van een aparte werkruimte (56 procent), het aanhouden van duidelijke werktijden (28 procent), het plannen van vaste pauzes zonder afspraken (23 procent) en regelmatig sporten (23 procent).

Lees verder  |  Reageer

Tweedehandsauto’s gaan harder dan ooit

17 juni 2021 - De markt voor tweedehandsauto’s is booming op het moment, blijkt uit een recent onderzoek van AutoScout24. 877 respondenten werden onder meer gevraagd naar hun (online) koopgedrag en naar hoe de coronapandemie hun reisbehoeften heeft veranderd. Er is een forse stijging te zien in het aantal autovakanties aankomende zomer.

Lees verder  |  Reageer

Ruim 72 procent meer nieuwe personenauto’s geregistreerd in mei

11 juni 2021 - Afgelopen maand werden in Nederland 25.601 nieuwe personenauto’s geregistreerd, oftewel 72,5 procent meer dan in mei 2020. In de eerste vijf maanden van dit jaar verlieten 130.061 nieuwe auto’s de showrooms en dat is 2,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

Lees verder  |  Reageer

Nationale Suiker Challenge omarmd door werkgevers

1 juni 2021 - De uitdaging van de vierde Nationale Suiker Challenge (7 t/m 13 juni) wordt niet alleen door 75.000 consumenten opgepakt, maar ook door een aantal grote organisaties waaronder KPN, Philips in samenwerking met bol.com en het online gezondheidsprogramma SamenGezond van Menzis. 

Lees verder  |  Reageer

Eén jaar corona: occasionmarkt blijft aantrekken

19 mei 2021 - Waar vorig jaar april een uitzonderlijke tegenvaller was voor de autobedrijven, lijkt de branche er een jaar later een stuk rooskleuriger voor te staan. Dit is een trend die ook blijkt uit de maandelijkse gegevens van AutoScout24. In april van dit jaar werden maar liefst 121 procent meer kwalitatieve leads naar autobedrijven verstuurd in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Interesse in tweedehandsauto’s blijft toenemen, maar verkoop daalt

24 maart 2021 - De interesse in occasions nam de afgelopen maand wederom toe. Zo blijkt uit cijfers van AutoScout24. Het occasionplatform stuurde dit jaar in februari twintig procent meer kwalitatieve leads door naar gelieerde autobedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de gemiddelde prijs van een occasion steeg. De occasionverkoopcijfers, zoals gemeten door VWE Automotive, laten daarentegen een negatieve impact van de coronamaatregelen zien.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe jaar van start met recordcijfers op de occasionmarkt

1 maart 2021 - Afgelopen maand liet de occasionmarkt een recordaantal kwalitatieve aanvragen voor auto’s zien, zo blijkt uit cijfers van AutoScout24. Het occasionportal heeft dit jaar in de maand januari 35 procent meer aanvragen naar gelieerde autobedrijven doorgestuurd dan in januari 2020. Uit de maandelijkse cijfers van AutoScout24 blijkt daarnaast dat MPV’s en kleine auto’s de afgelopen maand het meest stegen in populariteit, respectievelijk 25 procent en twintig procent. Het aanbod binnen deze segmenten liep echter terug, met 2,13 procent voor MPV’s en 1,30 procent voor kleine auto’s.

Lees verder  |  Reageer

Lockdown zorgt voor zestien procent meer acties tegen zwerfafval

19 februari 2021 - In 2020 is het aantal opruimacties tegen zwerfafval met 16 procent toegenomen ten opzichte van 2019. Bovendien zijn er via de website van Supporter van Schoon inmiddels 7500 gebieden vastgelegd die gedurende het hele jaar worden schoongehouden. Dat maakt Nederland Schoon vandaag bekend in aanloop naar de Landelijke Opschoondag die dit jaar op zaterdag 20 maart voor de negentiende keer plaatsvindt. In 2020 zijn ruim 400 opschoonacties meer georganiseerd dan in het jaar ervoor, veelal in eigen buurt.

Lees verder  |  Reageer

Meer automobilisten dan ooit bereid om elektrisch (EV) te gaan rijden

15 februari 2021 - De populariteit van elektrische auto’s neemt wereldwijd sterk toe. Niet eerder waren zoveel automobilisten bereid om over te stappen op elektrisch rijden. Dit blijkt uit de onlangs uitgebrachte EVs & Sustainability-editie van het jaarlijkse Mobility Insights Report van LeasePlan, waarvoor meer dan 5.000 bestuurders in 22 landen zijn ondervraagd.

Lees verder  |  1 reactie

Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner

10 februari 2021 - Vergeet deze Valentijnsdag de rozenblaadjes en bonbons: de gemiddelde Nederlander pakt een stuk grootser uit voor zijn of haar geliefde. Uit consumentenonderzoek van N26 blijkt namelijk dat de uitgaven aan een cadeau voor de partner al snel oplopen tot 50 - of zelfs 100 - euro. Maar of dat volledig uit vrije wil is, valt te betwisten. 

Lees verder  |  Reageer

Volkswagen Golf en Tesla Model S het populairst in Europa

26 januari 2021 - De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa, zo blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24. De BMW 3-Serie blijft met een tweede plek op de lijst ook populair, nauw gevolgd door de Mercedes C-Klasse. In het onderzoeksrapport van AutoScout24 worden vraag en aanbod van meer dan twee miljoen auto’s in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  144