Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Wereldeconomie balanceert op rand van recessie

16 december 2022 - Door een optelsom van uitdagingen staat de wereldeconomie aan de vooravond van een moeilijk jaar, waarin de groei hoe dan ook aanzienlijk zal afnemen. De hoge inflatie is de grootste uitdaging en zorgt ervoor dat de koopkracht onder druk blijft staan en de verwachte internationale economische groei in 2023 op slechts 1,2 procent uitkomt. Dit betekent een milde vorm van stagflatie: een combinatie van een hoge inflatie met zeer lage of geen economische groei.

Lees verder  |  Reageer

Makelaarskosten stijgen opnieuw en de verschillen onderling zijn groot

16 december 2022 - Het afgelopen jaar is het verkopen van een huis door een makelaar gemiddeld 650 euro duurder geworden. Wie een huis wil verkopen in Amsterdam betaalt nog altijd het meeste voor een makelaar. Al jaren is de hoofdstad de duurste grote stad om je huis te verkopen. Ook zijn in de stad de verschillen in tarieven tussen makelaars het grootst. Zo scheelt het tarief tussen de goedkoopste en duurste makelaar voor dezelfde woning in Amsterdam gemiddeld 2.250 euro. Dat staat in het jaarlijkse, landelijke onderzoek naar makelaarstarieven van Mijn Verkoopmakelaar.

Lees verder  |  Reageer

3 december deadline aanmelden kleineondernemersregeling (KOR)

25 november 2022 - De kleineondernemersregeling (KOR) is een vrijstelling voor de btw en het doen van btw-aangifte. De regeling kan voordelig zijn voor ondernemers die verwachten dat hun jaaromzet onder de € 20.000,- blijft. Behoor je tot die groep of vind je het lastig om in te schatten of de KOR iets voor jou is? De Belastingdienst zet vier situaties op een rij om na te gaan of de regeling bij je past.

Lees verder  |  Reageer

Tijdige betaling van facturen steeds belangrijker

20 november 2022 - De afgelopen jaren verliepen voor veel ondernemers zeer roerig. Nadat de coronacrisis bezworen leek wakkerde onder andere door de sterk stijgende energieprijzen de inflatie aan, zorgde de oorlog in Oekraïne voor onrust en werd het personeelstekort steeds nijpender. Hoewel een recessie niet ondenkbaar is, hebben veel ondernemers overigens absoluut niets te klagen als het gaat om klandizie. De grootste uitdagingen vandaag de dag vormen meer het beheersbaar houden van de kosten, en het tijdig en correct innen van facturen.

Lees verder  |  Reageer

Btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk voortaan te betalen met iDEAL

17 november 2022 - Vanaf deze maand kunnen ondernemers die Mijn Belastingdienst Zakelijk gebruiken om btw-aangifte te doen, de btw direct betalen met iDEAL. Bij een betaling via iDEAL zijn het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag al ingevuld. Zo helpt de Belastingdienst ergernissen en herstelacties van ondernemers voorkomen, én wordt betalen makkelijker.

Lees verder  |  Reageer

By the way: heb jij je btw-aangifte voor het derde kwartaal al gedaan?

27 oktober 2022 - Ben jij ondernemer? En doe je de btw-aangifte zelf? Vergeet je btw-aangifte over het derde kwartaal dan niet te doen. Uiterlijk maandag 31 oktober moet je btw-aangifte én betaling binnen zijn bij de Belastingdienst. Oók als je in het derde kwartaal geen omzet had. Om je te helpen bij je btw-aangifte zet de Belastingdienst een aantal aandachtspunten op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Geef je belastingzaken een kick-start met tips van de Belastingdienst

21 oktober 2022 - Wist je dat het aantal startende ondernemers blijft toenemen? Het aantal ondernemingen is dit jaar met 5,5 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Behoor je net als meer dan 170.000 andere Nederlanders tot de startende ondernemers van 2022? Dan kwam er vast een hoop op je af. Je belastingzaken regelen was daardoor misschien niet het eerste waar je aan dacht. Toch is het goed deze zaken direct vanaf de start goed te regelen.

Lees verder  |  Reageer

Innovatief en onderscheidend: dit zijn de winnaars van de tiende Exact Cloud Award 2022

14 oktober 2022 - CapsNobel is er tijdens de tiende editie van de Exact Cloud Award vandoor gegaan met dé Cloud Award 2022. Naast deze terechte winnaar vielen er nog drie andere kantoren in de prijzen tijdens deze bijzondere jubileumeditie. De winnaars worden bepaald aan de hand van een onderzoek onder 45.000 ondernemers om tot een groep genomineerden te komen. Alle genomineerden worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.

Lees verder  |  Reageer

Het nieuwe pensioenstelsel is er, maar blijft bij driekwart bedrijven op to-dolijstje staan

12 oktober 2022 - Het nieuwe pensioenstelsel staat voor de deur, maar op de een of andere manier blijft het implementeren ervan op het to-do-lijstje van veel werkgevers staan. Zo heeft 76 procent van de mkb’ers nog geen actie ondernomen. Dit blijkt uit recent onderzoek van researchbureau GfK in opdracht van Allianz. Bij grote klussen als deze helpt het om in stappen te denken. Daarom volgen hier drie stappen die belangrijk zijn bij het implementeren van het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder  |  Reageer

Vier op tien mkb’ers valt om zonder versoepelingen terugbetaalplicht

6 oktober 2022 - Zonder versoepelingen van betaalafspraken overleeft 42 procent van de mkb’ers die NOW heeft ontvangen het niet. Dat concludeert October op basis van onderzoek onder zeshonderd ondernemers. Ondernemers moeten per 1 oktober beginnen met het aflossen van uitgestelde belastingen door corona, maar 37 procent van het mkb maakt zich nog zorgen over de betaalbaarheid hiervan. 

Lees verder  |  Reageer

MKB financiert groei steeds vaker buiten de bank om

2 oktober 2022 - De Branchevereniging van American Factoring Organisaties (BAFO) heeft het eerste half jaar van 2022 een groei van 33 procent weten te realiseren in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. De verwachting is dat er dit jaar bijna een miljard euro non bancair wordt gefinancierd door het overkopen van zakelijke facturen. Facturen die aan American Factoring bedrijven worden overgedragen worden aanmerkelijk sneller voldaan, namelijk binnen 34 dagen versus het landelijke betaalgemiddelde van 43 dagen.

Lees verder  |  Reageer

De belangrijkste wijzigingen voor jouw aangifte

29 september 2022 - Het was vorige week Prinsjesdag en dat betekent dat er weer nieuwe belastingplannen bekend zijn gemaakt voor 2023. Omdat ze bij Exact weten dat de meeste ondernemers – zeker in deze uitdagende tijden - andere dingen te doen hebben dan de volledige Rijksbegroting en de Miljoenennota doornemen, hebben ze een aantal belangrijke wijzigingen op een rijtje gezet die relevant zijn voor het opstellen van aangiften in je aangiftesoftware, onderverdeeld in regelgeving voor de inkomsten-, loon-, schenk-, en vennootschapsbelasting.

Lees verder  |  Reageer

Kwart Nederlanders slachtoffer van frauduleuze transacties

28 september 2022 - Ruim een kwart (26 procent) van de Nederlanders kreeg vorig jaar te maken met een frauduleuze financiële transactie of een ander beveiligingsprobleem op een rekening. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek van Signicat onder ruim 7.600 consumenten van financiële producten. Een frauduleuze transactie kan op verschillende manieren tot stand komen. Een oplichter kan zich bijvoorbeeld telefonisch voordoen als een bankmedewerker, met het verzoek om uit veiligheidsoverwegingen snel geld over te maken naar een andere rekening.

Lees verder  |  Reageer

57 procent van de zzp’ers wint advies in bij verzekeringsadviseurs

21 september 2022 - Hoe zit het eigenlijk met mijn verzekeringen? Wat als mijn klanten niet betalen? Is elektrisch rijden niet veel te duur? Allerlei vragen die leven onder zzp’ers, zo blijkt uit een onderzoek dat Allianz liet uitvoeren door researchbureau GfK onder 500 zelfstandigen zonder personeel. Daaruit blijkt onder meer dat de meerderheid van de zzp’ers zich laat adviseren bij het afsluiten van verzekeringen en dat bijna driekwart van de ondervraagden na het afsluiten niet meer controleert of het nog goedkoper kan.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  75