Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Eerste hulp bij wanbetaling: vijf tips om je facturen betaald te zien worden

28 september 2021 - Mkb’ers vrezen dat gemiddeld dertien procent van hun uitstaande facturen uiteindelijk niet betaald gaat worden, zo blijkt uit de MKB Barometer 2021 van Exact. Als betalingen structureel te laat of niet binnenkomen, kan een mkb’er in de problemen komen met het betalen van eigen rekeningen. Met in het ergste geval een faillissement tot gevolg. De totale schade van niet betaalde facturen kan oplopen tot 12,9 miljard euro.

Lees verder  |  1 reactie

Aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan nog tot en met 30 september 2021

21 september 2021 - Ondernemers die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als je nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor je op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. En ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet je betalen.

Lees verder  |  Reageer

Laatste aanvraagtijdvak SLIM-regeling 2021 nog twee weken geopend

20 september 2021 - Mkb-ondernemers hebben nog twee weken de tijd om een subsidieaanvraag in te dienen voor de SLIM-regeling. Dit kan nog tot en met 30 september. Het is de laatste keer dit jaar dat mkb’ers hiervoor in aanmerking komen. Met de SLIM-subsidie kunnen zij een leerrijke werkomgeving creëren door initiatieven gericht op leren en ontwikkelen te stimuleren.

Lees verder  |  Reageer

In één keer btw-aangifte doen over webshopverkopen in EU?

17 september 2021 - Webshopondernemers die in de tweede helft van 2021 meer dan € 10.000 verkopen aan particulieren in EU-landen buiten Nederland, moeten altijd de btw-tarieven van het land van de klant gebruiken. Zij kunnen kiezen om deze btw in de afzonderlijke EU-landen aan te geven óf om dit in één keer af te handelen. 

Lees verder  |  Reageer

Helft financieel verantwoordelijken voorstander van solidariteitsheffing voor coronaprofiteurs

10 september 2021 - De helft (48 procent) van de financieel verantwoordelijken vindt dat er een extra belastingheffing moet komen voor bedrijven die veel baat gehad hebben bij de coronacrisis, ook wel een solidariteitsheffing genoemd. Dat blijkt uit onderzoek in aanloop naar Prinsjesdag van Nextens, leverancier van fiscale aangiftesoftware. In het onderzoek zijn 847 financieel verantwoordelijken bevraagd.

Lees verder  |  Reageer

Hoe het vertrouwen in contactloze betalingen de economie versnelt

2 september 2021 - Het consumentenvertrouwen in contactloze betalingen is tijdens de COVID-19-pandemie enorm toegenomen: uit het Visa Back to Business onderzoek blijkt dat tweederde (65 procent) van de consumenten wereldwijd liever evenveel of meer contactloos betaalt dan nu het geval is. In heel Europa gaat nu meer dan 80 procent van de Visa-betalingen in winkels contactloos.

Lees verder  |  Reageer

Koppel inleg pensioen aan inkomen zzp’er lopend jaar en niet aan vorig jaar

30 augustus 2021 - Hoe zzp’ers over een aantal zaken rondom pensioen denken, wordt met enige regelmaat onderzocht. Dat is alleen vaak een nogal heterogene groep met bijvoorbeeld zzp’ers die wél en zzp’ers die géén pensioen opbouwen. Interessant om eens aan de groep die wel pensioen opbouwen te vragen hoe zij een aantal zaken zien. BrightPensioen vroeg het haar deelnemers. Ruim 400 leden deden mee.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer? Zo regel je eenvoudig je zaken bij de Belastingdienst

26 augustus 2021 - Als ondernemer heb je te maken met verschillende belastingzaken. Denk aan het doen van je btw-aangifte of de vennootschapsbelasting en het betalen hiervan. Hoe doe je dat? Dit kan op drie manieren: via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst.

Lees verder  |  Reageer

Vier motivaties om over te stappen op real-time boekhouden

24 augustus 2021 - De accountancywereld is klaar voor de toekomst. Niet alleen beschikt meer dan de helft van de Nederlandse accountants (51 procent) al over één of meerdere geïntegreerde systemen, ook is bijna tweederde (61 procent) bereid om de cloud te gebruiken. Dat blijkt uit de MKB Barometer 2021, een onderzoek in opdracht van Exact. Digitalisering dat de weg  plaveit voor een persoonlijke benadering van en goede ondersteuning voor klanten.

Lees verder  |  Reageer

Diepe kloof tussen betalingspraktijken in Noord en Zuid

6 augustus 2021 - In de handelsregio USMCA - de Verenigde Staten, Mexico en Canada - tekenen zich enorme verschillen af in zowel het sentiment als de betalingsmoraal van bedrijven. Zo verwachten ruim acht op de tien bedrijven in Mexico dat zij in het komende jaar beter gaan presteren, terwijl dit slechts geldt voor iets meer dan een derde van de bedrijven in Canada.

Lees verder  |  Reageer

De btw-aangifte en eHerkenning: antwoord op de meestgestelde vragen

30 juli 2021 - Zaterdag 31 juli moeten alle ondernemers weer hun btw-aangifte en betaling over het tweede kwartaal hebben gedaan. Gaat u uw btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk doen? Dan hebt u  mogelijk eHerkenning nodig. In dit artikel geeft de Belastingdienst antwoord op de meestgestelde vragen over eHerkenning. Zoals wat het precies is, wanneer u het nodig hebt en hoe u  het aanvraagt.

Lees verder  |  Reageer

Drie manieren voor kredietverstrekkers om grip te krijgen op het complexe kredietlandschap

30 juli 2021 - Nu we ons in de laatste stadia van de pandemie bevinden, is er in veel landen sprake van een tegenstrijdige economie. Sommige mensen hebben nu meer geld op hun rekening dan aan het begin van de coronacrisis en staan klaar om dat geld uit te geven. Een groot aantal consumenten kampt echter nog altijd met de financiële gevolgen van de pandemie in hun dagelijkse leven.

Lees verder  |  Reageer

Kredietscores en faillissementen mkb-bedrijven afgelopen kwartaal stabiel

20 juli 2021 - Experian heeft opnieuw onderzoek gedaan naar de status van het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland, op basis van openbare data en zelf ontwikkelde modellen. In een eerder rapport over het eerste kwartaal van dit jaar zag het bedrijf een daling van de kredietscores van mkb-bedrijven. Daarnaast nam het verwachte wanbetalingspercentage toe voor bedrijven van allerlei groottes en in diverse sectoren.

Lees verder  |  1 reactie

Beleggen in de AEX Index

19 juli 2021 - De Nederlandse beurs kent een belangrijke index waar de resultaten van de grootste Nederlandse bedrijven aan af zijn te zien: de AEX Index. Deze volgt namelijk de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven van Nederland. Daarmee is de AEX Index een goede indicatie voor de stand van de Nederlandse economie.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  70