Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Ondernemen met Bitcoin heeft duidelijke voordelen

4 december 2020 - De koerswaarde van Bitcoin is opnieuw sterk aan het klimmen en dit verbaast Abbegje Van der Aa niks. Van der Aa is Financial & Community Manager bij Bitcoin Koers en heeft het in een gemoedelijk gesprek over de vele voordelen van Bitcoin voor ondernemers. Ze gelooft oprecht in de toekomst van Bitcoin, maar blijft er ook opvallend helder bij.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe WHOA-financiering voor mkb-ondernemers in financieel zwaar weer

4 december 2020 - Zodra de steunmaatregelen van de overheid stoppen, komen naar verwachting duizenden mkb-ondernemers in acute problemen. Een uitweg voor deze ondernemers is de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die op 1 januari van kracht wordt. Hiermee worden alle schulden die het bedrijf heeft gesaneerd en afgekocht. KieVieK Finance introduceert nu de WHOA-financiering.

Lees verder  |  Reageer

85 procent financiële dienstverleners: autonomous finance is cruciaal is om concurrentievoordeel te behalen

24 november 2020 - Salesforce heeft het Financial Services-trendrapport gepubliceerd, dat aantoont dat financiële dienstverleners het moeilijk vinden om het tempo van veranderingen bij te houden die worden aangedreven door de wereldwijde pandemie. Een gegevensanalyse van een enquête die op twee momenten, in 2019 en 2020, is afgenomen, laat zien dat de klantervaring daaronder leed, maar ook dat bepaalde tools en technologieën, zoals autonomous finance, concurrentievoordeel kunnen opleveren.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor de btw-aangifte in coronatijd

29 oktober 2020 - Ondernemers hebben nog twee dagen de tijd om hun btw-aangifte over het derde kwartaal in te dienen bij de Belastingdienst. De aangifte moet uiterlijk zaterdag 31 oktober binnen zijn. Dat geldt ook voor ondernemers die het afgelopen kwartaal geen omzet draaiden, zijn gestart of gestopt met hun onderneming, of bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd.

Lees verder  |  Reageer

Dit zijn de drie financiële prioriteiten voor ondernemers in Nederland voor de rest van het jaar

20 oktober 2020 - Het creëren van helder inzicht in de financiële situatie (47 procent) heeft samen met het verbeteren van de voorspelheid van de financiële situatie (47 procent) dit jaar de hoogste prioriteit voor ondernemers. De derde prioriteit is het digitaliseren en optimaliseren van interne processen. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4 Bedrijfssoftware.  De pandemie heeft in gang gezet dat er naast zorgen over de veiligheid van medewerkers en klanten, ook vraagtekens zijn of ondernemers wel voldoende omzet en winst kunnen realiseren om zich staande te houden.

Lees verder  |  Reageer

Looptijd openstaande facturen neemt toe

20 oktober 2020 - Het aantal dagen dat een factuur open blijft staan, gaat volgens een op de drie finance professionals (32 procent) de komende maanden stijgen. Dit blijkt uit een recente peiling van Onguard onder ruim 300 finance professionals. Begin dit jaar lagen de verwachtingen heel anders: toen dacht slechts een op de zeven dat de looptijd van openstaande facturen zou stijgen. Met name de finance professionals werkzaam in de zakelijke dienstverlening (45 procent) verwachten de komende maanden een stijging.

Lees verder  |  Reageer

Meer dan driekwart betalingen tijdens coronapandemie contactloos

1 oktober 2020 - Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa neemt zowel het aantal contactloze als e-commercebetalingen fors toe tijdens de coronapandemie, zo blijkt uit data van Visa. In Europa gebeurt sinds juni meer dan 75 procent van de Visa-betalingen contactloos. Ook in Nederland is een forse stijging te zien: in juni van dit jaar lag het aantal contactloze betalingen vijftien procent hoger dan een jaar eerder. Dit is een kleinere toename dan in een groot aantal andere Europese landen waar het aantal transacties steeg met meer dan twintig procent.

Lees verder  |  Reageer

Premies autoverzekeringen dalen, consumenten moeten scherp blijven

29 september 2020 - Autoverzekeraars hebben ook dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering verlaagd. In afgelopen anderhalf jaar daalde de gemiddelde premie voor WA beperkt casco-verzekering met bijna acht procent, blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. Een consument die jaarlijks €480 betaalt voor een beperkt casco-verzekering betaalt nu ongeveer €40 minder. De premies voor WA- en WA volledig casco-verzekeringen zijn ook licht gedaald in vergelijking met de gemiddelde premie in 2019.

Lees verder  |  Reageer

Geldpers creëert moeras voor opkomende economieën

23 september 2020 - Opkomende economieën hebben de geldpers ontdekt. Uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes blijkt dat steeds meer centrale banken in emerging markets op grote schaal staatsobligaties opkopen om zo geld in de eigen economie te pompen. De onderzoekers waarschuwen voor torenhoge schulden in combinatie met inflatie. "Een levensgevaarlijke cocktail," zegt Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Aanpassing van BPM-systeem dupeert consument: auto’s 1.000 tot 2.000 euro duurder

18 september 2020 - In het Belastingplan staat een aanpassing van de regels rond de BPM, de luxe-belasting op auto’s, motoren en campers. Het moment waarop de hoogte van de BPM bepaald wordt én het moment waarop de BPM door de importeur/dealer betaald moet worden aan de fiscus, valt vanaf volgend jaar samen met het moment van eerste registratie van de nieuwe auto, ook wel deel 1a genoemd. Deze ingreep zou de Belastingdienst veel werk moeten besparen.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst/Toeslagen start campagne kinderopvangtoeslag

16 september 2020 - De scholen in Nederland zijn weer begonnen. Voor ouders, onder wie ondernemers en zzp’ers, is dit één van de momenten in het jaar om hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag te checken en te wijzigen via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in de situatie van de ouders hebben invloed op de hoogte van de maandelijkse toeslag. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het aantal opvanguren of het inkomen. Om ouders erop te attenderen hun gegevens regelmatig te checken en zo nodig te wijzigen start Belastingdienst/Toeslagen een campagne. 

Lees verder  |  Reageer

30 procent van de ondernemers krijgt geen proactief advies van accountant

11 september 2020 - Bijna 30 procent van de Nederlandse en Belgische ondernemers wordt niet, of alleen op verzoek, geadviseerd door zijn accountant of boekhouder. Bovendien wordt achttien procent van de respondenten alleen over standaardzaken geadviseerd. Dat blijk uit onderzoek van Unit4 Bedrijfssoftware.

Lees verder  |  1 reactie

Klanten laten facturen vaker liggen door coronacrisis-gerelateerde cashflowproblemen

11 september 2020 - Het percentage klanten dat facturen niet betaalt vanwege cashflowproblemen, is door de coronacrisis meer dan verdubbeld. Begin februari ging het om één op de drie klanten. Momenteel laat bijna driekwart (72 procent) facturen liggen, omdat hun eigen cashflow niet op orde is. Finance professionals zouden hier hun handen vol aan moeten hebben, maar slechts 39 procent van hen zoekt persoonlijk contact met de klant om facturen betaald te krijgen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven verwachten betere resultaten door te investeren in open banking

8 september 2020 - Een internationaal onderzoek door Yolt Technology Services laat zien dat open-bankingtechnologie een centrale plaats kan innemen in het economisch herstel na de coronacrisis. Bedrijven verwachten miljoenen aan extra omzet en winst door toename in efficiëntie in de bedrijfsvoering. De enquête is gehouden onder 1.000 senior professionals bij banken, kredietverstrekkers, detailhandelaren en softwarebedrijven voor personal finance in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  65