Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Zzp’ers: vraag vóór 1 september 2022 je huurtoeslag of zorgtoeslag over 2021 aan

21 juli 2022 - Had je als zelfstandig ondernemer in 2021 minder inkomen, bijvoorbeeld door corona? Dan kan je misschien nog huurtoeslag of zorgtoeslag krijgen. Laat geen geld liggen! Controleer of jij ook toeslag kan krijgen. Je kan nog tot en met 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aanvragen op Mijn toeslagen.

Lees verder  |  Reageer

Werkvereniging daagt Staat vanwege oneerlijke verdeling coronasteun

18 juli 2022 - De Werkvereniging, de belangenbehartiger van zzp’ers en andere Modern Werkenden heeft vandaag mede namens vier zzp’ers een dagvaarding gezonden aan de Staat der Nederlanden. De Werkvereniging houdt de Staat verantwoordelijk voor het feit dat zelfstandig werkenden door de corona contactbeperkende maatregelen oneigenlijk en onevenredig zwaarder getroffen zijn dan werkenden in loondienst.

Lees verder  |  Reageer

Groot deel ondernemers heeft fiscale risico’s niet onder controle

14 juli 2022 - Slechts 61 procent van de Nederlandse zelfstandige ondernemers weet precies hoe hij fiscale risico’s kan beperken. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Het Fiscaal Vraagstuk’ van Nextens, waarbij 329 zelfstandig ondernemers ondervraagd zijn over hun fiscale kennis. Dat de groep die zeker weet hun risico’s te beperken zo klein is, komt doordat maar liefst een derde (36 procent) van de ondernemers aangeeft weinig interesse te hebben in de fiscale aspecten die komen kijken bij het runnen van een onderneming.

Lees verder  |  Reageer

42 procent Nederlanders bezorgd om stijgende hypotheekrente

12 juli 2022 - Maar liefst twee op de vijf Nederlanders met een koophuis maken zich zorgen om de stijgende hypotheekrente. Dit blijkt uit onderzoek van Kadasterdata.nl onder 1.134 Nederlandse woningeigenaren. Mogelijk ontstaan deze zorgen door een gebrek aan financiële knowhow, want 24 procent van de respondenten weet niet hoe hij met de nieuwe financiële situatie om moet gaan. Dit terwijl de hypotheekrentestijging voor een derde van alle ondervraagden een negatief effect heeft op hun financiële situatie.

Lees verder  |  Reageer

Onbetaalde facturen innen: bedrijven zijn goed af in Nederland

11 juli 2022 - In welke landen zijn onbetaalde facturen gemakkelijk dan wel moeilijk alsnog te innen? Nederland hoort tot de top-drie van landen waar dat relatief gemakkelijk kan. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz Trade. Zweden komt als beste uit de bus, daarna Duitsland. Nederland deelt de derde plaats met Finland en Portugal. In totaal zijn 49 landen doorgelicht. Samen goed voor 85 procent van het wereldwijde handel.

Lees verder  |  Reageer

Dennis Heijmink is uitgeroepen tot fiscaal professional van 2022

1 juli 2022 - Dennis Heijmink is de winnaar van de door Nextens georganiseerde verkiezing: de fiscaal professional van het jaar. Na glansrijk door de nominatieronde en de fiscale kennisquiz te zijn gekomen, sleepte Dennis tijdens de finale de titel in de wacht. Zijn overtuigende pitch voor de vakjury over zijn allround kennis en nauwe betrokkenheid bij de overdracht van deze kennis aan ondernemers en vakgenoten was doorslaggevend.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijke wanbetalingen in Azië met 60 procent gestegen in vergelijking met 2021

29 juni 2022 - Het innen van onbetaalde zakelijke facturen bezorgt Aziatische bedrijven grote kopzorgen. Dit vraagstuk speelt zowel bij hun binnenlandse afnemers als bij afnemers uit exportmarkten in de regio. Het te laat of niet voldoen van betalingen zorgt voor een steeds grotere druk op de liquiditeit van deze bedrijven. Het risico op wanbetaling neemt daardoor ook toe voor Nederlandse bedrijven die naar Azië exporteren.

Lees verder  |  Reageer

Big Tech, Handelsdiensten en Informatietechnologiebedrijven vertegenwoordigen 35 procent financiële dienstverlening

29 juni 2022 - Volgens Oliver Wyman vindt er een tektonische verschuiving plaats in de financiële dienstverlening, nu technologiebedrijven met gevestigde bedrijven strijden om een positie in een markt die zich snel uitbreidt naar nieuwe diensten. Gevestigde bedrijven die traditioneel georganiseerd zijn rond risicobeheer groeien nog steeds, maar het grootste deel van de waardecreatie in de sector wordt gedreven door bedrijven die actief zijn op het gebied van financiële infrastructuur, data en technologie (FIT).

Lees verder  |  Reageer

Checklist: Omgaan met niet-betalende debiteuren

28 juni 2022 - Consumenten betalen over het algemeen direct voor producten of diensten. Dit is echter in het bedrijfsleven juist helemaal niet gangbaar. Dat komt met name doordat het grootste deel van de bedrijven met facturen werkt met daarop een betalingstermijn. Hierdoor kan in het bedrijfsleven gemakkelijk een extra probleem ontstaan waar de gemiddelde consument geen idee van heeft, namelijk debiteuren.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven verwachten in tweede helft van 2022 explosie van betalingsachterstanden

24 juni 2022 - Meer dan de helft (57 procent) van de Nederlandse bedrijven maakt zich zorgen dat het risico op betalingsachterstanden dit jaar zal toenemen. Belangrijkste oorzaken die daarvoor genoemd worden zijn inflatie, strengere regelgeving, vertragingen in de toeleveringsketen en stijgende rentetarieven. Meer dan acht op de tien Nederlandse bedrijven zeggen dat het versterken van hun liquiditeit en cashflow een topprioriteit is in 2022.

Lees verder  |  Reageer

Slechts twee op drie ondernemers laten geen geld liggen bij belastingaangifte

21 juni 2022 - Twee op de drie (67 procent) Nederlandse ondernemers weet zeker dat zij geen geld laten liggen bij hun belastingaangifte. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Het Fiscaal Vraagstuk’ van fiscaal partner Nextens, waarbij 329 zelfstandig ondernemers ondervraagd zijn over hun fiscale kennis.   

Lees verder  |  1 reactie

Dubbele normen inzake betalingen: Nederlandse bedrijven zetten leveranciers onder druk

17 juni 2022 - Zeker 71 procent van de Nederlandse bedrijven vindt dat zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om betalingen aan kleine ondernemingen op tijd te voldoen. Daar staat tegenover dat ruim een kwart (27 procent) van de grote organisaties aangeeft eigen leveranciers later te betalen dan zij ooit van hun eigen klanten zouden accepteren.

Lees verder  |  Reageer

Forse stijging hypotheekrente heeft piek bereikt

3 juni 2022 - Hoewel de hypotheekrente in de eerste vier maanden van het jaar met bijna 2 procentpunt is gestegen, begint deze stijging sinds mei duidelijk af te vlakken. Toch merken veel huizenkopers de effecten van de forse stijging die zich in de laatste maanden heeft voorgedaan, nu het bedrag dat zij maximaal kunnen lenen flink lager is dan begin dit jaar. De Hypotheker verwacht wel dat de hypotheekrente nog kan stijgen, maar veel minder sterk dan in de voorgaande maanden.

Lees verder  |  Reageer

Scala aan online betaalmogelijkheden niet langer oplossing voor bedrijven om klanten te laten betalen

31 mei 2022 - Om ervoor te zorgen dat klanten betalingen voldoen, zette in 2019 42 procent van de finance professionals een scala aan betaalmogelijkheden in. Door de jaren heen is gebleken dat dit niet dé oplossing is voor niet betalende klanten. In 2020 gebruikte nog maar 33 procent deze tactiek, in 2021 was dit 27 procent en inmiddels doet maar een op de vijf (twintig procent) bedrijven dit.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  74