Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Mkb’ers overwegen alternatieve financiering voor meer grip op de cashflow

27 juli 2020 - 2020 is nu al een uitdagend jaar voor de Nederlandse ondernemer. Veel mkb’ers worstelen met de cashflow als gevolg van de coronacrisis. Om de cashflow op peil te houden zetten steeds meer ondernemers in op alternatieve financieringsvormen. Nu de economische gevolgen door de coronacrisis voor veel mkb’ers voelbaar zijn, overweegt maar liefst vier op de tien ondernemers die voorheen nog zonder externe geldschieters werkten (40 procent) om ook de stap te zetten en naar extra cashflow uit te kijken. Dat blijkt uit onderzoek van Bibby Financial Services.

Lees verder  |  1 reactie

Als zelfstandig ondernemer een hypotheek afsluiten? Dit zijn de voorwaarden

17 juli 2020 - Bent u net met uw eigen bedrijf begonnen of bent u reeds een ervaren ondernemer? In beide gevallen is het steeds makkelijker om een hypotheek af te sluiten. In dit artikel namens Knab leest u wat u hiervoor nodig hebt.

Lees verder  |  2 reacties

De invloed van corona op ondernemers en hun hypotheekaanvraag

16 juli 2020 - Ondernemers zouden goed op de hoogte moeten zijn van de gevolgen van corona voor hun hypotheekaanvraag. De coronacrisis heeft namelijk een flink effect op het afgeven van een inkomensverklaring ten behoeve van het aanvragen van een hypotheek. Kan de ondernemer nog wel aan zijn verplichtingen voldoen? Gaat de onderneming de coronacrisis overleven? Heeft de ondernemer buffers in zijn onderneming of in privé om te overbruggen? Dit zijn slechts enkele vragen die van belang zijn voor het afgeven van een inkomensverklaring.

Lees verder  |  1 reactie

CrowdfundCijfers eerste helft 2020: 37 procent krimp maar niet knock-out

6 juli 2020 - De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen komt in de eerste helft van 2020 niet verder dan 104 miljoen euro, 37 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt. Ondanks de scherpe daling in het aantal nieuwe projecten (-30 procent) als gevolg van de Coronacrisis ziet de sector de nabije toekomst niet somber in. De uitbraak van het COVID-19 virus en de maatregelen die hierop volgden hebben een grote impact gehad op de Nederlandse crowdfundingsector.

Lees verder  |  Reageer

ABN AMRO lanceert support platform MKB

3 juli 2020 - Het zijn uitdagende tijden voor ondernemers. Door de coronacrisis worden veel ondernemers gedwongen hun bedrijfsvoering aan te passen. ABN AMRO wil hen daarbij steunen. Niet alleen op financieel gebied. Samen met andere bedrijven biedt de bank via een speciale website relevante informatie en laagdrempelige oplossingen.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst zet aandachtspunten voor werkgevers in coronatijd op een rij

23 juni 2020 - Vanwege de coronamaatregelen zien de werkdagen er voor veel werkgevers en hun personeel anders uit. Zeker wanneer medewerkers door de coronacrisis geheel of deels thuiswerken. Dit kan vragen oproepen over bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen of voorzieningen voor thuiswerken. De Belastingdienst geeft uitleg over vijf onderwerpen die van belang zijn tijdens de coronacrisis. 

Lees verder  |  Reageer

Een derde van de Nederlandse bedrijven wil dit jaar geen belasting betalen

22 juni 2020 - Maar liefst 36 procent van de bedrijven vindt dat zij in 2020 geen belasting zouden hoeven te betalen gezien de financiële gevolgen van de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens. Er is onderzoek gedaan onder ruim 1.000 Nederlandse ondernemers en financieel eindverantwoordelijken. Van de respondenten ontvangt op dit moment een vijfde (21 procent) overheidssteun vanwege de coronacrisis.

Lees verder  |  1 reactie

Rabobank: Nederlandse economie wacht een beperkt herstel

11 juni 2020 - De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid stijgt hard, van drie procent bij de start van dit jaar tot bijna zeven procent tegen het jaareinde. Het herstel vanaf de tweede helft van het jaar lijdt onder de verslechtering op de arbeidsmarkt en de sombere vooruitzichten voor de export.

Lees verder  |  2 reacties

Coronavirus verandert betaalgedrag: 78 procent van Europese betalingen contactloos

5 juni 2020 - Meer dan driekwart (78 procent) van alle Europese betalingen zijn nu contactloos. Dit blijkt uit data van Mastercard. De belangrijkste redenen die hiervoor genoemd worden zijn gebruiksgemak en hygiëne. Aanvullend onafhankelijk Europees onderzoek naar betaalgewoonten laat zien dat het gaat om een blijvende verandering in het betaalgedrag van consumenten.

Lees verder  |  1 reactie

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

3 juni 2020 - In de afgelopen twee jaar heeft 65 procent van de online retailers in Europa extra financiering nodig gehad. In dit percentage zijn de leningen als gevolg van de coronacrisis niet verwerkt. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle uitgevoerd onder ruim 1.500 online retailers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Nederland. Van deze 65 procent, gebruikte 23 procent de financiering om de loonkosten te dekken. Daarnaast leende 27 procent om reguliere bedrijfskosten te betalen.

Lees verder  |  Reageer

Ruim 1.500 bedrijven vragen voor €540 miljoen aan Corona-OverbruggingsLening (COL) aan

2 juni 2020 - De aanvragen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) blijven binnenstromen. Sinds 29 april hebben 1.507 startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers een aanvraag gedaan voor een COL. Deze bedrijven vragen in totaal € 540 miljoen aan. Inmiddels zijn 311 aanvragen goedgekeurd voor ruim €100 miljoen. Circa 50 procent van de aanvragen is nog in behandeling.

Lees verder  |  Reageer

Samenwonen? Is uw partnerpensioen geregeld?

29 mei 2020 - Zwitserleven vraagt stellen die gaan samenwonen om goed naar hun pensioenregeling te kijken en tijdig bij hun werkgever of pensioenuitvoerder aan te geven dat zij partners zijn. Samenwoners, die niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben, komen in de meeste gevallen niet in aanmerking voor een partnerpensioen. Bij het overlijden van de partner kan dat duizenden euro’s op jaarbasis schelen.

Lees verder  |  Reageer

Instroom sociaal vangnet voor zelfstandigen blijft hoog

26 mei 2020 - Met de komst van het coronavirus in Nederland en de daaropvolgende intelligente lockdown werd de economie en bedrijfsleven hard geraakt. Het kabinet reageerde snel met een uitgebreid pakket van maatregelen, waaronder een verruiming van het sociaal vangnet voor zelfstandigen met de Tozo-regeling. Dat leverde vanaf medio maart een ongekende stroom van bijstandsaanvragen op.

Lees verder  |  Reageer

Extra 150 miljoen overbruggingsfinanciering voor startups en scale-ups

26 mei 2020 - Het kabinet heeft bekendgemaakt in het tweede steunpakket € 150 miljoen beschikbaar te stellen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) aan startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Aan de totstandkoming van dit tweede steunpakket is de afgelopen weken zeer intensief samengewerkt tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Techleap.nl, de gezamenlijke ROM’s en Invest-NL.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  64