Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk voortaan te betalen met iDEAL

Betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag worden automatisch ingevuld om fouten te voorkomen

Btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk voortaan te betalen met iDEAL

17 november 2022 - Vanaf deze maand kunnen ondernemers die Mijn Belastingdienst Zakelijk gebruiken om btw-aangifte te doen, de btw direct betalen met iDEAL. Bij een betaling via iDEAL zijn het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag al ingevuld. Zo helpt de Belastingdienst ergernissen en herstelacties van ondernemers voorkomen, én wordt betalen makkelijker.

"Mensen mogen van de Belastingdienst verwachten dat wij het hen zo makkelijk mogelijk maken om belasting te betalen," zegt Paul Jairath, programmamanager bij de Belastingdienst. "Bijvoorbeeld door betalen met iDEAL toe te voegen aan Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zo kunnen ondernemers eenvoudiger aan hun administratieve verplichtingen voldoen en helpen we hen fouten te voorkomen." De toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk past bij de plannen van de Belastingdienst om ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen, zodat ondernemers kunnen doen wat zij het liefste doen: ondernemen.
 
Betalen met iDEAL al langer mogelijk in boekhoudpakketten
Aangifte doen kan voor ondernemers een complexe klus zijn. Daarom stappen steeds meer ondernemers over naar administratiesoftware die aangifte doen eenvoudiger maakt. Door de combinatie van een administratiepakket en een aangifteprogramma voorkomt de software fouten. Het betalen van de omzetbelasting en loonheffing via iDEAL was via verschillende commerciële boekhoudpakketten al mogelijk: in 2022 waren de iDEAL-betalingen aan de Belastingdienst tot nu toe al goed voor € 1,4 miljard.
 
Meer weten?
Kijk op belastingdienst.nl/ondernemers.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.