Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Drie op de tien ondernemers dienen btw-aangifte weleens te laat in

20 januari 2023 - Drie op de tien kleine ondernemers hebben in de afgelopen drie jaar de btw-aangifte weleens te laat ingediend. Dit blijkt uit een flitspeiling in opdracht van de Belastingdienst. Vooral startende ondernemers zijn de terugkerende btw-aangifte nog niet gewend. Zonde. Want wie niet op tijd btw-aangifte doet, riskeert een boete. Stel daarom nu alvast een herinnering in voor komende deadline: vóór 31 januari moeten de btw-aangifte én betaling voor het vierde kwartaal van 2022 binnen zijn.

Lees verder  |  1 reactie

Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022

12 januari 2023 - Maar liefst 75 procent van alle Nederlanders besteedt in het nieuwe jaar meer aandacht aan hun financiën dan in 2022. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse neobroker BUX onder 1.007 Nederlandse volwassenen met financiële voornemens, uitgevoerd door Panelwizard. Succes lijkt hierbij geen garantie, want een kwart van alle respondenten is bang dat hij of zij die financiële voornemens niet gaat volhouden.

Lees verder  |  Reageer

Prijs voor tweedehandsauto bereikt ook in december weer nieuw record

11 januari 2023 - Het zat er al even aan te komen maar ook in december is de gemiddelde occasionprijs in Nederland weer naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand €25.215 euro. Dit blijkt uit de laatste cijfers van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s. Dat is een stijging van 1,7 procent vergeleken met een maand eerder en zestien procent hoger dan vorig jaar in december.

Lees verder  |  Reageer

Goede voornemens: waarom je makkelijker financieel dan fysiek fit wordt

10 januari 2023 - De komende weken gaan weer heel wat goede voornemens sneuvelen. In de ogen van Joost Tieland van Brand New Day is het een gemiste kans dat mensen zich bij de start van het nieuwe jaar vaak hun financiële gezondheid vergeten bij het maken van plannen voor het nieuwe jaar.

Lees verder  |  Reageer

Blijf je belastingen de baas met de voorlopige aanslag

6 januari 2023 - Deze maand stuurt de Belastingdienst voorlopige aanslagen inkomstenbelasting naar ondernemers. Met een voorlopige aanslag betalen ondernemers gedurende het jaar belasting in plaats van in één keer achteraf. De Belastingdienst vraagt ondernemers die een voorlopige aanslag ontvangen om de gegevens op de aanslag goed te controleren. En de voorlopige aanslag te wijzigen als de gegevens voor 2023 niet kloppen. Zo blijven ondernemers hun belastingen de baas.

Lees verder  |  Reageer

Van automatisering tot duurzaamheid: vier trading trends voor 2023

29 december 2022 - De betalingswereld zit constant in de lift, ontwikkelingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier komt ook bij kijken dat consumenten nieuwe manieren zien van geld verdienen, zoals beleggen. Het traden van onder andere aandelen en cryptocurrencies blijft groeien in populariteit. Hoe gaat zich dat verder ontwikkelen in 2023? Salim Sebbata, CEO van Stryk by BUX zet vier trading trends voor het komende jaar op rij.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer: hoe goed houd jij je administratie bij?

28 december 2022 - Meer dan de helft van de kleine ondernemers werkt minimaal één keer per week zijn of haar administratie bij. Dit blijkt uit een flitspeiling in opdracht van de Belastingdienst Een mooi aantal. Want of je nu net een bedrijf bent gestart of al langer ondernemer bent: een goede administratie is van groot belang. Toch bewaart meer dan 40 procent van de ondernemers bonnetjes in een (schoenen)doos, kastlade of andere plek in huis.

Lees verder  |  Reageer

Wereldeconomie balanceert op rand van recessie

16 december 2022 - Door een optelsom van uitdagingen staat de wereldeconomie aan de vooravond van een moeilijk jaar, waarin de groei hoe dan ook aanzienlijk zal afnemen. De hoge inflatie is de grootste uitdaging en zorgt ervoor dat de koopkracht onder druk blijft staan en de verwachte internationale economische groei in 2023 op slechts 1,2 procent uitkomt. Dit betekent een milde vorm van stagflatie: een combinatie van een hoge inflatie met zeer lage of geen economische groei.

Lees verder  |  Reageer

Makelaarskosten stijgen opnieuw en de verschillen onderling zijn groot

16 december 2022 - Het afgelopen jaar is het verkopen van een huis door een makelaar gemiddeld 650 euro duurder geworden. Wie een huis wil verkopen in Amsterdam betaalt nog altijd het meeste voor een makelaar. Al jaren is de hoofdstad de duurste grote stad om je huis te verkopen. Ook zijn in de stad de verschillen in tarieven tussen makelaars het grootst. Zo scheelt het tarief tussen de goedkoopste en duurste makelaar voor dezelfde woning in Amsterdam gemiddeld 2.250 euro. Dat staat in het jaarlijkse, landelijke onderzoek naar makelaarstarieven van Mijn Verkoopmakelaar.

Lees verder  |  Reageer

3 december deadline aanmelden kleineondernemersregeling (KOR)

25 november 2022 - De kleineondernemersregeling (KOR) is een vrijstelling voor de btw en het doen van btw-aangifte. De regeling kan voordelig zijn voor ondernemers die verwachten dat hun jaaromzet onder de € 20.000,- blijft. Behoor je tot die groep of vind je het lastig om in te schatten of de KOR iets voor jou is? De Belastingdienst zet vier situaties op een rij om na te gaan of de regeling bij je past.

Lees verder  |  Reageer

Tijdige betaling van facturen steeds belangrijker

20 november 2022 - De afgelopen jaren verliepen voor veel ondernemers zeer roerig. Nadat de coronacrisis bezworen leek wakkerde onder andere door de sterk stijgende energieprijzen de inflatie aan, zorgde de oorlog in Oekraïne voor onrust en werd het personeelstekort steeds nijpender. Hoewel een recessie niet ondenkbaar is, hebben veel ondernemers overigens absoluut niets te klagen als het gaat om klandizie. De grootste uitdagingen vandaag de dag vormen meer het beheersbaar houden van de kosten, en het tijdig en correct innen van facturen.

Lees verder  |  Reageer

Btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk voortaan te betalen met iDEAL

17 november 2022 - Vanaf deze maand kunnen ondernemers die Mijn Belastingdienst Zakelijk gebruiken om btw-aangifte te doen, de btw direct betalen met iDEAL. Bij een betaling via iDEAL zijn het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag al ingevuld. Zo helpt de Belastingdienst ergernissen en herstelacties van ondernemers voorkomen, én wordt betalen makkelijker.

Lees verder  |  Reageer

By the way: heb jij je btw-aangifte voor het derde kwartaal al gedaan?

27 oktober 2022 - Ben jij ondernemer? En doe je de btw-aangifte zelf? Vergeet je btw-aangifte over het derde kwartaal dan niet te doen. Uiterlijk maandag 31 oktober moet je btw-aangifte én betaling binnen zijn bij de Belastingdienst. Oók als je in het derde kwartaal geen omzet had. Om je te helpen bij je btw-aangifte zet de Belastingdienst een aantal aandachtspunten op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Geef je belastingzaken een kick-start met tips van de Belastingdienst

21 oktober 2022 - Wist je dat het aantal startende ondernemers blijft toenemen? Het aantal ondernemingen is dit jaar met 5,5 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Behoor je net als meer dan 170.000 andere Nederlanders tot de startende ondernemers van 2022? Dan kwam er vast een hoop op je af. Je belastingzaken regelen was daardoor misschien niet het eerste waar je aan dacht. Toch is het goed deze zaken direct vanaf de start goed te regelen.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  74