Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Vijf tips om ransomware in 2023 buiten de deur te houden

5 januari 2023 - Security-teams mogen hun borst natmaken voor 2023, want alleen al in de eerste helft van 2022 steeg het aantal nieuwe ransomware-varianten met bijna 100 procent. Het FortiGuard Labs-team tekende in deze periode 10.666 nieuwe varianten op, een jaar daarvoor waren dat er nog slechts 5.400. Deze explosieve groei van het aantal nieuwe varianten komt doordat dat steeds meer cybercriminelen gebruikmaken van Ransomware-as-a-Service (RaaS)-abonnementen die op het dark web worden aangeboden.

Lees verder  |  Reageer

Het grootste bedrijfsrisico volgens zzp’ers? Niet meer kunnen werken

3 januari 2023 - Zelfstandig ondernemen is voor veel mensen een ultieme vorm van vrijheid. Maar aan dit ondernemerschap kleven ook risico’s. Zzp’ers piekeren met name over de huidige economische ontwikkelingen en de toekomst van hun eigen onderneming. Toch wordt zelfstandig ondernemen aangejaagd door de krappe arbeidsmarkt. Volgens het CBS waren er in 2021 zo’n 1,1 miljoen zzp’ers, dat is twaalf procent van alle werkenden. Maar ben jij als zelfstandig ondernemer goed uitgerust tegen bedrijfsrisico’s?

Lees verder  |  Reageer

Economisch herstel mogelijk pas in 2024

2 januari 2023 - De kans is aanzienlijk dat de recessie in de Eurozone niet beperkt blijft tot 2023 maar voortduurt in 2024. Zo blijkt uit een uitgebreid rapport van kredietverzekeraar Allianz Trade over de belangrijkste economische ontwikkelingen voor de komende twee jaar.

Lees verder  |  Reageer

Steeds meer ondernemers maken er chocola van

2 januari 2023 - Het aantal verkooppunten in luxe chocolade is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid. In 2017 stonden er ruim 950 ondernemingen die chocoladeproducten maken en verkopen ingeschreven bij KVK. Begin 2022 zijn het er ruim 1.200. Een toename van 29 procent. Corona had volgens chocolatier Linda Veldman een positief effect op de chocolade business. "Tijdens de coronapandemie werkte chocolade als comfortfood. Heel geschikt om emoties mee weg te werken."

Lees verder  |  Reageer

Een op de vier ondernemers vreest betaalbaarheid van brandstof voor vervoer

29 december 2022 - Ondernemers zien de betaalbaarheid van brandstof als de grootste uitdaging in mobiliteit op dit moment. Dit blijkt uit recent onderzoek van ANWB Zakelijk naar de grootste mobiliteitsuitdagingen voor ondernemers. Grote uitdagingen voor in de toekomst zien ondernemers in het vervangen (elektrificeren) van het wagenpark, de bereikbaarheid van de steden en parkeren in de binnenstad.

Lees verder  |  Reageer

Sectormonitor transport en logistiek, derde kwartaal 2022

29 december 2022 - Hoewel de bezorgdheid over het economische klimaat op dit moment toeneemt, zijn de trends op de arbeidsmarkt in het 3e kwartaal in lijn met het kwartaal daarvoor. Namelijk de arbeidsmarkt in de sector kampt met een tekort aan personeel. Dat zegt ruim de helft van de ondernemers in het goederenvervoer over de weg (51 procent begin Q4) en 41 procent van de logistiek dienstverleners. Het aantal vacatures blijft hoog en de pensioenuitstroom neemt verder toe.

Lees verder  |  Reageer

De vier trends die in 2023 de klantervaring vormgeven

28 december 2022 - 2022 had een jaar van groei en herstel moeten worden, maar bracht onvoorziene obstakels met zich mee. Bedrijven moesten zich wederom aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. Vooruitkijkend naar 2023 en naar de evolutie van de klantervaring ziet Zendesk verschillende trends die volgend jaar bepalend zijn voor de klantervaring. 

Lees verder  |  Reageer

Drie keer data in ‘23: experts van Databricks kijken vooruit

27 december 2022 - Koffiedik kijken is een kunst, maar met data wordt het wetenschap. Tenminste, als iedere organisatie maximale waarde uit zijn data zou kunnen halen. Daar zijn we nog lang niet, maar ieder jaar evolueert het zakelijk gebruik van data aanzienlijk. Waar zal in 2023 de focus liggen? Een drietal experts van Databricks kijkt vooruit.

Lees verder  |  Reageer

Nieuw onderzoek onthult hoe ondernemers burn-out vermijden en geluk vergaren

23 december 2022 - Het aantal mensen dat kampt met mentale problemen, zoals burn-out en stress, is hoger dan ooit. Kunnen we iets leren van ondernemers? Ondernemers worden vaak neergezet als helden én workaholics, die meer tijd en energie in hun werk steken dan werknemers in loondienst. Om hun bedrijf te runnen staan de meeste ondernemers altijd ‘aan’, ook buiten reguliere werktijden. Dat maakt het lastiger voor hen om tussendoor geestelijk bij te tanken.

Lees verder  |  Reageer

Minder waar voor je geld: consument geeft evenveel of meer uit aan cadeaus, ondanks prijsstijgingen

22 december 2022 - Bijna driekwart (71 procent) van de Nederlandse consumenten is van plan dit jaar niet minder uit te geven aan cadeaus voor de feestdagen dan vorig jaar. Daarvan geeft 54 procent dit jaar hetzelfde bedrag uit. Dit blijkt uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse consumenten, uitgevoerd in opdracht van Lightspeed. Het aantal cadeaus dat gekocht wordt, zit ook in de lift. Ondanks dat consumptiegoederen volgens de laatste cijfers van het CBS 9,9 procent meer kosten dan vorig jaar, geeft 56 procent van de consumenten aan dit jaar niet minder cadeaus te kopen dan voorgaande jaren.

Lees verder  |  Reageer

Tips voor het vertalen van je website om internationaal te ondernemen

16 december 2022 - Ga je internationaal zakendoen? Dan is het verstandig om je website te vertalen. Op die manier kun je internationaal ondernemen. De meeste online bedrijven hebben namelijk Nederlandse content, omdat ze zich vooral richten op de Nederlandse markt. Maar wanneer je over de landsgrenzen gaat, is het goed te beseffen dat niet iedereen Nederlands spreekt. Je website laten vertalen is daarom een goed idee.

Lees verder  |  Reageer

Aantal faillissementen blijft toenemen, vooral onder mkb’ers

15 december 2022 - Op 1 december 2022 waren er in het handelsregister 2.318.562 economisch actieve ondernemingen ingeschreven. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er 122.633 ondernemingen bij gekomen, een toename van 5,6 procent in één jaar tijd. In november groeide het aantal starters met 3.559 ten opzichte van november 2021 (+17,5 procent). Het aantal stoppers in dezelfde maand nam af met 164 ten opzichte van november 2021 (-1,6 procent). Afgelopen maand zijn er 176 bedrijven failliet gegaan. 

Lees verder  |  Reageer

Mimecast waarschuwt voor cyberaanvallen met deepfake-audio

15 december 2022 - Met kunstmatige intelligentie (AI) is het mogelijk om een stem zeer geloofwaardig na te bootsen. Deze technologie wordt steeds krachtiger en breder beschikbaar. Experts van IT-beveiligingsbedrijf Mimecast verwachten in het komende jaar meer cyberaanvallen waarbij zogeheten deepfake-audio wordt gebruikt.

Lees verder  |  Reageer

Maken van duurzame impact steeds belangrijker voor startups in het aantrekken van talent en kapitaal

14 december 2022 - Het aantal arbeidsplaatsen binnen het Nederlandse startup ecosysteem is dit jaar met 7.6 procent toegenomen tot 135.000. Waar bij grotere techbedrijven juist flinke ontslagrondes plaatsvinden, zijn startups en scaleups momenteel, en waren ook het afgelopen jaar, actief op zoek naar talent. Ook neemt het maken van duurzame impact een belangrijke plek in binnen de snelst groeiende industrie van ons land.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  258