Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Werknemers in de logistiek vinden warehouses een broedplaats voor coronabesmettingen

30 december 2021 - Maar liefst 39 procent van de werkenden in de logistieke sector stelt dat warehouses een broedplaats voor coronabesmettingen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim tweehonderd Nederlandse werknemers in de logistieke sector. De helft geeft daarbij ook nog aan dat het op logistieke werkplekken erg moeilijk is om je te houden aan de coronabasisregels.

Lees verder  |  Reageer

Logistiek proces essentieel voor retailers in decembermaand

29 december 2021 - Normaal gesproken kijkt de retailsector reikhalzend uit naar de drukke decembermaand: meer bezoekers, meer bestellingen dan gemiddeld en een hogere omzet. Dit jaar zit er echter een addertje onder het gras. De verwachte grondstoftekorten en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen zetten de logistieke sector en de bestedingsruimte van de consument onder druk. Dat schrijft Roel Assies, VP Sales EMEA bij BluJay/E2open.

Lees verder  |  Reageer

Zzp maaltijdbezorger populairder en ouder

28 december 2021 - Nederland kent steeds meer zzp maaltijdbezorgers. Vooral in de randstad groeit de populariteit en schrijven steeds meer zzp maaltijdbezorgers zich in bij de KVK. In de afgelopen vijf  jaar is de populariteit alleen maar toegenomen. Zo telde Nederland op 1 januari 2017 nog zestien zzp maaltijdbezorgers. Op 1 december 2021 waren dat er 1997.

Lees verder  |  Reageer

Wereldhandel groeit in 2022 met +5,4 procent

27 december 2021 - De groei van de wereldhandel zet komende jaren sterk door, ondanks aanhoudende toeleveringsproblemen. Dat blijkt uit het Global Trade Report van Euler Hermes, de grootste kredietverzekeraar ter wereld. Volgend jaar groeit de wereldhandel met +5,4 procent en in 2023 met +4,0 procent. De problemen binnen de toeleveringsketen blijven tot medio volgend jaar op een hoog niveau.

Lees verder  |  Reageer

Veel starters in logistieke sector; aantal faillissementen stijgt

23 december 2021 - In de logistieke sector waren in november 20.275 starters, dat is een procent minder dan in november 2020. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over november 2021. Het totaal aantal bedrijven is op 1 december 2021 verder gestegen naar 2.195.820. Hiervan zijn er ruim 1,1 miljoen fulltime zzp’ers en ruim 300.000 parttime zzp’ers.

Lees verder  |  Reageer

Supermarkten ruim op koers om duurzame verpakkingsdoelstellingen te halen

21 december 2021 - Het verduurzamen van verpakkingen is een belangrijke maatschappelijke opgave voor de supermarktbranche. Daarom heeft het CBL, samen met haar leden, een aantal heldere doelen opgesteld voor het verminderen van verpakkingen, het gebruiken van duurzaam materiaal en de recyclebaarheid van verpakkingen. Wat was de status daarvan in 2020?

Lees verder  |  Reageer

Flexibiliteit is het sleutelwoord

21 december 2021 - Veranderingen lijken elkaar steeds sneller op te volgen tegenwoordig. Ondernemingen moeten daarom flexibel zijn, willen ze relevant en aantrekkelijk blijven voor hun klanten. De afgelopen twee jaar heeft de coronapandemie nog eens gezorgd voor een extra behoefte aan flexibiliteit. Vanwege de wisselende coronamaatregelen kunnen de bedrijfsprocessen er immers de ene maand heel anders uitzien dan de andere.

Lees verder  |  Reageer

25 procent van de bedrijven zegt milieu-impact niet te kunnen verminderen

17 december 2021 - Eén op de vier Nederlandse zakelijke beslissers zegt dat hun organisatie geen maatregelen kan treffen, waarmee zij de milieu-impact verminderen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Opinion Matters in opdracht van Ricoh. Aan het onderzoek deden 251 zakelijke beslissers mee.

Lees verder  |  Reageer

Bouwbedrijven wachten na corona robuuste groei en 'nieuwe soorten' risico's

17 december 2021 - De mondiale bouwsector kan zich na corona opmaken voor een aanhoudende periode van sterke groei. Deze komt voort uit overheidsinvesteringen in infrastructuur en uit de transitie naar een energieneutrale maatschappij. Wel zullen de overstap naar duurzamere gebouwen en infrastructuur, de opschaling van schone-energiefaciliteiten en de implementatie van moderne bouwmethoden zorgen voor een transformatie van het risicolandschap, waarbij er radicale veranderingen zullen plaatsvinden in ontwerpen, materialen en processen.

Lees verder  |  Reageer

Rapport: personeel en werkkapitaal grootste bottlenecks mkb-bedrijven

16 december 2021 - Het ondernemingsklimaat voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf is er de afgelopen jaren niet beter op geworden. Dat voelen ondernemers dagelijks, maar nu is het ook bevestigd. Het rapport Staat van het mkb 2021 luidt de noodklok. Onder andere het aantrekken van krediet is volgens het rapport een groot probleem.

Lees verder  |  Reageer

Middenbedrijf verwacht verkoopprijzen te verhogen wegens stijgende inkoopprijzen en lonen

15 december 2021 - Ruim driekwart (87 procent) van de Nederlandse middelgrote ondernemingen verwacht haar eigen verkoopprijzen te gaan verhogen in de komende zes maanden. Hiervoor worden als oorzaak de stijgende inkoopprijzen en loonkosten aangewezen. Dit blijkt uit een enquête door Kruger onder ondernemers, directie- en managementleden van middelgrote ondernemingen met een omzet tussen € 2,5 - € 500 miljoen, gehouden in de week van 8 november 2021.

Lees verder  |  1 reactie

Zorgen om bouwsector door tekorten en prijsstijgingen

14 december 2021 - Meer dan de helft van de bedrijven in de sectoren bouw, bouwmaterialen en de machine-industrie kampt met achterstallige betalingen. Hoewel dit niet veel anders is dan vorig jaar en er zelfs sprake is van een lichte daling, is het aantal afschrijvingen wel toegenomen. Zo moest in 2021 dertien procent van de totale waarde van uitstaande rekeningen worden afgeboekt, ten opzichte van tien procent in 2020.

Lees verder  |  Reageer

Steeds meer leefstijlcoaches schrijven zich in bij KVK

10 december 2021 - Leefstijl coaches (ook bekend als life coach) groeien als paddenstoelen uit de grond. Het aantal mensen dat zich als leefstijl coach heeft ingeschreven bij KVK groeit met de jaren. Van 478 op 1 januari 2013 naar 5.071 op 1 november 2021. Een leefstijl coach begeleidt mensen in het bereiken van (persoonlijke) doelen.

Lees verder  |  Reageer

Maaike Grovenstein gekozen tot Freelancer of the Year 2021

10 december 2021 - Zaterdag 20 november 2021 zijn de winnaars van de Freelancer of the Year Awards 2021 bekendgemaakt. De deskundige jury maakte tijdens de live visual radio-uitzending van de Ondernemer op New Business Radio bekend dat Maaike Grovenstein, met haar bedrijf Fysio Maaike, zich een jaar lang Freelancer of the Year (FOTY) mag noemen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  243