Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Vijf tips voor een goede start met uw belastingzaken

31 december 2020 - Voor veel ondernemers was het een zwaar jaar. Toch zijn er ook nu veel ondernemers die een bedrijf zijn gestart. De Kamer van Koophandel ziet al voor zes maanden op rij een groei in het aantal startende ondernemers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Bent u net gestart met ondernemen of van plan om u in 2021 in te schrijven? Met deze vijf tips voor uw belastingzaken gaat u goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Lees verder  |  Reageer

Zelfstandige ondernemers met arbeidshandicap hebben het niet onder de markt

31 december 2020 - Slechts een op de drie zelfstandige ondernemers met een arbeidshandicap heeft werkbaar werk. Meer dan de helft ervaart werkstress. Zij zijn vaker dan andere ondernemers het slachtoffer van intimidatie, pesterijen en/of ongewenst seksueel gedrag en hebben het zwaarder op financieel-economisch vlak. Dat blijkt uit de werkbaarheidsmeting 2019 van de Stichting Innovatie en Arbeid die de werkbaarheidssituatie van zelfstandige ondernemers in kaart brengt.

Lees verder  |  Reageer

Veerkrachtige bedrijven vinden na corona sneller weg naar herstel

29 december 2020 - De coronacrisis zorgt voor grote verschillen tussen sectoren die er wel of juist niet in slagen hun verdienmodel tijdig aan de omstandigheden aan te passen, concludeert ABN AMRO in haar Sectorprognoses 2021 en 2022. Zo heeft de crisis in 2020 in de leisuresector (-50 procent) en retail (-acht procent) diepe sporen getrokken en ook volgend jaar zullen verschillende branches nog niet volledig zijn hersteld. Tot sprake is van groepsimmuniteit is de kans groot dat bioscopen, eetcafés, musea, attractieparken en de reisbranche de capaciteit niet volledig kunnen benutten.

Lees verder  |  Reageer

Een op de drie topsporters wordt na sportcarrière ondernemer

28 december 2020 - Van alle (gestopte) Nederlandse topsporters die tussen 1992 en 2010 een Olympische medaille wonnen, is 55,1 procent nog altijd actief in een sportgerelateerde functie. 34,4 procent van alle ex-topsporters is eigenaar of oprichter van een eigen onderneming of stichting. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van CVSter.nl naar de cv’s van alle Olympische medaillewinnaars tussen 1992 en 2010.

Lees verder  |  1 reactie

Douane verwacht oponthoud in Mainport Rotterdam door Brexit

24 december 2020 - De eerste vier tot zes weken van 2021 gaan onvermijdelijk gepaard met oponthoud en opstoppingen in en rond Mainport Rotterdam. Tientallen vrachtwagens en busjes op weg naar het Verenigd Koninkrijk zullen stranden omdat die niet op tijd zijn aangemeld of niet beschikken over de benodigde douanedocumenten. Naar verwachting beschikt een op vier van de vervoerders naar het Verenigd Koninkrijk niet over alle juiste documenten.

Lees verder  |  Reageer

Nederland en Scandinavische landen het beste in staat om uit coronacrisis te komen

23 december 2020 - Bijna een jaar na het begin van de coronacrisis heeft de diepe economische recessie grote economische en sociale consequenties. In een speciale editie van het Global Competitiveness Report laat het World Economic Forum (WEF) zien hoe herstel van de coronacrisis kan leiden tot productieve, duurzame en inclusieve economische systemen. Met name Nederland en de Scandinavische landen zijn volgens het WEF het beste geëquipeerd om een lange-termijntransformatie te bewerkstelligen.

Lees verder  |  2 reacties

Industrie 4.0: hoe vergroot u uw weerbaarheid in tijden van crisis?

21 december 2020 - Binnen veel bedrijven zorgde de coronacrisis ervoor dat de productie afnam, deels stopte, of nog erger: compleet stil kwam te liggen. Hoewel de machines weer beginnen te draaien, zijn de gevolgen van de crisis nog altijd duidelijk voelbaar. Volgens het CBS lag de productie van de industrie in september zeven procent lager dan een jaar eerder. Managers verloren enig vertrouwen in de toekomst en dat alles is een direct gevolg van de klap die de maakindustrie al in maart 2020 kreeg te verduren.

Lees verder  |  Reageer

Aon-rapport toont route naar ‘the new better’ na coronapandemie´╗┐

14 december 2020 - Aon presenteert in een nieuw wereldwijd onderzoek, regionale bevindingen en trends over hoe organisaties hebben gereageerd op de coronapandemie. Ook wordt in het rapport ‘Helping Organizations Chart a Course to the New Better’ ingegaan op hoe organisaties zich aanpassen als voorbereiding op opkomende long-tail risico’s (risico’s met een kleine kans, maar met een grote impact).

Lees verder  |  Reageer

Nederland wordt te klein voor groei mkb’ers

11 december 2020 - Nederlandse MKB-bedrijven zien over de grenzen steeds meer kansen voor expansie. Zo staat momenteel 35 procent positief tegenover de overname van of door een bedrijf in het buitenland. Dat is een groei van 25 procent in vergelijking met 2019, blijkt uit cijfers van Marktlink. In de afgelopen jaren signaleert Marktlink een substantiële groei van zulke transacties. Een vergelijkbare ontwikkeling is zichtbaar bij bedrijven in andere Europese landen, blijkt uit aanvullend onderzoek als onderdeel van de Marktlink Monitor.

Lees verder  |  Reageer

Erotica en rookmelders populair

11 december 2020 - Rookmelders, erotische producten en fitnessapparaten waren dit jaar de meest opvallende stijgers tijdens het Black Friday- en Cyber Monday weekend in vergelijking met 2019. De pandemie brengt duidelijk veranderingen in de vrijetijdsbesteding met zich mee. Daarnaast stonden nieuwe ultrahoge resolutie televisies (8K) hoog in het lijstje van stijgers. Dit blijkt uit cijfers van Kieskeurig.nl.

Lees verder  |  Reageer

Financiële reserve zelfstandigen en kortere WW maken arbeidsmarkt crisisbestendiger

7 december 2020 - De financiële weerbaarheid van zelfstandig ondernemers moet beter. Zij blijken het meest kwetsbaar tijdens de coronacrisis. Ook andere werkenden kunnen beter door de crisis komen. Dat kan door de WW in te zetten als springplank naar werk. Dit zijn twee adviezen van het Platform Toekomst van Arbeid (PTA) in zijn analyse van de effecten van de coronacrisis op de arbeidsmarkt. In het rapport Naar een schokbestendiger arbeidsmarkt adviseert het Platform daarom de introductie van weerbaarheidsreserve voor zelfstandigen.

Lees verder  |  Reageer

Thuiswerken leidt niet tot lagere tarieven

4 december 2020 - Hoewel de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide interim managers en professionals een teruggang laat zien, is het overall beeld veel minder negatief dan ten tijde van de kredietcrisis, nu ruim tien jaar geleden. Het aantal interim managers en professionals in opdracht bedraagt 74 procent, een daling van tien procent ten opzichte van 2019. Ook zijn vraagverwachting en tariefontwikkeling minder positief dan voorgaande jaren. Er is een sector die afwijkt: de overheid, daar zijn nog duidelijk tekenen te zien van hoogconjunctuur waar het gaat om inhuur van interim managers.

Lees verder  |  1 reactie

Hoe haalt u het meeste uit de unieke feestdagen van 2020

3 december 2020 - Tenzij u in een grot in de Himalaya hebt gewoond, heeft u zich al op talloze manieren moeten aanpassen vanwege de COVID-19-pandemie. Veranderingen zoals quarantaines en beperkingen hebben niet alleen gevolgen voor uw bedrijf, maar voor onze hele manier van leven. Hoe kan uw bedrijf zich aanpassen en zelfs gedijen in deze vreemde en unieke feestdagen?

Lees verder  |  Reageer

Mkb-bedrijven verwachten dat bedrijfsvoering verandert door pandemie

27 november 2020 - Nederlandse mkb-bedrijven merken de impact van de COVID-19 duidelijk. Driekwart van deze ondernemers verwacht zelfs dat hun bedrijfsvoering verandert door de pandemie, waarbij 53 procent verwacht dat hun bedrijf enigszins verandert en 22 procent zelfs een geheel nieuw businessmodel verwacht. Deze cijfers blijken uit de vierde editie van het Salesforce mkb-trendrapport.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  227