Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Transparantie over security bevordert aankoopbeslissingen

22 maart 2021 - Intel publiceert de resultaten van een studie naar de mate waarin transparantie, innovatie op het gebied van en continue aandacht voor security van invloed zijn op aankoopbeslissingen. De belangrijkste uitkomst is dat organisaties de voorkeur geven aan technologieleveranciers die transparant en proactief zijn in het helpen van klanten op het gebied van cybersecurity-risico's.

Lees verder  |  Reageer

Dag van de Thuiswerker: een jaar lang thuiskantoren

19 maart 2021 - Het is bijna niet voor te stellen dat de hele wereld zich een jaar geleden opmaakte voor alle maatregelen tegen COVID-19. Binnen de kortste keren schakelden vele professionals om naar het werken vanuit huis. Met de Dag van de Thuiswerker op 16 maart, die in eerste instantie was bedoeld voor mensen die door omstandigheden vanuit huis moesten werken, willen we tegenwoordig alle thuiswerkers in het zonnetje te zetten.

Lees verder  |  Reageer

Waarom het mkb werknemers moet betrekken bij de keuze voor technologie

19 maart 2021 - Technologie kan voor MKB-ondernemingen een beslissende rol spelen bij het aantrekken en behouden van talent. Maar hoe schaft u devices aan die ook voldoen aan de eisen van werknemers? Dynabook geeft tips.

Lees verder  |  Reageer

Uitvoering beleidsplannen in bedrijfsleven laat vaak te wensen over

16 maart 2021 - Er worden veelvuldig plannen gemaakt in organisaties, maar de uitvoering van die plannen is een stuk lastiger uitvoerbaar. Uit onderzoek van het Kompasteam onder Nederlandse bedrijven blijkt dat veel organisaties worstelen met de koppeling tussen beleid en uitvoering. Vorige week presenteerde het Kompasteam de uitkomsten van dit onderzoek in een whitepaper. Daaruit blijkt onder andere dat het bedrijfsleven enthousiast start met beleid, maar dat er gericht hulp nodig is bij de uitvoering en het nemen van beslissingen die voortkomen uit nieuw beleid.

Lees verder  |  Reageer

Transportsector groeit in 2021 door herstel wereldhandel en heropening economie

16 maart 2021 - Voor de sector Transport en Logistiek komt het einde van de coronacrisis in zicht. Terwijl de sector vorig jaar een krimp (-4,0 procent) liet zien, ligt in 2021 weer groei van (+2,5 procent) in het vooruitzicht, blijkt uit de Sectorprognose Transport en Logistiek 2021-2022 van ABN AMRO. In verschillende branches is het herstel al maanden geleden ingezet. De sector als geheel profiteert nu van het krachtige herstel van de internationale handel en industriële productie.

Lees verder  |  1 reactie

Hoofd boven water houden is de zakelijke uitdaging in 2021

12 maart 2021 - Recent onderzoek naar de grootste zakelijke uitdagingen voor het jaar 2021 laat een top drie zien die gelijk is aan onderzoek uit het jaar 2020. De grootste uitdaging blijft, ook in 2021, het in balans brengen van de werk-privésituatie. Meer dan 23 procent gaf dit antwoord. Na de top drie werd dit jaar door bijna tien procent van de respondenten benoemd dat het hoofd boven water hun grootste uitdaging is voor het jaar 2021.

Lees verder  |  Reageer

Groei Europese zeewiermarkt stimuleert teelt tussen windparken op Noordzee

12 maart 2021 - Europeanen gaan steeds meer zeewier eten en dat leidt tot een sterke groei van de Europese zeewiermarkt. Momenteel is die goed voor 840 miljoen euro, ten opzichte van een wereldmarkt van 8,4 miljard euro. In 2030 neemt de omzet van de Europese zeewiermarkt voor voedsel toe tot 2,0 à 2,8 miljard euro. En ook de lokale productie van zeewier in Europa is kansrijk.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijke Dienstverlening groeit in 2021 ondanks coronacrisis

11 maart 2021 - Hoewel de lockdown voorlopig voortduurt, hebben veel zakelijke dienstverleners een nieuw ritme gevonden, zo blijkt uit de Sectorprognose Zakelijke Dienstverlening 2021/2022 van ABN AMRO. Uitzendkrachten en beveiligers worden ingezet bij test- en priklocaties en schoonmakers in ziekenhuizen. Niettemin is de uitval in veel sectoren nog steeds aanzienlijk en pas in de tweede helft van dit jaar zal de gehele sector profiteren van het economische herstel.

Lees verder  |  Reageer

VVD en D66 verliezen steun ZZP’ers

10 maart 2021 - Regeringspartiun VVD en D66 verliezen steeds meer steun onder zzp’ers. Dat blijkt uit een peiling die de Werkvereniging hield onder zelfstandigen. Maar ook oppositiepartiun als GroenLinks en PvdA zijn niet populair bij zzp’ers.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse grote concerns profiteren het meest van overheidssteun

9 maart 2021 - Van alle grote concerns in Europa hebben de Nederlandse corporates (banken niet meegerekend) vorig jaar veruit het meest geprofiteerd van staatssubsidies, zoals leningen onder staatsgarantie en de werkloosheidsregeling NOW. Verliezen bleven hierdoor beperkt en kasreserves namen fors toe. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

Lees verder  |  Reageer

Het corona-effect op pakketbezorging: 103 procent groei in 2020

8 maart 2021 - Pakketbezorgers stonden afgelopen jaar voor de grootste logistieke uitdaging ooit. Door de coronamaatregelen werden in Nederland 103 procent meer pakketten bezorgd in 2020 dan in het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van Sendcloud. Ondanks de explosieve groei, werd maar liefst 83 procent van de pakketten netjes de volgende dag geleverd.

Lees verder  |  Reageer

Na krimp van 3,5 procent in 2021 herpakt bouwsector zich in 2022

4 maart 2021 - De coronacrisis heeft vooralsnog veel minder impact op de bouw gehad dan op andere sectoren, zo blijkt uit de Sectorprognoses Bouw 2021/2022 van ABN AMRO. Zo heeft de bouw niet stilgelegen, waardoor de sector in zijn geheel in 2020 nauwelijks is gekrompen. De bouwproductie liep licht terug en naar verwachting zal dit in 2021 uiteindelijk oplopen tot een krimp van -3,5 procent. Voor 2022 wordt een groei van 3 procent verwacht, maar dat neemt volgens ABN AMRO niet weg dat de bouwsector in rustiger vaarwater komt.

Lees verder  |  Reageer

Wereldwijde vertrouwen in media gestegen ondanks fake news

3 maart 2021 - Uit de maandelijkse Worldcom Confidence Index, een maandelijkse onderzoek naar de mate van vertrouwen in en bezorgdheid over 23 onderwerpen onder 54.000 CEO’s en CMO’s wereldwijd, blijkt dat het vertrouwen in de omgang met de media is gestegen in 2020, ondanks het fenomeen fake news. Binnen de onderzochte categorieën neemt het vertrouwen in de omgang met de media de vijfde plek in.

Lees verder  |  Reageer

Zelfstandigen willen veranderen, maar durven niet

2 maart 2021 - Bijna de helft van de medisch en zakelijk professionals wil iets veranderen op het gebied van zijn of haar carrière of privéleven, maar durft deze stap niet te zetten. Dit blijkt uit de eerste meting van de Vitaliteitsmonitor van Movir onder 870 verzekerden. Yoram Schwarz, directeur Movir: "Dit is een ontzettend interessante uitkomst, omdat dit echt ten koste gaat van het werkplezier en de vitaliteit van deze professionals die niet durven te veranderen. Terwijl het waarschijnlijk ook anders kan. We gebruiken deze waardevolle kennis om de steun die we professionals al bieden verder te verfijnen en uit te breiden."

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  231