Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Vier Nederlandse scale-ups genomineerd voor EIT Digital Challenge 2021

31 augustus 2021 - EIT Digital heeft voor de EIT Digital Challenge 2021 twintig Europese high-tech scale-ups genomineerd die in de finale op 21 september a.s. strijden om een totaalbedrag van 250.000 euro aan prijzen, waarmee verdere groei versneld kan worden. De EIT Digital Challenge, die voor het achtste achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd, is bedoeld voor scale-ups met een onderscheidend product, dat gebaseerd is op geavanceerde en moeilijk te reproduceren digitale deep-tech toepassingen.

Lees verder  |  Reageer

Zeven op de tien zzp’ers verwachten meer werk

30 augustus 2021 - Maar liefst 70 procent van de Nederlandse zzp’ers denkt dat de vraag naar werk voor het einde van het jaar zal toenemen. Dat blijkt uit onderzoek onder 674 zzp’ers uitgevoerd door Tellow. Zelfstandigen zien de toekomst hiermee rooskleuriger in dan het afgelopen halfjaar, een heftige periode waarin velen de vraag naar hun diensten zagen afnemen.

Lees verder  |  Reageer

Friese boeren en burgers redden de spotvogel en negen andere mooie initiatieven

27 augustus 2021 - Deze week hebben tien innovatieve projecten een financiële bijdrage van maximaal €25.000 gekregen uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds om de biodiversiteit in hun eigen omgeving te herstellen. Het Innovatiefonds is een initiatief van de stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. In de tien projecten, die werden geselecteerd uit een totaal van meer dan 70 aanvragen, werken burgers en grondeigenaren samen om de biodiversiteit structureel te versterken.

Lees verder  |  Reageer

Atradius verwacht groei wereldeconomie van 6,2 procent in 2021

25 augustus 2021 - Nu de vaccinatiecampagnes in een groot deel van de wereld op gang komen, herstelt de wereldeconomie zich in 2021 naar verwachting volledig van de grote economische terugval in 2020. De verwachte groei van 6,2 procent in 2021 is bovendien hoger dan zes maanden geleden is voorspeld. Aangezien de meeste economieën nog niet volledig open zijn gegaan, wordt fiscale steun vaak gedeeltelijk verlengd.

Lees verder  |  Reageer

Hoog aantal fraudeurs binnen detailhandel vooraf herkend in 2020

24 augustus 2021 - In 2020 werd het Waarschuwingsregister van Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) 570.931  keer geraadpleegd door aangesloten Retail bedrijven. In deze lijst worden mensen geregistreerd die bewezen intern gefraudeerd hebben. Afgelopen jaar was er sprake van 1.046 treffers. Dit is het hoogste aantal sinds de oprichting in 2005.

Lees verder  |  Reageer

Van ‘side hustle’ tot fulltime baan

20 augustus 2021 - Weet jij wat een side hustle is? Een ‘side hustle’ is een bijbaantje naast je vaste werk dat je helpt meer geld te verdienen. Hoewel babysitten of bier tappen achter de bar misschien niet de meest geschikte ideeën voor een bijbaan zijn, zijn er andere mogelijkheden met serieuze potentie. Hoewel side hustles niet altijd ontaarden in een fulltime baan, gebeurt het zeker wel eens dat een huidige carrière wordt opgezegd wanneer een side-hustle winstgevender wordt.

Lees verder  |  1 reactie

Bijna een op de tien bedrijven ziet sanctielijst niet als belemmering om zaken te doen

13 augustus 2021 - Maar liefst negen procent van de Nederlandse eindbeslissers vindt het onbelangrijk of een persoon waarmee ze zakendoen op een sanctielijst staat. Dat blijkt uit onderzoek van Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 werkenden die eindbeslisser zijn binnen hun werkgebied. Twintig procent van de ondervraagden hoeft ook niet te weten of een persoon waar ze zaken mee doen een politiek prominent persoon is.

Lees verder  |  Reageer

MKB governance samengevat en uitgedrukt in één cijfer

13 augustus 2021 - MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, veranderen dit tot op heden. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken.

Lees verder  |  1 reactie

Een op de vier Nederlanders vindt ‘ineens’ steunen van de LGBTQIA+ community tijdens Pride schijnheilig

9 augustus 2021 - Retail en horecaondernemers die ‘ineens’ tijdens Pride laten zien dat ze de LGBTQIA+ community steunen, wordt door bijna een kwart van de Nederlanders (23 procent) gezien als schijnheilig. Dat blijkt uit onderzoek onder 1127 consumenten uitgevoerd door Lightspeed. Eén op de tien Nederlanders vindt dat er eigenlijk het hele jaar door aandacht zou moeten zijn voor LGBTQIA+ kwesties.

Lees verder  |  Reageer

Helft minder klandizie voor horeca als er niet gepind kan worden

6 augustus 2021 - Maar liefst de helft van de Nederlanders komt liever niet in een horecazaak waar het niet mogelijk is te betalen met de pinpas. Dat blijkt uit onderzoek gedaan onder 1127 consumenten door Lightspeed, ontwikkelaar van het complete ondernemersplatform waarmee ondernemers kunnen vereenvoudigen, opschalen en een uitzonderlijke klantervaring kunnen bieden.

Lees verder  |  Reageer

Horeca- en toerismesector moet digitale transformatie versnellen

4 augustus 2021 - Nu de deuren van de horeca eindelijk weer opengaan, krijgt de sector snel een idee van de geëvolueerde "digital-first" wereld waarin hij nu opereert. Het afgelopen jaar is er een belangrijke stap gezet in de adoptie van technologie en digitale diensten. Hoewel enkele horecabedrijven online modellen konden inzetten, werden grote delen van de sector gedwongen om de deuren gesloten te houden.

Lees verder  |  Reageer

Succesvol ondernemen kunt u leren - deel 2

3 augustus 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag het tweede artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’, geschreven door Route ICR.

Lees verder  |  Reageer

Corona versnelt stijging aantal zzp’ers

2 augustus 2021 - De werkzame Nederlandse beroepsbevolking moderniseert, digitaliseert en flexibiliseert in rap tempo. Corona jaagt dit sinds vorig jaar verder aan, wat resulteert in een versnelde groei van het aantal zzp’ers. Dit geldt voor zowel beroepen waar door COVID-19 veel vraag naar was, als voor beroepen waarop de impact van de crisis groot was. Dit blijkt uit onderzoek van HeadFirst Group en  Intelligence Group.

Lees verder  |  Reageer

Het Verenigd Koninkrijk is ook ná Brexit belangrijkste handelsland voor Nederlandse bedrijven

30 juli 2021 - Voor driekwart (74 procent) van de Nederlandse bedrijven is ook ná de Brexit het Verenigd Koninkrijk het belangrijkste handelsland. Dit blijkt uit het onderzoek dat Banking Circle, gelicenceerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur, uitvoerde onder 337 managers werkzaam bij bedrijven die zaken doen met bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  237