Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Een derde van de Nederlandse bedrijven vreest te moeten sluiten in 2023

6 februari 2023 - Pleo lanceert het nieuwe onderzoeksrapport: ‘De staat van uitgaven 2023’. Het rapport onthult dat lang niet alle bedrijven een goed overzicht hebben van hun uitgaven. Bijna 40 procent van de Nederlandse bedrijven geeft aan in 2023 meer grip te willen krijgen op hun uitgaven en het verlagen van de kosten. Uit het onderzoek blijkt dat door de onzekere economische tijden in Nederland bijna een derde van de ondervraagde MKB-bedrijven vreest de deuren te moeten sluiten als er geen extra financiële steun beschikbaar komt.

Lees verder  |  Reageer

Je bedrijfspand professionaliteit laten uitstralen? Zo doe je het!

3 februari 2023 - Wanneer we het hebben over de uitstraling van een onderneming, dan denken we vaak aan de website, het interieur van de onderneming of het personeel dat voor de onderneming werkt. Echter wordt één van de essentiële factoren hierin vaak achterwege gelaten. We hebben het in dit geval over de uitstraling van het bedrijfspand zelf. Een schoon, verzorgd en goed onderhouden bedrijfspand zorgt namelijk voor een enorme boost in de professionaliteit van de onderneming.

Lees verder  |  Reageer

Bijna één op vijf ondernemers verwacht krimp bedrijf in 2023

3 februari 2023 - Bijna zeven op de tien Nederlandse ondernemers hebben door de onzekere economische omstandigheden moeite met het uitstippelen van een strategische koers. Met het oog op een mogelijke recessie maken veel bedrijven pas op de plaats, in afwachting van betere tijden. Zo verwacht bijna één op de vijf ondernemers (achttien procent) dat hun bedrijf dit jaar zal krimpen; een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden. Het aantal ondernemers dat overweegt het eigen bedrijf te verkopen, is ook gestegen: van twaalf procent in 2017 naar twintig procent in 2023.

Lees verder  |  Reageer

Kopzorg nr. één voor ondernemers wereldwijd: cyberincidenten

31 januari 2023 - Wereldwijd maken ondernemers zich het meest zorgen over het gevaar van cyberincidenten zoals IT-verstoring, ransomware-aanvallen of datalekken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Risk Barometer van Allianz. Als tweede noemen ondernemers het gevaar van nieuwe bedrijfsonderbrekingen zoals die afgelopen jaren zijn veroorzaakt door corona en de oorlog in Oekraïne.

Lees verder  |  Reageer

Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven

27 januari 2023 - IFS heeft de resultaten bekendgemaakt van haar wereldwijde onderzoek: State of Service. Dit onderzoek belicht de grootste uitdagingen en prioriteiten van field service bedrijven voor het komende jaar. De bevindingen laten een belangrijke dynamiek zien tussen kansen, vaardigheden en technologie, om de disruptie van de markt voor te zijn. Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor geworden op het gebied van field service, en heeft daarmee de klantervaring ingehaald.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan

26 januari 2023 - Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland, voorheen RPC NH, organiseert op maandagavond 6 februari de live online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’, waarin ondernemers uitleg wordt gegeven over wat ondermijning precies betekent en wat het doet. Presentator en acteur Frank Lammers deelt samen met ondernemers, bestuurders, politie en experts een nuchtere kijk op dit onderwerp.

Lees verder  |  Reageer

Tariefstijging van vier tot zes procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2023

26 januari 2023 - De uurtarieven van flexibel werkenden, zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders, zijn in 2022 gemiddeld 3,8 procent gestegen. Een stuk minder hard dan, onder druk van schaarste en inflatie, voorspeld werd. Dit blijkt uit analyse van Intelligence Group en HeadFirst Group. In 2023 verwachten zij een gemiddelde tariefstijging van vier tot zes procent.

Lees verder  |  1 reactie

Koplopers verduurzaming trekken transitie naar nieuwe economie nog niet vlot

24 januari 2023 - Uit onderzoek van RaboResearch blijkt dat rond de 55 procent van de Nederlandse bedrijven het afgelopen jaar meer hebben geïnvesteerd in verduurzaming dan het jaar ervoor. Desondanks lijkt de transitie naar een nieuwe, duurzame en inclusieve, economie niet te versnellen. Sterker nog het gemiddelde rapportcijfer dat het Nederlandse bedrijfsleven krijgt in deze transitie is afgelopen jaar gezakt naar een 5,6.

Lees verder  |  Reageer

Hoe technologie een boost is voor creativiteit, communities en dataprivacy

23 januari 2023 - In de huidige tijd van continue verandering zal nieuwe technologie, zoals AI en web3 een stimulerend effect hebben op creativiteit, aandacht voor communities en dataprivacy. Dit is de belangrijkste voorspelling uit het recente Accenture Life Trends 2023 rapport, de voormalige Fjord Trends.

Lees verder  |  Reageer

Je bent nooit te oud om te ondernemen

20 januari 2023 - Het aantal ondernemers op leeftijd is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2018 stonden er ruim 135.000 ondernemers van 65 jaar en ouder ingeschreven bij KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 193.000. Een toename van 42 procent. KVK-adviseur Angèle Magré, weet dat een deel van de 65 plussers zich nog te jong voelt om te stoppen met werken. Daarnaast hebben zij nog veel te bieden binnen bedrijven: "Ze zijn gemotiveerd, loyaal en betrouwbaar."

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven niet voorbereid op verduurzaming

17 januari 2023 - Terwijl de druk op bedrijven om te verduurzamen steeds groter en urgenter wordt, nemen veel bedrijfsdirecties klimaatrisico’s nog niet mee als een essentieel onderdeel in het besluitvormingsproces. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van IMA® (Institute of Management Accountants) onder CFO’s en accountants in onder andere Nederland. Het onderzoek biedt inzicht in de status van risicomanagementprocessen binnen bedrijfsdirecties voor klimaatverandering en andere opkomende duurzame bedrijfsrisico’s.

Lees verder  |  1 reactie

Werkgever doet onvoldoende om kennisniveau medewerkers met cruciale beroepen op peil te houden

16 januari 2023 - 45 procent van de medewerkers met een cruciaal beroep vindt dat hun werkgever meer aandacht zou moeten besteden aan het onderhouden van het kennisniveau op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.

Lees verder  |  Reageer

Blijvende groei aantal bedrijven, verschil Randstad en regio neemt toe.

13 januari 2023 - In 2022 groeide opnieuw het aantal bedrijven in Nederland. Van bijna 2,2 miljoen bedrijven op 1 januari 2022 naar ruim 2,3 miljoen bedrijven op 31 december. Dat is een groei van 5,7 procent procent. Het overgrote deel van deze groei komt op het conto van zzp’ers. Dat blijkt uit het Jaaroverzicht van de KVK Bedrijvendynamiek. Van de werkzame beroepsbevolking was op 1 januari 2023 zeventien procent zelfstandig ondernemer zonder personeel (bron: CBS). Tien jaar eerder was dat nog tien procent.

Lees verder  |  Reageer

1,2 miljoen zzp'ers: "Bedrijven moeten krachten bundelen voor een duurzame, flexibele arbeidsmarkt"

6 januari 2023 - Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal zzp's in het derde kwartaal van 2022 gegroeid is naar 1,2 miljoen. Dat is een toename van 127.000 ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Maar hoewel het aantal freelancers blijft stijgen, daalt het aantal verzekerde freelancers. In de markt is al langer discussie over de positie van zelfstandigen.  

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  258