Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Het belang van diversiteit op de werkvloer

16 april 2021 - Stel u voor dat we allemaal van dezelfde dingen hielden, er hetzelfde uitzagen en hetzelfde deden. Het leven zou behoorlijk saai zijn, toch? Hetzelfde geldt voor uw personeel: diversiteit is fundamenteel voor maximale productiviteit en algeheel zakelijk succes.

Lees verder  |  Reageer

Ruime verdubbeling van snorfietsverkoop in maart

16 april 2021 - De verkoop van nieuwe snorfietsen is vorige maand ruimschoots verdubbeld ten opzichte van maart 2020. Uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat er 5.925 exemplaren werden geregistreerd, tegen 2.596 een jaar eerder. Daarmee werd het hoogste niveau ooit bereikt voor de maand maart. Maar liefst een op de drie  nieuwe snorfietsen afgelopen maand was elektrisch aangedreven.

Lees verder  |  Reageer

Occasionmarkt breekt records in maart

14 april 2021 - AutoScout24 noteerde in maart dit jaar een recordaantal kwalitatieve leads. Na het eerdere record begin dit jaar in januari, geeft het platform aan in maart 95 procent meer kwalitatieve leads door te hebben gestuurd naar gelieerde autobedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar. Met deze cijfers wordt een nieuw record gevestigd.

Lees verder  |  Reageer

Praktische quick wins om hoger te scoren in Google

13 april 2021 - Als ondernemers wilt u blijven groeien met uw bedrijf. Maar online groeien blijkt soms nogal een uitdaging te zijn. Het liefst wilt u met de website op de eerste plek komen, alhoewel een 2e of 3e plek ook prima is. Maar hoe werkt hoger scoren in Google eigenlijk?

Lees verder  |  Reageer

Familiebedrijven in gevaar bij afschaffing bedrijfsopvolgingsregeling

12 april 2021 - Nederlandse familiebedrijven verwachten grote financiële gevolgen als de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) en de doorschuifregeling (DSR) worden afgeschaft. De mogelijke veranderingen hebben ingrijpende gevolgen voor de solvabiliteit en de liquiditeit. Daardoor komt de continuïteit van familiebedrijven in gevaar. Dat blijkt uit onderzoek van KPMG in samenwerking met FBNed onder ruim 200 familiebedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Staatssecretaris Mona Keizer maakt ondernemend Nederland bewust van zakelijke kansen door Intellectueel Eigendom

9 april 2021 - Ondanks de crisis werden in het afgelopen coronajaar nog altijd 236.000 ondernemingen in Nederland opgericht en leken ondernemers met nieuwe ideeën en innovaties creatiever dan ooit. Maar lang niet alle ondernemers denken bij het ondernemen aan hun Intellectueel Eigendom (IE). Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op uitgewerkte ideeën en creatieve concepten zoals vormgeving, muziek, software, innovatieve producten, namen en logo’s.

Lees verder  |  Reageer

2,5 miljoen voor minder CO2-uitstoot bedrijventerreinen

7 april 2021 - De provincie Noord Holland stelt 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor duurzame energiemaatregelen op bedrijventerreinen. Gemeenten en ondernemers kunnen de subsidie besteden aan onder andere zonnecollectoren en dakisolatie. De provincie wil er met deze regeling voor zorgen dat de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen substantieel afneemt.

Lees verder  |  Reageer

69 procent van alle bedrijfswagens kan door elektrische alternatieven worden vervangen

2 april 2021 - Uit onderzoek van Webfleet Solutions blijkt dat twee derde (69 procent) van de personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen die op dit moment in Nederland worden gebruikt, vervangen kan worden door elektrische modellen. De mogelijkheden om elektrische voertuigen in te zetten zijn in Nederland beter dan omringende landen, mede door de kortere ritten en het relatief hoge aantal oplaadpunten.

Lees verder  |  Reageer

Brandstofprijzen fors gestegen, pompstations in Noord-Nederland goedkoopst

1 april 2021 - Ondanks de voortdurende lockdown en de derde coronagolf waar we in zitten, rijden – en tanken – we weer meer. Weliswaar nog niet zoveel als pre-corona: het aantal tankbeurten ligt nu op bijna 80 procent van het niveau van vóór de pandemie. Een tegenvaller voor automobilisten is de duurdere brandstof, veroorzaakt door hogere olieprijzen. Desondanks proberen pomphouders te concurreren met lage prijzen. In het noorden van het land lijkt zelfs een prijzenoorlog aan de gang.

Lees verder  |  Reageer

Twee op de vijf ondernemers vindt fiscaal-professional alleen betrouwbaar als hij bij een fiscaal kantoor werkt

26 maart 2021 - Van de Nederlandse ondernemers vindt 39 procent een fiscaal-professional pas betrouwbaar als deze bij een accountant- of belastingadvieskantoor is aangesloten. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens onder 250 ondernemers met personeel. Verder vindt maar liefst 55 procent van de ondernemers dat een fiscaal-professional idealiter minimaal tien jaar werkervaring moet hebben.

Lees verder  |  Reageer

Aantal Nederlandse faillissementen stijgt dit jaar met 44 procent

26 maart 2021 - Terwijl het aantal faillissementen vorig jaar wereldwijd gemiddeld met veertien procent daalde, verslechteren de vooruitzichten snel. Zo nemen de faillissementen in 2021 naar verwachting met 26 procent toe. Deze kentering doet zich voor in alle belangrijke regio’s en wordt veroorzaakt door de geleidelijke afbouw van fiscale steunpakketten en het heropenen van faillissementsprocedures. Het gevolg is dat een deel van de bedrijven die in 2020 zijn gered, dit jaar alsnog het risico lopen om te vallen.

Lees verder  |  2 reacties

Export Nederland groeit met zes miljard dollar dankzij steunpakket VS

25 maart 2021 - Het Amerikaanse steunpakket van bijna 2000 miljard dollar is brandstof voor de totale wereldeconomie. Vooral de wereldwijde export profiteert. De West-Europese export loopt daarbij voorop met een extra groei van 97 miljard dollar voor de periode 2021/2022. Voor de Nederlandse export leidt het steunpakket tot zes miljard dollar groei. Zo berekende de researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse exporteurs verwachten negen procent omzetstijging in 2021

24 maart 2021 - Terwijl Nederlandse exporteurs tijdens de coronacrisis zijn geconfronteerd met de grootste omzetdaling van het afgelopen decennium (-vijf procent), zien zij dit jaar weer vol vertrouwen tegemoet. Zo verwachten ruim zes op de tien bedrijven dat de export in 2021 met negen procent zal stijgen. De Europese Unie is en blijft de belangrijkste afzetmarkt, terwijl de omzet in het Verenigd Koninkrijk naar verwachting het sterkst zal dalen.

Lees verder  |  1 reactie

Kies de raamdecoratie die past bij uw bedrijf

23 maart 2021 - Raambekleding heeft meerdere functies. Allereerst is het praktisch. Om goed te kunnen concentreren op werk is het immers belangrijk om zo weinig mogelijk afleiding te hebben. Moeten u en uw eventuele medewerkers zich goed kunnen focussen, zonder gestoord te worden door externe prikkels? Zorg er dan voor dat het interieur van de werkruimte een factor van rust is.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  231