Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Exact onthult tien finalisten Exact Cloud Award 2021

20 september 2021 - Exact maakt vandaag de tien finalisten van de jaarlijkse Cloud Award bekend. Uit de inzendingen selecteerde de vakjury een top-10 van kantoren die een voortrekkersrol vervullen in de veranderende accountancywereld. De vier uiteindelijke Cloud Award-winnaars worden op donderdag 14 oktober bekendgemaakt tijdens een speciaal diner voor genodigden.

Lees verder  |  Reageer

Supermarktmedewerkers strijden om de eerste plaats tijdens de NIX Challenge 2021

17 september 2021 - In de week van 13 tot en met 20 september strijden supermarktmedewerkers om de eerste plaats in de NIX Challenge. Dit is een wedstrijd in het juist inschatten van de leeftijd van jongeren die alcohol of tabak willen kopen. De medewerkers met de beste score (per supermarktketen) nemen het op 29 september tegen elkaar op in de finale. De NIX Challenge is een initiatief van het CBL.

Lees verder  |  Reageer

Glasheldere ondernemersambitie als basis voor focus in je bedrijf

13 september 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het vijfde artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Lees verder  |  Reageer

Retail toont veerkracht

13 september 2021 - De meerderheid van de retailers en merken in Nederland ziet de toekomst positief tegemoet. Bijna een derde is zelfs zeer optimistisch. Dat blijkt uit het onderzoek Impact van de coronacrisis op retail dat RetailTrends uitvoerde onder 125 retailers uit diverse branches.

Lees verder  |  Reageer

Recordstijging aantal projectontwikkelaars

10 september 2021 - Het aantal projectontwikkelaars in Nederland groeit sterk. Uit cijfers van BoldData blijkt dat dit jaar maar liefst 485 Nederlanders zich inschreven bij de KvK als ‘projectontwikkelaar’: een stijging van 10.6 procent. Nog eerder steeg het aantal zo hard. Voor het eerst zijn er in Nederland nu meer dan 5.000 projectontwikkelaars geregistreerd.

Lees verder  |  Reageer

Paradigmaverschuiving in de constructie- en machine-industrie

9 september 2021 - De constructie industrie en machinery zijn industrieën met een lange en trotse geschiedenis. Ver voordat digitalisatie haar intrede maakte in de zakenwereld waren het constructie- en machine-aannemers die het mogelijk maakten om infrastructuur, landbouw en productie de moderne tijd in te brengen. Met hun rol in de maatschappij zijn deze industrieën enigszins uniek in hun soort.

Lees verder  |  Reageer

Europese MKB-bedrijven: zeven tot vijftien procent kans op faillissement

9 september 2021 - Wat gebeurt er met het Europese MKB als de staatssteun wegvalt? Volgens onderzoek van Euler Hermes kan zeven tot vijftien procent van de MKB-bedrijven de komende vier jaar in de problemen komen doordat ze niet meer kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen.

Lees verder  |  Reageer

Overnamemarkt definitief hersteld

8 september 2021 - In de eerste helft van 2021 heeft de Nederlandse  overnamemarkt zich definitief hersteld. Het aantal verkooptransacties steeg met 21 procent. Daarmee zit de overnamemarkt weer op het niveau van voor de coronacrisis. 

Lees verder  |  Reageer

Kansen en uitdagingen voor Hoogbouw op 16 september

7 september 2021 - Hoogbouwplannen stuiten volgens recente berichten op zorgen van omwonenden, hoge kosten en mobiliteitsvragen. Toch is door de grote woningbehoefte en de verdichtingsopgave hoogbouw zeer interessant. Belangrijke vragen bij deze opgave zijn: Hoe maken we hoogbouw rendabel? Wat zijn de uitdagingen? Maar vooral ook: wat liggen de hoogbouwkansen in Nederland?

Lees verder  |  Reageer

Uurtarief freelancers herstelt zich

6 september 2021 - Freelancers lijken de coronaperikelen definitief van zich af te schudden. Vergeleken met vorig jaar stijgt hun uurtarief met gemiddeld zes procent. Dat blijkt uit recent onderzoek van het freelancer platform Hoofdkraan.nl. Marketeers en freelancers in de financiële sector verhogen hun uurtarief zelf met meer dan 10 procent. Tot nu toe ligt het uurtarief in 2021 op gemiddeld 46 euro. In 2020 lag dit nog op 43 euro.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemen is topsport

3 september 2021 - Heb jij de afgelopen maanden ook zo genoten van de sportzomer? Het is een mooie aaneenschakeling geweest van mooie sportevenementen, zoals het EK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Olympische Spelen, terwijl nu de Paralympische Spelen en de Vuelta nog in volle gang zijn. Binnen deze toernooien en koersen worden mooie momenten afgewisseld met dramatiek.

Lees verder  |  Reageer

Inschrijven CSU Innovatie Award ’21: laatste week

3 september 2021 - Tot 9 september kunnen jonge ondernemers, startups en studenten hun innovatieve en toepasbare ideeën voor de facilitaire branche inschrijven voor de CSU Innovatie Award 2021. Hiermee maken deze innovators kans op de CSU Innovatie Award, een succesversneller voor het meest impactvolle idee. Inschrijven kan nog de komende week op www.csuinnovatieaward.nl.

Lees verder  |  Reageer

Een drone ook voor zakelijk gebruik

2 september 2021 - Een drone, dat is toch een leuke gadget en iets dat in het leger gebruikt wordt? Waar, maar het aantal zakelijke toepassingen voor drones neemt ook steeds meer toe. Heb je ook interesse in de mogelijkheden? Jasper de Vries van Droneland.nl vertelt er meer over, en geeft ook gelijk handige informatie over de nieuwe regels die sinds begin dit jaar gelden voor het vliegen met drones.

Lees verder  |  Reageer

Vier Nederlandse scale-ups genomineerd voor EIT Digital Challenge 2021

31 augustus 2021 - EIT Digital heeft voor de EIT Digital Challenge 2021 twintig Europese high-tech scale-ups genomineerd die in de finale op 21 september a.s. strijden om een totaalbedrag van 250.000 euro aan prijzen, waarmee verdere groei versneld kan worden. De EIT Digital Challenge, die voor het achtste achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd, is bedoeld voor scale-ups met een onderscheidend product, dat gebaseerd is op geavanceerde en moeilijk te reproduceren digitale deep-tech toepassingen.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  237