Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Vooruitzichten voor 2022: stormachtig ondernemingsklimaat

20 januari 2022 - 2022 zal bedrijven en economieën voor een ongekende reeks uitdagingen stellen. De vierde golf van de COVID-19-pandemie heeft Nederland en de rest van de wereld stevig in zijn greep. Coronamaatregelen, logistieke problemen en tekorten blijven een beroep doen op de flexibiliteit en vindingrijkheid van ondernemers.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer betaalt voorlopige aanslag liefst gespreid

19 januari 2022 - In januari ontvangen veel ondernemers hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting over 2022 van de Belastingdienst. Daarin staat hoeveel inkomstenbelasting zij het komende jaar moeten betalen. Uit een flitspeiling van de Belastingdienst blijkt dat bijna de helft (47 procent) van de ondernemers die via hun voorlopige aanslag belasting betalen het op prijs stelt om gedurende het jaar gespreid te kunnen betalen.

Lees verder  |  Reageer

Podcast-onderneming groeit sterk in populariteit

18 januari 2022 - Podcasts zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit je luisterlijst. Van podcasts met verhalen of misdaad, tot nieuws en politiek of comedy. Er is voor ieder wat wils. Dit merkt KVK ook aan de inschrijvingen. Telde Nederland op 1 januari 2017 nog vijftien podcast-ondernemingen, op 1 december 2021 waren dit er al 606, blijkt uit het KVK Handelsregister.

Lees verder  |  Reageer

Infra-investeringen booster voor de economie

17 januari 2022 - Voor het eerst sinds tien jaar stijgen de overheidsinvesteringen in de infrastructuur, zowel in de VS als Europa. In de VS stijgen de infra-investeringen tot 2,3 procent van het BBP in 2030. In Europa is de duur van de stijging korter, maar tot 2027 lopen de investeringen op van 2,5 procent (Frankrijk) tot ruim een procent (Duitsland). Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes.

Lees verder  |  Reageer

Machinevertalingen: vloek of zegen?

14 januari 2022 - Al sinds het begin van de industrialisering voorspelden er mensen dat uiteindelijk al het werk door machines uitgevoerd zou worden. Kijken we naar de moderne wereld, dan is dat deels waar. Machines bewijzen ons zeker een grote dienst als het gaat om de dagelijkse uitvoering van veel taken.

Lees verder  |  Reageer

Grote innovatiekracht voorzien in cyber-aanvallen in 2022

14 januari 2022 - Het CyberArk Labs onderzoeksteam heeft signalen waargenomen van evoluerende innovaties in cyber-aanvallen die het potentieel hebben om het security-landschap in de komende twaalf maanden aanzienlijk te veranderen.

Lees verder  |  Reageer

Recordaantal nieuwe makelaars in 2021

12 januari 2022 - Het aantal makelaars in Nederland groeit harder dan ooit. Uit cijfers van BoldData blijkt dat in 2021 maar liefst 695 nieuwe makelaars zich inschreven bij de KvK. Een stijging van 6,7 procent. Nooit eerder kwamen er zoveel nieuwe makelaars bij. Voor het eerst zijn er in Nederland nu meer dan 11.000 makelaars geregistreerd. 

Lees verder  |  1 reactie

Juiste balans tussen werk- en privéleven vraagt om professionaliteit ondernemer

6 januari 2022 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het twaalfde artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Lees verder  |  Reageer

In 2022 tariefstijging van zeven procent voor zzp’ers en gedetacheerden

5 januari 2022 - Flexibel werkenden, meer specifiek zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders, worden in 2022 naar verwachting gemiddeld zeven procent duurder. Een hoogopgeleide professional kan het uurtarief gemiddeld met vijf procent verhogen. Voor praktisch opgeleiden stijgt het uurtarief nog harder: tien procent.

Lees verder  |  Reageer

Groei aantal influencers niet meer te volgen

31 december 2021 - Van de term influencer had een paar jaar geleden nog niemand gehoord. In 2016 telde het Handelsregister nog maar negen  influencers en vloggers. Als je nu door Instagram of YouTube scrolt, lijkt het soms alsof iedereen producten of diensten aanprijst. In het KVK Handelsregister staan eind 2021 bijna 1.000 vloggers en influencers ingeschreven.

Lees verder  |  Reageer

Geld verdienen met een community

31 december 2021 - Heel veel ondernemers starten dit jaar een membership. Live kunnen we ineens niet meer meeten waardoor er vraag is naar een digitale plek om samen te komen. Daarnaast is het via een community eenvoudiger om op te schalen en passief inkomen op te bouwen. Hoe kan er geld verdiend worden met een groep of een membership?

Lees verder  |  Reageer

Werknemers in de logistiek vinden warehouses een broedplaats voor coronabesmettingen

30 december 2021 - Maar liefst 39 procent van de werkenden in de logistieke sector stelt dat warehouses een broedplaats voor coronabesmettingen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim tweehonderd Nederlandse werknemers in de logistieke sector. De helft geeft daarbij ook nog aan dat het op logistieke werkplekken erg moeilijk is om je te houden aan de coronabasisregels.

Lees verder  |  Reageer

Logistiek proces essentieel voor retailers in decembermaand

29 december 2021 - Normaal gesproken kijkt de retailsector reikhalzend uit naar de drukke decembermaand: meer bezoekers, meer bestellingen dan gemiddeld en een hogere omzet. Dit jaar zit er echter een addertje onder het gras. De verwachte grondstoftekorten en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen zetten de logistieke sector en de bestedingsruimte van de consument onder druk. Dat schrijft Roel Assies, VP Sales EMEA bij BluJay/E2open.

Lees verder  |  Reageer

Zzp maaltijdbezorger populairder en ouder

28 december 2021 - Nederland kent steeds meer zzp maaltijdbezorgers. Vooral in de randstad groeit de populariteit en schrijven steeds meer zzp maaltijdbezorgers zich in bij de KVK. In de afgelopen vijf  jaar is de populariteit alleen maar toegenomen. Zo telde Nederland op 1 januari 2017 nog zestien zzp maaltijdbezorgers. Op 1 december 2021 waren dat er 1997.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  242