Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

De vier grootste misverstanden over alternatieve financieringsoptie ‘factoring’

22 mei 2020 - Door de economische gevolgen van het coronavirus gaat ondernemend Nederland naarstig op zoek naar investeerders. Het is nu belangrijker dan ooit voor bedrijven om alternatieve financieringsopties te overwegen om alsnog aan financiering te komen om de business draaiende te houden. Een manier voor ondernemers om de cashflow-positie te verbeteren is factoring; een externe partij zorgt dan voor het innen van openstaande facturen. In de praktijk blijken er echter een aantal misverstanden te bestaan over deze financieringsoplossing.

Lees verder  |  2 reacties

Een subsidie aanvragen? Dit moet u weten!

20 mei 2020 - Als ondernemer zijn er ontzettend veel regelingen beschikbaar die u kunnen voorzien van extra financiële steun. Dit betekent voor u als ondernemer een steuntje in de rug wanneer u duurzaam gaat investeren of innoveren. Er zijn anno 2020 zoveel verschillende soorten subsidies te verkrijgen, dat het overzicht bewaren al snel lastig wordt. Leon Rohaan van Vindsubsidies vertelt u de belangrijkste valkuilen en tips rondom het aanvragen van subsidies.

Lees verder  |  Reageer

Zo bepaalt u of uw debiteurenbeheer zelf gaat doen of wilt uitbesteden

19 mei 2020 - "Debiteurenbeheer is geen verlengstuk van de boekhouder maar van de klantenservice," stelt Ron Kiesling, directeur van Client Control, dochter van incasso-en gerechtsdeurwaardersbureau Flanderijn. Volgens de bestuurder van de debiteurenbeheerder is het voor ondernemers nog altijd lastig te bepalen of ze zelf achter hun geld aan moet gaan zitten of dat ze dat uit handen geeft. Nu achterstallige rekeningen oplopen door de financiële impact van het coronavirus, denken veel ondernemers opnieuw na over deze vraag.

Lees verder  |  1 reactie

Den Haag duurste stad om auto te verzekeren

18 mei 2020 - De Zuid-Hollandse hoofdstad is in 2020 de duurste stad om een auto te verzekeren in Nederland. Groningen staat dit jaar op nummer één in de top drie van goedkoopste steden om een autoverzekering af te sluiten. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Autoverzekering.nl naar de prijzen in dertien grote Nederlandse steden. Zo blijkt dat autobezitters in Den Haag per jaar gemiddeld 110,64 euro meer betalen dan Groningers.

Lees verder  |  Reageer

De voor- en nadelen van factoring.

4 mei 2020 - Het ontvangen van betalingen van facturen is voor veel ondernemingen een probleem voor de liquiditeit. Doordat facturering vaak achteraf plaatsvindt, komt het regelmatig voor dat inkoopfacturen enkele weken en soms wel maanden eerder worden betaald dan de verkoopfactuur die gaat over dezelfde inkoopkosten. Een oplossing die helpt om dit liquiditeitsprobleem te voorkomen is factoring. Factoring maakt sinds 2015 een opmars in Nederland en meer en meer bedrijven maken hier gebruik van.

Lees verder  |  1 reactie

Vijf tips om een boekhoudprogramma te kiezen

28 april 2020 - Als ondernemer bent u verplicht voor de Belastingdienst een boekhouding bij te houden. In het verleden werd dit bijvoorbeeld gedaan in Excel, vooral door startende ondernemers die nog niet voldoende vermogen hadden om te investeren in een boekhoudpakket. Tegenwoordig zijn er voor ondernemers diverse professionele boekhoudprogramma’s met uitgebreide functionaliteiten, waar tegen een klein bedrag gebruik van kan worden gemaakt. Deze voldoen allemaal tenminste aan de wettelijke eisen, en zorgen ervoor dat het bijhouden van de boekhouding veel eenvoudiger is en minder tijd kost.

Lees verder  |  Reageer

Grote verschillen tussen incasso-aanpak overheid en bedrijfsleven

20 april 2020 - Waar veel overheidsinstanties een algemeen uitstel van betalingen toepassen, houdt het merendeel van het bedrijfsleven grotendeels vast aan een strak debiteurenbeheer. Een balans vinden tussen het beperken van de financiële schade en verantwoord incasseren van betalingen is voor de meeste financiële afdelingen de grootste uitdaging in deze coronacrisistijd. Dat blijkt uit kersvers onderzoek van Flanderijn onder 175 creditmanagers van onder andere energiebedrijven, woningcorporaties, financiële dienstverleners, gemeenten, horeca- en transport- & logistiekbedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Accountantskosten ziekenhuizen in tien jaar bijna verdubbeld

15 april 2020 - De accountantskosten van Nederlandse ziekenhuizen zijn in tien jaar tijd met 76,9 procent gestegen. Op jaarbasis liepen de controlekosten van de jaarrekeningen van alle ziekenhuizen op van 9,3 miljoen in 2008 naar 16,4 miljoen euro in 2017. Dit blijkt uit een analyse van 822 jaarrekeningen van alle Nederlandse ziekenhuizen over de periode 2008-2017 door teamhoofd Financial Accounting van het St. Antonius Ziekenhuis, Dauphine Noordanus. Voor haar onderzoek won Noordanus de Best-in-Business award van Nyenrode.

Lees verder  |  Reageer

Markt voor crowdfunding maakt koude start in 2020

10 april 2020 - In het eerste kwartaal werd slechts 64 miljoen euro gefinancieerd via crowdfundingplatformen. Dit meldt Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 is de markt gekrompen met 25 procent. De krimp van de crowdfundmarkt is voor een groot deel te verklaren door het vertrek van Funding Circle uit Nederland. In de eerste drie maanden van vorig jaar was dit crowdfundingplatform nog goed voor veertien miljoen euro financiering.

Lees verder  |  Reageer

Oproep aan werkgevers: doe tijdig loonaangifte

31 maart 2020 - Het is heel belangrijk dat u als werkgever tijdig aangifte doet, nu meer dan ooit. We begrijpen dat werkgevers het op dit moment bijzonder moeilijk hebben en er veel geregeld moet worden. Toch wil de Belastingdienst - juist nu - een beroep op u doen. De gegevens uit de loonaangifte worden namelijk gebruikt door het UWV voor de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies, te compenseren en te zorgen dat zij hun werknemers kunnen doorbetalen.

Lees verder  |  Reageer

E-bike van de zaak: dit is wat u moet weten

27 maart 2020 - De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is de meest populaire fiets tegenwoordig. Met een aandeel van ongeveer 40 procent van het totaal aantal verkochte fietsen, is de e-bike het meest verkochte type fiets. Niet alleen privé gebruiken steeds meer mensen een e-bike, ook zakelijk is dit een erg interessant vervoersmiddel.

Lees verder  |  1 reactie

Toelichting Belastingdienst op wijzigingen premiedifferentiatie WW; onderdeel van het ‘Noodpakket banen en economie’

27 maart 2020 - Het coronavirus heeft grote impact op alle werkgevers. Daarom krijgen zij van het kabinet meer tijd om arbeidscontracten voor onbepaalde tijd schriftelijk vast te leggen volgens de geldende voorwaarden. Dit is nodig om de lage WW-premie te mogen toepassen. De coulanceperiode is met drie maanden verlengd tot 1 juli 2020. Ook komt er een aanpassing van de maatregel die geldt voor meer dan 30 procent overwerk bovenop de contracturen. 

Lees verder  |  Reageer

Belastingaangifte doen als ondernemer: vijf tips

19 maart 2020 - Ondernemers houden zich begrijpelijkerwijs het liefst bezig met het echte ondernemen. U bent immers een onderneming begonnen om bepaalde producten of diensten te kunnen leveren aan klanten. Maar bij een onderneming komen ook allerlei andere zaken kijken. Zoals het bijhouden van een administratie. Het belangrijkste moment voor de administratie ligt in maart of april, als u belastingaangifte over het voorgaande jaar moet doen. Het is dus weer tijd de belastingaangifte over 2019 te doen.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst checkt bij online aangifte op zelfstandigenaftrek

5 maart 2020 - Deze periode doen ruim 1,4 miljoen ondernemers, waaronder veel zzp’ers de aangifte inkomstenbelasting over 2019. Zo’n 450.000 van hen vullen zelf de belastingaangifte in op Mijn Belastingdienst. Anderen besteden de aangifte uit aan een belastingadviseur of administratiekantoor. De Belastingdienst heeft extra hulpteksten in de online aangifte toegevoegd, om ondernemers die zelf aangifte doen te helpen bij het juist en volledig invullen van het winstgedeelte.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  64