Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Zes tips voor succesvolle financieringsaanvraag tijdens corona-crisis

29 maart 2021 - De komst van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen vanuit de overheid, maakt dat ondernemers voor onverwachte situaties komen te staan. Maar hoe zorgt u voor een  succesvolle (her)financiering van uw onderneming? Hiermee wordt treasury prioriteit. Treasury specialist Irma Langeraert van Ilfa deelt zes stappen om de financieringsaanvraag nog succesvoller te laten verlopen.

Lees verder  |  Reageer

Aantal autodiefstallen laatste vijf jaar ruim 26 procent gedaald

18 maart 2021 - Sinds 2016 is het aantal autodiefstallen in Nederland met ruim 26 procent afgenomen. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. Als het aankomt op autodiefstallen, lijkt Nederland de afgelopen jaren een stuk veiliger te zijn geworden. Werden er vijf jaar geleden nog 13.224 auto’s gestolen, waren dat er in 2020 nog slechts 9.671. Daarvan verdwenen er maar liefst 1.535 stuks in Amsterdam.

Lees verder  |  Reageer

Tips voor de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers

17 maart 2021 - De komende periode doen ruim 1,5 miljoen ondernemers aangifte inkomstenbelasting over 2020. Zo’n 450.000 van hen vullen de belastingaangifte zelf in via Mijn Belastingdienst. Dat is voor ondernemers altijd al een klus en in deze tijd met corona nog iets meer. Om ondernemers op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten voor de aangifte inkomstenbelasting op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Webshops met particuliere klanten: bereid u voor op nieuwe EU-regels vanaf 1 juli

15 maart 2021 - Op 1 juli 2021 gaan de nieuwe EU-regels btw e-commerce in. Deze wetgeving geldt voor Nederlandse webshops met een jaaromzet van € 10.000 of meer uit verkopen aan particulieren in EU-landen buiten Nederland. De webshops berekenen vanaf 1 juli de btw van het land van de klant. Zij doen vanaf dan aangifte in de afzonderlijke EU-lidstaten óf gebruiken de Unieregeling.

Lees verder  |  Reageer

Ruim kwart ondernemers vertrouwt extraverte fiscaal-professional niet

5 maart 2021 - Maar liefst 28 procent van de ondernemers stelt dat ze een extraverte en openhartige fiscaal-professional niet zouden vertrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens onder 250 ondernemers met personeel. Daarbij vindt bijna zeventig (69 procent) procent het belangrijker dat een fiscaal-professional betrouwbaar overkomt dan dat hij zich communicatief goed kan uitdrukken.

Lees verder  |  Reageer

Van lean & mean naar buffer economie

19 februari 2021 - Dat de wereld niet maakbaar is en ondernemers voor onverwachte situaties komen te staan, is het afgelopen jaar wel gebleken. Door tegenslagen liggen veel ondernemingen aan een financieel infuus bij banken of overheden. Waar het tot nu toe draaide om het creëren van maximale winst voor aandeelhouders op korte termijn, gaan we een shift zien naar duurzame waardecreatie. De economie gericht op winstmaximalisatie, maakt plaats voor een buffer economie.

Lees verder  |  1 reactie

Tien situaties waarbij u uw kinderopvangtoeslag moet checken en wijzigen

12 februari 2021 - In december controleerden veel ouders, onder wie ondernemers, hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag in 2021. Zij gaven veranderingen in hun situatie zo nodig door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Nu de kinderopvang weer open is, benadrukt Belastingdienst/Toeslagen dat ouders hun gegevens ook gedurende het jaar moeten checken en wijzigen als er iets verandert in hun situatie. Dan ontvangen ze de toeslag waar ze recht op hebben. Niet te veel en niet te weinig.

Lees verder  |  Reageer

Ook 2021 wordt een lastig jaar voor starters op de woningmarkt

5 februari 2021 - Jonge huizenkopers tot 35 gaan het dit jaar niet gemakkelijker krijgen bij het kopen van een eerste woning, zo verwacht De Hypotheker. Hoewel zij over heel 2020 een recordstijging van ruim 25 procent aan hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning binnen deze groep huizenkopers noteerde, blijft de markt in 2021 onder grote druk staan. De Hypotheker beschouwt de aanhoudende lage rente, toenemende concurrentie en een structureel tekort aan nieuwe woningen als belangrijkste oorzaken.

Lees verder  |  1 reactie

Zakelijke lening aanvragen? Op deze vijf zaken wordt gelet

29 januari 2021 - Om een onderneming te laten groeien, is het nodig te investeren. Maar niet altijd heeft de ondernemer of onderneming genoeg eigen vermogen hiervoor. Is dat het geval, dan kan er een zakelijke lening worden afgesloten. Hiervoor is het nodig een financieringsaanvraag in te dienen bij een bank of andere kredietverstrekker. Wilt u zo snel mogelijk uitsluitsel hebben over goedkeuring van de lening, dan is het belangrijk te weten waaraan een aanvraag moet voldoen.

Lees verder  |  Reageer

Duitse economie staat voor zwaar eerste kwartaal

29 januari 2021 - De Duitse economie staat komende maanden voor een forse groeivertraging. Elke week van de lockdown kost de Duitse economie rond vier miljard euro. Daarmee valt de economische kwartaalgroei -0,5 procent lager uit. Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes. Deze scherpe neergang wordt volgens de onderzoekers in de tweede helft van 2021 gevolgd door een sterke opleving. Voor het eind van de zomer zijn naar verwachting alle Duitsers gevaccineerd. Met een krachtige consumptiegolf als gevolg.

Lees verder  |  Reageer

Vijf aandachtspunten voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal

27 januari 2021 - De deadline voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal nadert. Ondernemers moeten hun btw-aangifte uiterlijk 31 januari hebben ingediend bij de Belastingdienst. Voor veel van de 236.589 ondernemers die in 2020 volgens de Kamer van Koophandel een bedrijf startten, is dit de eerste keer dat zij te maken hebben met de btw-aangifte over het vierde kwartaal.

Lees verder  |  Reageer

Retailers opgelet: deze (betaal)trends winnen terrein in 2021

27 januari 2021 - In de retailbranche heeft afgelopen jaar een digitale aardverschuiving plaatsgevonden. Door de coronapandemie heeft de sector tien jaar aan innovatie in tien maanden geïmplementeerd. Hoe dit jaar zal verlopen laat zich moeilijk raden, maar Jos van de Kerkhof, de nieuwe Country Manager van Visa in Nederland, deelt een drietal (betaal)trends die retailers zeker in de gaten moeten houden.

Lees verder  |  1 reactie

Tips om een uitvaartverzekering af te sluiten als ondernemer

21 januari 2021 - Het is heel menselijk om niet te veel over de dood na te denken. Nu we echter het afgelopen jaar dagelijks in de media berichten lezen over mensen die overlijden aan of door COVID-19, is het toch verstandig hier aandacht aan te besteden. Weet u bijvoorbeeld al wat er met uw onderneming gebeurt als u overlijdt? Is er iemand die de zaken over kan nemen? Weet iemand uw wachtwoorden? Ook privé is het verstandig u voor te bereiden op uw overlijden. Een begrafenis of crematie kost namelijk al snel duizenden euro’s. Niet iedereen heeft dit zomaar, en u wilt natuurlijk niet uw nabestaanden met de kosten opzadelen. Een uitvaartverzekering kan hierbij uitkomst bieden.

Lees verder  |  Reageer

Crowdfundmarkt outlook 2021

14 januari 2021 - De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen groeit in 2021 naar verwachting explosief als gevolg een ‘post-Coronazomer’ en een open Europese markt. De nationale crowdfundmarkt zal in 2021 voor het eerst richting een half miljard funding in één jaar gaan. Na jaren van stabiele groei stond in 2020 ook de crowdfundmarkt even stil als gevolg van de COVID-19 pandemie. Uiteindelijk kromp de markt naar 273 miljoen euro financiering via crowdfunding. Dit is nagenoeg gelijk aan het niveau van 2018 en twintig procent lager dan de marktomvang in 2019 (326 miljoen euro).

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  68