Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Nederlander blijft gemiddeld zestien jaar bij dezelfde woonverzekeraar

20 augustus 2020 - Als het op woonverzekeringen aankomt, zijn Nederlanders trouw aan hun huidige verzekeraar. Gemiddeld hebben Nederlanders hun woonverzekering al zestien jaar bij dezelfde verzekeraar ondergebracht. Dat blijkt uit recent onderzoek van Allianz Direct. Vanzelfsprekend zijn jongvolwassenen tussen de achttien en 34 jaar het minst lang verbonden aan dezelfde verzekeraar; gemiddeld vijf jaar. Naarmate de leeftijd toeneemt, zit men steeds langer bij dezelfde aanbieder.

Lees verder  |  1 reactie

Crisis zorgt voor meer zakelijke leningen

18 augustus 2020 - De coronacrisis zorgt voor een grotere vraag naar zakelijke leningen. Vooral alternatieve aanbieders zijn in trek. De vraag naar zakelijke leningen van grote banken neemt juist af. Dat zeggen experts van ZakelijkLenen.nl, die zich baseren op cijfers van de Stichting MKB Financiering. De coronacrisis begint onderhand voor hoofdpijn te zorgen bij veel ondernemers. Vooral zzp’ers maken zich druk over hoe lang ze nog open kunnen blijven.

Lees verder  |  1 reactie

Meer dan 130 startups en scale-ups uit Zuid-Holland krijgen Corona-OverbruggingsLening

13 augustus 2020 - Van 29 april tot 1 juli 2020 hebben 138 startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers uit de provincie Zuid-Holland een Corona-OverbruggingsLening (COL) gekregen voor een totaalbedrag van 49.872.052 euro. Dat blijkt uit de tussentijdse rapportage van Techleap.nl die de COL-portal beheert en analyseert. De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat beschikbaar gesteld noodkrediet voor innovatieve ondernemers en mkb-ers zonder bancaire kredietrelatie die in financiële problemen zijn gekomen door CoVID-19.

Lees verder  |  2 reacties

Betalingsachterstanden op crowdfundingleningen nemen toe

12 augustus 2020 - Investeerders in crowdfundingleningen wachten steeds langer op hun geld. Bij projecten met een betalingsachterstand wacht een derde van investeerders langer dan een jaar op de afgesproken aflossing van de lening. Dit is een verdubbeling ten opzichte van twee  jaar geleden. Brancheorganisatie Crowdfundmarkt deed onderzoek bij alle AFM geregisteerde crowdfundingplatformen in Nederland, samen goed voor bemiddeling van meer dan een miljard euro MKB financiering in de afgelopen vijf jaar.

Lees verder  |  1 reactie

Krachtig herstel crowdfunding in Nederland

6 augustus 2020 - Na een forse daling van het aantal nieuwe crowdfundingprojecten tijdens de Coronacrisis is de Nederlandse markt voor crowdfunding sterk hersteld in juli 2020. De afgelopen maand kwam de markt uit op 22 miljoen euro verdeeld over 191 projecten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland.

Lees verder  |  1 reactie

Mkb’ers overwegen alternatieve financiering voor meer grip op de cashflow

27 juli 2020 - 2020 is nu al een uitdagend jaar voor de Nederlandse ondernemer. Veel mkb’ers worstelen met de cashflow als gevolg van de coronacrisis. Om de cashflow op peil te houden zetten steeds meer ondernemers in op alternatieve financieringsvormen. Nu de economische gevolgen door de coronacrisis voor veel mkb’ers voelbaar zijn, overweegt maar liefst vier op de tien ondernemers die voorheen nog zonder externe geldschieters werkten (40 procent) om ook de stap te zetten en naar extra cashflow uit te kijken. Dat blijkt uit onderzoek van Bibby Financial Services.

Lees verder  |  1 reactie

Als zelfstandig ondernemer een hypotheek afsluiten? Dit zijn de voorwaarden

17 juli 2020 - Bent u net met uw eigen bedrijf begonnen of bent u reeds een ervaren ondernemer? In beide gevallen is het steeds makkelijker om een hypotheek af te sluiten. In dit artikel namens Knab leest u wat u hiervoor nodig hebt.

Lees verder  |  2 reacties

De invloed van corona op ondernemers en hun hypotheekaanvraag

16 juli 2020 - Ondernemers zouden goed op de hoogte moeten zijn van de gevolgen van corona voor hun hypotheekaanvraag. De coronacrisis heeft namelijk een flink effect op het afgeven van een inkomensverklaring ten behoeve van het aanvragen van een hypotheek. Kan de ondernemer nog wel aan zijn verplichtingen voldoen? Gaat de onderneming de coronacrisis overleven? Heeft de ondernemer buffers in zijn onderneming of in privé om te overbruggen? Dit zijn slechts enkele vragen die van belang zijn voor het afgeven van een inkomensverklaring.

Lees verder  |  1 reactie

CrowdfundCijfers eerste helft 2020: 37 procent krimp maar niet knock-out

6 juli 2020 - De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen komt in de eerste helft van 2020 niet verder dan 104 miljoen euro, 37 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt. Ondanks de scherpe daling in het aantal nieuwe projecten (-30 procent) als gevolg van de Coronacrisis ziet de sector de nabije toekomst niet somber in. De uitbraak van het COVID-19 virus en de maatregelen die hierop volgden hebben een grote impact gehad op de Nederlandse crowdfundingsector.

Lees verder  |  Reageer

ABN AMRO lanceert support platform MKB

3 juli 2020 - Het zijn uitdagende tijden voor ondernemers. Door de coronacrisis worden veel ondernemers gedwongen hun bedrijfsvoering aan te passen. ABN AMRO wil hen daarbij steunen. Niet alleen op financieel gebied. Samen met andere bedrijven biedt de bank via een speciale website relevante informatie en laagdrempelige oplossingen.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst zet aandachtspunten voor werkgevers in coronatijd op een rij

23 juni 2020 - Vanwege de coronamaatregelen zien de werkdagen er voor veel werkgevers en hun personeel anders uit. Zeker wanneer medewerkers door de coronacrisis geheel of deels thuiswerken. Dit kan vragen oproepen over bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen of voorzieningen voor thuiswerken. De Belastingdienst geeft uitleg over vijf onderwerpen die van belang zijn tijdens de coronacrisis.

Lees verder  |  Reageer

Een derde van de Nederlandse bedrijven wil dit jaar geen belasting betalen

22 juni 2020 - Maar liefst 36 procent van de bedrijven vindt dat zij in 2020 geen belasting zouden hoeven te betalen gezien de financiële gevolgen van de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens. Er is onderzoek gedaan onder ruim 1.000 Nederlandse ondernemers en financieel eindverantwoordelijken. Van de respondenten ontvangt op dit moment een vijfde (21 procent) overheidssteun vanwege de coronacrisis.

Lees verder  |  1 reactie

Rabobank: Nederlandse economie wacht een beperkt herstel

11 juni 2020 - De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de grote steunpakketten de pijn voor velen, maar zij kunnen een diepe recessie niet voorkomen. De schade in sommige sectoren is enorm en de werkloosheid stijgt hard, van drie procent bij de start van dit jaar tot bijna zeven procent tegen het jaareinde. Het herstel vanaf de tweede helft van het jaar lijdt onder de verslechtering op de arbeidsmarkt en de sombere vooruitzichten voor de export.

Lees verder  |  2 reacties

Coronavirus verandert betaalgedrag: 78 procent van Europese betalingen contactloos

5 juni 2020 - Meer dan driekwart (78 procent) van alle Europese betalingen zijn nu contactloos. Dit blijkt uit data van Mastercard. De belangrijkste redenen die hiervoor genoemd worden zijn gebruiksgemak en hygiëne. Aanvullend onafhankelijk Europees onderzoek naar betaalgewoonten laat zien dat het gaat om een blijvende verandering in het betaalgedrag van consumenten.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  65