Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Geen zin in Prinsjesdag: bijna helft financieel verantwoordelijken kijkt op tegen het werk dat zal voortvloeien uit Belastingplan 2023

20 september 2022 - Maar liefst 45 procent van Nederlandse ondernemers en financieel verantwoordelijken kijkt nu al op tegen het werk dat zij moeten verzetten door de verwachte fiscale veranderingen door het Belastingplan 2023. Dat blijkt uit onderzoek van Nextens, in aanloop naar Prinsjesdag 2022. Op die dag zal de regering het Belastingplan 2023 presenteren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 900 financieel verantwoordelijken.

Lees verder  |  Reageer

Eén op vijf organisaties heeft moeite met terugbetalen belastingschulden uit coronaperiode

6 september 2022 - Bijna één op de vijf (zeventien procent) Nederlandse organisaties heeft moeite met het terugbetalen van de diverse belastingschulden die zij hebben opgebouwd tijdens de coronaperiode. Dat blijkt uit onderzoek van Nextens in aanloop naar Prinsjesdag 2022. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 900 financieel verantwoordelijken. Naast schulden bij de Belastingdienst kennen veel organisaties uitdagingen met de thuiswerk- en reiskostenvergoeding.

Lees verder  |  Reageer

Aantal mkb-bedrijven met financiële buffer was nog nooit zo hoog

31 augustus 2022 - Het percentage mkb-bedrijven dat een financiële buffer van minimaal 10.000 euro heeft, is in mei van dit jaar naar een historische hoogte van bijna 61 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Exact MKB Monitor, die gebaseerd zijn op verwerkte data van 340.000 administraties. Uit de monitor blijkt ook dat de gemiddelde omzetgroei onder mkb-bedrijven in mei 16,73 procent bedraagt. Daarmee is er na een eerste kwartaal, dat gekenmerkt werd door dalende omzetgroei, nu voor de tweede maand op rij sprake van een stijging in gemiddelde omzetgroei.

Lees verder  |  Reageer

ZZP’er: je hebt nog twee weken om huurtoeslag of zorgtoeslag over 2021 aan te vragen

19 augustus 2022 - Had je als zelfstandig ondernemer in 2021 minder inkomen, bijvoorbeeld door corona? Dan kan je misschien nog huurtoeslag of zorgtoeslag krijgen. Laat geen geld liggen. Controleer of jij ook toeslag kan krijgen. Je hebt nog twee weken om het aan te vragen. Dat kan op MijnToeslagen.

Lees verder  |  Reageer

Komt er een verandering voor je onderneming aan? Bereid je deze zomer voor

16 augustus 2022 - Het leven van ondernemers zit vol veranderingen. Misschien ben je van plan om na de zomer te starten met ondernemen, groeit je bedrijf of neem je binnenkort je eerste medewerker in dienst. Deze en andere veranderingen hebben mogelijk gevolgen voor je belastingzaken. Check regelmatig wat dit voor jou kan betekenen en bereid je voor op veranderingen. Bijvoorbeeld deze zomer.

Lees verder  |  Reageer

Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen voortgezet

12 augustus 2022 - De premies van zakelijke schadeverzekeringen zijn in het tweede kwartaal (Q2) van 2022 negen procent gestegen, ten opzichte van elf procent in het eerste kwartaal, waarmee de in het eerste kwartaal (Q1) van 2021 ingezette trend van gematigde premiestijgingen wordt voortgezet. Hoewel dit het negentiende achtereenvolgende kwartaal is waarin de premies stijgen, blijft het percentage hiervan in de meeste branches en geografische gebieden gematigd. Dit blijkt uit de Global Insurance Market Index van Marsh.

Lees verder  |  Reageer

Gemiddelde prijs van een occasion daalt voor het eerst sinds voorjaar 2021

12 augustus 2022 - Al ruim een jaar zijn er op de tweedehandsautomarkt unieke prijsstijgingen zichtbaar. Ook in het eerste halfjaar van 2022 werd wederom een record verbroken, maar in juli leek het tij te keren, de gemiddelde prijs van een occasion daalde voor het eerst sinds het voorjaar 2021. In vergelijking met een maand eerder gaat het om een daling van €277 euro (-1,2 procent). In juli stond een tweedehandsauto voor een gemiddelde prijs van €23.531 euro te koop, zo blijkt uit cijfers van  AutoScout24.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’ers: vraag vóór 1 september 2022 je huurtoeslag of zorgtoeslag over 2021 aan

21 juli 2022 - Had je als zelfstandig ondernemer in 2021 minder inkomen, bijvoorbeeld door corona? Dan kan je misschien nog huurtoeslag of zorgtoeslag krijgen. Laat geen geld liggen! Controleer of jij ook toeslag kan krijgen. Je kan nog tot en met 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aanvragen op Mijn toeslagen.

Lees verder  |  Reageer

Werkvereniging daagt Staat vanwege oneerlijke verdeling coronasteun

18 juli 2022 - De Werkvereniging, de belangenbehartiger van zzp’ers en andere Modern Werkenden heeft vandaag mede namens vier zzp’ers een dagvaarding gezonden aan de Staat der Nederlanden. De Werkvereniging houdt de Staat verantwoordelijk voor het feit dat zelfstandig werkenden door de corona contactbeperkende maatregelen oneigenlijk en onevenredig zwaarder getroffen zijn dan werkenden in loondienst.

Lees verder  |  Reageer

Groot deel ondernemers heeft fiscale risico’s niet onder controle

14 juli 2022 - Slechts 61 procent van de Nederlandse zelfstandige ondernemers weet precies hoe hij fiscale risico’s kan beperken. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Het Fiscaal Vraagstuk’ van Nextens, waarbij 329 zelfstandig ondernemers ondervraagd zijn over hun fiscale kennis. Dat de groep die zeker weet hun risico’s te beperken zo klein is, komt doordat maar liefst een derde (36 procent) van de ondernemers aangeeft weinig interesse te hebben in de fiscale aspecten die komen kijken bij het runnen van een onderneming.

Lees verder  |  Reageer

42 procent Nederlanders bezorgd om stijgende hypotheekrente

12 juli 2022 - Maar liefst twee op de vijf Nederlanders met een koophuis maken zich zorgen om de stijgende hypotheekrente. Dit blijkt uit onderzoek van Kadasterdata.nl onder 1.134 Nederlandse woningeigenaren. Mogelijk ontstaan deze zorgen door een gebrek aan financiële knowhow, want 24 procent van de respondenten weet niet hoe hij met de nieuwe financiële situatie om moet gaan. Dit terwijl de hypotheekrentestijging voor een derde van alle ondervraagden een negatief effect heeft op hun financiële situatie.

Lees verder  |  Reageer

Onbetaalde facturen innen: bedrijven zijn goed af in Nederland

11 juli 2022 - In welke landen zijn onbetaalde facturen gemakkelijk dan wel moeilijk alsnog te innen? Nederland hoort tot de top-drie van landen waar dat relatief gemakkelijk kan. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz Trade. Zweden komt als beste uit de bus, daarna Duitsland. Nederland deelt de derde plaats met Finland en Portugal. In totaal zijn 49 landen doorgelicht. Samen goed voor 85 procent van het wereldwijde handel.

Lees verder  |  Reageer

Dennis Heijmink is uitgeroepen tot fiscaal professional van 2022

1 juli 2022 - Dennis Heijmink is de winnaar van de door Nextens georganiseerde verkiezing: de fiscaal professional van het jaar. Na glansrijk door de nominatieronde en de fiscale kennisquiz te zijn gekomen, sleepte Dennis tijdens de finale de titel in de wacht. Zijn overtuigende pitch voor de vakjury over zijn allround kennis en nauwe betrokkenheid bij de overdracht van deze kennis aan ondernemers en vakgenoten was doorslaggevend.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijke wanbetalingen in Azië met 60 procent gestegen in vergelijking met 2021

29 juni 2022 - Het innen van onbetaalde zakelijke facturen bezorgt Aziatische bedrijven grote kopzorgen. Dit vraagstuk speelt zowel bij hun binnenlandse afnemers als bij afnemers uit exportmarkten in de regio. Het te laat of niet voldoen van betalingen zorgt voor een steeds grotere druk op de liquiditeit van deze bedrijven. Het risico op wanbetaling neemt daardoor ook toe voor Nederlandse bedrijven die naar Azië exporteren.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  75