Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Zzp’er en vorig jaar door corona minder of niet gewerkt? Check of u recht hebt op huurtoeslag

14 juli 2021 - Vorig jaar hadden veel zelfstandig ondernemers minder of geen werk door corona. Zo werkten 278.000 zzp’ers twintig uur of minder in het vierde kwartaal van 2020. Daarvan wilde één op de drie meer werken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Belastingdienst/ Toeslagen snapt dat zzp’ers hierdoor mogelijk minder inkomsten hadden en wijst hen erop dat ze misschien nog huurtoeslag over 2020 kunnen krijgen.

Lees verder  |  Reageer

Jongere volwassenen omarmen innovatieve betaalmethoden, ouderen blijven achter

9 juli 2021 - Even een betaalverzoek sturen of alleen je telefoon meenemen in plaats van je pinpas wanneer je boodschappen doet: het klinkt voor velen als muziek in de oren. Toch staat niet iedereen te springen om moderne betaalmethoden te omarmen. Zo staat bijna de helft van de achttien- tot 34-jarigen (48 procent) open voor een cashloze samenleving tegenover slechts een kwart van de 55+’ers (26 procent). Dat blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van Visa.  

Lees verder  |  Reageer

Tweederde voelt zich veilig bij contactloos betalen

8 juli 2021 - Contactloos betalen is nog meer de nieuwe norm geworden tijdens de coronapandemie en daar voelen Nederlanders zich goed bij, zo blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van Visa. Maar liefst tweederde van de Nederlanders (66 procent) heeft het gevoel dat contactloos betalen veilig is. Het nieuwe hygiënische bewustzijn van mensen sinds COVID-19 maakt het nut van innovatieve betaalmethoden onmiskenbaar.

Lees verder  |  Reageer

Alternatieve financieringsbronnen winnen terrein in Nederlands mkb

5 juli 2021 - De relatie tussen banken en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) is nooit geweldig geweest. Maar uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) bleek deze zomer dat ondernemers in Nederland er bij hun bankiers nog slechter op staan dan hun collega-ondernemers elders in Europa. Het CPB ontdekte dat het Nederlandse mkb vaker nul op het rekest krijgt bij het aanvragen van bankfinanciering dan waar dan ook in Europa.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse bedrijven betaalden in 2020 beter dan in 2019

1 juli 2021 - In de tweede helft van 2020, het jaar waarin de coronacrisis uitbrak, betaalden meer Nederlandse bedrijven hun rekeningen een stuk vaker op tijd dan in de laatste helft van 2019. Zo betaalde in de tweede helft van 2020 75 procent van de Nederlandse bedrijven de nota’s binnen de gestelde termijn, in de tweede helft van 2019 was dit nog 69,2 procent. Het gaat om een stijging van 5,8 procent

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders hebben nieuwe manieren van betalen aardig onder de knie

29 juni 2021 - Stuur een betaalverzoek voor die vriendendienst, houd uw iPhone tegen de pin bij de bakker of geniet van muziek, films en nieuws via een abonnement. Je vertelt Nederlanders niets nieuws als het gaat om nieuwe betaalmogelijkheden, zo blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek van betalingstechnologiebedrijf Visa. Tweederde van de Nederlanders (66 procent) maakt zich geen zorgen over de veiligheid van innovatieve betalingen.

Lees verder  |  Reageer

Helft verkopen op krediet in Azië wordt te laat betaald

25 juni 2021 - Maar liefst de helft van alle zakelijke transacties op krediet in Azië wordt te laat betaald.  Dat concludeert Atradius in de laatste editie van de Betalingsbarometer voor Azië. Veel bedrijven in de regio worden getroffen door de gevolgen van de wereldwijde recessie als gevolg van de coronacrisis. Zo’n 40 procent van de ondernemingen is pessimistisch over de vooruitzichten voor hun Days Sales Outstanding (DSO).

Lees verder  |  Reageer

Eén op de acht werkgevers kortte dit jaar op salarisbudget

18 juni 2021 - Maar liefst veertien procent van de HR-professionals heeft dit jaar een lager salarisbudget ter beschikking dan in 2020. Dat blijkt uit onderzoek van XpertHR, uitgevoerd onder ruim 200 HR-professionals. De grote boosdoener van het korten in het salarisbudget is de coronacrisis: vijftig procent van de HR-professionals ziet een negatief effect op het salarisbudget van 2021 door de coronacrisis en de lockdown.

Lees verder  |  Reageer

Reminder van de Belastingdienst: Check uw gegevens voor de kinderopvangtoeslag

17 juni 2021 - Ondernemend Nederland komt steeds weer meer in bedrijf. Voor ondernemers en zzp’ers met kinderen heeft dat mogelijk gevolgen voor hun kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in u w leven, zoals in inkomen of opvanguren voor uw kind, hebben invloed op hoeveel toeslag u krijgt. Daarom roept Belastingdienst/Toeslagen ondernemers en zzp’ers op hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag te checken en zo nodig te wijzigen.

Lees verder  |  Reageer

Hoe digitaal werken administratie- en accountantskantoren?

15 juni 2021 - Nederlandse administratie- en accountantskantoren hebben bijna driekwart van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd. Bij een derde zit digitalisering zelfs in de kern van hun organisatie. Het merendeel werkt in de cloud. Dit blijkt uit een online steekproef door Kien Onderzoek, in opdracht van Visma Software en accountancyplatform Accountancy Vanmorgen.

Lees verder  |  Reageer

Zeven op tien zzp'ers ziet niets in verplichte pensioenregeling

14 juni 2021 - Bijna driekwart van de zzp’ers zit niet te wachten op een verplichte pensioenregeling, die namens GroenLinks, PvdA en SP op de onderhandeltafel in Den Haag ligt. Desondanks heeft 48 procent van de Nederlandse zzp'ers hun pensioen momenteel nog niet geregeld. Vooral in de culturele sector (70 procent) bouwt men nog niks op voor de oude dag. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Knab onder 2.500 Nederlandse zzp’ers.

Lees verder  |  Reageer

Grote verschillen in mate van purchase-to-pay automatisering

10 juni 2021 - Papieren facturen komen weliswaar steeds minder voor; elektronische facturen zijn daarentegen nog steeds niet populair. Gemiddeld komt 74 procent van de facturen binnen als PDF-bijlage van een e-mail. Slechts vijftien procent van het Nederlandse bedrijfsleven kan facturen écht automatisch verwerken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van ICreative naar de mate van automatisering in het purchase-to-pay proces.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijk investeren in Ripple (XRP)

27 mei 2021 - Spaartegoeden leveren momenteel geen of bijna geen rente meer. Daarom gaan steeds meer mensen, waaronder ondernemers, op zoek naar alternatieven met een beter rendement. Een van de opties is het geld steken in cryptovaluta. Bitcoin is hiervan het meest bekende voorbeeld, maar er zijn ook zeker andere interessante crypto’s. Onder traders en beleggers is bijvoorbeeld Ripple erg populair.

Lees verder  |  Reageer

Dringend advies Belastingdienst: verleng bijzonder uitstel van betaling

11 mei 2021 - Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers hierover een brief van de Belastingdienst.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  70