Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Nederlandse consument experimenteert met nieuwe identificatiemethoden

24 mei 2022 - Nederlanders staan open voor nieuwe, innovatieve manieren om hun identiteit aan te tonen. Dit blijkt uit Battle to Onboard, een groot Europees onderzoek van Signicat onder ruim 7600 consumenten van financiële producten zoals een bankrekening of hypotheek. Identificatie met behulp van een digitale identiteit zoals iDIN heeft echter nog altijd de voorkeur.

Lees verder  |  Reageer

Aon: Overheid wees alert op financiële risico’s van internetlabels

13 mei 2022 - Deze week stemt de Eerste Kamer in met de afschaffing van de korting op de collectieve basisverzekering per 2023. Mede naar aanleiding daarvan waarschuwt Aon voor de risico’s die verbonden zijn aan de relatief goedkopere internetlabels.

Lees verder  |  Reageer

Groningen goedkoopste stad om je auto te verzekeren

4 mei 2022 - Groningen is voor het derde jaar op rij de goedkoopste stad om een autoverzekering af te sluiten, gevolgd door Leeuwarden en Assen. Amsterdam is dit jaar de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van Autoverzekering.nl naar de premies in de twaalf provinciale hoofdsteden en Amsterdam.

Lees verder  |  Reageer

Wanbetaling is terug van weggeweest

2 mei 2022 - De kans dat een factuur te laat of niet wordt betaald, neemt dit jaar sterk toe. Meer dan de helft van de Europese exporteurs (in Duitsland 60 procent) verwacht een toename van het wanbetalingsrisico. Dat blijkt uit onderzoek van de grootste kredietverzekeraar ter wereld Allianz Trade.

Lees verder  |  1 reactie

Flinke zorgen over oplopende inflatie bij mkb’ers

14 april 2022 - Twee op de vijf mkb’ers maken zich zorgen over de impact van de toenemende inflatie op de bedrijfsresultaten. Opvallend is dat zij daarbij ook vrezen voor een toename in het aantal arbeidsconflicten door discussies met hun personeel over een inflatiecorrectie van het salaris.

Lees verder  |  Reageer

Belastinghervormingen essentieel voor arbeidsmarkt en pensioenen

8 april 2022 - De komende jaren staan voor de arbeidsmarkt, het pensioenstelsel en het belastingstelsel --inclusief het toeslagenstelsel-- grote wijzigingen en herzieningen op de agenda. Het is van groot belang de symbiose tussen die drie beleidsdossiers te bezien, omdat de belastingheffing de randvoorwaarden schept voor al die dossiers.

Lees verder  |  Reageer

Zes tips voor de aangifte inkomstenbelasting

6 april 2022 - Heb je als ondernemer nog geen belastingaangifte gedaan? Je hebt nog één maand om ‘m in te sturen. Belastingaangifte doen als ondernemer kan best een klus zijn. Daarom is het verstandig om ruim voor de deadline van 1 mei met je aangifte te beginnen. Om je als ondernemer op weg te helpen bij je aangifte, geeft de Belastingdienst zes tips.

Lees verder  |  Reageer

Recordaantal consumenten breekt aanvraag financieel product af

4 april 2022 - Ruim twee derde (69 procent) van de Nederlandse consumenten is afgehaakt tijdens de online aanvraag van een financieel product. Ze vinden onder meer dat de onboarding te lang duurt en dat ze te veel persoonlijke gegevens moeten invullen. Dat blijkt uit een jaarlijks Europees onderzoek van Signicat.

Lees verder  |  Reageer

Ruim twee jaar PSD2 in Nederland: waar staan we nu?

24 maart 2022 - Sinds september 2019 zijn er in Europa nieuwe regels van toepassing: de vernieuwde Payment Services Directive (PSD2). Deze regelgeving richt zich op het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Met de invoering van PSD2 zijn banken verplicht om derde partijen toegang te geven tot een betaalrekening wanneer daar door de consument toestemming voor wordt gegeven.

Lees verder  |  Reageer

Zelfstandig ondernemer in de zakelijke dienstverlening en bezig met je belastingaangifte? Zes tips!

22 maart 2022 - Nederland doet weer belastingaangifte. Ook de ruim 465.000 ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Om ondernemers die zelf hun aangifte doen op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste tips op een rij. 

Lees verder  |  Reageer

Hulp bij je belastingaangifte? De Belastingdienst zet aandachtspunten op een rij

8 maart 2022 - Vanaf 1 maart doet heel Nederland weer belastingaangifte. Ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting en doe je de aangifte zelf? Voordat je aangifte doet, is het goed om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Om je te helpen in de voorbereiding somt de Belastingdienst op wat je nodig hebt voor de aangifte inkomstenbelasting. Zo ben je voorbereid en kun je je richten op wat je het liefste doet: ondernemen.

Lees verder  |  Reageer

Consument wil persoonlijk aanbod van financieel dienstverlener

18 februari 2022 - TJIP The Platform Engineers, heeft onderzoek gedaan naar heroriëntatie van consumenten bij de financiële producten die ze afnemen via financiële dienstverleners. De belangrijkste uitkomst van het onderzoek is dat consumenten graag regelmatig en met een persoonlijk aanbod worden benaderd. 72 procent van de ondervraagden vindt dit cruciaal.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’er of ondernemer met kinderopvangtoeslag? Drie tips om je inkomen goed in te schatten

28 januari 2022 - Hoeveel kinderopvangtoeslag ouders in 2022 krijgen, hangt onder andere af van hoeveel zij verwachten te verdienen. Voor ouders met een flexibel inkomen zoals ondernemers en zzp’ers, is dit veel lastiger in te schatten dan voor ouders met een vast inkomen. Met deze tips zorg je er als ondernemer of zzp’er voor dat jouw kinderopvangtoeslag het hele jaar door met een goed ingeschat inkomen berekend wordt.

Lees verder  |  Reageer

Maven 11 geeft 2022-voorspellingen vrij voor blockchain en de crypto-sector

27 januari 2022 - Maven 11 publiceert haar voorspellingen voor de crypto-sector voor 2022. De tien voorspellingen hebben betrekking op een breed scala aan onderwerpen, van airdrops en gedecentraliseerde opslag tot regelgeving en DeFi 2.0. De nieuwe voorspellingen volgen op de zeer nauwkeurige voorspellingen voor 2021.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  74