Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen voortgezet

Cybertarieven blijven stijgen - maar op lager tempo

Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen voortgezet

12 augustus 2022 - De premies van zakelijke schadeverzekeringen zijn in het tweede kwartaal (Q2) van 2022 negen procent gestegen, ten opzichte van elf procent in het eerste kwartaal, waarmee de in het eerste kwartaal (Q1) van 2021 ingezette trend van gematigde premiestijgingen wordt voortgezet. Hoewel dit het negentiende achtereenvolgende kwartaal is waarin de premies stijgen, blijft het percentage hiervan in de meeste branches en geografische gebieden gematigd. Dit blijkt uit de Global Insurance Market Index van Marsh.

In de meeste regio’s zijn de premiestijgingen afgezwakt als gevolg van het tragere tempo waarop zij stijgen en door enkele dalingen in bepaalde financiële en zakelijke branches. In het Verenigd Koninkrijk (VK) vond een samengestelde premiestijging van elf procent plaats (tegenover twintig procent in Q1 van 2022), de grootste vermindering van de gemiddelde prijsstijgingen. In de Verenigde Staten (VS) stegen de prijzen met tien procent (van twaalf procent in Q1), in het Stille Oceaan-gebied met zeven procent (van tien procent in Q1), in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met vijf procent (van zes procent in Q1), in Azië met drie procent en op het Europese vasteland met zes procent (beide gelijk aan het vorige kwartaal).
 
Onderzoeksresultaten
Uit het onderzoek blijkt onder meer dat:
•              De premies voor wereldwijde vastgoedverzekeringen stegen in Q2 van 2022 gemiddeld met zes procent, tegenover zeven procent in Q1; de prijzen voor schadeverzekeringen stegen gemiddeld zes procent, tegenover vier procent in het voorgaande kwartaal.
•              Aangedreven door cyberverzekeringen steeg de totale prijsstelling voor financiële en professionele aansprakelijkheidsverzekeringen met zestien procent opnieuw het sterkst van alle grote verzekeringsproductcategorieën. Dit betrof een daling ten opzichte van de 26 procent in het voorgaande kwartaal.
•              De premies voor bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen daalden in de VS, het VK en het Stille Oceaan-gebied.
•              De premies voor cyberverzekeringen bleven aanzienlijk stijgen, hoewel het stijgingstempo in het afgelopen kwartaal vertraagde tot 79 procent in de VS en 68 procent in het VK, tegenover respectievelijk 110 procent en 102 procent in het voorgaande kwartaal.
•              Waardering is een belangrijk aandachtspunt geworden voor verzekeraars, aangedreven door zorgen over inflatie, problemen in toeleveringsketens en tekorten aan arbeidskrachten, evenals claiminflatie wanneer aangepaste schadebedragen de gerapporteerde waarden overschrijden.
 
Zakelijke onzekerheid
In een reactie op het rapport zei Lucy Clarke, President Marsh Specialty and Global Placement bij Marsh: "In een tijd van wereldwijde zakelijke onzekerheid, aangedreven door het aanhoudende conflict in Oekraïne, de verstoring van de toeleveringsketen en de stijgende inflatie, blijven de handelsomstandigheden voor veel klanten moeilijk. We merken ook de impact op van de stijgende inflatie op de verzekerde waarden en de groei van de blootstelling, die de prijsstelling en de appetite van verzekeraars kan beïnvloeden"
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.