Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Consumenten én ondernemers haken massaal aan bij het nieuwe betalen

29 november 2021 - Sinds de coronacrisis is het gebruik van nieuwe betaalinnovaties onder consumenten en ondernemers flink toegenomen. Zo betalen bijna alle Nederlanders in winkels nu contactloos, maar liefst 87 procent. Dit blijkt uit de Mastercard Betaalinnovatie Monitor, het onderzoek naar de kijk op- en het gebruik van nieuwe betaalinnovaties onder 1.031 Nederlandse consumenten en 528 ondernemers.

Lees verder  |  Reageer

3 december: deadline aanmelden kleineondernemersregeling

26 november 2021 - Uit een flitspeiling van de Belastingdienst blijkt dat bijna de helft van de startende ondernemers en zzp’ers graag afziet van de btw-aangifte. Het gaat hierbij om ondernemers die zelf hun btw-aangifte doen. Voor ondernemers met een structurele jaaromzet van € 20.000 of minder is dat mogelijk door deel te nemen aan de kleineondernemersregeling.

Lees verder  |  Reageer

Eenvoudig en veilig zakendoen met de Belastingdienst: nu en in de toekomst

19 november 2021 - Ook al is het niet het leukste van ondernemen, het voldoen aan je belastingverplichtingen hoort erbij. Denk aan het doen van je aangiften. Om het voor ondernemers gemakkelijker te maken, werkt de Belastingdienst continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Bijvoorbeeld met het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, waarop je allerhande belastingzaken regelt.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om aftrekposten de baas te blijven

12 november 2021 - Uit een peiling van de Belastingdienst blijkt dat de helft van de startende ondernemers en zzp’ers pas bij de aangifte inkomstenbelasting checkt of zij recht hebben op aftrekposten. Het gaat hierbij om ondernemers die zelf hun btw-aangifte regelen of gebruikmaken van de kleineondernemersregeling.

Lees verder  |  Reageer

Ieder jaar minder problemen met het betalen van de rekening

5 november 2021 - Finance professionals zien in de afgelopen jaren steeds minder redenen waarom bedrijven hun rekeningen niet betalen. Dat blijkt uit de trendanalyse van de jaarlijkse FinTech Barometer van Visma | Onguard. De FinTech Barometer wordt ieder jaar onder ruim 300 finance professionals uitgevoerd.

Lees verder  |  Reageer

De NOW-regeling is gestopt: hoe nu verder?

3 november 2021 - Ruim anderhalf jaar geleden kwam de verspreiding van het coronavirus in een stroomversnelling en werd steeds meer bekend welke gevolgen er waren voor de gezondheid. Zowel nationaal als internationaal werden vervolgens diverse maatregelen ingesteld om het virus een halt toe te roepen. Velen zagen hierdoor de volgende financiële crisis al in het verschiet liggen.

Lees verder  |  Reageer

Is werkkleding volledig aftrekbaar?

28 oktober 2021 - Om een onderneming draaiende te houden, moet u zo nu en dan uiteraard kosten maken. Als ondernemer zitten er gelukkig veel belastingvoordelen aan deze kosten. Deze mogen namelijk in veel gevallen van de winst afgetrokken worden. Dit verschilt echter wel per uitgave. Hoe zit dit bijvoorbeeld bij werkkleding? Marketingmanager Yvo Batenburg van bij Joe Merino vertelt er meer over.  

Lees verder  |  1 reactie

Verwachte wanbetalingspercentage stabiel voor meeste mkb-bedrijven

26 oktober 2021 - Dit kwartaal heeft Experian opnieje de status van het midden- en  kleinbedrijf (mkb) in Nederland onderzocht en hoe deze bedrijven presteren nu we de meeste coronarestricties achter de rug hebben. Dit onderzoek is gebaseerd op openbare gegevens en zelf ontwikkelde modellen. Hoewel sectoren als de horeca en de levensmiddelensector nog steeds het grootste risico lopen, neemt het risico ook toe voor mkb-bedrijven in de financiële dienstverlening.

Lees verder  |  1 reactie

Zo kies je als ondernemer een goed incassobureau

25 oktober 2021 - Heb je een eigen bedrijf? Dan krijg je vast vroeg of laat te maken met wanbetalers. Een incassobureau helpt je het geld van onbetaalde rekeningen te innen. Er zijn echter nogal wat cowboys in het vak, waardoor alle incassobureaus vaak een slechte reputatie krijgen. Mr. Lucien Ridderbroek van E-legal geeft aan waar je moet op letten. 

Lees verder  |  1 reactie

Schulden en tegenvallende inkomsten maken deze crisis extra lastig voor het MKB

21 oktober 2021 - Tijdens een crisis verzwakt de verslechterende marktsituatie de circulatie of liquiditeit van veel bedrijven, wat de behoefte aan werkkapitaal vergroot. Tegelijkertijd blijven de debetrentetarieven in Nederland dalen en hebben banken zeer strenge kredietvereisten. Twee van de grootste risico's waarmee ondernemers in de crisis worden geconfronteerd, zijn onzekere inkomsten en ongewenste schulden.

Lees verder  |  Reageer

Stopzetten overheidssteun leidt tot stijging faillissementen

15 oktober 2021 - Hoewel de coronacrisis in 2020 in alle delen van de wereld een sterke economische terugval heeft veroorzaakt, blijft de verwachte stijging van het aantal faillissementen uit. Wereldwijd was vorig jaar zelfs sprake van een daling (-veertien procent) en ook dit jaar is het aantal faillissementen relatief laag. Dit heeft echter een tijdelijk karakter, omdat de overheidssteun in veel landen binnenkort wordt afgebouwd of al is stopgezet.

Lees verder  |  Reageer

Eén op de tien zzp’ers overweegt lening na stoppen coronasteun

6 oktober 2021 - Ruim een op de tien zzp’ers overweegt het aanvragen van financiering om na het stoppen van de coronasteun (TOZO, TVL, TONK) financieel gezond te blijven. Dat blijkt uit onderzoek onder 551 Nederlandse zzp’ers, uitgevoerd door Tellow. Opvallend genoeg kiest een grote groep zelfstandigen voor een lening bij de bank, terwijl zij normaal gesproken terughoudender zijn om kleinere kredieten aan zelfstandigen te verstrekken. 

Lees verder  |  Reageer

Bitcoin op 40.000 euro, merendeel Nederlanders noemt cryptovaluta een hype

4 oktober 2021 - De koersen van cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum stijgen sinds het begin van de zomer flink, al blijft de Nederlander daar vrij nuchter onder. Een meerderheid van de Nederlanders – met name jongeren – noemen cryptovaluta namelijk een hype. Dat blijkt uit onderzoek van Stoic. Men is niet alleen sceptisch over crypto; het merendeel van de Nederlanders vindt actief beleggen in aandelen ook ‘eigenlijk net gokken’.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemen en thuiswerken: welke kosten mag je wel en niet aftrekken?

1 oktober 2021 - Kosten voor een printer, bureau of bureaustoel. Het zijn een paar voorbeelden van uitgaven die ondernemers kunnen hebben als ze vanuit huis werken. Nu hybride werken niet meer weg te denken is, blijft de Belastingdienst veel vragen krijgen over wat wel en niet aftrekbaar is. Startersvoorlichter Ferry Hoogerheijde legt het uit aan de hand van drie veelgestelde vragen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  70