Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Zakelijke lening aanvragen? Op deze vijf zaken wordt gelet

29 januari 2021 - Om een onderneming te laten groeien, is het nodig te investeren. Maar niet altijd heeft de ondernemer of onderneming genoeg eigen vermogen hiervoor. Is dat het geval, dan kan er een zakelijke lening worden afgesloten. Hiervoor is het nodig een financieringsaanvraag in te dienen bij een bank of andere kredietverstrekker. Wilt u zo snel mogelijk uitsluitsel hebben over goedkeuring van de lening, dan is het belangrijk te weten waaraan een aanvraag moet voldoen.

Lees verder  |  Reageer

Duitse economie staat voor zwaar eerste kwartaal

29 januari 2021 - De Duitse economie staat komende maanden voor een forse groeivertraging. Elke week van de lockdown kost de Duitse economie rond vier miljard euro. Daarmee valt de economische kwartaalgroei -0,5 procent lager uit. Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes. Deze scherpe neergang wordt volgens de onderzoekers in de tweede helft van 2021 gevolgd door een sterke opleving. Voor het eind van de zomer zijn naar verwachting alle Duitsers gevaccineerd. Met een krachtige consumptiegolf als gevolg.

Lees verder  |  Reageer

Vijf aandachtspunten voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal

27 januari 2021 - De deadline voor de btw-aangifte over het vierde kwartaal nadert. Ondernemers moeten hun btw-aangifte uiterlijk 31 januari hebben ingediend bij de Belastingdienst. Voor veel van de 236.589 ondernemers die in 2020 volgens de Kamer van Koophandel een bedrijf startten, is dit de eerste keer dat zij te maken hebben met de btw-aangifte over het vierde kwartaal.

Lees verder  |  Reageer

Retailers opgelet: deze (betaal)trends winnen terrein in 2021

27 januari 2021 - In de retailbranche heeft afgelopen jaar een digitale aardverschuiving plaatsgevonden. Door de coronapandemie heeft de sector tien jaar aan innovatie in tien maanden geïmplementeerd. Hoe dit jaar zal verlopen laat zich moeilijk raden, maar Jos van de Kerkhof, de nieuwe Country Manager van Visa in Nederland, deelt een drietal (betaal)trends die retailers zeker in de gaten moeten houden.

Lees verder  |  1 reactie

Tips om een uitvaartverzekering af te sluiten als ondernemer

21 januari 2021 - Het is heel menselijk om niet te veel over de dood na te denken. Nu we echter het afgelopen jaar dagelijks in de media berichten lezen over mensen die overlijden aan of door COVID-19, is het toch verstandig hier aandacht aan te besteden. Weet u bijvoorbeeld al wat er met uw onderneming gebeurt als u overlijdt? Is er iemand die de zaken over kan nemen? Weet iemand uw wachtwoorden? Ook privé is het verstandig u voor te bereiden op uw overlijden. Een begrafenis of crematie kost namelijk al snel duizenden euro’s. Niet iedereen heeft dit zomaar, en u wilt natuurlijk niet uw nabestaanden met de kosten opzadelen. Een uitvaartverzekering kan hierbij uitkomst bieden.

Lees verder  |  Reageer

Crowdfundmarkt outlook 2021

14 januari 2021 - De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen groeit in 2021 naar verwachting explosief als gevolg een ‘post-Coronazomer’ en een open Europese markt. De nationale crowdfundmarkt zal in 2021 voor het eerst richting een half miljard funding in één jaar gaan. Na jaren van stabiele groei stond in 2020 ook de crowdfundmarkt even stil als gevolg van de COVID-19 pandemie. Uiteindelijk kromp de markt naar 273 miljoen euro financiering via crowdfunding. Dit is nagenoeg gelijk aan het niveau van 2018 en twintig procent lager dan de marktomvang in 2019 (326 miljoen euro).

Lees verder  |  1 reactie

Deurwaarder inschakelen? Dit kost dat in 2021

8 januari 2021 - De deurwaarderskosten zijn per 1 januari 2021 opnieuw geïndexeerd. Het betreft niet de eerder aangekondigde, forse verhoging van de deurwaarderskosten van (gemiddeld) maar liefst zestien procent, die eerder tot veel ophef leidde, maar de gebruikelijke jaarlijkse indexering. Hoewel het de bedoeling was van minister Dekker van Rechtsbescherming om de forse tariefsverhoging door te voeren per 1 januari 2021 (zoals blijkt uit het ontwerpbesluit), is dit dus nog niet gebeurd.

Lees verder  |  1 reactie

In coronatijd kan een incasso kort geding uitkomst bieden

29 december 2020 - In tegenstelling tot wat veel advocaten zeggen, kan een incasso kort geding een zeer geschikt incassomiddel zijn om wanbetalers in rechte tot betaling te laten veroordelen. Ook in tijden van corona. Het is dan wel zaak om de vordering en het spoedeisend belang goed te onderbouwen. Dat zegt Vincent Willems, advocaat bij e-Legal incasso advocaten. "Veel advocaten zijn onbekend met de mogelijkheid om een incasso kort geding aan te spannen of adviseren hun klanten dat niet te doen als het gaat om een betwiste vordering. Dit is echter vaak een verkeerd advies. Want juist ook betwiste vorderingen kunnen in een incasso kort geding worden behandeld. Zeker in coronatijd, waarin veel debiteuren op omvallen staan, kan dit voor een ondernemer het verschil betekenen tussen wel of niet betaald krijgen."

Lees verder  |  Reageer

Accountantskosten in de zorg dalen voor het eerst in vijf jaar

28 december 2020 - Na jaren van gematigde prijsstijgingen, heeft de zorg voor het eerst in vijf jaar minder uitgegeven aan accountantskosten. De zorgsector was in 2019 aan accountantskosten € 97,9 miljoen kwijt, een daling van bijna een procent. Sinds 2015 (totale kosten € 85,7 miljoen) toen een grote stelselwijziging werd doorgevoerd, stegen de kosten met ruim € 12 miljoen euro. Gemiddeld zijn zorginstellingen € 129.000 per jaar kwijt aan accountantskosten. GGZ-instellingen zijn daarbij het duurst uit, vooral door hogere kosten voor (extra) controlewerkzaamheden.

Lees verder  |  2 reacties

Nederlandse bedrijven betalen in coronaperiode vaker op tijd dan eind 2019

23 december 2020 - In de eerste helft van 2020, de periode waarin de coronacrisis uitbrak, betaalde meer Nederlandse bedrijven hun rekeningen op tijd dan in de laatste helft van 2019. In de eerste helft van 2020 betaalde 73,3 procent van de Nederlandse bedrijven de nota’s binnen de gestelde termijn, in de tweede helft van 2019 was dit nog 69,2 procent. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse Payment Study dat bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet wereldwijd uitvoert.

Lees verder  |  Reageer

Gebruik boekhoudsoftware onder zzp’ers aanzienlijk gegroeid

16 december 2020 - Een grote meerderheid van 70 procent van de ondervraagde ondernemers maakt gebruik van boekhoudsoftware. Dat is aanzienlijk meer dan de 50 procent die in 2019 aangaf boekhoudsoftware te gebruiken. Een derde van de gebruikers van boekhoudsoftware heeft daarbij ook nog de hulp van een boekhouder/accountant. Van de respondenten die geen boekhoudsoftware gebruiken zegt 65 procent voldoende te hebben aan een Excelsheet en een kwart van deze groep heeft een boekhouder/accountant die alles voor ze regelt.

Lees verder  |  Reageer

Zorgverzekering 2021: let op prijs, kwaliteit en inhoud

15 december 2020 - December is voor veel ondernemers een drukke maand. Ze proberen nog net op de valreep hun jaarcijfers een boost te geven, en zijn zich alweer aan het voorbereiden op het nieuwe jaar. Vergeet echter ook niet voor 31 december te kijken of het nodig of interessant is van zorgverzekeraar te wisselen. Als ondernemer is het immers al lastig genoeg als u ziek wordt, dus het is belangrijk dat op dat moment alles goed geregeld is. Kijk daarom niet alleen naar de prijs als u zorgverzekeringen voor 2021 gaat vergelijken, maar ook naar de inhoud en kwaliteit.

Lees verder  |  Reageer

2021: cashflow-crisis ligt op de loer

11 december 2020 - Een kwart van alle Europese bedrijven zit volgend jaar krap bij kas en heeft daardoor moeite om de facturen te betalen. Dat voorspelt de researchafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes. Alleen met steunpakketten van de overheid en banken is een cashflow-crisis te voorkomen. Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland: "Een groot deel van het bedrijfsleven lijdt volgend jaar tot twintig procent meer operationeel verlies in vergelijking met het pre-crisis niveau. Daarbij gaat het vooral om de covid-gevoelige sectoren. Als daar bovenop in de loop van 2021 de staatsteun wegvalt of vermindert, achten wij de kans groot dat een op de vier Europese bedrijven in 2021 in een cash-flow crisis terecht komt. Voor Nederland gaan we uit van een van de vijf bedrijven."

Lees verder  |  Reageer

Achterstallige betalingen in Nederland stijgen met 75 procent

10 december 2020 - Tijdens de coronacrisis is het aantal achterstallige betalingen maar liefst met driekwart gestegen. Bedrijven blijken vaker bereid vooral binnenlandse klanten langere betalingstermijnen te geven. Dat blijkt uit de Betalingsbarometer voor West-Europa waarin Atradius de betalingsmoraal van 2.603 bedrijven in dertien landen heeft onderzocht. Uit het onderzoek van Atradius blijkt dat 56 procent van facturen sinds het begin van de coronacrisis achterstallig is, in vergelijking met 32 procent in dezelfde periode een jaar geleden. Dit komt overeen met een stijging van 75 procent.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  65