Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Zo trek je zakelijke kosten goed af in je aangifte inkomstenbelasting

15 maart 2023 - Ga je de komende weken zelf aan de slag met de belastingaangifte? Houd bij het berekenen van je bedrijfsresultaten als ondernemer of resultaatgenieter rekening met de zakelijke kosten die je mag aftrekken. Om je op weg te helpen, zet de Belastingdienst de regels en kosten die je mag aftrekken op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

10 maart 2023 - Nederlandse vrouwen (achttien  procent) beleggen nog altijd minder dan mannen (29 procent) en zijn dit ook niet snel van plan. Van degenen die nog niet beleggen, stelt 48 procent dit namelijk nog met minimaal een jaar uit. Hiervoor noemt vijftien procent ‘niet weten waar te beginnen’ als belangrijkste reden. 

Lees verder  |  Reageer

Dit is waarom je de OndernemersCheck moet doen vóór je aangifte inkomstenbelasting

7 maart 2023 - Nederland doet weer belastingaangifte. Heb je een bedrijf en ben je als zzp’er, freelancer of mkb’er ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK)? Dan is het goed om na te gaan of je óók ondernemer voor de inkomstenbelasting bent. Want dat is niet altijd zo én heeft gevolgen voor de manier waarop je je aangifte invult. Direct weten of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting? Doe de OndernemersCheck op belastingdienst.nl/ondernemers.

Lees verder  |  Reageer

Te laat met de btw-aangifte? Zo kun je een naheffingsaanslag de volgende keer voorkomen

27 februari 2023 - Was je eind januari te laat met het indienen of betalen van je btw-aangifte? Dan ontvang je eind februari net als 192.154 andere ondernemers een naheffingsaanslag. Daarop kan een schatting van je verschuldigde btw staan, aangevuld met boetes voor het te laat doen van je btw-aangifte en betaling. Met behulp van drie tips voorkom je een naheffingsaanslag en doe je de btw-aangifte én betaling voortaan op tijd.

Lees verder  |  Reageer

Deze zes checks helpen je als jij belastingaangifte gaat doen

22 februari 2023 - Ben je ondernemer? En ga je vanaf 1 maart zélf aan de slag met je aangifte inkomstenbelasting over 2022? Een goede voorbereiding is het halve werk. Om je hierbij een beetje te helpen, zet de Belastingdienst zes checks op een rij. Wil je meer weten over het doen van je belastingaangifte als ondernemer? Kijk dan op woensdag 1 maart om 20.00 uur naar het webinar over aangifte inkomstenbelasting doen als zzp’er van de Belastingdienst. Zo ben je na afloop klaar om aangifte te doen.

Lees verder  |  Reageer

Payment service providers worden door meer dan de helft van het mkb iedere twee a drie jaar vervangen

20 februari 2023 - Maar liefst 59 procent van het mkb geeft aan iedere twee tot drie jaar hun payment service provider (PSP) te wisselen. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle, gelicenseerde betalingsbank, onder 300 retailers in het mkb. 21 procent maakt nog vaker de overstap: zij switchen eens per jaar. Nog eens negentien procent wisselt gemiddeld iedere vier tot vijf jaar.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips om pensioen op te bouwen voor ondernemers

15 februari 2023 - Veel ondernemers maken behoorlijk wat meer werkuren dan medewerkers in loondienst. Niet gek dus juist zij op een gegeven moment hard toe zijn aan hun pensioen. Hoewel er allerlei factoren zijn die bepalen hoe zorgeloos je je pensioentijd kunt doorbrengen, is een stabiele financiële basis toch wel een van de belangrijkste. Ondernemers bouwen weliswaar net als medewerkers in loondienst recht op AOW op, maar dit is geen vetpot. En het is al helemaal de vraag hoe hoog de AOW in de toekomst zal zijn, doordat de verhouding tussen gepensioneerden en werkenden steeds schever zal worden.

Lees verder  |  Reageer

Drie op de tien ondernemers dienen btw-aangifte weleens te laat in

20 januari 2023 - Drie op de tien kleine ondernemers hebben in de afgelopen drie jaar de btw-aangifte weleens te laat ingediend. Dit blijkt uit een flitspeiling in opdracht van de Belastingdienst. Vooral startende ondernemers zijn de terugkerende btw-aangifte nog niet gewend. Zonde. Want wie niet op tijd btw-aangifte doet, riskeert een boete. Stel daarom nu alvast een herinnering in voor komende deadline: vóór 31 januari moeten de btw-aangifte én betaling voor het vierde kwartaal van 2022 binnen zijn.

Lees verder  |  1 reactie

Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022

12 januari 2023 - Maar liefst 75 procent van alle Nederlanders besteedt in het nieuwe jaar meer aandacht aan hun financiën dan in 2022. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse neobroker BUX onder 1.007 Nederlandse volwassenen met financiële voornemens, uitgevoerd door Panelwizard. Succes lijkt hierbij geen garantie, want een kwart van alle respondenten is bang dat hij of zij die financiële voornemens niet gaat volhouden.

Lees verder  |  Reageer

Prijs voor tweedehandsauto bereikt ook in december weer nieuw record

11 januari 2023 - Het zat er al even aan te komen maar ook in december is de gemiddelde occasionprijs in Nederland weer naar een nieuw record gestegen. De gemiddelde prijs van een occasion bedroeg afgelopen maand €25.215 euro. Dit blijkt uit de laatste cijfers van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s. Dat is een stijging van 1,7 procent vergeleken met een maand eerder en zestien procent hoger dan vorig jaar in december.

Lees verder  |  Reageer

Goede voornemens: waarom je makkelijker financieel dan fysiek fit wordt

10 januari 2023 - De komende weken gaan weer heel wat goede voornemens sneuvelen. In de ogen van Joost Tieland van Brand New Day is het een gemiste kans dat mensen zich bij de start van het nieuwe jaar vaak hun financiële gezondheid vergeten bij het maken van plannen voor het nieuwe jaar.

Lees verder  |  Reageer

Blijf je belastingen de baas met de voorlopige aanslag

6 januari 2023 - Deze maand stuurt de Belastingdienst voorlopige aanslagen inkomstenbelasting naar ondernemers. Met een voorlopige aanslag betalen ondernemers gedurende het jaar belasting in plaats van in één keer achteraf. De Belastingdienst vraagt ondernemers die een voorlopige aanslag ontvangen om de gegevens op de aanslag goed te controleren. En de voorlopige aanslag te wijzigen als de gegevens voor 2023 niet kloppen. Zo blijven ondernemers hun belastingen de baas.

Lees verder  |  Reageer

Van automatisering tot duurzaamheid: vier trading trends voor 2023

29 december 2022 - De betalingswereld zit constant in de lift, ontwikkelingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier komt ook bij kijken dat consumenten nieuwe manieren zien van geld verdienen, zoals beleggen. Het traden van onder andere aandelen en cryptocurrencies blijft groeien in populariteit. Hoe gaat zich dat verder ontwikkelen in 2023? Salim Sebbata, CEO van Stryk by BUX zet vier trading trends voor het komende jaar op rij.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer: hoe goed houd jij je administratie bij?

28 december 2022 - Meer dan de helft van de kleine ondernemers werkt minimaal één keer per week zijn of haar administratie bij. Dit blijkt uit een flitspeiling in opdracht van de Belastingdienst Een mooi aantal. Want of je nu net een bedrijf bent gestart of al langer ondernemer bent: een goede administratie is van groot belang. Toch bewaart meer dan 40 procent van de ondernemers bonnetjes in een (schoenen)doos, kastlade of andere plek in huis.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  75