Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Innovatief en onderscheidend: dit zijn de winnaars van de tiende Exact Cloud Award 2022

14 oktober 2022 - CapsNobel is er tijdens de tiende editie van de Exact Cloud Award vandoor gegaan met dé Cloud Award 2022. Naast deze terechte winnaar vielen er nog drie andere kantoren in de prijzen tijdens deze bijzondere jubileumeditie. De winnaars worden bepaald aan de hand van een onderzoek onder 45.000 ondernemers om tot een groep genomineerden te komen. Alle genomineerden worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.

Lees verder  |  Reageer

Het nieuwe pensioenstelsel is er, maar blijft bij driekwart bedrijven op to-dolijstje staan

12 oktober 2022 - Het nieuwe pensioenstelsel staat voor de deur, maar op de een of andere manier blijft het implementeren ervan op het to-do-lijstje van veel werkgevers staan. Zo heeft 76 procent van de mkb’ers nog geen actie ondernomen. Dit blijkt uit recent onderzoek van researchbureau GfK in opdracht van Allianz. Bij grote klussen als deze helpt het om in stappen te denken. Daarom volgen hier drie stappen die belangrijk zijn bij het implementeren van het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder  |  Reageer

Vier op tien mkb’ers valt om zonder versoepelingen terugbetaalplicht

6 oktober 2022 - Zonder versoepelingen van betaalafspraken overleeft 42 procent van de mkb’ers die NOW heeft ontvangen het niet. Dat concludeert October op basis van onderzoek onder zeshonderd ondernemers. Ondernemers moeten per 1 oktober beginnen met het aflossen van uitgestelde belastingen door corona, maar 37 procent van het mkb maakt zich nog zorgen over de betaalbaarheid hiervan. 

Lees verder  |  Reageer

MKB financiert groei steeds vaker buiten de bank om

2 oktober 2022 - De Branchevereniging van American Factoring Organisaties (BAFO) heeft het eerste half jaar van 2022 een groei van 33 procent weten te realiseren in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021. De verwachting is dat er dit jaar bijna een miljard euro non bancair wordt gefinancierd door het overkopen van zakelijke facturen. Facturen die aan American Factoring bedrijven worden overgedragen worden aanmerkelijk sneller voldaan, namelijk binnen 34 dagen versus het landelijke betaalgemiddelde van 43 dagen.

Lees verder  |  Reageer

De belangrijkste wijzigingen voor jouw aangifte

29 september 2022 - Het was vorige week Prinsjesdag en dat betekent dat er weer nieuwe belastingplannen bekend zijn gemaakt voor 2023. Omdat ze bij Exact weten dat de meeste ondernemers – zeker in deze uitdagende tijden - andere dingen te doen hebben dan de volledige Rijksbegroting en de Miljoenennota doornemen, hebben ze een aantal belangrijke wijzigingen op een rijtje gezet die relevant zijn voor het opstellen van aangiften in je aangiftesoftware, onderverdeeld in regelgeving voor de inkomsten-, loon-, schenk-, en vennootschapsbelasting.

Lees verder  |  Reageer

Kwart Nederlanders slachtoffer van frauduleuze transacties

28 september 2022 - Ruim een kwart (26 procent) van de Nederlanders kreeg vorig jaar te maken met een frauduleuze financiële transactie of een ander beveiligingsprobleem op een rekening. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek van Signicat onder ruim 7.600 consumenten van financiële producten. Een frauduleuze transactie kan op verschillende manieren tot stand komen. Een oplichter kan zich bijvoorbeeld telefonisch voordoen als een bankmedewerker, met het verzoek om uit veiligheidsoverwegingen snel geld over te maken naar een andere rekening.

Lees verder  |  Reageer

57 procent van de zzp’ers wint advies in bij verzekeringsadviseurs

21 september 2022 - Hoe zit het eigenlijk met mijn verzekeringen? Wat als mijn klanten niet betalen? Is elektrisch rijden niet veel te duur? Allerlei vragen die leven onder zzp’ers, zo blijkt uit een onderzoek dat Allianz liet uitvoeren door researchbureau GfK onder 500 zelfstandigen zonder personeel. Daaruit blijkt onder meer dat de meerderheid van de zzp’ers zich laat adviseren bij het afsluiten van verzekeringen en dat bijna driekwart van de ondervraagden na het afsluiten niet meer controleert of het nog goedkoper kan.

Lees verder  |  Reageer

Geen zin in Prinsjesdag: bijna helft financieel verantwoordelijken kijkt op tegen het werk dat zal voortvloeien uit Belastingplan 2023

20 september 2022 - Maar liefst 45 procent van Nederlandse ondernemers en financieel verantwoordelijken kijkt nu al op tegen het werk dat zij moeten verzetten door de verwachte fiscale veranderingen door het Belastingplan 2023. Dat blijkt uit onderzoek van Nextens, in aanloop naar Prinsjesdag 2022. Op die dag zal de regering het Belastingplan 2023 presenteren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 900 financieel verantwoordelijken.

Lees verder  |  Reageer

Eén op vijf organisaties heeft moeite met terugbetalen belastingschulden uit coronaperiode

6 september 2022 - Bijna één op de vijf (zeventien procent) Nederlandse organisaties heeft moeite met het terugbetalen van de diverse belastingschulden die zij hebben opgebouwd tijdens de coronaperiode. Dat blijkt uit onderzoek van Nextens in aanloop naar Prinsjesdag 2022. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 900 financieel verantwoordelijken. Naast schulden bij de Belastingdienst kennen veel organisaties uitdagingen met de thuiswerk- en reiskostenvergoeding.

Lees verder  |  Reageer

Aantal mkb-bedrijven met financiële buffer was nog nooit zo hoog

31 augustus 2022 - Het percentage mkb-bedrijven dat een financiële buffer van minimaal 10.000 euro heeft, is in mei van dit jaar naar een historische hoogte van bijna 61 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Exact MKB Monitor, die gebaseerd zijn op verwerkte data van 340.000 administraties. Uit de monitor blijkt ook dat de gemiddelde omzetgroei onder mkb-bedrijven in mei 16,73 procent bedraagt. Daarmee is er na een eerste kwartaal, dat gekenmerkt werd door dalende omzetgroei, nu voor de tweede maand op rij sprake van een stijging in gemiddelde omzetgroei.

Lees verder  |  Reageer

ZZP’er: je hebt nog twee weken om huurtoeslag of zorgtoeslag over 2021 aan te vragen

19 augustus 2022 - Had je als zelfstandig ondernemer in 2021 minder inkomen, bijvoorbeeld door corona? Dan kan je misschien nog huurtoeslag of zorgtoeslag krijgen. Laat geen geld liggen. Controleer of jij ook toeslag kan krijgen. Je hebt nog twee weken om het aan te vragen. Dat kan op MijnToeslagen.

Lees verder  |  Reageer

Komt er een verandering voor je onderneming aan? Bereid je deze zomer voor

16 augustus 2022 - Het leven van ondernemers zit vol veranderingen. Misschien ben je van plan om na de zomer te starten met ondernemen, groeit je bedrijf of neem je binnenkort je eerste medewerker in dienst. Deze en andere veranderingen hebben mogelijk gevolgen voor je belastingzaken. Check regelmatig wat dit voor jou kan betekenen en bereid je voor op veranderingen. Bijvoorbeeld deze zomer.

Lees verder  |  Reageer

Wereldwijde trend van gematigde premiestijging zakelijke schadeverzekeringen voortgezet

12 augustus 2022 - De premies van zakelijke schadeverzekeringen zijn in het tweede kwartaal (Q2) van 2022 negen procent gestegen, ten opzichte van elf procent in het eerste kwartaal, waarmee de in het eerste kwartaal (Q1) van 2021 ingezette trend van gematigde premiestijgingen wordt voortgezet. Hoewel dit het negentiende achtereenvolgende kwartaal is waarin de premies stijgen, blijft het percentage hiervan in de meeste branches en geografische gebieden gematigd. Dit blijkt uit de Global Insurance Market Index van Marsh.

Lees verder  |  Reageer

Gemiddelde prijs van een occasion daalt voor het eerst sinds voorjaar 2021

12 augustus 2022 - Al ruim een jaar zijn er op de tweedehandsautomarkt unieke prijsstijgingen zichtbaar. Ook in het eerste halfjaar van 2022 werd wederom een record verbroken, maar in juli leek het tij te keren, de gemiddelde prijs van een occasion daalde voor het eerst sinds het voorjaar 2021. In vergelijking met een maand eerder gaat het om een daling van €277 euro (-1,2 procent). In juli stond een tweedehandsauto voor een gemiddelde prijs van €23.531 euro te koop, zo blijkt uit cijfers van  AutoScout24.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  74