Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Looptijd openstaande facturen neemt toe

20 oktober 2020 - Het aantal dagen dat een factuur open blijft staan, gaat volgens een op de drie finance professionals (32 procent) de komende maanden stijgen. Dit blijkt uit een recente peiling van Onguard onder ruim 300 finance professionals. Begin dit jaar lagen de verwachtingen heel anders: toen dacht slechts een op de zeven dat de looptijd van openstaande facturen zou stijgen. Met name de finance professionals werkzaam in de zakelijke dienstverlening (45 procent) verwachten de komende maanden een stijging.

Lees verder  |  Reageer

Meer dan driekwart betalingen tijdens coronapandemie contactloos

1 oktober 2020 - Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa neemt zowel het aantal contactloze als e-commercebetalingen fors toe tijdens de coronapandemie, zo blijkt uit data van Visa. In Europa gebeurt sinds juni meer dan 75 procent van de Visa-betalingen contactloos. Ook in Nederland is een forse stijging te zien: in juni van dit jaar lag het aantal contactloze betalingen vijftien procent hoger dan een jaar eerder. Dit is een kleinere toename dan in een groot aantal andere Europese landen waar het aantal transacties steeg met meer dan twintig procent.

Lees verder  |  Reageer

Premies autoverzekeringen dalen, consumenten moeten scherp blijven

29 september 2020 - Autoverzekeraars hebben ook dit jaar de premies voor de WA beperkt casco-verzekering verlaagd. In afgelopen anderhalf jaar daalde de gemiddelde premie voor WA beperkt casco-verzekering met bijna acht procent, blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. Een consument die jaarlijks €480 betaalt voor een beperkt casco-verzekering betaalt nu ongeveer €40 minder. De premies voor WA- en WA volledig casco-verzekeringen zijn ook licht gedaald in vergelijking met de gemiddelde premie in 2019.

Lees verder  |  Reageer

Geldpers creëert moeras voor opkomende economieën

23 september 2020 - Opkomende economieën hebben de geldpers ontdekt. Uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes blijkt dat steeds meer centrale banken in emerging markets op grote schaal staatsobligaties opkopen om zo geld in de eigen economie te pompen. De onderzoekers waarschuwen voor torenhoge schulden in combinatie met inflatie. "Een levensgevaarlijke cocktail," zegt Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Aanpassing van BPM-systeem dupeert consument: auto’s 1.000 tot 2.000 euro duurder

18 september 2020 - In het Belastingplan staat een aanpassing van de regels rond de BPM, de luxe-belasting op auto’s, motoren en campers. Het moment waarop de hoogte van de BPM bepaald wordt én het moment waarop de BPM door de importeur/dealer betaald moet worden aan de fiscus, valt vanaf volgend jaar samen met het moment van eerste registratie van de nieuwe auto, ook wel deel 1a genoemd. Deze ingreep zou de Belastingdienst veel werk moeten besparen.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst/Toeslagen start campagne kinderopvangtoeslag

16 september 2020 - De scholen in Nederland zijn weer begonnen. Voor ouders, onder wie ondernemers en zzp’ers, is dit één van de momenten in het jaar om hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag te checken en te wijzigen via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in de situatie van de ouders hebben invloed op de hoogte van de maandelijkse toeslag. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het aantal opvanguren of het inkomen. Om ouders erop te attenderen hun gegevens regelmatig te checken en zo nodig te wijzigen start Belastingdienst/Toeslagen een campagne.  

Lees verder  |  Reageer

30 procent van de ondernemers krijgt geen proactief advies van accountant

11 september 2020 - Bijna 30 procent van de Nederlandse en Belgische ondernemers wordt niet, of alleen op verzoek, geadviseerd door zijn accountant of boekhouder. Bovendien wordt achttien procent van de respondenten alleen over standaardzaken geadviseerd. Dat blijk uit onderzoek van Unit4 Bedrijfssoftware.

Lees verder  |  1 reactie

Klanten laten facturen vaker liggen door coronacrisis-gerelateerde cashflowproblemen

11 september 2020 - Het percentage klanten dat facturen niet betaalt vanwege cashflowproblemen, is door de coronacrisis meer dan verdubbeld. Begin februari ging het om één op de drie klanten. Momenteel laat bijna driekwart (72 procent) facturen liggen, omdat hun eigen cashflow niet op orde is. Finance professionals zouden hier hun handen vol aan moeten hebben, maar slechts 39 procent van hen zoekt persoonlijk contact met de klant om facturen betaald te krijgen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven verwachten betere resultaten door te investeren in open banking

8 september 2020 - Een internationaal onderzoek door Yolt Technology Services laat zien dat open-bankingtechnologie een centrale plaats kan innemen in het economisch herstel na de coronacrisis. Bedrijven verwachten miljoenen aan extra omzet en winst door toename in efficiëntie in de bedrijfsvoering. De enquête is gehouden onder 1.000 senior professionals bij banken, kredietverstrekkers, detailhandelaren en softwarebedrijven voor personal finance in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander blijft gemiddeld zestien jaar bij dezelfde woonverzekeraar

20 augustus 2020 - Als het op woonverzekeringen aankomt, zijn Nederlanders trouw aan hun huidige verzekeraar. Gemiddeld hebben Nederlanders hun woonverzekering al zestien jaar bij dezelfde verzekeraar ondergebracht. Dat blijkt uit recent onderzoek van Allianz Direct. Vanzelfsprekend zijn jongvolwassenen tussen de achttien en 34 jaar het minst lang verbonden aan dezelfde verzekeraar; gemiddeld vijf jaar. Naarmate de leeftijd toeneemt, zit men steeds langer bij dezelfde aanbieder.

Lees verder  |  1 reactie

Crisis zorgt voor meer zakelijke leningen

18 augustus 2020 - De coronacrisis zorgt voor een grotere vraag naar zakelijke leningen. Vooral alternatieve aanbieders zijn in trek. De vraag naar zakelijke leningen van grote banken neemt juist af. Dat zeggen experts van ZakelijkLenen.nl, die zich baseren op cijfers van de Stichting MKB Financiering. De coronacrisis begint onderhand voor hoofdpijn te zorgen bij veel ondernemers. Vooral zzp’ers maken zich druk over hoe lang ze nog open kunnen blijven.

Lees verder  |  1 reactie

Meer dan 130 startups en scale-ups uit Zuid-Holland krijgen Corona-OverbruggingsLening

13 augustus 2020 - Van 29 april tot 1 juli 2020 hebben 138 startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers uit de provincie Zuid-Holland een Corona-OverbruggingsLening (COL) gekregen voor een totaalbedrag van 49.872.052 euro. Dat blijkt uit de tussentijdse rapportage van Techleap.nl die de COL-portal beheert en analyseert. De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat beschikbaar gesteld noodkrediet voor innovatieve ondernemers en mkb-ers zonder bancaire kredietrelatie die in financiële problemen zijn gekomen door CoVID-19. 

Lees verder  |  2 reacties

Betalingsachterstanden op crowdfundingleningen nemen toe

12 augustus 2020 - Investeerders in crowdfundingleningen wachten steeds langer op hun geld. Bij projecten met een betalingsachterstand wacht een derde van investeerders langer dan een jaar op de afgesproken aflossing van de lening. Dit is een verdubbeling ten opzichte van twee  jaar geleden. Brancheorganisatie Crowdfundmarkt deed onderzoek bij alle AFM geregisteerde crowdfundingplatformen in Nederland, samen goed voor bemiddeling van meer dan een miljard euro MKB financiering in de afgelopen vijf jaar.

Lees verder  |  1 reactie

Krachtig herstel crowdfunding in Nederland

6 augustus 2020 - Na een forse daling van het aantal nieuwe crowdfundingprojecten tijdens de Coronacrisis is de Nederlandse markt voor crowdfunding sterk hersteld in juli 2020. De afgelopen maand kwam de markt uit op 22 miljoen euro verdeeld over 191 projecten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  64