Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

Vrouwen zijn serieus met financiën

Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

10 maart 2023 - Nederlandse vrouwen (achttien  procent) beleggen nog altijd minder dan mannen (29 procent) en zijn dit ook niet snel van plan. Van degenen die nog niet beleggen, stelt 48 procent dit namelijk nog met minimaal een jaar uit. Hiervoor noemt vijftien procent ‘niet weten waar te beginnen’ als belangrijkste reden. 

Ondanks dat Nederlandse vrouwen beperkt beleggen, ziet veertien procent van hen in dat het meer rendement oplevert dan traditioneel sparen. Mogelijk zien zij ook beter de risico’s ervan in. Zo noemt slechts vier procent ‘plezier’ als hoofdreden om te beleggen, tegenover maar liefst tien procent bij de mannen.
 
Vrij besteedbaar inkomen
Ook valt op dat Nederlandse vrouwen wel een goed idee hebben van wat minimaal nodig is om regelmatig te beleggen. Gemiddeld kwamen zij uit op € 638,- per maand. Ter vergelijking: Nederlandse mannen dachten dat dit € 1331,- moest zijn en de gemiddelde Europese vrouw schatte dit zelfs op meer dan € 3000,-. Volgens BUX investeren hun gebruikers gemiddeld € 200,- per maand via hun spaarplan.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.