Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Onderzoek: bijna vijf procent Nederlandse webshops verdacht

10 augustus 2022 - Bijna vijf procent van de Nederlandse webshops vertoont verdachte kenmerken. Zo voert een deel van de webshops ten onrechte een keurmerk. Sommige webwinkels plaatsen zelfs een niet-bestaand keurmerk. Dat blijkt uit onderzoek van KPN Security onder Nederlandse webwinkels.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om klanten terug te krijgen in jouw fysieke winkel

9 augustus 2022 - Consumenten zijn gewend geraakt aan het gemak van online shoppen tijdens de lockdowns. Juist dit gemak zorgt voor een hogere drempel om terug te gaan naar de winkelstraat. Retailers kunnen ervoor kiezen om vol te investeren in hun online strategie, maar missen dan een kans. Een fysieke winkel is juist de plek waar de merkbeleving optimaal kan worden benut en klantloyaliteit naar een hoger plan kan worden getild.

Lees verder  |  Reageer

Online winkelen minder slecht voor het milieu dan vaak gedacht

29 juli 2022 - Vraag het de Europese consument en tot wel twee derde zal niet weten dat online winkelen milieuvriendelijker is dan winkelen in een fysieke winkel. Dit blijkt uit onderzoek van Seven Senders in samenwerking met marktonderzoeksinstituut Appinio. Zij ondervroegen 3.500 online consumenten over hun verwachtingen ten aanzien van duurzaamheid in de online detailhandel en vergeleken de perceptie van de consumenten met de cijfers uit de internationale online handel.

Lees verder  |  Reageer

Verbetering van de customer experience is de drijfveer voor nieuwe strategieën voor distributie en traceerbaarheid

28 juli 2022 - Uit een onderzoek, dat in opdracht van Rockwell Automation door Forrester Consulting werd uitgevoerd, is gebleken dat digitale transformatie, duurzaamheid en verbeteringen op het gebied van de customer experience (CX) topprioriteiten zijn voor beslissers in het bedrijfsleven. Deze doelen vormen volgens het onderzoek de drijvende kracht vormen achter de ontwikkeling van nieuwe strategieën voor de inrichting van de supply chain en distributiekanalen van bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Twee op de vijf Nederlanders: milieuonvriendelijke bezorging moet beboet worden

25 juli 2022 - Maar liefst 38 procent van de Nederlanders vindt dat je extra verzendkosten moet betalen als je kiest voor een milieuonvriendelijke bezorging van je pakket. Dit blijkt uit onderzoek van Wuunder onder ruim 1.000 Nederlanders. Net iets minder dan een derde van de Nederlanders (30 procent) ziet een andere oplossing om milieuvriendelijk bezorgen een boost te geven.

Lees verder  |  Reageer

Digitale onboarding vergroot klantenbinding en inkomsten voor telecombedrijven

22 juli 2022 - De telecomsector kent in vergelijking met andere sectoren een hoog klantverloop. Dit komt deels door de tijdelijke aard van deze branche, aangezien veel consumenten vaak kiezen voor een relatief kortlopend abonnement. Het opzeggingspercentage is de laatste tijd echter gestegen, en dit verschijnsel valt niet alleen te verklaren het veranderde gedrag van klanten. Er moet ook worden gekeken naar de toegenomen concurrentie, maar ook naar de verwachtingen van de klant.

Lees verder  |  Reageer

Hoe technologie de komende tien jaar de gastervaring in de hospitality herdefinieert

15 juli 2022 - Nu de hospitality-sector eindelijk uit de crisis klautert, voorspelt Aruba hoe bedrijven in de sector proactief technologie zullen inzetten om de komende tien  jaar een verbeterde gastervaring te leveren. Na een paar ingrijpende jaren vol transformatie, waarin de hele hospitality-sector cruciale technologische oplossingen implementeerde om te overleven, zijn verblijf- en uitgaansgelegenheden steeds bedrevener geworden in het aanbieden van naadloze digital-first ervaringen. Deze afhankelijkheid van digitale technologie stelt echter potentiële uitdagingen aan een industrie die is gebouwd op menselijke ervaringen.

Lees verder  |  Reageer

Explosie van bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

4 juli 2022 - De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de 500 foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees verder  |  Reageer

Consument winkelt het liefst in fysieke winkel

20 juni 2022 - 64 procent van de consumenten winkelen het liefst in een fysieke winkel. Ondanks de toename van online winkelen tijdens de pandemie, hebben consumenten nog steeds behoefte aan het bezoeken van een fysieke locatie. Dat blijkt uit het jaarlijkse Retail Report van Adyen. Ondanks dat consumenten aangeven graag in een fysieke winkel winkelen, geeft 34 procent van de retailers aan een fysieke winkel belangrijk vindt.

Lees verder  |  Reageer

Eén op vijf Nederlanders heeft schuldgevoel over pakketbezorging

17 juni 2022 - Eén op de vijf Nederlanders (22 procent) voelt zich schuldig bij het plaatsen van een online bestelling doordat de bezorging van het pakket bijdraagt aan extra milieuvervuiling, drukte op straat of overlast door de bezorgers. Dit blijkt uit onderzoek van Wuunder onder ruim 1.000 Nederlanders.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten weer liever uit dan thuis

15 juni 2022 - Consumentenbestedingen zijn de afgelopen twee jaar aan flinke veranderingen onderhevig. Nu Nederlanders weer uit eten kunnen, geven zij 79 procent meer uit in restaurants, terwijl op boodschappen met zestien procent wordt bezuinigd. In totaal geven consumenten vergeleken met vorig jaar twaalf procent minder uit in online winkels en vijf procent minder in fysieke winkels.

Lees verder  |  Reageer

Kleine ondernemers ontevreden over online zichtbaarheid

7 juni 2022 - Maar liefst 36 procent van de Nederlandse ondernemers met een klein bedrijf is niet tevreden over de online zichtbaarheid van zijn of haar organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van Trustoo onder 861 Nederlanders met een eigen bedrijf (maximaal tien werknemers) en zzp’ers. Dit is problematisch, want een kwart van de ondervraagde ondernemers noemt het succes van hun onderneming grotendeels afhankelijk van online marketing.

Lees verder  |  Reageer

Marktplaatsen veranderen consumentenverwachtingen

30 mei 2022 - Bezorging is een van de grootste spelbrekers voor Nederlandse consumenten die shoppen via een marktplaats. Uit recent onderzoek van Sendcloud blijkt dat meer dan de helft (60 procent) van de consumenten niet via een marktplaats zou bestellen als deze niet de gewenste bezorgoptie aanbiedt. Ook een onduidelijk retourbeleid is voor maar liefst 68 procent een reden om niet over te gaan tot een bestelling.

Lees verder  |  Reageer

Helft Nederlanders positief over direct mail

23 mei 2022 - Nederlanders zijn direct mail de afgelopen jaren steeds meer gaan waarderen. Ruim 57 procent van de Nederlanders staat positief tegenover direct mail, blijkt uit het direct mail benchmarkonderzoek van PostNL. Dit is het hoogste percentage sinds de start van het onderzoek in 2008. In de periode 2016-2018 stond nog 49 procent van de Nederlanders positief tegenover direct mail.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  56