Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Van ’like’ tot ’winkelmandje’

29 september 2022 - Ruim de helft van de Nederlanders die online aankopen doen, heeft wel eens producten rechtstreeks via ’de socials’ gekocht. Dat geldt voor consumenten uit alle leeftijdsgroepen, maar vooral onder shoppers uit Generatie Z (48 procent) en Millennials (62 procent) zijn social media sterk in opkomst als startpunt van een aankoop. Mannen kopen nog sneller dan vrouwen een product rechtstreeks vanaf een social media kanaal (55 procent versus 51 procent).

Lees verder  |  Reageer

Nederlander vertrouwt post meer dan digitale berichten

27 september 2022 - Nederlanders hechten veel waarde aan het ontvangen van post. 61 procent geeft aan post belangrijk te vinden omdat het overzichtelijk is. Daarnaast zien Nederlanders brievenbuspost als veiliger. Als het gaat om post met een veiligheids- of financieel aspect, zoals inlogcodes of financiële overzichten, wil 85 procent dit fysiek op de deurmat ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van PostNL.

Lees verder  |  1 reactie

Vertragingen nemen toe: een op de twee bestellingen te laat geleverd

12 september 2022 - De arbeidsmarkt in Nederland is momenteel volgens het UWV ‘zeer krap’ te noemen. Het tekort aan arbeidskrachten binnen de logistieke sector is voelbaar. De strijd tussen vervoerders om personeel te vinden en te behouden is, met vaste contracten voor pakketbezorgers, ingezet en tegelijkertijd worden consumenten reeds geconfronteerd met vertragingen. Tijdens recent onderzoek van Sendcloud beweert 50 procent van de consumenten dat hun recente bestelling vertraging opliep.

Lees verder  |  Reageer

Stijgende klantverwachtingen maken exceptionele service de standaard

12 september 2022 - Volgens het CX Accelerator rapport van Zendesk moeten bedrijven streven naar 'exceptioneel' om tegemoet te komen aan verwachtingen van klanten. Organisaties zijn zich ervan bewust dat ze op dit moment nog niet aan de verwachtingen voldoen, waarbij zogenaamde Champions, degene die de hoogste standaarden hanteren voor customer experience*, een jaarlijkse stijging zien van 157 procent in onopgeloste klantvragen,  

Lees verder  |  Reageer

De kracht van influencers: met minder budget naar een enorm bereik

7 september 2022 - Na de release in 2020 werd Netflix’ Emily in Paris een regelrechte kijkcijferhit. In de eerste 28 dagen keken er maar liefst 58 miljoen huishoudens naar de dramacomedy. Yara Michels en Jordy Casteleijn van Nederlandse Shopify-merchant Ateljé keken elkaar wel even verwonderd aan toen het hoofdpersonage van de hitserie Emily in Paris – volkomen onverwacht – een van hun phonecords gebruikte. Vanaf dat moment stond de telefoon roodgloeiend en vlogen de aanvragen van over de hele wereld binnen.

Lees verder  |  Reageer

Snelle bezorging en gepersonaliseerde winkelervaring bovenaan wensenlijstje consument

2 september 2022 - Bij het kopen van cadeaus voor de feestdagen hechten Nederlanders de meeste waarde aan een snelle bezorging. Ook staan een soepele en gepersonaliseerde winkelervaring en een aantrekkelijke prijs hoog op het wensenlijstje. Dit blijkt uit Europees onderzoek uitgevoerd door Zendesk naar het winkelgedrag van consumenten in aanloop naar de feestdagen. Verder laat het onderzoek zien dat Nederlanders zich bij een aankoop sterk laten beïnvloeden door reviews

Lees verder  |  Reageer

Negen bureaus komen met keurmerk voor online marketing in Nederland

1 september 2022 - Negen online marketing bureaus, verspreid over Nederland, hebben zich ten doel gesteld om het ‘online cowboys’ moeilijker te maken om de onwetendheid van veel bedrijven en ondernemers te misbruiken. Daarvoor lanceren zij een keurmerk: het OnlineMarketing.nl keurkmerk , dat het gemakkelijker moet maken om te herkennen of een bureau online marketing campagnes van voldoende kwaliteit kan verzorgen.

Lees verder  |  Reageer

Versnipperd medialandschap zorgt voor toenemende vraag campagne-onderzoek

25 augustus 2022 - De tijd dat we ons nieuws en andere berichten en reclameboodschappen alleen uit een dagblad haalden en via de radio of televisie tot ons kregen, ligt inmiddels in het verleden. Steeds meer bedrijven ervaren dat het ingewikkeld is om inzicht te krijgen in het effect van reclamecampagnes omdat er zoveel kanalen zijn waarop deze te zien en te horen zijn. Om goed inzicht te krijgen en te houden in het effect van je reclameboodschap, moet je dus ook gebruik gaan maken van andere methodes.

Lees verder  |  Reageer

Innovatie, customer experience en de economie bepalen de toekomst van de retailsector

18 augustus 2022 - Customer experience heeft grote invloed op bedrijfsresultaten. Als retailers zich richten op het verbeteren van de customer journey, kunnen ze meer verkopen, de betrokkenheid vergroten en een betere merkwaarde creëren. Ook moeten ze meegaan met de steeds veranderende verwachtingen en huidige trends, waaronder technologie en innovatie. Retailers kunnen bijvoorbeeld een veilige en efficiënte in-store ervaring creëren met betere signage en door nieuwe diensten aan te bieden, zoals afhaal- en leveringsmogelijkheden in de winkel. 

Lees verder  |  Reageer

Pakketbezorging in 2022: same-day delivery neemt met elf procent toe

15 augustus 2022 - Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van same-day delivery. Dat blijkt uit cijfers van Sendcloud. In Nederland is het gebruik van de dienst waarbij pakketten dezelfde dag nog bezorgd worden, in het eerste half jaar van 2022 met maar liefst 11 procent toegenomen. En dan speelt het piekseizoen nog geen parten. Maandag blijkt de meest populaire dag als het gaat om same-day delivery.

Lees verder  |  Reageer

Onderzoek: bijna vijf procent Nederlandse webshops verdacht

10 augustus 2022 - Bijna vijf procent van de Nederlandse webshops vertoont verdachte kenmerken. Zo voert een deel van de webshops ten onrechte een keurmerk. Sommige webwinkels plaatsen zelfs een niet-bestaand keurmerk. Dat blijkt uit onderzoek van KPN Security onder Nederlandse webwinkels.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om klanten terug te krijgen in jouw fysieke winkel

9 augustus 2022 - Consumenten zijn gewend geraakt aan het gemak van online shoppen tijdens de lockdowns. Juist dit gemak zorgt voor een hogere drempel om terug te gaan naar de winkelstraat. Retailers kunnen ervoor kiezen om vol te investeren in hun online strategie, maar missen dan een kans. Een fysieke winkel is juist de plek waar de merkbeleving optimaal kan worden benut en klantloyaliteit naar een hoger plan kan worden getild.

Lees verder  |  Reageer

Online winkelen minder slecht voor het milieu dan vaak gedacht

29 juli 2022 - Vraag het de Europese consument en tot wel twee derde zal niet weten dat online winkelen milieuvriendelijker is dan winkelen in een fysieke winkel. Dit blijkt uit onderzoek van Seven Senders in samenwerking met marktonderzoeksinstituut Appinio. Zij ondervroegen 3.500 online consumenten over hun verwachtingen ten aanzien van duurzaamheid in de online detailhandel en vergeleken de perceptie van de consumenten met de cijfers uit de internationale online handel.

Lees verder  |  Reageer

Verbetering van de customer experience is de drijfveer voor nieuwe strategieën voor distributie en traceerbaarheid

28 juli 2022 - Uit een onderzoek, dat in opdracht van Rockwell Automation door Forrester Consulting werd uitgevoerd, is gebleken dat digitale transformatie, duurzaamheid en verbeteringen op het gebied van de customer experience (CX) topprioriteiten zijn voor beslissers in het bedrijfsleven. Deze doelen vormen volgens het onderzoek de drijvende kracht vormen achter de ontwikkeling van nieuwe strategieën voor de inrichting van de supply chain en distributiekanalen van bedrijven.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  57