Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

44 procent Nederlanders bereid extra te betalen voor lokale producten en diensten

9 juni 2021 - Maar liefst vier op de tien Nederlanders zijn bereid om meer te besteden aan producten of diensten van een lokale onderneming. Dit blijkt uit onderzoek van Trustoo onder 1.057 Nederlandse consumenten, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks de bereidheid om dieper in de buidel te tasten, vindt 42 procent van de respondenten lokaal winkelen nu al te duur.

Lees verder  |  Reageer

Mimecast waarschuwt voor merkmisbruik door cybercriminelen

8 juni 2021 - Cybercriminelen maken op grote schaal misbruik van bekende merken om bedrijven en consumenten op te lichten. Dat concludeert Mimecast na onderzoek. De securityspecialist detecteerde in 2020 gemiddeld 27 miljoen e-mails per maand waarin een merk wordt nagebootst. Dit is een stijging van maar liefst 44 procent ten opzichte van 2019.

Lees verder  |  Reageer

Bezorgkosten belangrijkste factor in keuze webshop

31 mei 2021 - Met welke verzendkosten gaat een klant akkoord? Welke levertijden verwachten onlinekopers als zij iets in een ander Europees land bestellen? Wie is bereid meer te betalen voor een duurzame levering? Antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden in een onlangs gepubliceerd rapport van Seven Senders. Het rapport vat de belangrijkste resultaten samen van een onderzoek dat begin 2021 is uitgevoerd.

Lees verder  |  Reageer

EU btw-regels: verrassend prijskaartje bij pakketjes buiten de EU

26 mei 2021 - Chinese en andere buitenlandse webshops zijn het walhalla voor koopjesjagers. Frits van den Bos, innovatiemanager GS1 Nederland: "Met een paar muisklikken vult de consument zijn winkelmandje voor spotprijzen. Van kleding tot drones, er zijn veel populaire webwinkels om goedkoop te shoppen. Maar let op: vanaf juli gaan we ook 21 procent btw betalen als een pakketje 22 euro of minder kost. Laat dit niet de verrassing voor consumenten zijn."

Lees verder  |  Reageer

Hybride evenement organiseren? Houd hier in ieder geval rekening mee

14 mei 2021 - In 2020 dwong corona veel organisaties tot het organiseren van digitale events. Dat ‘moeten’ verandert in de wereld na de pandemie in ‘kunnen’, want marketeers zijn er inmiddels achter gekomen dat digitale evenementen veel voordelen kennen. In een ideale wereld ontstaan steeds meer hybride events; waar de krachten van digitale productie en fysieke aanwezigheid gecombineerd worden. Als dat de standaard wordt, waar moet u dan aan denken bij het organiseren van zo’n hybride event?

Lees verder  |  Reageer

Is het écht nodig om een SEO specialist in te huren?

7 mei 2021 - Bij online marketing dacht men lang dat het enkel een kwestie van het uitvoeren van enkele kunstjes was om de vindbaarheid van de website te vergroten. Inmiddels weten we gelukkig wel beter. Online marketing is een zeer complex vakgebied. Het is niet enkel een kwestie van wat kunstjes leren en deze vervolgens toepassen. Marketing verandert continu. U hebt echt voldoende vakkennis en ervaring nodig om bij te blijven en uw website op de kaart te zetten (en hier ook daadwerkelijk te houden!).

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse ondernemer omarmt omnichannel verkopen en betalen

6 mei 2021 - Bijna de helft van de ondernemers heeft naast een fysieke zaak ook een webshop. Van de offline betaalmethoden is (contactloos) pinnen veruit favoriet onder klanten, en mobiele betaaldiensten als Apple Pay winnen terrein. Online geven klanten de voorkeur aan betalen via iDEAL (86 procent), op ruime afstand gevolgd door creditcardbetalingen (veertien procent).

Lees verder  |  Reageer

Avondklok voorbij: infographic illustreert hoeveel euro Nederlanders naar verwachting gaan uitgeven

3 mei 2021 - Met de Nederlandse winterlockdown in de achteruitkijkspiegel heeft spaarbemiddelaar Raisin onlangs een onderzoek gepubliceerd dat laat zien hoe het koop- en spaargedrag van Nederlanders is veranderd sinds de uitbraak van de coronapandemie.  

Lees verder  |  Reageer

Retailers zijn flexibel: verdere ontwikkeling door digitalisering tijdens COVID-19

30 april 2021 - Op veel kleine en middelgrote bedrijven heeft de coronapandemie een verwoestend effect. De afgelopen – en komende – periode stond voor veel ondernemers dan ook in het teken van creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Gelukkig beschikken velen over een flexibele ondernemersgeest en blijven zij hoopvol ondanks onvoorziene zakelijke uitdagingen.

Lees verder  |  Reageer

Inzichten in de snel veranderende e-commerce-branche

12 april 2021 - Volgens de meest recente Thuiswinkel Markt Monitor hebben Nederlandse consumenten in 2020 26,6 miljard euro besteed bij webshops. Dit is een stijging van zeven procent vergeleken met een jaar eerder. Het totale aantal online aankopen steeg met 27 procent naar 335 miljoen. Dit laat zien dat e-commerce een belangrijke plaats inneemt in de markt.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst webinar op 20 april voor webshops over nieuwe EU btw-regels

9 april 2021 - Op 1 juli gaan de nieuwe EU-regels btw e-commerce in. Verkoopt u via een webshop aan particulieren in de Europese Unie? Dan krijgt u bij een jaaromzet van meer dan € 10.000* bij particulieren in andere EU-landen te maken met de nieuwe btw-regels. U berekent vanaf 1 juli 2021 de btw die geldt in het land van uw klant. Om de webshopondernemers goed te informeren over de gevolgen hiervan, organiseert de Belastingdienst op 20 april een webinar.

Lees verder  |  Reageer

Twee op drie millennials geven sinds corona fors meer geld uit aan boodschappen

6 april 2021 - Maar liefst 66 procent van de Nederlandse millennials besteedt sinds de coronacrisis meer geld aan de boodschappen. Van de vrouwen geeft zelfs 70 procent meer uit aan thuis eten en drinken. Ook aan wonen en elektronica wordt meer uitgegeven dan voorheen. Dit blijkt uit onderzoek van Aanbiedingenfolders.nl onder ruim 1000 Nederlandse millennials, uitgevoerd door PanelWizard.

Lees verder  |  1 reactie

Onvrede en frustraties over chatbots bij online shopper

30 maart 2021 - De Nederlandse consument is niet te spreken over de manier waarop klantenservices chatbots toepassen, blijkt uit onderzoek van Trengo onder meer dan duizend Nederlandse consumenten. Steeds meer bedrijven zetten chatbots in ter vervanging van of aanvulling op hun klantenservice, tot ontevredenheid van gebruikers.

Lees verder  |  Reageer

Coronacrisis geeft digitalisering mediabedrijven een boost

18 maart 2021 - De coronacrisis heeft de digitale transformatie van mediabedrijven in een stroomversnelling gebracht, blijkt uit de Sectorprognose Technologie, Media & Telecom (TMT) 2021/2022 van ABN AMRO. Zo steeg het aantal digitale abonnementen van kranten en on demand tv-diensten sterk en winkelden consumenten massaal online. Na een tijdelijke stagnatie in 2020, zal de TMT-sector hierdoor in 2021 weer kunnen groeien. ABN AMRO verwacht in 2021 een groei van 3,0 procent.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  51