Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing

5 augustus 2020 - Tot voor kort kende vrijwel niemand de term ‘social distancing’, en halverwege 2020 kunt u geen krant openslaan die de term niet bevat. Social distancing is de verzamelnaam voor de preventieve maatregelen die overheden wereldwijd de bevolking opleggen in een poging het coronavirus te verslaan. Terwijl de nieuwe gewoontes van mensen met betrekking tot hun hygiëne, gezondheid en veiligheid erin slijten, terwijl ‘het nieuwe normaal’ vorm krijgt, zijn retailers en merken op zoek naar hun plek in de nieuwe samenleving.

Lees verder  |  Reageer

Corona zorgt voor boost in online verkopen

5 augustus 2020 - De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Nederland aan het online winkelen is geslagen. We zijn met zijn allen in één klap digitaal vaardig geworden. Aan ondernemers de oproep: pak de huidige uitdagingen aan! Bij het verkopen van uw producten zal het straks gaan om wie er het beste in slaagt om de fysieke en digitale wereld met elkaar te verbinden.

Lees verder  |  Reageer

Kwart ondernemers ontvangt klanten liever niet in eigen bedrijfsruimte

3 augustus 2020 - Maar liefst 27 procent van de Nederlandse ondernemers ontvangt liever geen (potentiële) klanten in zijn bedrijfsruimte. Dit blijkt uit onderzoek van GaragePark onder 1.004 Nederlandse ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Zeven procent van de ondervraagden schaamt zich zelfs voor zijn bedrijfspand.

Lees verder  |  1 reactie

Bijzondere kerstpakketten in 2020

31 juli 2020 - Dit jaar beseffen veel ondernemers dat het bijna noodzakelijk is om hun personeel extra te belonen. Werknemers hebben het namelijk duidelijk moeilijker dan normaal. Constante overuren, lagere lonen en grotere kansen op ontslag. Ondernemers merken dit en weten dan ook dat ze hun best moeten doen om de werknemers te blijven motiveren en stimuleren. Aangezien werkgevers niet zomaar de lonen kunnen verhogen, kiezen ze er dit jaar voor om de medewerkers op een andere manier te motiveren. Dit doen ze met behulp van kerstpakketten.

Lees verder  |  1 reactie

Verdwijning btw-vrijstelling vraagt om standaardisatie in pakketvervoer

23 juli 2020 - Vanaf 1 juli 2021 moeten consumenten btw betalen op al hun online aankopen, ook als die afkomstig zijn uit landen buiten de Europese Unie (EU). Op dat moment verdwijnt de btw-vrijstelling voor ingevoerde producten met een waarde tot 22 euro. Gevolg is dat het enorme aantal pakketten dat nu nog als ongecodeerd poststuk de EU binnenkomt, straks moet worden aangegeven bij de douane. GS1 pleit voor het gebruik van standaarden zoals de GS1 Serial Shipping Container Code om dit proces te stroomlijnen en verstoringen in het bezorgproces te voorkomen.

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders loyaler aan lokale winkelier sinds lockdown

9 juli 2020 - Nederlanders gaan bewust vaker naar lokale bakkerijen, groentewinkels en restaurants sinds de intelligente lockdown. Deze trend zal ook na de versoepelingen aanhouden, zo blijkt uit onderzoek van Mastercard. Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse shoppers zegt sinds de intelligente lockdown bewust geld uit te geven in lokale winkels om de gemeenschap te ondersteunen en een kwart (24 procent) geeft aan nieuwe winkels in hun buurt te hebben ontdekt. Maar liefst 60 procent zegt daarnaast van plan te zijn lokaal te blijven winkelen, zelfs als alle maatregelen zijn opgeheven.

Lees verder  |  2 reacties

Nederlandse vrouw koopt weer massaal badmode

2 juli 2020 - Nu de lockdown wordt versoepeld en er stap voor stap richtlijnen worden aangepast, begint Nederland weer hoop te krijgen en plannen te maken voor deze zomer. Dit is goed zichtbaar in het koopgedrag op otto.nl. Waar aan het begin van de coronacrisis met name veel producten werden verkocht binnen de hairstyling- en fitness-segmenten, zien we nu een sterke toename in verkoop van badmode.

Lees verder  |  Reageer

Barcode 46 jaar: hoe dit icoon zich steeds opnieuw uitvindt

30 juni 2020 - Op woensdagochtend 26 juni 1974 om 8.01 uur werd in Troy, Ohio voor het eerst een product met een barcode gescand. Nu, 46 jaar later, komen we barcodes praktisch overal tegen: op elk pak koekjes, maar ook op geneesmiddelen, boormachines en make-upartikelen. De barcode is dé manier om artikelen uniek te identificeren en heeft zich ontwikkeld tot een alleskunner. 

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers vragen premier Rutte onderscheid te maken

11 juni 2020 - Het Kabinet veegt alle evenementen over één kam. Door dit gebrek aan onderscheid tussen festivals en vakbeurzen staan direct 61.000 banen en 4,4 miljard euro omzet op het spel. "Vakbeurzen zijn onvergelijkbaar met dancefeesten, concerten en festivals," aldus Peter Groot, initiatiefnemer van ‘Veilig naar de Vakbeurs’ en het veiligheidsprotocol voor vakbeurzen.

Lees verder  |  1 reactie

Tweederde zegt dat technologie geen sterkere klantenrelaties oplevert

15 mei 2020 - 68 procent van de Nederlandse respondenten zegt dat automatiseringstechnologieën slechts "enigszins effectief" zijn in het verschaffen van alle gegevens en context die medewerkers nodig hebben Appian presenteert de resultaten van haar Business Automation Technologies and the Customer Experience-onderzoek. Het doel van het onderzoek – uitgevoerd door IDG – is het begrijpen van de houding van werknemers bij grote organisaties met betrekking tot bedrijfsautomatiseringstechnologieën en de vermenselijking van B2C relaties in Europa en de VS.

Lees verder  |  Reageer

Een goede verpakking kan uw product of bedrijf laten slagen, maar ook falen.

12 mei 2020 - Een product wordt de laatste jaren meer en meer beoordeeld op de ervaring die met het gebruiken van dit product wordt ervaren. De meest voor de hand liggende factoren die van invloed zijn op de ervaring van het product zijn prijs en kwaliteit. Een derde belangrijke factor die van invloed is op de ervaring die de eindgebruiker van het product ervaart is de verpakking waarin het product geleverd wordt. Richard Wijmans van packaging.nl vertelt waarom de verpakking zo’n impact op de klantervaring heeft.  

Lees verder  |  Reageer

Vier zakelijke toepassingen van graveren

8 mei 2020 - De toepassingen van het graveren van artikelen zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit biedt veel voordelen op zakelijk gebied. Allereerst als het gaat om de producten die u levert aan uw klanten. Zo zijn artikelen voor uw klanten gemakkelijk te personaliseren, maar kunt u er ook voor zorgen dat deze terug te herleiden zijn naar uw onderneming. Daarnaast geeft het zelf graveren van producten mogelijkheden die u niet zou hebben wanneer u dit zou uitbesteden, bijvoorbeeld als het gaat om het laten maken van promotiemateriaal of relatiegeschenken.

Lees verder  |  Reageer

Zes tips om veilig online te shoppen

6 mei 2020 - Vandaag de dag is het gemakkelijker dan ooit om de buitenwereld via het internet naar uw eigen huis te brengen. Uw favoriete films en series streamen, de wekelijkse boodschappen doen vanaf de bank en het eten van het restaurant rechtstreeks naar uw eettafel laten brengen. Dit alles in slechts een paar klikken. Zeker nu we veel thuis zijn en minder de winkelstraat in gaan, groeit het aantal online bestedingen met een razend tempo. Zo blijkt onder andere uit het aantal online consumentenbestedingen in non-food, dat met 56 procent steeg ten opzichte van vergelijkbare weken een jaar geleden.

Lees verder  |  Reageer

Exportcontrole bij crossborder e-commerce

24 april 2020 - E-commerce moet snel en simpel zijn – ook als die grenzen overschrijdt. Maar hoe valt dat te rijmen met exportcontroles die vaak veel tijd vergen? Een paar tips waarmee u twee op het eerste gezicht onverenigbare zaken toch op efficiënte en effectieve wijze kunt combineren.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  46