Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Twee op drie millennials geven sinds corona fors meer geld uit aan boodschappen

6 april 2021 - Maar liefst 66 procent van de Nederlandse millennials besteedt sinds de coronacrisis meer geld aan de boodschappen. Van de vrouwen geeft zelfs 70 procent meer uit aan thuis eten en drinken. Ook aan wonen en elektronica wordt meer uitgegeven dan voorheen. Dit blijkt uit onderzoek van Aanbiedingenfolders.nl onder ruim 1000 Nederlandse millennials, uitgevoerd door PanelWizard.

Lees verder  |  1 reactie

Onvrede en frustraties over chatbots bij online shopper

30 maart 2021 - De Nederlandse consument is niet te spreken over de manier waarop klantenservices chatbots toepassen, blijkt uit onderzoek van Trengo onder meer dan duizend Nederlandse consumenten. Steeds meer bedrijven zetten chatbots in ter vervanging van of aanvulling op hun klantenservice, tot ontevredenheid van gebruikers.

Lees verder  |  Reageer

Coronacrisis geeft digitalisering mediabedrijven een boost

18 maart 2021 - De coronacrisis heeft de digitale transformatie van mediabedrijven in een stroomversnelling gebracht, blijkt uit de Sectorprognose Technologie, Media & Telecom (TMT) 2021/2022 van ABN AMRO. Zo steeg het aantal digitale abonnementen van kranten en on demand tv-diensten sterk en winkelden consumenten massaal online. Na een tijdelijke stagnatie in 2020, zal de TMT-sector hierdoor in 2021 weer kunnen groeien. ABN AMRO verwacht in 2021 een groei van 3,0 procent.

Lees verder  |  Reageer

Groeiende webshop? Let op deze zes valkuilen

15 maart 2021 - De enorme golf aan online bestellingen sinds het begin van de coronacrisis is goed voor de financiële gezondheid van de grote delen van de retailmarkt. Maar het gaat zo hard dat het ook knelpunten blootlegt: van overbelaste pakketbezorgers tot roodgloeiende telefoons bij de klantenservice. Mede door de coronacrisis heeft de detailhandel in 2020 online 43,5 procent meer omzet gedraaid, volgens onderzoek van het CBS. 

Lees verder  |  Reageer

Daling aantal fysieke boekwinkels zet door, explosieve stijging webshops

12 maart 2021 - Nu de boekwinkels dicht zijn, wordt de Boekenweek voor het eerst in 75 jaar verplaatst naar de zomer. In plaats daarvan vindt deze week ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’ plaats. Tijd om in de cijfers te duiken! Hoe is het gesteld met het aantal boekwinkels in Nederland in deze zware tijden?

Lees verder  |  Reageer

Zo maakt u als ondernemer de transitie van een offline naar online business

11 maart 2021 - De afgelopen jaren werd er al steeds minder in fysieke winkels gekocht. Tegelijkertijd groeide het aantal mensen dat online producten of diensten aanschafte, en werd er ook per persoon meer besteed. De transitie maken van een offline naar een online business was eigenlijk al onontkoombaar. En dat is sinds een jaar geleden helemaal het geval, nu door de coronacrisis fysieke winkels gesloten zijn en mensen zoveel mogelijk moeten thuisblijven. Hoe ook u uw onderneming transformeert naar online?

Lees verder  |  Reageer

Fabrikanten zetten met slechte e-commerce ervaring de klantrelatie op het spel

5 maart 2021 - Uit ‘The Manufacturing & E-commerce Benchmark Report’ van Sana Commerce blijkt dat het creëren van een goede online klantervaring een van de grootste uitdagingen is voor fabrikanten. Hoewel elke fabrikant een online verkoopkanaal aanbiedt, is meer dan tachtig procent niet tevreden met de e-commerce ervaring die klanten krijgen, zo blijkt uit het onderzoek uitgevoerd door Sapio Research. Fabrikanten die wel investeren in online verkoopkanalen, maar hierbij te weinig oog hebben voor een passende e-commerce ervaring, zetten de klantrelatie op het spel en lopen de kans op omzetverlies.  

Lees verder  |  Reageer

Hoe bereidt u zich als retailer voor op offline piekmomenten wanneer de winkels straks weer opengaan?

26 februari 2021 - Tips voor retailers om zich op piekmomenten, als Sinterklaas, Valentijnsdag, Black Friday voor te bereiden én tips voor consumenten om op tijd te beginnen met shoppen, vliegen u in aanloop naar deze dagen om de oren. Sinds het begin van de coronacrisis hebben we vooral online piekmomenten gezien, zoals tijdens de eerste lockdown en rondom de feestdagen in december. Zeker toen de winkels tijdens de tweede strengere lockdown werden gesloten.

Lees verder  |  Reageer

Hoe kunt u meer doen aan corporate branding?

24 februari 2021 - Corporate branding is een zeer uitgebreide term die alle marketingzaken van een professioneel bedrijf en hun onderlinge samenhang omvat. In andere woorden kunt u zeggen dat corporate branding een filosofie of kernwaarde van een bedrijf is, gebaseerd op een thema. Het staat tegenover product branding, waarbij uproducten promoot bij uw afnemers.

Lees verder  |  Reageer

Zo maakt u een succes van click & collect

17 februari 2021 - Zo’n driekwart van de Nederlandse winkels is vorige week woensdag geopend met een click & collect-systeem om zo gedoseerd ‘gewoon’ open te zijn en klanten te bedienen op locatie. Slechts 22 procent heeft vooralsnog géén plannen om een afhaalloket te beginnen, dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie INretail. Dat zijn enorme percentages. De zwaar getroffen detailhandel zal er niet mee gered zijn, maar het geeft hen in elk geval een mogelijkheid om contact met klanten op te bouwen en om producten en diensten te verkopen als u ze niet kunt versturen.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips om met B2B contentmarketing klanten te vinden en te binden

8 februari 2021 - Een paar jaar geleden leek B2B contentmarketing dé toverformule voor succes. Maar heeft de wereldwijde olievlek van content geleidt tot de beloofde zegetochten? Nu het stof is neergedaald kunnen we stellen dat contentmarketing het communicatielandschap blijvend heeft veranderd. Door het dialoog aan te gaan met vakgenoten, stakeholders, prospects en klanten kunnen merken wel degelijk expertise uitdragen en een band opbouwen. Maar in de praktijk blijkt dat veel bedrijven het niet kunnen laten om productinformatie in content te verwerken.

Lees verder  |  Reageer

Douane waarschuwt voor extra kosten Britse webshops

4 februari 2021 - Brexit is een feit. Daardoor gelden naast andere regels voor reizigersbagage óók andere regels voor internetaankopen. Iedereen die iets bestelt bij een in het VK gevestigde webshop moet in Nederland btw betalen over aankopen die € 22 of meer kosten. Over producten met een aankoopwaarde die hoger is dan € 150 betaalt u invoerrechten.

Lees verder  |  Reageer

Hoe de persconferenties en lockdowns online koopgedrag beïnvloeden

29 januari 2021 - Dat corona voor een enorme groei binnen de e-commerce zorgt is bekend. Maar er zijn grote verschillen tussen sectoren, als het gaat om de stijging van het aantal verzonden pakketten. Dat zegt PostNL na analyse van data van duizenden Nederlandse webshops. Vooral webwinkels in persoonlijke verzorgingsproducten, huis- en tuinartikelen en voedingsmiddelen profiteerden het meest van vorige en huidige maatregelen, en blijven het ook heel goed doen.

Lees verder  |  1 reactie

Zakelijk succes in 2021 hangt af van uitzonderlijke customer experience

28 januari 2021 - Zendesk presenteert de resultaten van het internationale Customer Experience (CX) Trends Report 2021. Het rapport laat zien dat customer experience steeds belangrijker wordt voor zakelijk succes en dat de meest succesvolle bedrijven in recordtempo nieuwe technologie toepassen. 75 procent van de beleidsbepalers op het gebied van technologie wereldwijd, stelt dat COVID-19 het gebruik van technologische oplossingen binnen hun bedrijven heeft versneld, zo blijkt uit de vandaag gepresenteerde onderzoeksresultaten.

Lees verder  |  2 reacties
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  49