Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Aantal nieuwe webshops gaat door het dak

20 augustus 2021 - Door corona shoppen we massaal online. Logisch ook dat het aantal nieuwe webshops door het dak gaat. Vorig jaar werd al een recordaantal van 13.675 nieuwe webwinkels geregistreerd bij de KvK.  In 2021 zet deze trend moeiteloos door. Uit cijfers van BoldData blijkt dat dit jaar maar liefst 10.340 Nederlanders zich inschreven bij de KvK als ‘webwinkel’: een stijging van zeventien procent.

Lees verder  |  2 reacties

Een CRM als vitaal onderdeel van de digitale strategie

18 augustus 2021 - Als ondernemer streeft u naar klanttevredenheid en groei. Een digitale strategie kan vandaag de dag niet meer ontbreken bij de realisatie hiervan. Helemaal niet als het gaat om het gebruikte CRM-systeem. Helaas gaat er bij de implementatie hiervan nog wel eens iets mis. Uit onderzoek twintig jaar geleden bleek dat toen zo’n twee derde van de CRM-implementaties de mist inging.

Lees verder  |  Reageer

Woonbranche bleek corona-proof

11 augustus 2021 - De woonbranche heeft de lockdowns van 2020 en 2021 goed doorstaan. Natuurlijk zijn er woonzaken die zwaar hebben geleden onder de coronacrisis, maar in zijn totaliteit kende de branche in 2020 een omzetgroei van zeventien procent ten opzichte van 2019. Er waren zelfs ondernemers die kansen zagen in de woonbranche, ondanks het feit dat showrooms niet bezocht konden worden.

Lees verder  |  Reageer

Handelsbedrijven met een succesvolle online strategie stellen zichzelf deze zes vragen

9 augustus 2021 - Handelen gaat tegenwoordig anders dan vroeger. Het derde decennium van de 21e eeuw brengt – nu al – uitdagingen met zich mee die tien jaar geleden ondenkbaar waren. Volgens de MKB Barometer 2021, een onderzoek in opdracht van softwarebedrijf Exact, genereren handelsbedrijven maar liefst 43 procent van hun omzet online, en dat percentage blijft groeien.

Lees verder  |  Reageer

Winkelervaring en gemak essentieel om te overleven in de winkelstraat

5 augustus 2021 - Klanten weten de weg naar de winkels weer te vinden, maar dat gaat lang niet altijd van harte. Winkelstraten kunnen al snel vol raken met winkelend publiek terwijl retailers zich aan een strakke bezoekersnorm moeten houden. Daar bovenop komt dat slechts een derde van de Nederlanders (36 procent) shoppen in de winkelstraat ziet als een uitje om even te ontspannen, zo blijkt uit onderzoek van Manhattan Associates.

Lees verder  |  Reageer

Vier tips voor een grotere kans van slagen van uw webshop

5 augustus 2021 - In Nederland groeide de omzet voor webshops in 2020 met ruim 43 procent, en ook 2021 belooft een topjaar voor de branche te worden met een verwachte groei van nog eens 25 procent. Tijdens de coronacrisis ontkiemden maandelijks zo’n 3.000 webwinkels in ons land, al stagneert die groei volgens NU.nl. De komende tijd wordt duidelijk welke van de in 2020 gestarte webshops bestaansrecht hebben.

Lees verder  |  Reageer

Vijf redenen waarom u klanten kwijtraakt

4 augustus 2021 - Veel bedrijven in de B2B focussen op het aantrekken van nieuwe klanten en vergeten te zorgen voor hun bestaande klanten. Een studie van Bain & Company laat zien dat zelfs een kleine afname in het aantal klanten kan zorgen voor grote verliezen. Het is dus tijd om te gaan zorgen voor bestaande klanten!

Lees verder  |  Reageer

Retailuitdagingen anno 2021: hoe behoudt u het ‘fun’-aspect voor klanten?

22 juli 2021 - De afgelopen periode stond veelal in het teken van versoepelen en toch steeg het aantal besmettingen in ons land sneller dan voorzien. De oplopende cijfers en opnieuw beperkende maatregelen zorgen voor de nodige onzekerheid. Winkeliers in de winkelstraat hebben vooralsnog niks te vrezen, maar dit betekent niet dat er voor hen in de toekomst niks zal veranderen.

Lees verder  |  Reageer

Vier op de vijf consumenten voelen zich comfortabel bij terugkeer naar fysieke winkel

13 juli 2021 - Nu de wereld langzamerhand uit de coronapandemie komt, geeft 80 procent van de consumenten aan zich weer comfortabel te voelen om een fysieke winkel te bezoeken. Het vertrouwen stijgt, want in 2020 gold dit nog voor ruim 70 procent van de consumenten. Daarnaast geven de meeste consumenten aan niet meer geld te besteden in vergelijking met hun uitgaven vóór de pandemie. Toch laten de consumentenbestedingen wereldwijd wel een stijgende trend zien. 

Lees verder  |  Reageer

Nederlands MKB paste zich beter aan op consumentenwensen tijdens de pandemie

6 juli 2021 - Wereldwijd kochten consumenten gedurende de COVID-19 pandemie meer online. Maar de manier waarop retailers inspeelden op dat veranderende consumentengedrag verschilde internationaal nogal, zo laat onderzoek door Freshworks Inc. onder 10.500 consumenten uit tien landen zien. Bijna de helft van de ondervraagde mensen (49 procent) zegt dat kleine bedrijven tijdens de pandemie betere customer service leverden, terwijl slechts zestien procent slechter presteerde op dit vlak dan voor de pandemie.

Lees verder  |  Reageer

Zes keer meer grip op supply chain met RFID

29 juni 2021 - Als u kijkt naar uw processen wilt u 'perfecte orders', minder faalkosten en meer tevreden klanten. RFID kan in de supply chain processen efficiënter en betrouwbaarder maken. De gratis GS1 whitepaper ‘RFID voor een efficiënte en transparante supply chain’ geeft inzicht in waar en hoe die winst te behalen valt in de modeketen. 

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders zijn loyale, maar kritische klanten

25 juni 2021 - Wereldwijd kochten consumenten gedurende de COVID-19 pandemie meer online. Maar hun motieven en de criteria die hun klanttevredenheid bepalen, verschillen internationaal nogal, zo laat onderzoek door Freshworks Inc. onder 10.500 consumenten uit tien landen zien.

Lees verder  |  Reageer

Interesse om auto te kopen blijft stijgen: online aankoop steeds populairder

25 juni 2021 - Mei was de allerbeste maand ooit voor AutoScout24. Het Europese online platform voor gebruikte en nieuwe auto’s zag het aantal dealer leads met maar liefst 41 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat de markt voor tweedehandsauto’s in trek is, blijkt ook uit een recent onderzoek onder AutoScout24-gebruikers* naar hun koopgedrag. Ook is men sinds de coronacrisis meer bereid om de aankoop van een auto volledig online te doen.

Lees verder  |  Reageer

Covid-19 heeft ons koopgedrag voorgoed veranderd!

22 juni 2021 - Omzet in de wereldwijde detailhandel is dramatisch gedaald in 2020 doordat overheden alle niet-essentiële winkels heeft laten sluiten tijdens de 2020 lockdown. Met als gevolg dat 2020 de grootste daling in winkelomzet zag van de laatste 25 jaar. Dit werd echter voor een deel gecompenseerd door de toename van paniekaankopen en het hamsteren van essentiële goederen na de aankondiging van een lockdown.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  51