Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Achttiende KVK Innovatie Top 100 van start

7 april 2023 - KVK roept alle innovatieve mkb-ondernemers in Nederland zich aan te melden voor de 18e KVK Innovatie Top 100: de grootste innovatie-etalage van Nederland. Inschrijven kan vanaf nu tot en met 3 juli 2023 via www.kvkinnovatietop100.nl.  Uitsluitend bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen hun innovatie voordragen. De innovaties worden beoordeeld op originaliteit, impact voor de samenleving en verkrijgbaarheid. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is.

Lees verder  |  Reageer

Supplychainrisico’s dwingen Nederlandse bedrijven tot nieuwe IT-aanpak

6 april 2023 - Bijna alle Nederlandse bedrijven zijn ontevreden over hun eigen supplychain. Dit blijkt uit een onderzoek van SAP. De meeste bedrijven zijn ter verbetering hiervan op zoek naar mogelijkheden voor het lokaliseren van de toeleveringsketen. Daarnaast willen ze op korte termijn nieuwe technologie adopteren waarmee ze de risico’s kunnen beperken en meer duurzaamheid kunnen realiseren.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsschade en natuurrampen zijn de grootste risico's voor de bouwsector

6 april 2023 - Volgens de respondenten van de Allianz Risk Barometer voor de bouwsector zijn bedrijfsschade/verstoring van de toeleveringsketen en natuurrampen de belangrijkste risico's voor ze sector, gevolgd door de energiecrisis als nieuwkomer op nummer drie. Na de lancering van de wereldwijde toprisico's in de Allianz Risk Barometer 2023 in januari, heeft Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) nu zijn Global Industry Solutions Construction Outlook gepubliceerd, een van de verschillende risicotrendbriefings voor specifieke industriesectoren, waaronder technologie, media en telecommunicatie, en financiële diensten.

Lees verder  |  2 reacties

Alles over letselschade bij ondernemers

5 april 2023 - Schade is altijd vervelend. Maar de ene soort schade heeft wel meer impact dan de andere soort schade. Materiële schade is bijvoorbeeld vaak simpel op te lossen door datgene dat kapot is te vervangen. Bij letselschade is dat een ander verhaal. Letsel zorgt vaak voor pijn en verdriet, en beïnvloedt iemands leven voor korte of langere tijd. Ondernemers lopen daarnaast ook nog meer inkomsten mis, omdat ze geen sociaal vangnet hebben.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse faillissementen stijgen met 79 procent in 2023

3 april 2023 - Het aantal faillissementen in Nederland stijgt in 2023 naar verwachting met maar liefst 79 procent en in 2024 met 21 procent. Dat is een trendbreuk in vergelijking met 2020 en 2021, toen tijdens de coronacrisis juist sprake was van een sterke daling. Nu de aan corona gerelateerde overheidssteun sinds vorig jaar is stopgezet, komt het aantal faillissementen dit jaar waarschijnlijk terug op het niveau van vóór corona en zal een deel van de bedrijven die hiermee overeind zijn gehouden alsnog omvallen, concludeert Atradius in haar faillissementsvooruitzichten voor 2023 en 2024.

Lees verder  |  Reageer

Drie dingen die Google verbergt over Performance Max

31 maart 2023 - Performance Max (PMax) is het nieuwste antwoord van Google voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun omzet te verhogen. PMax is namelijk het nieuwste campagnetype in Google Ads, het bekende advertentieplatform van de zoekgigant.

Lees verder  |  Reageer

Dit is waarom er steeds minder advocatenkantoren zijn

31 maart 2023 - De groei van advocatenkantoren vlakt steeds verder af. Dit jaar daalde het aantal kantoren voor het eerst: van 10.070 in 2022 naar 9.865 in 2023. Dit en meer blijkt uit cijfers van BoldData. Daan Wolff van BoldData verklaart de afvlakking als volgt: "Steeds meer advocaten die hun eigen bedrijf starten, schrijven zich in bij de KvK in als adviesbureau in plaats van advocatenkantoor. We zien in deze branche steeds meer juristen die bedrijven helpen met advies."

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse octrooiaanvragen in 2022 ondanks wereldwijde onzekerheden

30 maart 2023 - Het aantal octrooiaanvragen dat Nederlandse bedrijven indienen bij het Europees Octrooibureau (EOB) is vorig jaar met 3,5 procent gestegen, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde EPO Patent Index 2022. Het is de sterkste groei sinds 2015 en wijkt tevens af van de Europese trend, waarbij landen uit de Europese Unie vorig jaar gemiddeld -0,5 procent minder octrooiaanvragen hebben ingediend. Met 6.806 Europese octrooiaanvragen is Nederland de op twee na grootste aanvrager binnen de EU en is het het achtste land in de wereld als aanvrager van Europese octrooien.

Lees verder  |  Reageer

Op deze vier manieren kun je buitenlandse concurrenten voorblijven!

30 maart 2023 - Bedrijven zoals die van jou en mij hebben de afgelopen jaren veel investeringen gedaan om hun concurrentiepositie in de internationale markt te versterken. Dankzij deze inspanningen blijven wij als Nederlandse ondernemers innovatief en vooruitstrevend. Hierdoor blijft Nederland een aantrekkelijk land is om zaken mee te doen. Er zijn verschillende manieren waarop  je de buitenlandse concurrenten voor kunt blijven.

Lees verder  |  Reageer

Nog geen twee op de vijf bedrijven is bezig met energiebesparing

23 maart 2023 - Slechts 38 procent van de bedrijven is momenteel actief bezig met energiebesparende maatregelen. Dit blijkt uit onderzoek van het initiatief ‘met LED kan het’, dat Fedet NLA samen met haar leden is gestart, gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders in loondienst. Het overgrote deel van de bedrijven heeft nog genoeg stappen te zetten als het om verduurzaming op de werkvloer aankomt. Momenteel werkt slechts negen procent bij een bedrijf dat alle mogelijke energiebesparende maatregelen heeft genomen.

Lees verder  |  Reageer

Alle ins en out over kantoorverlichting

22 maart 2023 - In woningen tref je voornamelijk plafondlampen en staande lampen aan. Plafondlampen, in de vorm van spotjes of een plafonnière, zorgen voor functionele, heldere verlichting. Dit is onder meer handig in de keuken en om bij te lezen. Staande lampen zorgen daarnaast vaak voor de wat sfeervollere verlichting. In een kantoorruimte heb je echter een heel ander type verlichting nodig. Er worden andere eisen aan het licht gesteld, en bovendien is er sprake van een andere situatie.

Lees verder  |  Reageer

Mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur

21 maart 2023 - Bijna 93 procent van de Nederlandse bedrijven zegt dat de kostencrisis een negatieve impact heeft op de bedrijfscultuur. Dit blijkt uit een onderzoek onder senior beslissers bij bedrijven tot 500 medewerkers in opdracht van Pleo. Maar liefst 99,2 procent van de Nederlandse mkb-organisaties ziet daarnaast gedragsverandering bij medewerkers sinds de gestegen kosten voor levensonderhoud. Bedrijfsleiders zien de gevolgen van de kostencrisis op verschillende manieren terug bij medewerkers. Zo zegt 35,2 procent van de beslissers dat medewerkers minder vaak naar kantoor willen komen door de hoge reiskosten.

Lees verder  |  Reageer

243 Nederlandse bedrijven failliet in februari 2023

20 maart 2023 - In februari 2023 gingen in Nederland 243 bedrijven failliet. Dit zijn er 76 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, een stijging van zo’n 46 procent. Dat zegt Altares Dun & Bradstreet na analyse van zijn laatste cijfers. Hiermee staat februari op de tweede plek van het hoogste aantal faillissementen in één maand over de afgelopen twaalf maanden. Alleen in november 2022 waren het er méér: 245. Toch is het niveau van vóór corona nog lang niet bereikt. In februari 2020 sloten namelijk 317 bedrijven de deuren.

Lees verder  |  Reageer

Nederlands bedrijfsleven besteedt meer dan ooit aandacht aan zwerfafval

17 maart 2023 - Nederlands grootste bedrijven slaan de handen ineen tijdens de 21e editie van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Toonaangevende partijen als Cloetta, Coca-Cola in Nederland, Domino's, EuroParcs, Gouda, Koninklijke Grolsch, Landal GreenParks, Mars Nederland, McDonald’s, Mondelēz International in Nederland, Pathé, Perfetti Van Melle Benelux B.V., PLUS, Univé, brancheorganisatie Vakcentrum en Zeeman hebben zich gecommitteerd aan de Landelijke Opschoondag.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  262