Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Vier op de tien mkb’ers in zakelijke dienstverlening focussen in 2021 vooral op continuïteit

28 juli 2021 - Hoewel bijna twee op de drie mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening (zeer) positieve verwachtingen hebben over de toekomst van hun bedrijf en sector, benadrukt 41 procent dat het waarborgen van een gezonde financiële basis en het creëren van extra financiële buffers dit jaar de primaire focus heeft in hun bedrijfsstrategie.

Lees verder  |  Reageer

Aantal beveiligingscamera’s in Nederlands straatbeeld toegenomen

27 juli 2021 - In anderhalf jaar tijd is het aantal geregistreerde beveiligingscamera’s toegenomen met 50.458 (+22 procent). In totaal zijn er nu 278.988 camera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’. Dit en meer blijkt uit cijfers van de politie, die VPNGids.nl opvroeg via een Wob-verzoek.

Lees verder  |  Reageer

Vijf misvattingen over succesvol ondernemerschap

26 juli 2021 - MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, vormen tot op heden aanleiding om dit te veranderen. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken.

Lees verder  |  1 reactie

Cybercriminelen gebruiken phishing en pretexting om betalingsgegevens van online shoppers te stelen

23 juli 2021 - De diefstal van gegevens van online shoppers is in de meeste gevallen toe te schrijven aan externe cyberaanvallen, zo blijkt uit onderzoek door Verizon Business. Voor het Verizon 2021 Data Breach Investigations Report werden meer datalekken en phishing-aanvallen dan ooit geanalyseerd.

Lees verder  |  Reageer

Verduurzamen: volop kansen voor bedrijfsgroei

21 juli 2021 - Nederland moet verduurzamen. Om de klimaatdoelstellingen te behalen en om toekomstbestendig te blijven. Dat betekent dat ook het bedrijfsleven ‘eraan moet geloven’. Zo ver zijn we nog lang niet. De KVK berichtte begin dit jaar dat vier op de tien bedrijven nog helemaal niet bezig is met verduurzaming. Daarmee laten ze kansen liggen om hun omzet te vergroten.

Lees verder  |  Reageer

Genomineerden bekend voor Entrepreneur of the Year verkiezingen

16 juli 2021 - De vijf genomineerden voor de titel ‘EY Entrepreneur Of The Year 2021’ zijn bekend. Henri en Uannette Veldsink (Veldsink Groep), Bing Go (Go-Tan), Nils Clement (Euro Caps), Stijn Nijhuis (Enreach) en Rob Hermans (Fletcher Hotels) strijden dit jaar mee. Daarnaast dingen dertien ondernemers mee naar de titel ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’. Deze award gaat naar een veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat.

Lees verder  |  Reageer

Minder zorg, meer kosten en hoger ziekteverzuim in ouderenzorg in coronajaar 2020

15 juli 2021 - Ondanks de coronacrisis staan in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg-sector (VVT) financieel gezien vrijwel alle seinen op groen. Organisaties in de ouderenzorg hebben in 2020 samen de omzet zien stijgen met bijna tien procent en er is ook meer winst gemaakt. Qua productie (de geleverde zorg) deden de zorginstellingen wel een behoorlijke stap terug.

Lees verder  |  Reageer

Ruim helft zzp’ers ziet vraag tijdens coronacrisis afnemen

15 juli 2021 - Begin 2021 geeft ruim de helft van de zelfstandig ondernemers zonder personeel aan dat de vraag naar hun producten en diensten is afgenomen tijdens de coronacrisis. Het percentage dat de financiële situatie van het bedrijf als (zeer) goed beoordeelt is sinds begin 2019 afgenomen van 53 tot 40. De gemiddelde tevredenheid met het werk bleef niettemin gelijk.

Lees verder  |  Reageer

Voorkom dat zombiebedrijven de economie ondermijnen

13 juli 2021 - De ruime overheidssteun vanwege de coronacrisis heeft de ‘zombificatie’ van de Europese economie verergert. "Steeds meer zieke bedrijven vreten de gezondheid van de economie aan. Corona heeft deze trend versneld. Een toenemend aantal zieke bedrijven zit gezonde bedrijven in de weg." Dat zegt Johan Geeroms, Risk Director bij kredietverzekeraar Euler Hermes Nederland.

Lees verder  |  Reageer

In drie stappen succesvol naar workflow automation

12 juli 2021 - In 2019 en 2020 hadden de bedrijven met geautomatiseerde workflows twee keer zoveel omzet als de bedrijven zonder. Dat blijkt uit een onderzoek van Accenture. Minder fouten, hogere productiviteit, schaalbaarheid, tevreden werknemers en klanten: workflow automation heeft heel wat voordelen. Reden te meer voor bedrijven om zich in onderstaande drie stappen naar automation te verdiepen.

Lees verder  |  Reageer

Toenemende steun onder zzp’ers voor een verplichte AOV

12 juli 2021 - Het draagvlak voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers neemt toe. Inmiddels is ruim vier op de tien zelfstandigen voorstander van een verplichte AOV. Twee jaar geleden was dit nog minder dan een kwart. Vooral onder de zwaardere beroepen is de animo om arbeidsongeschiktheid te verzekeren relatief hoog. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Knab onder 2.500 Nederlandse zzp’ers.

Lees verder  |  Reageer

Zorg dat de zorgbonus ook terechtkomt bij zelfstandigen en uitzendkrachten

9 juli 2021 - ZZP Nederland en de NBBU roepen alle zorginstellingen op om de zorgbonus in 2021 ook aan te vragen voor hun zzp’ers en uitzendkrachten. Sinds medio juni kunnen zorginstellingen weer subsidie aanvragen om hun Covid-zorgpersoneel een zorgbonus te geven. "Deze professionals leverden in de coronacrisis een aanzienlijke bijdrage aan de zorg. Dat vraagt om een teken van waardering," zegt Piet Meij van de NBBU.

Lees verder  |  Reageer

Driekwart ondernemers verwacht geen verandering in zakelijke mobiliteit door corona

9 juli 2021 - Zowel zzp’ers, kleine mkb-bedrijven als grote mkb-bedrijven verwachten dat de coronapandemie geen grote impact heeft op hun zakelijke mobiliteit, zoals woon-werkverkeer, het reizen naar klanten, het transport van voorraden en de bezorging van producten. Dit blijkt uit een onderzoek naar de zakelijke mobiliteit onder 750 zzp’ers en mkb-bedrijven dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd.

Lees verder  |  Reageer

Succesvolle bedrijven in 2021 zetten in op flexibiliteit

8 juli 2021 - Door de pandemie leerden bedrijven dat focus op klantgerichtheid niet alleen belangrijk is voor zakelijk succes, maar ook cruciaal is om te overleven. Veel organisaties stapten afgelopen jaar over naar nieuwe businessmodellen om zich snel aan te kunnen passen aan het nieuwe consumentengedrag.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  237