Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Starre systemen en gebrekkige processen kosten bedrijven miljoenen in gemiste kansen

1 maart 2021 - Bedrijfsleiders geven starre systemen en technologieën, evenals inefficiënte processen, de schuld van het veroorzaken van tekortkomingen in de bedrijfs(uit)voering. Dat blijkt uit het State of the Business Execution Benchmark Report van Celonis, dat onafhankelijk is uitgevoerd onder 2.000 bedrijfsleiders. Uit de resultaten blijkt dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de gemiddelde en uitmuntende prestaties van bedrijven in de kernactiviteiten crediteurenadministratie, debiteurenadministratie, inkoop en ordermanagement. Deze verschillen, ook wel te duiden als execution gaps, kunnen bedrijven honderden miljoenen euro's aan gemiste kansen kosten.

Lees verder  |  Reageer

Voedselverkiezingsdebat 2021: Duidelijke doelen en afspraken nodig voor sterke keten

26 februari 2021 - Tijdens het Voedselverkiezingsdebat, dat op 23 februari online georganiseerd werd, gingen elf (kandidaat-)Kamerleden met elkaar in debat over een aantal actuele en relevante onderwerpen voor de Agri&Foodsector, zoals ‘gezondheid’, ‘duurzaamheid’ en ‘prijsvorming’. Circa 500 deelnemers keken live mee.

Lees verder  |  Reageer

Richtlijnen voor een verantwoorde kantoorinrichting

26 februari 2021 - Een werkplek en de kantoorinrichting vraagt aandacht of dat nu binnen een bedrijf compleet met kantine en een receptieruimte is, of dat het alleen om aantal bureaustoelen gaat. Er worden veel uren doorgebracht op werkplekken met een kantoorinrichting en er worden veel eisen gesteld aan degene die er gebruik van maakt. Het is verstandig hier goed naar te kijken om de productiviteit niet in de weg te zitten en het ziekteverzuim geen kans van slagen te geven. Er zijn handige richtlijnen opgesteld om u te helpen keuzes te maken.

Lees verder  |  Reageer

BOVAG: Winkelen op afspraak verstandige eerste stap

23 februari 2021 - BOVAG vindt 'winkelen op afspraak' een verstandige en werkbare eerste stap op weg naar volledige heropening van de retail.  Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "We hebben alle begrip voor de voorzichtigheid die het kabinet ten toon spreidt, we zitten nu eenmaal in een moeilijk te beteugelen pandemie. De impact op ondernemers en consumenten van de lock-down is echter groot. Wat ons betreft moet het mogelijk worden om op afspraak in de showroom bijvoorbeeld een fiets of caravan uit te zoeken. Dat hoeft geen impact te hebben op verspreiding van het virus, mits alle veiligheidsmaatregelen, zoals triage (uitvraag gezondheid), afstand en hygiëne in acht worden genomen. Dit kan een verstandige eerste stap zijn om ondernemers en hun klanten soelaas te bieden." 

Lees verder  |  Reageer

Mkb-bedrijven riskeren lagere kredietscores en uitgesteld faillissement als gevolg van COVID-19

23 februari 2021 - Experian presenteert de resultaten van een onderzoek onder het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland. Hieruit blijkt dat het risico op betalingsachterstanden zal toenemen en dat de kredietscores de komende achttien maanden zullen verslechteren. Dankzij financiële steunprogramma's van de overheid hebben bedrijven het afgelopen jaar financiële compensatie gekregen voor de economische impact van meerdere lockdowns en beperkende maatregelen. Mede hierdoor konden velen van hen het hoofd boven water houden.

Lees verder  |  Reageer

Red Moeder Aarde, ga e-factureren!

22 februari 2021 - Een stijgende zeespiegel, groeiende wereldbevolking, meer industrie en ontbossing: het lijkt wel of alles is toegestaan en hierbij weinig rekening met Moeder Aarde wordt gehouden. "Maar kleine bedrijven, het MKB én multinationals kunnen het kappen van bomen tegengaan," beweert Dany De Budt, country manager Nederland en België bij Basware. "Start daarom vandaag nog met e-factureren."

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse visserij wordt steeds duurzamer

18 februari 2021 - Circa 80 procent van de Nederlandse visserij neemt deel in het MSC-programma voor duurzame visvangst. En eenmaal erkend door het MSC-keurmerk, blijven visserijen werken aan verdere verduurzaming. Dat blijkt uit het rapport Stand in het Water 2020 waarin een analyse is gedaan van alle 125 beoordelingen en controles die de afgelopen vijftien jaar zijn uitgevoerd om te toetsen of visserijen het MSC-keurmerk mogen dragen. 

Lees verder  |  Reageer

Tripolis breidt uit dankzij de samenvoeging met Add to Favorites en Webpower

17 februari 2021 - Het nieuwe Tripolis blijft groeien. Na een eerdere fusie tussen Measuremail en Tripolis Solutions, voegen nu ook Add to Favorites en Webpower zich bij de e-mailmarketing en marketing automation specialist. Door de samenvoeging krijgt het bedrijf meer slagkracht om haar klanten een bredere dienstverlening, klantondersteuning en meerdere softwareoplossingen aan te bieden op het gebied van e-mailmarketing en marketing automation.

Lees verder  |  Reageer

Vier observaties die vertrouwen geven in snel herstel Nederlandse economie

15 februari 2021 - De eerste verjaardag van de ‘nieuwe wereld’ nadert, de maatschappij die nog steeds worstelt met de onzekerheid van het coronavirus. Maanden nadat economen de gevolgen van de eerste besmettingen zagen, is het nog steeds niet gelukt een pijl te trekken op wat het virus nu en in de nabije toekomst doet. Toch zijn er indicatoren die voorzichtig optimisme mogelijk maken.

Lees verder  |  1 reactie

Vertraging vaccinatie kost Nederland bijna een miljard per week

12 februari 2021 - Elke week vertraging van de vaccinatie kost de Nederlandse economie € 900 miljoen. Daar komt bij dat landen die langzaam zijn met de vaccinatie economisch achteropraken als de herstelfase van de economie zich elders eerder aandient. Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes. Volgens de onderzoekers is de achterstand van de EU in de immuniteitsrace zorgwekkend. Johan Geeroms, Risk Director van Euler Hermes Nederland: "De gemiddelde vaccinatiegraad is in de EU vier keer lager dan in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Nederland doet het dan nog eens extra slecht."

Lees verder  |  Reageer

Economische voordelen van intellectuele eigendomsrechten - vooral MKB’s profiteren

11 februari 2021 - Uit de nieuwe studie van het Europees Octrooibureau (EOB)  en het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) blijkt dat ondernemingen die ten minste één octrooi, geregistreerd ontwerp of merk bezitten, gemiddeld twintig procent hogere omzetten per werknemer genereren dan ondernemingen die geen van deze intellectuele eigendomsrechten bezitten. Bovendien betalen IER-bedrijven gemiddeld negentien procent meer salaris dan andere bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

CodeSandbox winnaarYoung Business Award

9 februari 2021 - We kennen ze al van hun manier van samenwerken. "Ik maak de rotzooi en Buursma ruimt het op,"  typeerde Ives van Hoorne weer eens hun ijzersterke alliantie in de finale van de Young Business Award. Zijn compagnon Bas Buursma bleek een geweldige opruimer want amper een uur na deze uitspraak werd CodeSandbox uitgeroepen tot beste start-up van Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Veel kansen voor Nederlandse exporteurs in opkomende markten die sterk uit coronacrisis komen

8 februari 2021 - De coronacrisis heeft ook in de opkomende markten een zware tol geëist. Sinds het begin van 2021 gaan deze economieën geleidelijk weer open. Vooral Chili, Egypte, Senegal, Maleisië en Vietnam zijn veelbelovende groeimarkten die zich snel kunnen herstellen van de pandemie, mede door het stevige groeipotentieel en de relatief stabiele politieke situatie in deze landen. Dat biedt kansen voor Nederlandse exporteurs, zeker als de wereldhandel weer opleeft. In veel van deze markten is daarnaast sprake van een groeiende middenklasse, wat volgens Atradius mogelijkheden biedt in consumentgerichte sectoren. Dit blijkt uit haar onderzoek ‘Veelbelovende opkomende markten in 2021’.

Lees verder  |  Reageer

Twintig procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd in januari

5 februari 2021 - Ten opzichte van januari 2020 zijn er afgelopen maand twintig procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd in Nederland. Volgens de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC werden 35.193 auto’s op kenteken gezet vorige maand, tegen 44.016 een jaar eerder.  Het aantal registraties van nieuwe personenauto’s is het laagste deze eeuw voor wat betreft de eerste maand van een kalenderjaar. De daling valt mede te verklaren door de sluiting van showrooms als gevolg van de lockdown die sinds medio december van kracht is.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  231