Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Kleinbedrijf minder pessimistisch over de toekomst

23 november 2020 - Maar liefst een derde van het Nederlandse kleinbedrijf verwacht dat hun omzet het aankomende kwartaal afneemt. Dit blijkt uit onderzoek van BridgeFund, onder 545 Nederlandse organisaties met maximaal 50 medewerkers. Het kleinbedrijf is daarmee wel een stuk hoopvoller gestemd dan in het afgelopen kwartaal, toen nog zeventig procent van de ondervraagde organisaties een omzetdaling verwachtte.

Lees verder  |  Reageer

Klap tweede golf lockdowns minder hard

18 november 2020 - De klap die de Europese economie krijgt door de nieuwe golf aan lockdowns, komt 30 tot 60 procent minder hard aan dan eerder in het voorjaar. In Nederland is de economische schade bijna de helft (47 procent) van de schade in april. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.  Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland: "De nieuwe lockdowns vertragen het herstel van de eurozone, maar het is niet zo dat economieën ontsporen."

Lees verder  |  Reageer

Twee op de vijf mkb’ers wil bedrijf snel verkopen vanwege coronacrisis

17 november 2020 - Gemiddeld 70 procent van de mkb’ers in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden en Denenmarken overweegt momenteel de opvolging of verkoop van hun bedrijf. Voor Nederland geldt dat maar liefst acht op de tiende opvolging of verkoop van hun bedrijf overwegen. Met een stijging van maar liefst vijftien procent ten opzichte van één jaar geleden was de bereidheid om het bedrijf te verkopen in de afgelopen vijf jaar niet zo hoog. Ook lijken zij meer haast te hebben om hun bedrijf te verkopen.

Lees verder  |  Reageer

Risicocommunicatie nog niet echt ingeburgerd bij BRZO-bedrijven

16 november 2020 - Wisse Kommunikatie heeft de resultaten van een onderzoek naar crisiscommunicatie bij BRZO-bedrijven (Besluit Risico's Zware Ongevallen) in Nederland bekendgemaakt. In het onderzoek werden onder meer vragen gesteld over de verantwoordelijkheid voor risico- en crisiscommunicatie, de doelgroepen, de inhoud van de risico- en crisiscommunicatieplannen en de communicatiekanalen die na een incident ingezet worden. Het onderzoek was grotendeels een herhaling van een vergelijkbaar onderzoek uit 2015.

Lees verder  |  Reageer

Winnaar ASN Bank Wereldprijs verwarmt huizen met douche- en badwater

13 november 2020 - Een innovatief systeem voor het recyclen van warmte uit water, (h)eerlijke sapjes van cacao-afval en textiel van dennennaalden. Dat zijn de duurzame ideeën waarmee DeWarmte, Kumasi Drinks en Forest Wool in de prijzen vielen tijdens de dertiende editie van de ASN Bank Wereldprijs; dé competitie voor duurzame start-ups. Ze lieten daarmee meer dan 130 startende ondernemers achter zich, die zich afgelopen zomer voor de competitie hadden ingeschreven.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst adviseert ondernemers juist nu na te denken over deelname kleineondernemersregeling

12 november 2020 - Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € 20.000,- te hebben, kunnen gebruikmaken van de zogeheten kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee zijn zij per 1 januari 2021 vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte. Met het oog op eventuele gevolgen van het coronavirus, roept de Belastingdienst ondernemers op de afweging te maken of de regeling de komende jaren gunstig kan zijn voor hen.

Lees verder  |  Reageer

Balkenende over corona-aanpak: ‘Noodzaak voor gemeenschappelijke strategie’

11 november 2020 - "De Nederlandse economie staat er relatief goed voor, en dat is de verdienste van een sterke economische structuur." Dat zei Jan Peter Balkenende tijdens de opening van Exact Live, het grootste business software event van de Benelux. Balkenende leidde Nederland door de financiële crisis die in 2008 begon. "Ik zag destijds een houding tussen internationale regeringsleiders onderling van ‘hier moeten we samen aan werken'."

Lees verder  |  Reageer

Deze zes ondernemers zijn dé pioniers voor een duurzame toekomst

10 november 2020 - Vorige week koos een vakjury de zes finalisten die kans maken op de ASN Bank Wereldprijs. Meer dan 135 startende ondernemers met een duurzaam idee voor een betere wereld schreven zich afgelopen september in voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. Het is de dertiende editie van de ASN Bank Wereldprijs waarmee de bank startende duurzame ondernemers helpt groeien.

Lees verder  |  Reageer

Uurtarief van freelancers keldert door coronacrisis

9 november 2020 - Freelancers in Nederland krijgen zware klappen te verduren. Sinds de start van de corona-uitbraak in maart, hebben freelancers gemiddeld zeven procent moeten inleveren. Dat blijkt uit recent onderzoek van Hoofdkraan.nl. Niet alleen freelancers in de creatieve sector hebben het erg zwaar, maar ook marketeers en bedrijfsadviseurs. Tot nu toe ligt het gemiddelde uurtarief in 2020 op 43 euro. In 2019 lag dit nog op 47 euro per uur.

Lees verder  |  1 reactie

Een op vijf zzp’ers voelt zich niet serieus genomen door zijn directe omgeving

2 november 2020 - Maar liefst 23 procent van de Nederlandse zzp’ers voelt zich niet serieus genomen door zijn directe omgeving. Dit blijkt uit onderzoek van GaragePark onder 738 Nederlandse zzp’ers, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden vindt een derde dat het zzp-schap te kampen heeft met een imagoprobleem. Vooral zelfstandig ondernemers jonger dan 30 jaar voelen zich niet serieus genomen door hun vrienden, familie en mede-ondernemers (46 procent).

Lees verder  |  2 reacties

Een veilige onderneming ten tijde van de coronacrisis

30 oktober 2020 - Intussen houdt COVID-19 onze samenleving al ruim een half jaar in de ban. De eerste maanden was er nog veel onduidelijkheid over onder andere de verspreiding van het virus. Nu na een half jaar zitten we middenin de tweede golf met dagelijks meer dan tienduizend besmettingen. Intussen zijn er wederom maatregelen door de overheid ingesteld om de verspreiding onder controle te houden, en is er nog geen zicht op een vaccin. Dit zorgt voor grote uitdagingen voor ondernemers. Veiligheid van henzelf, medewerkers en klanten staan natuurlijk voorop.

Lees verder  |  Reageer

83 procent van de jonge freelancers wil niet volledig in loondienst werken

26 oktober 2020 - 83 procent van de jonge freelancers geeft aan niet volledig in loondienst te willen werken. Dit blijkt uit onderzoek van Mediatest en YoungOnes onder 570 jongeren tussen de achttien en 25 jaar, dat is afgenomen in september. "U hoort tegenwoordig vaak dat mensen het idee hebben dat jongeren gedwongen gaan freelancen, omdat er momenteel minder banen in loondienst zijn," zegt Pim Graafmans, Directeur van YoungOnes. "Maar dit is niet waar." Jongeren vinden het freelancen juist fijn, omdat ze dan meer regie hebben over hun eigen flexibiliteit, salaris en zich kunnen ontwikkelen in sectoren waarin zij dat graag willen.

Lees verder  |  2 reacties

Harde Brexit kost Nederland €4.8 miljard aan export

26 oktober 2020 - De kans op een no deal-Brexit eind 2020 wordt steeds groter. Een mokerslag die bovenop de coronacrisis kan komen. Volgens kredietverzekeraar Euler Hermes gaat dit de eurozone €33 miljard kosten. Na Duitsland wordt Nederland het hardst geraakt met een verliespost van €4,8 miljard.

Lees verder  |  Reageer

Stikstof zorgt voor regionale terugslag in de woningbouw

22 oktober 2020 - De stikstofcrisis heeft zijn uitwerking op de woningbouw niet gemist. In 104 gemeenten die zich in de buurt van Natura 2000-gebieden bevinden, daalde de woningbouw in één jaar tijd namelijk fors. Zo nam de bouw van nieuwe woningen in gebieden die op maximaal vijf  kilometer afstand liggen van een Natura 2000-gebied veel sterker af (-7,2 procent) dan het landelijk gemiddelde (-4,1 procent). De gevolgen van het stikstofvraagstuk verschillen echter per regio, blijkt uit een analyse van woningen in aanbouw door ABN AMRO en de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  227