Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven moeten meer doen om medewerkers minder te laten zitten

3 oktober 2013 - Mensen die elke dag vele uren zittend doorbrengen, hebben 40 tot 60 procent meer kans om sneller te overlijden in vergelijking met mensen die maar weinig uren per dag zitten. Behalve een negatief effect op de stofwisseling, kan veel en langdurig zitten ook leiden tot pijnklachten in spieren en gewrichten.

Lees verder  |  Reageer
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

2 oktober 2013 - De Ford S-Max en Galaxy zijn in ons land goed verkocht maar zijn inmiddels ietwat op hun retour. Het is wachten op geheel nieuwe edities, die naar verwachting volgend jaar ten tonele verschijnen. Om de verkopen een boost te geven levert Ford de twee nu in een superdeluxe Platinum uitvoering tegen een zeer scherpe prijs. Ze zijn gebaseerd op het meest uitgebreide uitrustingsniveau van Ford, de Titanium en het voordeel kan oplopen tot een royale € 9.855,-.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer zoekt hulp bij ontslag

2 oktober 2013 - Hoe kan ik mijn werknemer na zijn proeftijd ontslaan?’, ‘Hoe beëindig ik het dienstverband na een conflict met mijn medewerker?’ en ‘Wat doe ik als een ontslagzaak is afgewezen door het UWV?’ Dat zijn de vragen die op dit moment leven bij ondernemers.

Lees verder  |  1 reactie

MKB-vriendelijkste gemeente: provinciale winnaars bekend

2 oktober 2013 - De twaalf provinciale winnaars van de verkiezing voor de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland zijn bekend. Gisteren ontvingen twaalf colleges van burgemeester en wethouders bloemen uit naam van algemeen directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de stem van de ondernemer de doorslag geeft.

Lees verder  |  Reageer

‘Beste Winkelketen van Nederland’ 2013 bekend

2 oktober 2013 - De categoriewinnaars van de publieksprijs ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2013 zijn bekend. 285.000 consumenten gaven gehoor aan de oproep hun favoriete winkelketens te beoordelen.

Lees verder  |  Reageer

Salaris inleveren allang geen uitzondering meer

1 oktober 2013 - Werkgevers die hun personeel vragen salaris in te leveren. Eerder dit jaar zorgde het voor flink wat commotie en media-aandacht toen enkele bedrijven dit aankondigden. Uit onderzoek blijkt het echter allang geen uitzondering meer te zijn: vier procent heeft dit jaar dit verzoek ingediend bij het personeel.

Lees verder  |  1 reactie

Consument wil keuzes en gemak bij online winkelen

30 september 2013 - Nederlandse consumenten willen meer keuze als ze online winkelen. Ook willen ze meer controle over waar en wanneer de bestelling wordt afgeleverd en wordt een gemakkelijk retourproces op prijs gesteld.

Lees verder  |  Reageer

Werknemers en werkgevers besluiten tot nieuw arbeidscontract 2014

30 september 2013 - Aanwezigen tijdens het debat van BNR De Nieuwe Onderneming, hebben gezamenlijk besloten dat het arbeidscontract van de toekomst er wezenlijk anders uit moet zien dan het papiertje waar heden ten dagen mee wordt gewerkt.

Lees verder  |  Reageer

Rekentool om gevolgen wijzigingen WBSO door te rekenen

30 september 2013 - Tijdens Prinsjesdag is een enorme hoeveelheid plannen, prioriteiten en doelstellingen gepubliceerd met bijbehorende financiële begroting, waarmee dit beleid moet worden ingevuld. Het is balanceren tussen bezuinigen en investeren, en dat leidt tot de nodige accentverschuivingen – ook binnen de WBSO.

Lees verder  |  Reageer

Voorzichtig herstel MKB in 2014

27 september 2013 - De eerste tekenen van conjunctuurherstel in Nederland beginnen zichtbaar te worden, zo blijkt uit onderzoek. De Europese economie trekt iets aan, waardoor de krimp in de Nederlandse industrie afneemt. Het aantal verkochte woningen neemt bovendien toe.

Lees verder  |  Reageer

Veiligheid prioriteit zakenreiziger

27 september 2013 - 76 procent van de Europese zakenreizigers noemt veiligheid als belangrijkste zorg op reis. Voor 75 procent heeft contact houden met vrienden en familie tijdens de zakenreis prioriteit. 65 procent vindt een gezond eten een zorg, terwijl 46 procent het belangrijk vindt te kunnen sporten.

Lees verder  |  Reageer

Cashflow grootste uitdaging voor bedrijven in Noord- en Zuid-Amerika

27 september 2013 - Bedrijven in Noord- en Zuid-Amerika maken zich zorgen over de vraag of zij dit jaar in staat zijn hun cashflow op een aanvaardbaar niveau te handhaven. Zij beschouwen dit als één van de grootste uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

Lees verder  |  Reageer

Late en niet-betalingen belangrijk obstakel economisch herstel

26 september 2013 - In Europa hebben alle sectoren van de economie te kampen met niet-betalende of te laat betalende klanten. De zakelijke dienstverlening, de bouw, gezondheidszorg en mediabedrijven hebben meer dan gemiddeld te maken met een toename van het aantal dubieuze debiteuren.

Lees verder  |  Reageer

‘DGA maakt nog onvoldoende gebruik van nieuwe huurwet’

26 september 2013 - De huurwet die inkomensafhankelijke huurverhogingen mogelijk maakt vindt slechts mondjesmaat aftrek bij DGA’s die hun particulier vastgoed verhuren. Rogier Kersten van Accon avm ziet dat mensen die de ingangsdatum van 1 juli hebben gemist, door onwetendheid de huurverhoging uitstellen naar het volgende jaar.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
463  464  465  466  ...  541