Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bijstandsaanvragen ondernemers gestegen

9 oktober 2013 - Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf,  is de gebruikelijke zomeropleving voor het MKB dit jaar uitgebleven. Ten opzichte van de zomer 2012 steeg het aantal bijstandsaanvragen door kleine ondernemers met ruim tien procent.

Lees verder  |  Reageer

Restaurantbezoeker is gewoontedier

8 oktober 2013 - Van de consumenten zoekt 54 procent voorafgaand aan een restaurantbezoek informatie over het restaurant. Voor het grootste gedeelte gaat het om informatie via familie en vrienden (66 procent), maar ook vergelijkingssites (39 procent) en recensies in dagbladen (32 procent) spelen als informatiebron een belangrijke rol bij de keuze van een te bezoeken restaurant.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten hebben behoefte aan meer mobiele interactie met banken en retailers

8 oktober 2013 - Acht op de tien consumenten heeft behoefte aan meer mobiele interactie met banken, retailers, telecomproviders, utiliteitsbedrijven en andere organisaties. Consumenten wereldwijd willen dan ook meer commerciële diensten via hun mobiele telefoon ontvangen.

Lees verder  |  Reageer

Uurtarief freelancers en flexwerkers flink omhoog

8 oktober 2013 - De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. Tentoo ziet dat zij in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

Lees verder  |  Reageer

Betere schadelastbeheersing WIA kan BV Nederland twee miljard opleveren

8 oktober 2013 - Verzekeraars en werkgevers kunnen miljarden besparen als ze meer aandacht besteden aan schadelastbeheersing binnen de WIA.

Lees verder  |  Reageer
Robuuste gozer: de nieuwe Cadillac Escalade

Robuuste gozer: de nieuwe Cadillac Escalade

7 oktober 2013 - In het MTV-programma Cribs is ie regelmatig te zien geweest, de Cadillac Escalade. Als rapper of professioneel basket- of voetballer hoor je domweg een Escalade op de stoep te hebben. Die doelgroep kan zijn hart ophalen want de reus is vernieuwd.

Lees verder  |  Reageer

Laagste aantal faillissementen in twee jaar

7 oktober 2013 - Het aantal faillissementen is in de maand september met vijf procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Het aantal bedrijven en instellingen dat bankroet ging bereikte zelfs het laagste punt in twee jaar tijd. Dat heeft Faillissementsdossier.nl bekend gemaakt.

Lees verder  |  Reageer

In zes stappen naar optimale BHV

7 oktober 2013 - U bent wettelijk verplicht om de bedrijfshulpverlening (BHV) in uw bedrijf te organiseren. Hoe u dit doet, is onder andere afhankelijk van de branche en de grootte van uw bedrijf. In dit artikel leest u hoe u in zes stappen een effectieve BHV-organisatie realiseert.

Lees verder  |  Reageer

Jongeren staan te popelen om te gaan ondernemen

7 oktober 2013 - Ondernemen onder jongeren is hot. Maar waar begin je? Hoe kun je creatief en duurzaam ondernemen? Wat staat er in een ondernemingsplan? En als een echte innovatie bedacht hebt, hoe leg je je idee dan vast?

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsopvolgingsregeling in strijd met gelijkheidsbeginsel

4 oktober 2013 - Advocaat-Generaal IJzerman heeft op 30 september 2013 in een procedure van BDO advies uitgebracht aan de Hoge Raad over de bedrijfsopvolgingsregeling. De A-G concludeert dat deze in strijd is met het gelijkheidsbeginsel voor zover de vrijstelling meer bedraagt dan 75 procent.

Lees verder  |  Reageer

Zieke werknemer weigert passende arbeid: stoppen met betaling loon?

4 oktober 2013 - De arbeidsjuristen van BW7 krijgen regelmatig de vraag of het loon van een zieke werknemer mag worden stopgezet als hij weigert mee te werken aan re-integratie. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in dit kader op 23 juli 2013 een interessant arrest gewezen.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers tonen weinig vertrouwen in het economisch beleid

4 oktober 2013 - Het vertrouwen van ondernemers in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid is verder gedaald. Sinds het uitbreken van de crisis vijf jaar geleden daalt het vertrouwen van ondernemers. De ondernemers zijn daarnaast ook iets pessimistischer over de ontwikkeling van het eigen bedrijf.

Lees verder  |  Reageer

Subtiele trucs om debiteuren aan te zetten tot betaling

3 oktober 2013 - Leuk is anders, maar helaas heeft bijna iedere ondernemer te maken gehad met klanten die eenzijdig de betaaltermijn oprekken. Wat kunt u als ondernemer doen om uw debiteuren aan te moedigen om te betalen? En wat moet u vooral juist laten?

Lees verder  |  2 reacties

66. 000 handtekeningen overhandigd voor behoud zelfstandigenaftrek

3 oktober 2013 - Gistermiddag is de petitie voor het behoud van de zelfstandigenaftrek aan Sybrand Buma en Alexander Pechtold van oppositiepartijen CDA en D66 overhandigd door de ZZP-organisaties Zelfstandigen Bouw, FNV Zelfstandigen, Platform Zelfstandige ondernemers (PZO), en Stichting ZZP Nederland.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
462  463  464  465  ...  541