Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer zoekt hulp bij ontslag

2 oktober 2013 - Hoe kan ik mijn werknemer na zijn proeftijd ontslaan?’, ‘Hoe beëindig ik het dienstverband na een conflict met mijn medewerker?’ en ‘Wat doe ik als een ontslagzaak is afgewezen door het UWV?’ Dat zijn de vragen die op dit moment leven bij ondernemers.

Het thema ontslag neemt een behoorlijke vlucht voor ondernemers in de maand september, zo blijkt uit de maandelijkse MKBarometer van MKB Servicedesk en De Zaak.
Met de MKBarometer bepalen MKB Servicedesk en De Zaak de trends en actuele thema’s voor ondernemers. Deze barometer is opgebouwd aan de hand van downloads en scanresultaten van ondernemersportaal MijnMKB, telefonische vragen van ondernemers en de ondernemerstopics op social media. Deze maand leven vooral onderwerpen binnen het thema personeel, zo blijkt uit de MKBarometer.

Telefonische vragen
Een groot deel van de telefonische vragen dat in juli binnenkwam bij MKB Servicedesk en De Zaak ging over personeel. 32 procent daarvan specifiek over ontslag.
Ondernemers worstelen met vragen als:
• Ik krijg geen ontslagvergunning van het UWV, wat moet ik nu doen?
• Hoe werkt ontslag met wederzijds goedvinden?
• Ik ben niet tevreden over mijn werknemer, hoe kom ik tot ontslag?
Ook uit de download top vijf in MijnMKB blijkt dat de whitepapers rondom personeel populair zijn. Op nummer vier staat het whitepaper ‘Regelingen en kortingen voor je personeel, het kán’ en op vijf het whitepaper ‘Ik wil mijn werknemer ontslaan en nu?’. Nummers een, twee en drie zijn respectievelijk ‘In vijf stappen een bedrijf starten’, ‘Kantoor in de cloud’ en ‘Slimme factuurverwerking’.

Website
De populairste desk van www.mkbservicedesk.nl was deze maand de personeelsdesk, met een aandeel van 37 procent van de bezoeken. In de top tien meest gelezen artikelen van september staan dan ook verschillende artikelen van deze desk: ‘Welke verlofregelingen zijn in de wet vastgelegd?’ op twee, ‘Wat zijn de regels rondom het nul-urencontract?’ op acht en ‘Onder welke cao valt mijn onderneming?’ op tien.

Social media
Ook op social media is personeel het meest besproken thema in september. Vooral thema’s als ‘ontslag’, ‘geld’, ‘salaris’ en ‘ziek’ zijn begrippen die honderden keren per dag in tweets van ondernemers zijn voorgekomen. Deze tweets hebben overwegend een negatief sentiment, waarmee geconcludeerd kan worden dat zaken rondom personeel een worsteling opleveren voor ondernemers.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

edo bakema

2-10-2013 08:15  |  

Bovenstaande vraag: 'Ik krijg geen ontslagvergunning van het UWV, wat moet ik nu doen?'is boeiend, vooral omdat het antwoord niet eenvoudig is. Indien het UWV geen ontslagvergunning verleent, zal een kantonrechter ook extra kritisch met een ontslagaanvraag omgaan. Het is daarom beter er voor te zorgen dat de aanvraag voor een ontslagaanvraag bij het UWV goed onderbouwd is en aan alle eisen voldoet, zodat vergunningverlening 'in het verschiet ligt. Zie voor de eisen aan een UWV ontslag: (Klik hier)

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.