Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-vriendelijkste gemeente: provinciale winnaars bekend

2 oktober 2013 - De twaalf provinciale winnaars van de verkiezing voor de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland zijn bekend. Gisteren ontvingen twaalf colleges van burgemeester en wethouders bloemen uit naam van algemeen directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de stem van de ondernemer de doorslag geeft.

Stimuleren van lokaal ondernemerschap is essentieel voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid en komt primair tot stand in samenspraak tussen gemeenten en ondernemers. Gemeenten die een kans willen maken op de titel moeten daarom aantoonbaar werk maken van een mkb-vriendelijk beleid. Zoals het terugdringen van regeldruk, matigen van ozb-tarieven en andere lokale lasten, het mkb kansen bieden bij aanbesteden, enz. Daarbij is vooral de perceptie van de ondernemer van belang.

MKB-Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer de tweejaarlijkse landelijke verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Lexnova en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. In de voorgaande jaren heeft de uitreiking het nodige teweeggebracht. Gemeenten voelden zich uitgedaagd om hun dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Deze prijs is daarmee een belangrijke waakhond die gemeenten blijft aansporen zich meer in te spannen voor het mkb. De twaalf winnaars maken kans om gekroond te worden tot een van de vier regiowinnaars. Tijdens 'De week van de mkb-vriendelijkste gemeente', van 21 tot en met 25 oktober, zal MKB-Nederland deze vier persoonlijk bezoeken. De uiteindelijke landelijke finale vindt plaats op 28 november in Amsterdam tijdens de Week van de Ondernemer. Net als twee jaar geleden is er ook nu een aparte prijs voor de beste grote gemeente (G36).

De twaalf winnaars
Gemeente - Provincie
Amstelveen - Noord-Holland
Assen  - Drenthe
Barneveld  -Gelderland
Bergambacht - Zuid-Holland
Bunschoten - Utrecht
Gilze en Rijen - Noord-Brabant
Reimerswaal - Zeeland
Rijssen-Holten - Overijssel
Roermond - Limburg
Skarsterlân - Friesland
Stadskanaal - Groningen
Zeewolde - Flevoland

Twee jaar geleden won Bergambacht de wisseltrofee voor mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland. Helmond was in 2011 de beste bij de grote steden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.