Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers daalt licht

16 december 2019 - Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers voor Q1 2020 met een procentpunt gedaald. Het werkgelegenheidscijfer¹ komt dit kwartaal uit op +vier procent en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q1 2020) uitgevoerd onder 58.000 werkgevers, waarvan 750 uit Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers

11 december 2019 - Aan het einde van het jaar organiseren werkgevers vaak iets extra’s voor hun werknemers, zoals een sinterklaasfeest of nieuwjaarsreceptie. Het Kerstpakket is de grote favoriet onder mensen in loondienst. Bijna alle werkenden (87 procent) willen aan het einde van het jaar een kerstpakket of kerstcadeau(bon) ontvangen en de meeste werkgevers geven daar ook gehoor aan (82 procent). Daarnaast zijn een kerstgratificatie en een kerstfeest populair. Het Sinterklaasfeest geniet de minste voorkeur onder werknemers (37 procent).

Lees verder  |  Reageer

Traditioneel kerstpakket maakt plaats voor kerstgeschenk

27 november 2019 - Het traditionele kerstpakket verliest het dit jaar van het kerstgeschenk. Nederland ontvangt dit jaar het liefst een hippe gadget. Dat blijkt uit recent onderzoek van Allgifts. Ook is onderzocht hoeveel werkgevers besteden aan een kerstattentie en wat de perfecte samenstelling is van een kerstpakket.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers investeren te weinig in ontwikkeling praktisch opgeleide medewerkers

5 november 2019 - Hoewel steeds meer werkgevers het belangrijk vinden te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, blijft een groot deel van het potentieel aan talent nog onbenut. Dit geldt vooral voor de ‘vergeten groep’ van praktisch opgeleide medewerkers.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven niet klaar voor Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

25 oktober 2019 - Er is nog veel werk te verzetten voordat de Wet Arbeidsmarkt in Balans over – iets meer dan – twee maanden ingaat. Zo heeft een derde van het Nederlandse bedrijfsleven nog nooit van de WAB gehoord. Dit blijkt uit een onderzoek van CG Research in opdracht van Manpower Nederland onder 517 werkgevers en HR-verantwoordelijken.

Lees verder  |  Reageer

Grote moeite om mensen voor bouwsector te strikken

25 oktober 2019 - De bouwsector heeft aanhoudend moeite om nieuwe mensen aan te trekken. Dat blijkt uit cijfers van Indeed. Van de vacatures in de bouw staat gemiddeld veertig procent langer dan twee maanden open. Er is wel een ontwikkeling te zien ten opzichte van vorig jaar. Toen lag het percentage van lastig in te vullen banen in dezelfde periode op maar liefst 46 procent.

Lees verder  |  3 reacties

Drie creatieve ideeën voor een onvergetelijk bedrijfsfeest

24 oktober 2019 - Hebben uw medewerkers het afgelopen jaar weer hard gewerkt om uw onderneming nog succesvoller te maken? Dan mogen ze hier natuurlijk voor beloond worden! Een bedrijfsfeest is hier de aangewezen mogelijkheid voor. Het personeel geniet van een dagje of avondje uit, en mensen hebben de mogelijkheid collega’s ook eens buiten de zakelijke context te spreken.

Lees verder  |  Reageer

Stijgend ziekteverzuim: wat kunnen werkgevers doen?

14 oktober 2019 - Vorig jaar heeft een griepepidemie ons land ongeveer 1,3 miljard euro gekost. De kosten voor ziekteverzuim waren in 2018 ruim twee keer zo hoog als in 2017. In maart van dit jaar meldde ArboNed dat het ziekteverzuim opnieuw gestegen is.

Lees verder  |  Reageer

Sectormonitor: Aantal werknemers stijgt, arbeidsmarkt blijft krap

30 september 2019 - Met een record aandeel van 41 procent ervaarden ondernemers, door een tekort aan personeel, belemmeringen voor hun bedrijfsactiviteiten in het tweede kwartaal dit jaar. Tegelijkertijd stijgt het aantal werknemers nu al 21 kwartalen op rij tot een totaal van 153.853. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse werkgevers minder positief over werkgelegenheid

17 september 2019 - Ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers voor Q4 2019 licht gedaald (-een procent). Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +vijf procent en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen.

Lees verder  |  Reageer

Heftruckchauffeurs zijn niet langer uitwisselbaar

13 september 2019 - Het UWV luidt de noodklok: bijna de helft van de vacatures in het bedrijfsleven is uiterst moeizaam te vervullen. Ook voor beroepen waarvoor niet of nauwelijks opleiding nodig is - zoals het beroep van heftruckchauffeur - zijn steeds moeilijker mensen te vinden.

Lees verder  |  Reageer

Overstap naar private WGA-verzekering levert werkgevers jaarlijks 85 miljoen euro op

10 september 2019 - Werkgevers in Nederland kunnen gezamenlijk 85 miljoen besparen als zij overstappen van een publieke verzekering tegen de kosten van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers naar de private verzekeringsmarkt.

Lees verder  |  Reageer

Kwart bedrijven ervaart personeelstekort

26 augustus 2019 - Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten. Aan het begin van het derde kwartaal van 2019 maken ondernemers in de zakelijke dienstverlening hier het meest melding van.

Lees verder  |  Reageer

Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen?

13 augustus 2019 - ‘Goed geslapen?’ is een vraag die leidinggevenden niet zo vaak stellen aan hun team. Er zijn maar weinig bedrijven die zich bezighouden met de nachtrust van hun werknemers. Slaapgebrek onder werknemers kost werkgevers handenvol geld.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  57