Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Zakelijk investeren in Ripple (XRP)

27 mei 2021 - Spaartegoeden leveren momenteel geen of bijna geen rente meer. Daarom gaan steeds meer mensen, waaronder ondernemers, op zoek naar alternatieven met een beter rendement. Een van de opties is het geld steken in cryptovaluta. Bitcoin is hiervan het meest bekende voorbeeld, maar er zijn ook zeker andere interessante crypto’s. Onder traders en beleggers is bijvoorbeeld Ripple erg populair.

Lees verder  |  Reageer

Dringend advies Belastingdienst: verleng bijzonder uitstel van betaling

11 mei 2021 - Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers hierover een brief van de Belastingdienst.

Lees verder  |  Reageer

Maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijker dan winst voor investeerders van crowdfunding

10 mei 2021 - Niet winst maar maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bovenaan de wensenlijst van investeerders van crowdfunding. Zo blijkt uit onderzoek van CrowdAboutNow, het crowdfundingsplatform dat ondernemers en investeerders bij elkaar brengt. Het platform onderzocht wat de investeerder van vandaag belangrijk vindt aan de ondernemer van de toekomst.

Lees verder  |  Reageer

Kleine ondernemers vrezen enorme toename onbetaalde facturen

7 mei 2021 - De nood is hoog bij kleine ondernemers. Het aantal facturen dat waarschijnlijk nooit betaald wordt, is bij kleine bedrijven met vijf tot 50 medewerkers sterk toegenomen sinds de uitbraak van het coronavirus. Ging het in 2018 nog om een gemiddelde van twee procent van de facturen, gaat het nu om een alarmerende twaalf procent.

Lees verder  |  Reageer

Zombiebedrijven profiteren amper van NOW

7 mei 2021 - Het zijn de meest actieve organisaties die relatief gezien ook de meeste steun via Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) ontvangen. Van alle NOW-ontvangers is 83 procent gemiddeld tot zeer actief, als het bijvoorbeeld gaat om het sturen van facturen en betalen van rekeningen.

Lees verder  |  Reageer

PMT: Herstel, onzekerheden en toch ook vertrouwen

28 april 2021 - In het eerste kwartaal van 2021 is de dekkingsgraad verder gestegen van 96,3 procent tot 98,8 procent. Dit komt met name door de stijging van de rente, waardoor de waarde van de verplichtingen is afgenomen tot € 94,3 miljard.

Lees verder  |  Reageer

Mkb-bedrijven met vier of minder werknemers lopen grootste risico op wanbetaling

26 april 2021 - Experian publiceert nieuw onderzoek naar de status van het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nederland. Hieruit blijkt dat de kredietscores blijven dalen en dat het verwachte wanbetalingspercentage voor diverse bedrijfsgroottes en branches toeneemt. 93 procent van alle bedrijven in Nederland bestaat uit mkb-bedrijven met vier of minder werknemers. Uit de nieuwste gegevens van Experian blijkt dat deze kleine bedrijven met vier of minder werknemers het grootste risico lopen op wanbetaling en uiteindelijk insolventie.

Lees verder  |  Reageer

Cryptobeleggingen kunnen niet zonder risicomanagement

23 april 2021 - PayPal heeft recent aangegeven dat zij het gebruik van cryptomunten gaan faciliteren. Tesla investeerde dan weer heel fors en aanvaardt nu ook cryptobetalingen. Steeds meer grote ondernemingen gaan met cryptomunten aan de slag en ook Nederlandse bedrijven houden de situatie nauwlettend in het oog.

Lees verder  |  Reageer

De ideale fiscaal professional heeft meer oog voor cijfers dan mensen

19 april 2021 - Ruim een derde van de ondernemers vindt dat de ideale fiscaal professional meer oog voor cijfers dan voor mensen moet hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens onder 245 ondernemers met personeel. Bijna 70 procent vindt het belangrijker dat een fiscaal professional veel ervaring heeft dan dat hij of zij het juiste diploma op zak heeft.

Lees verder  |  Reageer

Navigeren door het onbekende: bankieren voor KMO’s in tijden van onzekerheid

9 april 2021 - Terwijl lockdowns over de hele wereld versoepelen en de uitrol van vaccins de hoop op ‘normaliteit’ ziet terugkeren, is er nog veel onduidelijk over hoe economieën zich over de komende maanden en jaren zullen herstellen. Deze onzekerheid zal het beheer van zaken als de cashflow voor bedrijven ongetwijfeld moeilijk maken.

Lees verder  |  Reageer

Belastingdienst herinnert ondernemers aan inleverdatum belastingaangifte

8 april 2021 - Belastingaangifte doen in coronatijd kan voor ondernemers best een klus zijn. Het is daarom verstandig ruim vóór 8 mei aanstaande met de aangifte te beginnen. Om de ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten invullen op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Recordhoeveelheid crowdfunding

8 april 2021 - In het eerste kwartaal van 2021 is een recordhoeveelheid gefinancierd via crowdfunding in Nederland. Uit de laatste analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat er 112 miljoen euro gecrowdfund is. Nog nooit werd er in één kwartaal zoveel geld opgehaald via crowdfunding.

Lees verder  |  Reageer

Exact mkb monitor: gemiddelde betalingstermijn in mkb blijft krimpen

6 april 2021 - Grote bedrijven moeten de rekeningen van hun mkb-leveranciers sneller gaan betalen: niet meer wettelijk binnen 60, maar binnen 30 dagen. Dat is de drijfveer achter het wetsvoorstel 'Wet Betaaltermijnen’ dat staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken voorstelde in de Tweede Kamer. Daarbij gaat het specifiek om de rekeningen van kleine en middelgrote ondernemers die leveren aan grootbedrijven.  

Lees verder  |  Reageer

Een op de vijf zzp’ers maakt zich zorgen om belastingaangifte

2 april 2021 - Door toegewezen coronasteunmaatregelen moeten ondernemers dit jaar extra opletten bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Dit zorgt voor onrust onder zelfstandige ondernemers, blijkt uit onderzoek onder 737 Nederlandse zzp’ers, uitgevoerd door Tellow.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  70