Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

35 procent van de startende ondernemers en zzp’ers wil administratie efficiënter inrichten

21 januari 2022 - Een goede administratie is van groot belang voor ondernemers: het vormt de basis voor hun bedrijfsvoering en belastingzaken. Uit een flitspeiling van de Belastingdienst blijkt echter dat 35 procent van de startende ondernemers en zzp’ers hun administratie efficiënter in zou willen richten.

Lees verder  |  Reageer

Goede voornemens voor werkgevers: besparing op bedrijfskosten

20 januari 2022 - Werkgevers die indit jaar op bedrijfskosten willen besparen, doen er verstandig aan om hun sociale regelingen goed na te lopen. Elk jaar loont het om te besparen op de bedrijfskosten met behulp van sociale regelingen, en in de huidige coronapandemie is dat nog eens extra het geval.

Lees verder  |  Reageer

Ruim helft Nederlanders ziet contant geld voor 2030 verdwijnen

13 januari 2022 - 57 procent van de Nederlanders denkt dat contant geld over ongeveer acht jaar geheel uit de samenleving verdwenen is. Steeds minder Nederlanders hebben fysiek munt- en briefgeld op zak. Momenteel heeft 82 procent van de Nederlanders contant geld in hun portemonnee. Ter vergelijking: in 2014 ging het nog om 95 procent.

Lees verder  |  Reageer

MKB wachtte in 2021 gemiddeld 43 dagen op betaling

10 januari 2022 - De wettelijke betaaltermijn voor betalingen van grote bedrijven aan MKB’ers wordt gehalveerd: binnenkort moeten deze facturen binnen 30 dagen worden voldaan. De afgelopen elf maanden kreeg een MBK-bedrijf echter gemiddeld na 42,8 dagen zijn facturen betaald. Grote bedrijven moeten dus aanpassingen doen om de nieuwe betaaltermijn te hanteren, maar in hoeverre gebeurt dit?

Lees verder  |  Reageer

Belastingplan 2022: wat verandert er voor werknemers en werkgevers?

3 januari 2022 - Er is de afgelopen jaren veel veranderd in onze samenleving. Zo worden mensen ouder en zijn er meer gepensioneerden in Nederland. Ook wisselen werknemers sneller van baan of beginnen ze eerder voor zichzelf. Daarom hebben de overheid en werknemers- en werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over een nieuw pensioenstelsel.

Lees verder  |  Reageer

Veel zorgorganisaties zien rekening accountants in 2020 fors oplopen

3 januari 2022 - De zorg moet steeds dieper in de buidel tasten voor accountantsdiensten. In 2020 waren zorgorganisaties samen € 112,4 miljoen euro kwijt aan accountantskosten. Dit is een stijging van vijf procent in vergelijking met 2019 toen de kosten nog € 107 bedroegen. Ten opzichte van 2015 (kosten € 93,6 miljoen) betalen zorgorganisaties gemiddeld 20,1 procent meer voor hun accountant.

Lees verder  |  Reageer

Online tools jaarruimte berekenen missen dé trigger

28 december 2021 - Veel ondernemers weten nog niet dat als ze hun jaarruimte in een fiscaal vriendelijke pensioenpot zouden stoppen, ze daarmee jaarlijks duizenden euro’s belastingvoordeel zouden ontvangen. Volgens BrightPensioen komt dat deels doordat ondernemers al snel afhaken bij het invullen van de online tools om jaarruimte te berekenen. Daardoor komen ze er nooit achter hoe groot het fiscale voordeel is dat ze laten liggen.  

Lees verder  |  Reageer

Vanaf 31 januari 2022: oude ondernemersportaal niet meer beschikbaar voor btw-aangiften

27 december 2021 - Als ondernemer heb je te maken met verschillende belastingzaken. Denk aan het doen van je btw-aangifte. Gebruik je hier het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst voor? Let dan op: deze kun je alleen nog gebruiken voor je laatste maand- of kwartaalaangifte over 2021. Daarna moeten ondernemers kiezen voor een andere manier van aangifte doen. Dit kan op drie manieren: via administratiesoftware, een fiscaal dienstverlener of de website van de Belastingdienst.

Lees verder  |  1 reactie

‘Uurtje factuurtje’ nog altijd goed voor 40 procent inkomsten zakelijke dienstverleners

23 december 2021 - Hoewel het abonnementsmodel met vaste tarieven steeds meer terrein wint, is maar liefst 40 procent van de inkomsten in de zakelijke dienstverlening gebaseerd op het ‘uurtje factuurtje’-model. Dat blijkt uit de MKB Barometer 2021, een onderzoek in opdracht van Exact. Het tijdig betaald krijgen van projectfacturen blijkt niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

Lees verder  |  Reageer

Doorbraak vicieuze cirkel nodig voor toekomst accountancysector

22 december 2021 - Accountants en accountantsorganisaties zijn dader en slachtoffer tegelijk van de problemen waarmee de sector wordt geconfronteerd. Het systeem van controle, adviestaken, regeldruk, procedures en toezicht op organisaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bestaande werkwijzen van accountantsorganisaties worden in stand gehouden.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers behalen betere bedrijfsresultaten door opvolgen fiscaal advies

17 december 2021 - Met fiscaal advies behaalt de Nederlandse ondernemer betere bedrijfsresultaten dan zonder. Dat zegt een ruime meerderheid (65 procent) in onderzoek onder 273 ondernemers uitgevoerd door Nextens. Het advies van fiscaal adviseurs wordt dan ook massaal opgevolgd: 63 procent van de ondernemers zegt dit altijd netjes te doen.

Lees verder  |  Reageer

Controle op beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas dit jaar extra belangrijk

10 december 2021 - Het loont voor werkgevers om de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) te controleren op een juiste hoogte van de premie. Deze beschikking valt eind november/ begin december bij de werkgevers op de mat. Onderzoek van Aon onder meer dan duizend werkgevers toont aan dat één op de zeven toerekeningen onjuist is.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemende ouders: nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

9 december 2021 - Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in bijvoorbeeld de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Lees verder  |  Reageer

Vier ontwikkelingen voor crediteuren voor na corona

1 december 2021 - Of je het nu Accounts Payable, A/P, crediteuren of gewoon ‘rekeningen’ noemt: finance afdelingen hebben facturen te betalen en COVID maakte dat het afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijker. In financieel onzekere tijden verlengen bedrijven namelijk vaak hun betalingstermijnen, en dat druppelt door tot alle onderdelen van de supply chain. A/P teams moeten een balans vinden tussen hun leveranciers tevreden houden, en zelf het hoofd boven water houden.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  74