Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Hoe retailers tegelijkertijd de klantervaring kunnen verbeteren èn kunnen innoveren

30 januari 2023 - Retail is in veel opzichten uniek, maar een uitdaging waar het net als ieder ander bedrijf mee te maken, is de belemmeringen die verouderde systemen met zich meebrengen. Het internationale Retail Technology-onderzoek laat zien dat 44 procent van de retailers dit als een belangrijk probleem ziet. Oudere technologie is vaak inflexibel, duur in beheer en zorgen voor risico’s. Maar volgens Erika Arena, Retail Industry Principal bij Mendix, nog belangrijker: het beperkt retailers in de mogelijkheid te innoveren. 

Lees verder  |  Reageer

Meeslepende CX is de nieuwe manier om klanten te winnen en te behouden

25 januari 2023 - Zendesk, Inc. heeft het wereldwijde Customer Experience (CX) Trends Report uitgebracht. Hieruit blijkt dat een meeslepende klantervaring een belangrijke onderscheidende factor zal worden voor merken om concurrerend te blijven en ervoor te zorgen dat klanten loyaal blijven. Volgens het rapport is 61 procent van de klanten enthousiast over ervaringen die natuurlijk, behulpzaam en vloeiend zijn. In de Benelux geeft zelfs 64 procent van de consumenten aan dat het belangrijk is dat interacties natuurlijk en gemoedelijk aanvoelen wanneer ze contact hebben met een bedrijf.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander hield afgelopen feestdagen de hand op de knip

17 januari 2023 - Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft de afgelopen decembermaand meer op hun uitgavenpatroon gelet dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Door de hoge inflatie zijn voor veel Nederlanders de vaste lasten afgelopen jaar enorm gestegen, met als resultaat dat er op andere kostenposten bezuinigd moest worden.

Lees verder  |  Reageer

Gratis verzending populair, maar betalingsbereidheid consumenten groeit

16 januari 2023 - Jarenlang waren consumenten gewend aan gratis bezorging, maar de stijgende prijzen dwingen steeds meer webwinkels verzendkosten door te berekenen. Hoewel hoge verzendkosten voor de meerderheid van consumenten (57 procent) reden is een aankoop te staken, neemt tegelijkertijd de betalingsbereidheid toe. Waar Nederlanders een jaar geleden voor een order van €50 nog maximaal €3,40 aan bezorgkosten wilden betalen, steeg dat naar €4,50.

Lees verder  |  Reageer

Merendeel Nederlanders bestelt minder wanneer verzendkosten stijgen

13 januari 2023 - Het merendeel (60 procent) van de Nederlandse consumenten zegt minder online te gaan bestellen wanneer de verzendkosten blijven stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van verzendplatform Wuunder, uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten. Door de stijgende brandstofprijzen en loonkosten zijn de vervoerders genoodzaakt hun prijzen te verhogen, waardoor de verzendkosten van webshops toenemen. Dat kan online retailers dus klandizie kosten.

Lees verder  |  Reageer

Vijf trends voor e-commerce bezorging in 2023

4 januari 2023 - Wat een jaar! 2022 heeft online retailers flink bezig gehouden. Terwijl het jaar begon met explosieve verkopen als gevolg van de coronamaatregelen, worden retailers inmiddels geconfronteerd met recordinflatie en vertragingen als gevolg van personeelstekorten. Weliswaar remt de groei van e-commerce iets af, inmiddels is wel duidelijk dat online shoppen een blijvertje is. Vanuit dat perspectief deelt Rob van den Heuvel (CEO en Co-founder bij Sendcloud) vijf trends voor de last mile in 2023.

Lees verder  |  Reageer

Helft Nederlanders maakt zich zorgen over oplichting bij online aankopen

3 januari 2023 - De helft van de Nederlandse consumenten maakt zich zorgen om opgelicht te worden bij het doen van een online aankoop. Dit blijkt uit onderzoek van financieel technologieplatform Adyen. In de afgelopen maanden heeft een op de vijf consumenten te maken gehad met oplichting bij een online aankoop. In aanloop naar de feestdagen zien fraudeurs kansen vanwege de drukte bij bedrijven. Het financieel technologieplatform adviseert retailers daarom het aankoopproces van klanten goed te identificeren om tijdig afwijkingen in aankoopgedrag te herkennen die kunnen wijzen op oplichting. 

Lees verder  |  Reageer

Vijf B2B e-commerce trends voor 2023

30 december 2022 - 2022 stond in het teken van de nieuwe regels voor B2B-aankopen, na een stormachtig jaar van razendsnelle B2B e-commerce implementatie. Professionele kopers brengen nu meer tijd dan ooit online door en e-commerce is het belangrijkste kanaal dat B2B-kopers gebruiken om zakelijke aankopen te doen. Vooruitkijkend naar 2023 ziet Sana Commerce verschillende trends die volgend jaar bepalend zijn voor de evolutie in B2B e-commerce. 

Lees verder  |  Reageer

Drie tips voor veilig shoppen en drie nieuwe cyberbedreigingen

30 december 2022 - De wereldwijde verstoring van aanleverketens zal er tijdens de eindejaarsperiode voor zorgen dat de voorraden van fysieke winkels snel uitgeput raken. Veel shoppers doen daarom een beroep op webwinkels. Fortinet waarschuwt consumenten en retailers om dit winkelseizoen extra op te letten voor opportunistische scammers. Die zullen mensen proberen te lokken met aantrekkelijke aanbiedingen en zo proberen gevoelige informatie buit te maken.

Lees verder  |  Reageer

Onmisbaar in economisch onzekere tijden: een CRM

19 december 2022 - Veel economische experts wisten het begin 2020 zeker: de coronapandemie zou zorgen voor een wereldwijde recessie. En hoewel inderdaad overal ter wereld economieën en maatschappijen behoorlijk ontwricht raakten, bleek deze voorspelling toch wat voorbarig. Intussen lijkt dit echter een uitstel van executie geweest te zijn. Zonder een ‘selffulfilling prophecy’ te willen doen, lijkt de kans op een recessie door onder andere de Russische inval in Oekraïne, gestegen prijzen en personeelstekorten steeds groter te worden in 2023.

Lees verder  |  Reageer

Zo kunnen bedrijven de waarde van gepersonaliseerde klantenservice verder vergroten

9 december 2022 - Uit het Data-Driven Marketing Onderzoek 2022 van branchevereniging DDMA in samenwerking met onderzoeksbureau GfK, blijkt dat 62 procent van de Nederlandse organisaties aangeeft klanten centraal te zetten en hiernaar te handelen. Experts reageren hoe organisaties de meerwaarde van gepersonaliseerd klantcontact verder kunnen vergroten. 

Lees verder  |  Reageer

Cyber Monday opnieuw drukste pakketdag, groei koopjesdagen zet door

8 december 2022 - Black Friday en Cyber Monday blijven ondanks de economische tegenwind onverminderd populair. Dat blijkt uit een analyse van de verzenddata van Sendcloud, dat met meer dan 23.000 webwinkels samenwerkt. Gemiddeld verzonden webwinkels dit jaar zo’n vijf procent meer pakketten in de week van Black Friday, vergeleken met een jaar eerder. De groei volgt op een uitzonderlijk jaar: in 2021 versloeg ‘Black Week’ nog alle records met een stijging van het pakketvolume van 32 procent ten opzichte van 2020.  

Lees verder  |  Reageer

Een derde belt liever met de klantenservice dan met schoonouders

5 december 2022 - In de huidige 24/7-wereld zijn klanten het gewend om onmiddelijk antwoord te krijgen. Met een mobiele telefoon in de hand is alle denkbare informatie immers binnen handbereik. Goede klantenservice wordt daarom steeds belangrijker. Dit blijkt uit onderzoek van CM.com dat meer dan 1.000 Nederlandse klanten vroeg naar hun ervaringen met klantenservice. Het onderzoek toont aan dat alle conversaties tussen bedrijven en klanten van groot belang zijn. Of het nu gaat om een heel klein detail of een groot probleem, een snel en duidelijk antwoord is essentieel.  

Lees verder  |  Reageer

Retailers haalden tijdens Black Friday gemiddeld 13,8 procent meer omzet dan in 2021

5 december 2022 - Uit data van Mollie blijkt dat Nederlandse retailers afgelopen Black Friday gemiddeld maar liefst 13,8 procent meer verkochten dan op dezelfde dag in 2021, wat al een recordjaar was. In de gehele Cyber Week, welke de maandag voor Black Friday begint, zagen Nederlandse retailers hun omzetvolumes met 13,6 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alle verkopen wereldwijd samengenomen, ziet Mollie een toename van 14,5 procent ten opzichte van 2021 op Black Friday, en een toename van 13,5 procent tijdens de gehele Cyber Week.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  57