Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Zo kunnen bedrijven de waarde van gepersonaliseerde klantenservice verder vergroten

9 december 2022 - Uit het Data-Driven Marketing Onderzoek 2022 van branchevereniging DDMA in samenwerking met onderzoeksbureau GfK, blijkt dat 62 procent van de Nederlandse organisaties aangeeft klanten centraal te zetten en hiernaar te handelen. Experts reageren hoe organisaties de meerwaarde van gepersonaliseerd klantcontact verder kunnen vergroten. 

Lees verder  |  Reageer

Cyber Monday opnieuw drukste pakketdag, groei koopjesdagen zet door

8 december 2022 - Black Friday en Cyber Monday blijven ondanks de economische tegenwind onverminderd populair. Dat blijkt uit een analyse van de verzenddata van Sendcloud, dat met meer dan 23.000 webwinkels samenwerkt. Gemiddeld verzonden webwinkels dit jaar zo’n vijf procent meer pakketten in de week van Black Friday, vergeleken met een jaar eerder. De groei volgt op een uitzonderlijk jaar: in 2021 versloeg ‘Black Week’ nog alle records met een stijging van het pakketvolume van 32 procent ten opzichte van 2020.  

Lees verder  |  Reageer

Een derde belt liever met de klantenservice dan met schoonouders

5 december 2022 - In de huidige 24/7-wereld zijn klanten het gewend om onmiddelijk antwoord te krijgen. Met een mobiele telefoon in de hand is alle denkbare informatie immers binnen handbereik. Goede klantenservice wordt daarom steeds belangrijker. Dit blijkt uit onderzoek van CM.com dat meer dan 1.000 Nederlandse klanten vroeg naar hun ervaringen met klantenservice. Het onderzoek toont aan dat alle conversaties tussen bedrijven en klanten van groot belang zijn. Of het nu gaat om een heel klein detail of een groot probleem, een snel en duidelijk antwoord is essentieel.  

Lees verder  |  Reageer

Retailers haalden tijdens Black Friday gemiddeld 13,8 procent meer omzet dan in 2021

5 december 2022 - Uit data van Mollie blijkt dat Nederlandse retailers afgelopen Black Friday gemiddeld maar liefst 13,8 procent meer verkochten dan op dezelfde dag in 2021, wat al een recordjaar was. In de gehele Cyber Week, welke de maandag voor Black Friday begint, zagen Nederlandse retailers hun omzetvolumes met 13,6 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alle verkopen wereldwijd samengenomen, ziet Mollie een toename van 14,5 procent ten opzichte van 2021 op Black Friday, en een toename van 13,5 procent tijdens de gehele Cyber Week.

Lees verder  |  Reageer

Helft (web)winkels prijst deze feestdagen scherper dan vorig jaar

2 december 2022 - Winkeliers pakken de voorbereidingen voor de feestdagen anders aan dit jaar. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Fiverr onder ruim 500 eigenaren en leidinggevenden van (web)winkels in Nederland. Zo beginnen zij dit jaar eerder met de voorbereidingen van hun promoties voor de feestdagen. Ook verwachten zij dat het huidige lage consumentenvertrouwen de verkoop in deze periode niet zal beïnvloeden.

Lees verder  |  Reageer

Stevige opmars digitale folder, papieren reclamefolder verleden tijd?

30 november 2022 - Nederlanders lezen graag reclamefolders. De papieren reclamefolder wordt nog altijd het meest gelezen. Maar liefst 9,6 miljoen mensen bladeren regelmatig door de folder die elke week op de deurmat valt. De digitale versie van de reclamefolder is inmiddels volwassen geworden met 9,3 miljoen lezers, een verdubbeling ten opzichte van 2018. Het lijkt daarom een kwestie van tijd voordat de digitale folder het stokje overneemt. of toch niet?

Lees verder  |  Reageer

De consumententrends van 2023

26 november 2022 - Volgens het 2023 Global Consumer Trends Report van Qualtrics zoeken consumenten in toenemende mate naar menselijk contact in hun interacties met merken. Praten met een behulpzame, empathische servicemedewerker is vandaag de dag belangrijker voor klanten dan een iets kortere wachttijd totdat je geholpen wordt.

Lees verder  |  Reageer

Een op de drie Nederlanders wil Black Friday-verbod

24 november 2022 - Maar liefst 36 procent van alle Nederlanders vindt dat Black Friday moet worden afgeschaft. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.098 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Volgens meer dan de helft van alle ondervraagden valt het kortingsfeest lastig te rijmen met de huidige tijdsgeest en de bijbehorende focus op duurzaamheid en (energie)besparing.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander shopt deze Black Friday bewuster door inflatie en duurzaamheidswaarden

18 november 2022 - Het weekend van Black Friday en Cyber Monday 2022 (BFCM) is in ontwikkeling: van de massale koopjesjacht die het was, wordt het in 2022 een langere periode waarin consumenten bewuster, duurzamer en met oog voor kwaliteit winkelen. Dat blijkt uit onderzoek* door Sapio Research in opdracht van Shopify. Zo kiest 40 procent van de consumenten er bewust voor om te shoppen met BFCM, voordat de prijsstijgingen door inflatie echt voelbaar worden.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander wil dat online winkelen duurzamer wordt, maar liever niet ervoor betalen

17 november 2022 - Veel Nederlandse consumenten willen wel dat online winkelen duurzamer wordt, maar lijken zich nog onvoldoende bewust van het feit dat zij hier zelf iets aan kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld door extra kosten voor CO2-neutrale levering te betalen of door pakketjes bij een afhaalpunt te laten bezorgen in plaats van thuis. De investering voor een groenere levering van al die online aankopen lijkt daarmee vooralsnog vooral vanuit de retailer te moeten komen, zo blijkt uit onderzoek van Seven Senders naar de bezorgvoorkeuren van online shoppers in zeven Europese landen. 

Lees verder  |  Reageer

Prijs veruit belangrijkst voor Nederlandse consument

4 november 2022 - Maar liefst vier op de vijf Nederlanders noemen prijs als belangrijkste drijfveer bij aankopen voor de feestdagen. Aankopen die meer dan veertig procent van de consumenten vooral in november zal doen. Dit blijkt uit onderzoek van Wunderkind, waarbij de marketing performance engine 500 Nederlandse consumenten ondervroeg. Ruim de helft van de respondenten geeft aan online te gaan winkelen tijdens Black Friday en Cyber Monday (BFCM). Mogelijk dat de lagere prijzen tijdens deze actiedagen de voorkeur voor aankopen in november verklaren.

Lees verder  |  Reageer

Winkelen op Black Friday populair door hogere kosten levensonderhoud

31 oktober 2022 - De hoge inflatie weerhoudt Nederlandse consumenten er niet van te gaan winkelen op Black Friday. Zo geeft bijna 70 procent van de Nederlanders aan te gaan shoppen op 25 november aanstaande. Sterker nog, meer dan 80 procent van deze groep zegt dat de gestegen kosten van levensonderhoud juist een reden zijn om op deze dag te aankopen te doen. Dit blijkt uit Europees onderzoek uitgevoerd door Zendesk naar het winkelgedrag van consumenten op Black Friday.

Lees verder  |  Reageer

Vijf simpele stappen om op een efficiënte manier afspraken te boeken

26 oktober 2022 - Wat maakt jou een professional op het gebied van afspraken boeken? Wat is het geheim om zoveel mogelijk gesprekken te voeren? Er zijn meerdere strategieën om je hitrate te verhogen als het gaat om afspraken boeken. Enkele dingen die belangrijk zijn voor succes zijn structuur, discipline en follow-ups.

Lees verder  |  Reageer

Instagram en Facebook blijven prioriteit voor ondernemers

21 oktober 2022 - Zoekopdrachten naar Instagram-gerelateerde diensten zijn in de afgelopen zes maanden gemiddeld met 92 procent gestegen. Dat blijkt uit een data-analyse van freelance platform Fiverr, dat miljoenen zoekopdrachten op het platform analyseerde om te zien welke diensten in het afgelopen half jaar populair waren. Ook zoekopdrachten naar digitale marketingkanalen en app-ontwikkeling groeide in populariteit.  

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  56