Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Nederlands bedrijfsleven en social selling nog niet hand-in-hand

30 mei 2023 - Nederlandse B2B-bedrijven hebben social selling nog niet geïntegreerd met hun dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Social Selling 2023, uitgevoerd door contentmarketingbureau Prospex. Bij maar liefst 88 procent van de B2B-bedrijven ontbreekt namelijk een goed gedefinieerde en duidelijke social selling-strategie. Mogelijk daardoor vindt 52 procent een goede leadgeneratie de grootste uitdaging in een social selling-strategie, wat de lage dealconversie van B2B’s verklaart.

Lees verder  |  1 reactie

Webshop wordt steeds belangrijker voor ondernemingen

12 mei 2023 - Om de drie jaar voert de SERV/Stichting Innovatie & Arbeid een Ondernemingsenquête uit bij een representatieve steekproef van ruim duizend ondernemingen en organisaties uit Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. De resultaten geven een unieke inkijk in hoe ondernemingen hun competentiebeleid uitbouwen maar ook hoe ze omgaan met digitalisering, de flexibele inzet van personeel en wat de gevolgen zijn van de coronacrisis. In het rapport dat nu gepubliceerd wordt, ligt de focus op digitalisering.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten verwachten inzet van generatieve AI voor betere service-ervaring

9 mei 2023 - Generatieve kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT verovert de wereld op stormachtige wijze. Net als andere vormen van AI wordt generatieve AI ook gebruikt in klantenservicetoepassingen zoals sms, e-mail en chatbots. Uit onderzoek van Zendesk blijkt dat consumenten verwachten dat deze snel evoluerende technologie hun klantervaringen zal verbeteren. Tegelijkertijd zijn zij nog niet klaar om het contact met menselijke servicemedewerkers op te geven.

Lees verder  |  Reageer

Drie redenen waarom je (nog) niet zonder visitekaartje kunt

26 april 2023 - De afgelopen decennia is de wereld in hoog tempo gedigitaliseerd. Veel zaken die we vroeger op papier vastlegden, bestaan tegenwoordig enkel nog als digitale data met enen en nullen op een server. Hoewel de papierhandel zeker is geslonken, zijn er bepaalde dingen die standvastig in papiervorm blijven voorkomen. Een goed voorbeeld hiervan zijn visitekaartjes.

Lees verder  |  Reageer

69 procent Nederlanders shopt evenveel of meer online in 2023

11 april 2023 - Maar liefst zeven op de tien Nederlandse consumenten gaan dit jaar minstens evenveel online shoppen als in 2022. Dit blijkt uit het Consumer Insights Report van Wunder, waarvoor het marketingperformancebedrijf 1500 Nederlandse, Amerikaanse en Britse consumenten ondervroeg. Het waren er 500 per land. Ondanks de hoge shopbereidheid lijken Nederlanders zich meer bewust van hun uitgaven.

Lees verder  |  1 reactie

Hoe de winkelstraat het laatste decennium veranderde

4 april 2023 - In tien jaar veranderde de winkelstraat enorm. Speelgoedwinkels, platen- of cd-winkels en ook kleding- en schoenenwinkels namen af. In de plaats daarvan zien we steeds meer foodwinkels gespecialiseerd in bijvoorbeeld kaas of koffie in het straatbeeld verschijnen. Ook het aantal winkels in tweedehands kleding kent een ongekende groei. 

Lees verder  |  Reageer

Vijf veelvoorkomende oorzaken van slechte acceptatie van B2B-webshops

24 maart 2023 - Er bestaat een gat tussen wat B2B-inkopers willen en wat B2B-verkopers aanbieden. Maar liefst 94 procent van de B2B-kopers ervaart problemen met de online koopervaring. Deze problemen hebben invloed op de acceptatie van een webshop. En de mate waarin het kanaal wordt gebruikt, is een sleutelcomponent voor het succes van B2B-e-commerce. Om problemen met de lage acceptatie van een webshop op te lossen, deelt Sana Commerce de meest voorkomende oorzaken van een slechte adoptie van een B2B-webshop.

Lees verder  |  Reageer

Een op de vijf Nederlanders shopt online uit verveling

14 maart 2023 - 60 procent van de Nederlanders geeft aan een goed gevoel te krijgen van online bestellen. De grootste groep is tussen de achttien en 24 jaar. Dit komt naar voren uit onderzoek van TrustDeals. Bijna de helft van de Nederlanders (49 procent) geeft aan liever online te bestellen dan het artikel in een fysieke winkel te kopen. Het internationale couponplatform deed onderzoek naar het bestellen en retourneren van pakketjes. Ruim één op de tien Nederlanders (dertien procent) bestelt altijd alles online.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven richten zich op extra functies voor online winkelen - consumenten niet

2 maart 2023 - Storyblok heeft onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat veel bedrijven niet goed begrijpen wat consumenten willen als het gaat om online winkelen. Het onderzoek onder 6.000 consumenten en 500 bedrijfsleiders bij middelgrote e-commercebedrijven in de VS en Europa laat zien dat 77 procent van de bedrijven gelooft dat functies zoals chatbots de klantervaring verbeteren, terwijl slechts 27 procent van de consumenten het daarmee eens is.  

Lees verder  |  Reageer

70 procent van de Nederlanders zoekt altijd winkel met laagste prijs

17 februari 2023 - 70 procent van de Nederlandse consumenten koopt producten daar waar de prijs het laagst is. Het maakt hen dan niet uit of ze de aankoop doen bij een webshop of bij een fysieke winkel. Dat blijkt uit onderzoek van Wuunder, uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten. Voor een groot deel van de consumenten is de prijs van het product dus belangrijker dan de plek waar ze het kopen.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander heeft geen bezorgschaamte ondanks bewustzijn van impact op milieu

6 februari 2023 - Meer dan de helft van de Nederlanders zegt geen last te hebben van ‘bezorgschaamte’. Hiermee wordt de schaamte bedoeld die men voelt over het online shopgedrag, de hoeveelheid bestelde pakketten of de verkeers- en milieuoverlast als gevolg van de bezorging. Opvallend is dat toch 62 procent zegt zich bewust te zijn van de schadelijke impact van alle bezorgingen op het milieu. Dit blijkt uit onderzoek van TrustDeals.

Lees verder  |  Reageer

Gratis retourneren op zijn retour: kwart betaalt zonder mokken retourkosten

2 februari 2023 - Het einde van gratis retourneren is aangebroken. Nadat grote retailers als H&M en Zara in 2022 aankondigden retourkosten voortaan aan de klant door te berekenen, lijkt ook de consument hier steeds meer aan te wennen. Maar liefst een op de vier consumenten is bereid zelf een duit in het zakje te doen als het gaat om retourkosten, zo blijkt uit de E-commerce Delivery Compass van Sendcloud, een ondervraging van 1,000 Nederlanders.

Lees verder  |  Reageer

40 procent vindt betalen voor verzending binnen Nederland onzin

31 januari 2023 - Maar liefst 40 procent van de Nederlanders vindt het onzin dat er voor bestellingen binnen Nederland verzendkosten betaald moeten worden. Dat blijkt uit onderzoek van Wuunder, uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlandse consumenten. De korte route die binnen Nederland afgelegd moet worden, staat voor hen niet in verhouding met de verzendkosten die zij betalen. Daartegenover staat weer negentien procent van de consumenten die er juist van overtuigd zijn dat de Nederlandse overheid verzendkosten zou moeten verplichten.

Lees verder  |  Reageer

Kortingscodes blijven ontzettend populair bij Nederlanders

30 januari 2023 - Kortingscodes blijven populair onder Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders. De populairste webshop categorieën om te besparen zijn fashion, eten en dagjes uit. Zalando is de absolute nummer een als het gaat om kopen met korting. Maandelijks zijn er bijna 50.000 zoekopdrachten naar kortingscodes voor de kledinggigant. 

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  57