Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Drie manieren waarop digitalisering onafhankelijke retail transformeert

14 januari 2022 - Volledige lockdowns en vroegere sluitingstijden, boze consumenten vanwege mondkapjesplicht en QR-code - onafhankelijke retailers worden tijdens de coronacrisis nog steeds zwaar op de proef gesteld. Innoveren was van essentie. Ze moesten snel slimme manieren bedenken om het hoofd boven water te houden. Het was onder meer het begin van een grootschalige digitale transformatie die ook in 2022 zal aanhouden.

Lees verder  |  Reageer

70 procent online shoppers kapt koop af door lastig account- en wachtwoordenproces

10 januari 2022 - Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Beyond Identity blijkt dat online retailers een flinke omzet mislopen door lastige login- en registratieprocessen. Uit het onderzoek bij meer dan 1.009 mensen in de Benelux blijkt dat 70 procent van de respondenten een online winkelwagentje laat staan als ze verplicht een account moeten aanmaken.

Lees verder  |  Reageer

Negen manieren waarop B2B e-commerce gaat veranderen in 2022

7 januari 2022 - De pandemie heeft veel bestaande trends in een stroomversnelling gebracht, waaronder de overstap naar online aankopen. Volgens McKinsey & Company heeft de pandemie de digitale transformatie met vijf jaar versneld. Uit onderzoek van Sana Commerce blijkt dat 58 procent van de B2B-kopers sinds het begin van de pandemie vaker e-commerce gebruikt voor hun aankopen.

Lees verder  |  Reageer

TCS story: Wanneer de postbode twee keer per week aanbelt

7 januari 2022 - E-commerce groeit al jaren en de pandemie heeft die groei alleen maar versneld. Dagelijkse leveringen van online aankopen zijn tot nu toe steeds de norm geweest voor pakketbedrijven. Om online shoppers tevreden te houden, blijkt het echter niet altijd nodig om artikelen zo spoedig mogelijk te leveren. Zeven op de tien (68 procent) consumenten zijn zelfs bereid om hun niet-essentiële pakketten op twee vaste dagen per week te ontvangen in plaats van dagelijks de postbode aan de deur te ontvangen.

Lees verder  |  Reageer

Zo bescherm je je merknaam en producten

24 december 2021 - Ondernemers zijn altijd sterk verbonden met hun zaak en de producten of diensten die ze leveren. Het is niet zozeer werk dat ze uitvoeren, als wel een onderdeel van wie ze zijn. Trots op wat ze hebben opgebouwd en ontwikkeld. En dat wil je dus ook graag beschermen tegen ge- of misbruik door anderen. Hoe je dit doet? Marten Bouma van Bouma.nl vertelt meer over merk- en modelregistratie.

Lees verder  |  1 reactie

Webshops informeren Nederlanders onvoldoende over duurzame shopping- en verzendopties

20 december 2021 - We kunnen er anno 2021 niet meer omheen: we moeten proberen waar het kan duurzamer te leven. Vorige maand werd er tijdens de klimaattop in Glasgow nog flink onderhandeld om een duurzamere toekomst te realiseren. Toch valt er op de korte termijn winst te behalen wanneer consumenten zich bewuster worden van hun ecologische voetafdruk, ook tijdens het online winkelen dat nu door de lockdown in ons land nóg populairder lijkt te worden.

Lees verder  |  Reageer

Gepersonaliseerde direct mail wordt significant langer gelezen

13 december 2021 - Gepersonaliseerde direct mails worden gemiddeld significant langer bekeken dan direct mails zonder personalisatie. Dit blijkt uit onderzoek van PostNL, uitgevoerd door MetrixLab. Hoe hoger het niveau van personalisatie, hoe langer post wordt bekeken. De leestijd stijgt gemiddeld met 43 procent wanneer er een personalisatie is toegepast in direct mail. Bij gepersonaliseerde direct mail ligt ook de interesse en koopintentie hoger.

Lees verder  |  Reageer

Drie ingrediënten voor een geweldig feestdagenseizoen

9 december 2021 - Black Friday, de megakoopdag die is overgewaaid uit de VS, wint al jaren gestaag aan populariteit. Voor de detailhandel is het inmiddels de aftrap voor het feestdagenseizoen geworden. Zelfs de lockdowns eind 2020 konden de Nederlandse liefde voor koopjes niet temperen: al in de aanloop naar Black Friday vonden er 30 iDeal-transacties per seconde plaats.

Lees verder  |  Reageer

E-commerce in het buitenland: verschillen en overeenkomsten met Nederland

3 december 2021 - De e-commerce markt in Nederland is ver ontwikkeld en is de afgelopen Jaren in een stroomversnelling gekomen. Steeds meer Nederlandse webshops kijken nu ook naar het buitenland als potentiele groeimarkt voor hun onderneming. Een goede voorbereiding en onderzoek naar lokale verwachtingen van webshops en bezorging is belangrijk voordat de stap naar het buitenland wordt gezet.

Lees verder  |  Reageer

Het puntje op de i bij de entree van je bedrijfspand

2 december 2021 - De entree is het visitekaartje van je onderneming. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat het er hier verzorgd uitziet. Een pui die goed in de verf zit, schone ramen, een duidelijke vermelding van de bedrijfsnaam, een paar mooie planten of bloemen en eventueel een balie waar bezoekers zich kunnen melden. Maar heb je ook wel eens op de vloer gelet?

Lees verder  |  Reageer

Zeven tips voor een onverslaanbare klantervaring

29 november 2021 - De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat de klantervaring zowel belangrijk is voor het aantrekken als voor het behouden van klanten. Klanten verwachten niet alleen een goed product, maar ook een soepele levering en beschikbare support. Tegelijkertijd realiseren zich steeds meer bedrijven wat de waarde is van het gebruiken van de klantervaring als een middel om zich te onderscheiden van een groot aantal beschikbare leveranciers.

Lees verder  |  Reageer

Hoe haal je de juiste klanten binnen voor je startup?

19 november 2021 - Groei. Het is de eerste grote hindernis voor de meeste bedrijven die net starten, en eentje waarover velen struikelen. Volgens Sudheesh Nair, CEO van ThoughtSpot en voorheen bestuurder bij Nutanix, zijn voor elke startup de eerste tien klanten de sleutel tot groei. Maar het verwerven van de juiste tien klanten vereist strategie en zelfevaluatie die niet vanzelfsprekend zijn voor de gemiddelde ondernemer.

Lees verder  |  Reageer

De impact van een goede portretfoto

18 november 2021 - We leven in een digitale wereld. De eerste ontmoeting, of het eerste contact met mensen vindt vaak plaats via social media. Bijvoorbeeld via een online bericht zoals chat of email of via een kennismaking op LinkedIn. Een persoonlijke eerste indruk van iemand krijgen is daardoor volledig veranderd. Je kijkt elkaar vaak niet meer rechtstreeks in de ogen, maar je kijkt naar de foto van degene met wie je praat.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven moeten voordelen van data delen aantonen voordat klanten toestemming geven

17 november 2021 - Veel mensen in Nederland en de EMEA-regio zijn bereid om data met bedrijven te delen in ruil voor een betere dienstverlening, ondanks dat ze daar aanvankelijk terughoudend tegenover staan. Dit blijkt uit onderzoek van Experian, uitgevoerd door Forrester Consulting.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  51