Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Steeds complexere wereld groeit Nederlandse bedrijfsleven boven het hoofd'

11 oktober 2012 - Onderzoek van Be Informed wijst uit dat Nederlandse bedrijven en overheden grote problemen ervaren vanwege de steeds complexere de wereld waarin zij opereren. Het merendeel van de onderzochte bedrijven en overheden (63 procent) lijdt hierdoor schade door omzetverlies en inefficiëntie.

Lees verder  |  Reageer

'MKB neemt scholingsrecht OR niet serieus'

11 oktober 2012 - Veel bedrijven met 50 tot 100 werknemers nemen het wettelijke recht op scholing dat hun ondernemingsraad heeft niet serieus. Een op de vier OR's uit het MKB gaat in 2012 niet eens op gezamenlijke cursus.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven overleven vaker in technologisch geavanceerde omgeving

10 oktober 2012 - De overlevingskansen van bedrijven met personeel zijn hoger in technologisch geavanceerde omgevingen dan in omgevingen waar innovatie een minder belangrijke rol speelt. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Panteia/EIM en de Universiteit van Huelva.

Lees verder  |  Reageer

Leegstand aanloopstraten is toegenomen

10 oktober 2012 - In veel centrale winkelgebieden staat de functie van aanloopstraten onder druk door het veranderend koopgedrag, e-tail en de geringere bestedingen door de economische crisis. Het gevolg is leegstand, functieverandering en dalende huurprijzen in deze zogenaamde B- en C-locaties.

Lees verder  |  1 reactie

AWVN: scherpe daling cao-afspraken

10 oktober 2012 - In september overeengekomen cao’s vertonen een gemiddelde loonafspraak van 1,4 procent. Dat is een sterke daling in vergelijking met de 1,8 procent van alle andere in 2012 afgesloten cao’s. De gemiddelde stijging van cao-lonen die in 2012 zijn afgesproken – dus inclusief die van september – is nu 1,7 procent.

Lees verder  |  1 reactie

FNV Zelfstandigen veroordeelt vrijwaringactie ZZP Nederland

9 oktober 2012 - FNV Zelfstandigen verklaart dat zij de actie van ZZP Nederland, die alle leden een vrijwaringverklaring heeft gestuurd, onverstandig vindt. De vrijwaringverklaring houdt in dat de zelfstandig ondernemer tegenover zijn opdrachtgever verklaart dat de opdrachtgever is gevrijwaard van eventuele loonbelasting en sociale premies.

Lees verder  |  1 reactie

'Barrières' belemmeren overstap naar duurzame energie

9 oktober 2012 - Nederlandse bedrijven zijn terughoudend met investeringen in duurzame energie. Ze zien diverse obstakels voordat ze de stap durven te maken. Vanaf 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, kunnen ze achter de computer eenvoudig uitzoeken welke vormen van duurzame energie interessant zijn voor hun eigen bedrijfssituatie.

Lees verder  |  Reageer

Startende ondernemers succesvoller met begeleiding

9 oktober 2012 - Hoewel het aantal inschrijvingen in de eerste helft van dit jaar 2,9 procent lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar, begonnen toch ruim 71.000 mensen in Nederland een eigen bedrijf. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is echter niet iedere starter even succesvol.

Lees verder  |  Reageer

Exact is 'ICT leverancier van het Jaar voor het MKB'

9 oktober 2012 - Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Computable Awards, is Exact onderscheiden met de award voor 'Beste ICT-leverancier van het Jaar voor het MKB'. Het Exact Online-portfolio viel bij de jury in zeer goede aarde.

Lees verder  |  Reageer
VDS 001 GT: Belg met ambities

VDS 001 GT: Belg met ambities

8 oktober 2012 - Nederlanders willen er graag bijhoren, maar de Belgen kunnen er ook wat van. Ook onze zuiderburen hebben van oorsprong geen levendige auto-industrie en dus laten ze, evenals wij, nieuwe automerken de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond rijzen.

Lees verder  |  Reageer

Bent u klaar voor IBAN?

8 oktober 2012 - ‘IBAN heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering. Bedrijven moeten nu actie ondernemen om op tijd klaar te zijn voor IBAN.’ Dat is de boodschap van de najaarscampagne Over op IBAN die vorige week van start is gegaan.

Lees verder  |  Reageer

'Arbeidsongevallenpreventie moet veel effectiever'

8 oktober 2012 - Het aantal arbeidsongevallen dat in Nederland jaarlijks plaatsvindt bevestigt het: 260.000 medische behandelingen, 84.000 werknemers die medische spoedhulp nodig hebben, waarvan er 4.200 in het ziekenhuis worden opgenomen.

Lees verder  |  Reageer

Tien nominaties Herman Wijffels Innovatieprijs 2012

8 oktober 2012 - Rabobank heeft de nominaties voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2012 bekendgemaakt. Dit jaar zijn uit de 577 inzendingen tien ondernemers geselecteerd. Zij strijden om de Innovatieprijs, de Aanmoedigingsprijs en de Publieksprijs.

Lees verder  |  Reageer

Houding failliete ondernemer bepaalt succes herstart

5 oktober 2012 - Veel (ex-)failliete ondernemers blijken geen ondernemende ambities meer te hebben. Van degenen die deze ambities wel hebben, lukt het slechts een beperkt deel om daadwerkelijk te herstarten.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
526  527  528  529  ...  541