Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Hamer saboteert banenmotor Nederland'

13 december 2012 - Het wetsvoorstel ‘Zekerheid voor Flexibiliteit’ van de SP en de PvdA pakt funest uit voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat stelt Payrollbedrijf Please na analyse van de plannen van de Kamerleden Hamer en Ulenbelt.

Lees verder  |  1 reactie
Nu officieel: de nieuwe Mercedes E-klasse

Nu officieel: de nieuwe Mercedes E-klasse

12 december 2012 - Na talloze spyshots en meerdere keren vroegtijdig gelekt te zijn, presenteert Mercedes-Benz eindelijk de ingrijpend vernieuwde E-klasse. De vernieuwingen hebben vooral betrekking op het front en de verkrijgbaarheid van nieuwe assistentiesystemen. Ook het motorenpalet is opgeschoond.

Lees verder  |  Reageer

Factureringsregels wijzigen per 2013 - bereid u voor

12 december 2012 - Vrijwel elke ondernemer heeft te maken met btw. Btw is de belasting die u als ondernemer verschuldigd bent over uw omzet. Daar staat tegenover dat u – voor zover u btw belaste prestaties verricht – de voorbelasting kunt verrekenen met de verschuldigde btw.

Lees verder  |  Reageer

Culturele diversiteit is bron voor innovatie

12 december 2012 - De Nederlandse bevolking bestaat uit steeds meer verschillende nationaliteiten. Daardoor neemt ook de multiculturaliteit in de maatschappij en op de werkvloer toe. In een verkennende studie heeft Panteia/EIM onderzocht wat deze diversiteit aan culturele invloeden betekent voor innovatieve ontwikkelingen in Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Vastzittende woningmarkt houdt woonbranche in gijzeling

12 december 2012 - De Nederlandse woonbranche wordt dubbel hard getroffen door de economische crisis. Niet alleen lopen de volumes terug als gevolg van dalende consumptieve bestedingen. Ook de enorme terugval in het aantal woningtransacties heeft ingrijpende gevolgen voor de omzetten die worden gerealiseerd.

Lees verder  |  Reageer

Dieptepunt bouwsector nog niet bereikt

11 december 2012 - Voor de bouwsector is op de korte termijn stimulerende actie noodzakelijk. De neergang zet zich nu versneld door en dat heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid en economische groei in Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe vorstverletregeling: failliet van glaswasbedrijven dreigt

11 december 2012 - Branchevereniging OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) blijft grote bezwaren hebben tegen het plan van de Minister van SZW om de vorstverletregeling aan te passen.

Lees verder  |  Reageer
BMW toont 40 jaar ontwikkeling voorafgaand aan de i3

BMW toont 40 jaar ontwikkeling voorafgaand aan de i3

10 december 2012 - Al in 1972 presenteerde BMW haar eerste elektrisch aangedreven auto. Weliswaar als conceptcar en puur experimenteel, maar het geeft wel aan dat ook BMW al jarenlang elektrische mobiliteit onderzoekt. Een vluchtige blik terug in de tijd.

Lees verder  |  Reageer

Werknemer ontvangt deze kerst het liefst waardering

10 december 2012 - Voor veel bedrijven is het tegen het eind van het jaar traditie werknemers te belonen met een extraatje in de portemonnee of voor op tafel. Ieder jaar een moeilijke opgave voor de werkgever om iedereen tevreden te stellen.

Lees verder  |  Reageer

Woningnieuwbouw richting 40. 000 in komende jaren

10 december 2012 - BouwKennis verwacht dat het aantal gereedgemelde nieuwbouwwoningen in 2012 uit zal komen op 48.000. In 2013 en 2014 loopt het aantal gereedmeldingen terug naar respectievelijk 42.000 en 41.000. Vooral de productie voor 2014 is met veel onzekerheid omgeven door de woningmarktplannen in het nieuwe regeerakkoord.

Lees verder  |  Reageer

Verzekeraar en gedupeerde ondernemer uit Zwanenburg vinden oplossing

10 december 2012 - Na goed overleg tussen de ondernemer Jenke Haverhals uit Zwanenburg, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Kennemerland en Delta Lloyd, kan Haverhals zijn brand- en inbraakverzekering bij Delta Lloyd voortzetten.

Lees verder  |  1 reactie

Succesfactoren voor het stimuleren van duurzaam ondernemen

7 december 2012 - Uit een onderzoek van Panteia naar beleid gericht op het stimuleren van duurzaam ondernemen, blijkt dat de branchegerichte aanpak het beste werkt. De succesfactoren van een dergelijke aanpak komen in de regio en lokaal het best tot hun recht door dit te koppelen aan bestaande bedrijvennetwerken.

Lees verder  |  1 reactie

Nederland handhaaft sterke positie in AGF-sector

7 december 2012 - In de eerste drie kwartalen van 2012 stabiliseerde de Nederlands export van groente en fruit. Dit is mede veroorzaakt door het donkere voorjaar van 2012, waardoor de export traag op gang is gekomen.

Lees verder  |  Reageer

De werkgever aan zet in Midden-Brabant

7 december 2012 - In de meeste sectoren is op dit moment meer aanbod dan vraag naar personeel. Toch zijn er ook in de huidige arbeidsmarkt vacatures en kent de regio Midden-Brabant een grote groeipotentie.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
515  516  517  518  ...  541