Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

De werkgever aan zet in Midden-Brabant

7 december 2012 - In de meeste sectoren is op dit moment meer aanbod dan vraag naar personeel. Toch zijn er ook in de huidige arbeidsmarkt vacatures en kent de regio Midden-Brabant een grote groeipotentie.

SER Brabant voorspelt voor de hele provincie een tekort van tussen de 10.000 en 25.000 arbeidskrachten in 2015, oplopend tot 72.000 in 2025. Op termijn is iedereen dus nodig, ook diegenen die nu nog aan de kant staan. "Een spagaat waar alleen met inbreng van werkgevers een antwoord op wordt gevonden," aldus Ton Wilthagen van ReflecT (Tilburg University) en Carmen de Jonge, Wissenraet Van Spaendonck bij de ondertekening van hun samenwerking in het project: De Werkgever aan zet. 

Beperkte productiviteit
Het MKB is de banenmotor van de economie, maar het ontbreekt juist de MKB-ondernemer vaak aan tijd en kennis om de personeelsvraag op een creatieve en flexibele wijze in te vullen. Veel werkgevers blijken bereid om vanuit een zakelijk of ander belang werknemers met een beperkte productiviteit in hun bedrijf op te nemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een beperking, Wajongers en mensen uit de bijstand. Maar hoe moet u dat regelen en waar moet u zijn? Wat zijn de ziekterisico's? Hoe regelt u de begeleiding binnen uw bedrijf? Is er financiële compensatie mogelijk? Bij dit project wordt niet uitgegaan van de werkzoekende, maar van de vragen en ondersteuningsbehoeften van de ondernemer.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.