Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Optimisme en terughoudendheid gaan hand in hand bij MKB

3 december 2012 - Voor de komende twaalf maanden verwachten Nederlandse ondernemers een omzetgroei en een groei in arbeidsplaatsen. Van de bedrijven in de dienstverlening verwacht 48 procent een omzetgroei en 29 procent een personeelsgroei door te maken.

Lees verder  |  Reageer

SEPA nog geen prioriteit Nederlands bedrijfsleven

3 december 2012 - Het Nederlands bedrijfsleven is redelijk goed bekend met SEPA, de nieuwe standaard voor betalingsverkeer per 1 februari 2014. Toch is dit voor de meeste bedrijven geen aanleiding om voorbereidingen te treffen voor de implementatie ervan.

Lees verder  |  1 reactie
Ook november 2012 toont sterke verkoopdaling

Ook november 2012 toont sterke verkoopdaling

2 december 2012 - De verkoopcijfers van de maand november zetten de dalende trend voort. Afgelopen maand werden er 26 procent minder auto's op kentekent gezet dan in diezelfde periode vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Snelle groei en meer krimp van Nederlandse bedrijven

30 november 2012 - Bijna een derde van de ondernemingen met tien of meer werknemers) in Nederland is in de periode 2007-2010 gegroeid qua werkgelegenheid. Een kwart van de bedrijven is aan te merken als een sterke groeier (snelgroeiend bedrijf of subtopper), met een werkgelegenheidsgroei van vijftien procent of meer in deze periode.

Lees verder  |  Reageer

Bouw gaat zwaarste jaar ooit tegemoet

30 november 2012 - "In 2013 krijgen we weer honderden faillissementen en weer minstens tienduizend ontslagen. Tenzij het kabinet de bouw en woningmarkt niet verder inperkt maar stimuleert, en daardoor ook de hele Nederlandse economie een duw de goede kant op geeft."

Lees verder  |  1 reactie

SafetyFlyer.nl helpt mee bedrijfsongevallen te voorkomen

30 november 2012 - In Nederland vinden elk jaar vele duizenden ongelukken plaats die arbeidsgerelateerd zijn. Nu kunnen de medewerkers van bedrijven van elkaar leren om zo veiliger te werken. Samen beperken ze het verzuim en de hoge kosten die voortkomen uit arbeidsongevallen.

Lees verder  |  Reageer

'Showrooming' met smartphones verandert winkelgedrag

29 november 2012 - Nieuw onderzoek van Aprimo toont aan dat een vijfde van de consumenten tegenwoordig doet aan ‘showrooming’; het bekijken van producten in winkels om vervolgens via een mobiel apparaat de beste prijs online te zoeken.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers: ‘Werknemer zelf verantwoordelijk voor inzetbaarheid‘

29 november 2012 - Vrijwel alle Nederlandse werkgevers maken zich zorgen over de inzetbaarheid van het personeel. Het merendeel van de werkgevers werkt aan duurzame inzetbaarheid. Uiteindelijk zijn echter de werknemers zelf verantwoordelijk voor de mate waarin ze goed kunnen functioneren.

Lees verder  |  Reageer
De nieuwe Porsche Cayman

De nieuwe Porsche Cayman

28 november 2012 - De Porsche Cayman heeft ondanks zijn nog maar jonge leven een unieke status verworven. En daar gaat deze tweede generatie naar ons idee een volgend succesvol hoofdstuk aan toevoegen. Maak kennis met de nagelnieuwe Porsche Boxster.

Lees verder  |  Reageer

‘Werkgever mag zich bemoeien met ongezonde levensstijl werknemer’

28 november 2012 - Drie op de vijf ondernemers vinden dat zij zich met een ongezonde levensstijl van een werknemer mogen bemoeien, ook als die geen aantoonbare invloed op de werkprestaties heeft. Lijdt het werk wel onder factoren als roken, alcohol of ongezond eten, dan vindt maar liefst 92 procent het gerechtvaardigd een medewerker daar op aan te spreken.

Lees verder  |  2 reacties

Handelskamers: toekomst Europa ligt in de kustregio’s

28 november 2012 - Nederland, Duitsland en Scandinavië moeten nauwer samenwerken om zich als aantrekkelijke economische regio te profileren ten opzichte andere gebieden. Tot deze conclusie kwamen de deelnemers aan de eerste Noordwest-Europaconferentie in Hamburg op 23 november 2012.

Lees verder  |  Reageer

Wereldwijde metaalmarkt heeft last van wereldwijde crisis

28 november 2012 - De wereldwijde vraag naar metalen blijft in 2013 zwak, terwijl het aanbod overvloedig is. De vraag blijft met name in de eurozone achter en ook in China zal de groei van de vraag naar metalen lager zijn. Hierdoor vormt overcapaciteit in beide regio’s een structureel probleem.

Lees verder  |  1 reactie
AutoRAI 2013 afgelast!

AutoRAI 2013 afgelast!

27 november 2012 - Menigeen zag de bui al hangen, en nu is het definitief besloten: AutoRAI 2013 niet door. Het 'grootste autofeest van Nederland' is bezweken onder de economische omstandigheden.

Lees verder  |  Reageer
Britse dwarsligger in detail: Jaguar XFR-S

Britse dwarsligger in detail: Jaguar XFR-S

27 november 2012 - Jaguar vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn dat men klakkeloos kiest voor snel spul uit Duitsland. Na de XKR-S geeft de XFR-S te kennen dat de Engelsen ook best uit de ban kunnen springen. Deze Britse dwarsligger in detail.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
517  518  519  520  ...  541