Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers tonen weinig vertrouwen in het economisch beleid

4 oktober 2013 - Het vertrouwen van ondernemers in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid is verder gedaald. Sinds het uitbreken van de crisis vijf jaar geleden daalt het vertrouwen van ondernemers. De ondernemers zijn daarnaast ook iets pessimistischer over de ontwikkeling van het eigen bedrijf.

Dit blijkt uit een meting afgelopen zomer onder 2.000 ondernemers door Panteia/EIM.

Een op de drie ondernemers heeft nog vertrouwen
De afname van het vertrouwen van de ondernemers in het MKB in de ontwikkeling van de Nederlandse economie gaat gepaard met een behoorlijke afname van het vertrouwen in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid. De ondernemers hebben steeds minder vertrouwen in het door de Nederlandse overheid gevoerde economische beleid. Een op de drie ondernemers (34 procent) geeft aan vertrouwen of enigszins vertrouwen te hebben in het economische beleid. In het voorjaar was dit nog 42 procent.

Meer ondernemers pessimistisch over eigen bedrijf
De ondernemers in het MKB zijn in het algemeen negatiever over de ontwikkeling van het eigen bedrijf. Als ondernemers een rapportcijfer moeten geven voor de economische ontwikkeling van het eigen bedrijf, dan geeft 28 procent het eigen bedrijf ruim een onvoldoende. Dit is hoger dan de 24 procent in het voorjaar. Daar staat tegenover dat de groep ondernemers in het MKB dat zeer optimistisch is over het eigen bedrijf (rapportcijfer acht of hoger) ook is toegenomen van negen procent naar dertien procent. Dit kan er op duiden dat het voorzichtige economische herstel voor een aantal ondernemers al merkbaar is.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.