Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Robuuste gozer: de nieuwe Cadillac Escalade

7 oktober 2013 - In het MTV-programma Cribs is ie regelmatig te zien geweest, de Cadillac Escalade. Als rapper of professioneel basket- of voetballer hoor je domweg een Escalade op de stoep te hebben. Die doelgroep kan zijn hart ophalen want de reus is vernieuwd.

Cadillac had voor ogen om de Escalade een minder opzichtig voorkomen en een grotere mate van distinctie mee te geven. Dat is deels gelukt. Want hoewel hij er op enkele punten inderdaad een stuk strakker en cleaner uitziet is het nog steeds een bombastisch ruimteschip. Het front kenmerkt zich andermaal door een kolossale grille die met zijn LED-verlichting meer in lijn loopt met overige Cadillac-familieleden. De zijkant heeft ten opzichte van zijn voorganger een strakke en krachtige plooi, terwijl ook de achterzijde rigide is vormgegeven met een loodrechte rij LED-lampen van boven tot aan de bumper. Standaard krijgt de Amerikaan bescheiden 20 inch velgen mee, terwijl de meeste kopers ongetwijfeld 22 inch chromen exemplaren opteren.

Verbeterd binnenwerk
De buitenzijde mag dan flink onder handen zijn genomen, de grootste hervormingen hebben plaatsgevonden in de huiskamer van de Escalade. Volgens Cadillac is er flink geïnvesteerd in vakmanschap zodat de zaken wat beter in elkaar steken. Het gebruik van kwalitatief betere materialen moet eveneens voor een meer premium-gevoel zorgen. De Escalade wordt uitgerust met het CUE-entertainmentsysteem met touchscreen dat we kennen uit de ATS en CTS.

Dikke achtcilinder
Downsizen in zo’n imposante Amerikaanse SUV is vloeken in de kerk en dus ligt er een 6.2 liter V8 met 420 pk en een koppel van 460 Nm onder de kap. Hij is gekoppeld aan een zestraps automatische versnellingsbak en verkrijgbaar met zowel twee- als vierwielaandrijving. De verwachting is dat de Escalade wel een stuk zuiniger is ten opzichte van zijn voorganger maar exacte cijfers ontbreken nog. Ook overige details, alsmede de prijs zal begin volgend jaar bekend worden als de Escalade bij de dealer staat.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.