Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Uurtarief freelancers en flexwerkers flink omhoog

8 oktober 2013 - De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. Tentoo ziet dat zij in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid.

De omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad steeg gemiddeld met 8,5 procent. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten. De positieve trend van het vorige kwartaal zet zich daarmee door.

Compenseren kabinetsplannen
Toch maakt Paul den Ronden, financieel directeur van Tentoo, zich zorgen over de toekomst van de zzp'er. "Het kabinet heeft plannen om fiscale regelingen voor zzp'ers te versoberen. Indien die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zullen de tarieven voor zzp'ers met tientallen procenten moeten stijgen om hen daarvoor te compenseren."

Utrecht op hielen Amsterdam
Tentoo concludeert verder dat Utrecht Amsterdam nadrukkelijk op de hielen zit als meest lucratieve, grote stad voor freelancers en flexwerkers. In Utrecht zagen zij hun omzet in het derde kwartaal met gemiddeld 25 procent stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam nam de omzet van freelancers en flexwerkers afgelopen kwartaal met zes procent toe.
De stijging van de omzet bij Utrechtse freelancers en flexwerkers was vooral toe te schrijven aan de webdesigners, webdevelopers en verschillende audiovisuele functies. In het tweede kwartaal van 2013 zagen zzp'ers  in Utrecht hun omzet ook al aanzienlijk toenemen. Toen was er sprake van een stijging van achttien procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. In Amsterdam was er in het vorige kwartaal sprake van vijf procent stijging.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.