Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Een kantoor trendy inrichten met een klein budget

Door: Bas van Bockel, 03 mei 2017 - Een startende ondernemer heeft vaak en beperkt budget als het gaat om investeren een kantoorinrichting. Ondanks dat wilt u toch dat de ruimte een goede indruk achter laat op bezoekers en klanten.
Ook met weinig middelen zijn er voldoende mogelijkheden, om ervoor te zorgen dat het kantoor een inspirerende werkplek wordt. Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat een kantoorruimte een representatieve uitstraling krijgt?

Lees verder  |  Reageer

7 aandachtspunten die je start-up succesvol maken

Door: Sander Wijdemans, 24 april 2017 - De start-up lijkt het succesmodel voor ondernemers te zijn. Veel ondernemers denken met hun idee of product de nieuwe Facebook of Über te gaan worden. Start-up coach Quintin Schevernels ziet dat veel start-ups verblind worden door dit soort succesverhalen. Terwijl het overgrote deel faalt. Hij schreef het boek Suits & Hoodies, over het geheim van de succesvolle start-up. Hij noemt hierin 7 factoren die bepalend zijn voor succes.

Lees verder  |  1 reactie

Duurzame investeringen leiden tot wereldwijde economische groei en CO2-reductie

Door: Sander Wijdemans, 04 april 2017 - Duurzame investeringen kunnen leiden tot een wereldwijde economische groei van 19.000 miljard dollar en 70% CO2-reductie in 2050. Dat blijkt uit het onderzoek Perspectives for the energy transition van de International Renewable Energy Agency (IRENA), een internationale organisatie die zich inzet voor de wereldwijde groei van duurzame energie.

Lees verder  |  1 reactie

Jaloezieen voor een optimale werkplek

Door: Sander Wijdemans, 19 maart 2017 - De werkplek is een locatie waar u vele uren doorbrengt per dag. Het gemak van regelbare jaloezieën tijdens de werkdag geeft comfort en gemak op elk gewenst moment van de dag.

Op een donkere winterse dag is meer licht gewenst, tijdens een warme zonnige zomerse dag is schaduw meer wenselijk, op elk moment kunt u zelf de optimale lichtinbreng creëren door het gebruik van jaloezieën.

Lees verder  |  Reageer

Zo wordt jouw nieuwe webshop wél een blijvertje

Door: Sander Wijdemans, 01 maart 2017 - Webshops schieten nog steeds onverminderd als paddenstoelen uit de grond. Iedereen kan een website opzetten, spullen inkopen en pakketjes versturen, toch? Helaas stopt ongeveer de helft van de nieuwe webwinkels binnen een jaar of twee. Misschien begint het, ondanks het lage slagingspercentage, stiekem toch bij je te kriebelen om een online winkel te beginnen. Hoe zorg je ervoor dat je geen valse start maakt en straks helemaal uitbloeit als een echte webwinkelier?

Lees verder  |  1 reactie

Blended toezicht, een brug te ver?

Door: John Welzen, 03 januari 2017 - Het belang van veelvuldige communicatie en afstemming tussen leden van een Raad van Toezicht (RvT) of Raad van Commissarissen (RvC) is van groot belang voor de onderlinge afstemming en besluitvorming. Daarnaast is een juiste verslaglegging van belang om besluiten en afwegingen correct weer te geven alsmede om eventueel in een mogelijk later stadium als bewijs te kunnen overleggen. Het is gebruikelijk om dergelijke RvC/RvT bijeenkomsten aan de feitelijke tafel te organiseren.
 

Lees verder  |  Reageer

Innovatie handleiding voor de ondernemer

Door: Sander Wijdemans, 28 december 2016 - Wat is innoveren?
Letterlijk is de betekenis van innoveren "vernieuwen". Je kan het ook beschrijven als dingen anders bekijken, out of the box denken en nog veel meer quasi betekenissen. Als je er de 18e eeuwse Engelse schrijver Horace Walpole even wil bijhalen, dan is innovatie in heel veel gevallen te omschrijven als serendipiteit.

Lees verder  |  1 reactie

Energie besparen in uw magazijn

Door: Sander Wijdemans, 27 november 2016 - Energiebesparing is de laatste tijd een hot topic. We zien steeds vaker dat ondernemers bewuster omgaan met energie. Ook niet gek overigens, want door bewust om te gaan met energie kunt uw direct heel wat geld besparen. Een van de ruimtes die de meeste energie verbruiken zijn magazijnen. Deze ruimtes moeten goed verlicht, verwarmd of juist gekoeld worden en daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van machines. Het energieverbruik is hier ontzettend hoog, waardoor er veel winst te behalen valt. Hieronder leest u enkele tips om energie te besparen in magazijnen.

Lees verder  |  1 reactie

Het effect van een schandaal

Door: Sander Wijdemans, 20 november 2016 - Aan schandalen geen gebrek in het bedrijfsleven. Bedrijven proberen uit alle macht zichzelf te behoeden voor een schandaal. Wanneer ze zich toch onverhoopt negatief in de kijker spelen, worden alle zeilen bijgezet om de schade in te dammen. Schandalen lijken een prijskaartje te hebben, of valt het wel mee? Is er een positief effect van een schandaal van grote omvang?

Lees verder  |  Reageer

Van webinars naar live online events. . . . een nieuwe trend voor 2017?

Door: John Welzen, 13 november 2016 - Steeds meer ondernemers ontdekken de kracht van live online aanwezigheid. Na het belang van een mooie website en flitsende nieuwsbrieven is het fenomeen webinar meer en meer in trek bij ondernemers en non profit organisaties. De goede internet infrastructuur en de slimme software zorgen ervoor dat de huidige webinar gebruikers, zeg maar de bedrijven en organisaties die al bekend zijn met het geven van webinars, meer en meer migreren naar live online events. Wat zijn de verschillen tussen een webinar en online event?

Lees verder  |  1 reactie

Inspelen op verandering met alternatieve betaalmethode

Door: Bas van Bockel, 31 oktober 2016 - De wereld is in verandering en daarmee het betalingsverkeer, de 24-uurseconomie waarin de bedrijvigheid 's nachts gewoon doorgaat lijkt de normaalste zaak van wereld geworden. Vanmorgen deed u nog zaken in eigen land. Vanmiddag wilt u uitbreiden naar België of Duitsland. De invoering van de gezamenlijke Europese munt  heeft internationale financiële transacties een stuk makkelijker gemaakt, niet alleen voor grote bedrijven maar ook voor een zelfstandige kledingzaak waar veel toeristen komen of een ZZP’er die dicht bij de grens woont.

Lees verder  |  1 reactie

Simpeler kosten besparen bestaat niet!

Door: John Welzen, 05 september 2016 - Voor alle ondernemers die het onder andere moeten hebben van externe klantbezoeken is deze korte blog een must! Want meer met minder kosten is meestal een item dat tot de verbeelding spreekt. Ik neem u even mee in de wereld van live online dienstverlening.

Lees verder  |  Reageer

7 tips voor een gezondere en productievere werkdag

Door: Sander Wijdemans, 29 augustus 2016 - Wilt u uw werkdag gezonder én productiever maken? Bekijk dan de tips uit dit artikel en maak uw werkdagen nog efficiëntere (en leuker!).  
 

Lees verder  |  3 reacties

Meer business met live video communicatie

Door: John Welzen, 17 augustus 2016 - Live video communicatie  wordt zo langzaam aan gemeengoed voor veel bedrijven en organisaties. Toch zijn gebruikers in veel gevallen nog niet zover om er een maximaal rendement uit te halen. Eigenlijk wordt video communicatie nog té sporadisch en té eenzijdig gebruikt. En dat terwijl daadwerkelijke kostenbesparingen, extra opbrengsten en ook nieuwe innovaties voor het oprapen liggen.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  17