Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

5 oktober: Diversity Day

18 augustus 2021 - Op 5 oktober 2021 vindt de derde editie van Diversity Day plaats. De dag is een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER) in samenwerking met tien partnerorganisaties. Na de officiële opening door Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, organiseren deelnemende bedrijven hun eigen activiteiten over de meerwaarde van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Lees verder  |  Reageer

Jongeren zijn aanwinst voor glastuinbouwbedrijven

17 augustus 2021 - Door economische groei en dalende werkloosheid krijgen steeds meer glastuinbouwbedrijven te maken met een tekort aan personeel. Internationale werknemers zijn en blijven essentieel, maar door de corona-uitbraak is de inzet van deze groep niet langer vanzelfsprekend. Studenten en scholieren springen gelukkig bij tijdens de zomervakantie.

Lees verder  |  Reageer

Meer ruimte tussen werk en privé

16 augustus 2021 - Iedere werknemer kent de drukkere periodes, bijvoorbeeld als er een belangrijke deadline nadert. We zetten dat ene tandje bij om de finishlijn op tijd te halen, allemaal terwijl de dagelijkse gang van zaken door blijft gaan. Werken houdt ze immers bezig en zorgt ervoor dat ze kunnen rondkomen.

Lees verder  |  Reageer

Opwaartse lijn loonafspraken zet door

12 augustus 2021 - Met een gemiddelde loonafspraak van 2,3 procent is in juli de opwaartse lijn in cao’s doorgezet. Het juli-gemiddelde is het hoogste maandgemiddelde van dit jaar. De gemiddelde afgesproken loonstijging over heel 2021 komt daarmee uit op 1,9 procent. Dat meldt AWVN in haar cao-maandbericht.

Lees verder  |  Reageer

Thuiswerken vermindert grip op personeelsbeleid en bedrijfscultuur

2 augustus 2021 - Drie op de tien mkb-ondernemers in de zakelijke dienstverlening hebben het gevoel de grip te verliezen op het personeelsbeleid en de bedrijfscultuur nu thuiswerken steeds meer de norm is. Corona heeft bij veel bedrijven flexibiliteit en aanpassingsvermogen gevraagd. Bijna zes op de tien ondernemers zeggen dat zij zich door de coronacrisis sterker bewust zijn geworden hoe belangrijk het is om een hecht team te hebben met werknemers die voor elkaar klaar staan.

Lees verder  |  Reageer

Cao-drukte in juni tekent inhaalslag

29 juli 2021 - In de maand juni zijn 38 cao-akkoorden tot stand gekomen. Dat zijn er meer dan in de afgelopen maanden van 2021, meer dan in juni vorig jaar en evenveel als het gemiddeld aantal juni-akkoorden van de afgelopen jaren. Het relatief grote aantal akkoorden duidt op een inhaalslag bij het afsluiten van nieuwe cao’s.

Lees verder  |  Reageer

Kerstpakketten nu al in gedrang

29 juli 2021 - De wereldhandel herstelt onverwacht sterk. Tegelijkertijd is de toeleveringsketen ernstig verstoord. Het is nu al de vraag of kerstbestellingen op tijd binnen zijn. "De toeleveringsketen krijgt klap na klap. Na de blokkade in het Suezkanaal loopt het nu weer vast in Zuid-China. Tot in 2023 blijven we last houden van haperende aanvoer," zegt Johan Geeroms, Risk Director bij Euler Hermes Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Vakantie in coronatijd: hoe stuurt u medewerkers veilig op reis?

23 juli 2021 - Het zomerseizoen is weer aangebroken en daar trapt van origine ook het vakantieseizoen mee af. Hoewel het vaccinatieprogramma wereldwijd op stoom komt, verschijnen er dagelijks berichten in het nieuws over landen die van kleurcode veranderen. Waar een vakantieland vandaag nog geel kleurt, kan dit morgen veranderen naar oranu of zelfs rood.

Lees verder  |  Reageer

Zorgt de pandemie voor de opkomst van freelancers?

22 juli 2021 - Inmiddels is wel duidelijk dat flexibiliteit en de work-from-anywhere benadering steeds populairder wordt onder werknemers. De gedwongen overstap naar werken op afstand is voor veel werknemers een openbaring geweest en de flexibiliteit van het thuiskantoor wordt meer dan ooit gewaardeerd.

Lees verder  |  Reageer

Arbeidsmarkt transport en logistiek herstelt verder

19 juli 2021 - De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek toont verder herstel in het eerste kwartaal van 2021. Uit de meest recente Sectormonitor blijkt dat het aantal vacatures voor werknemers transport en logistiek toeneemt. Ook het aantal werkgevers groeit. En was er door de Coronacrisis in heel 2020 nog sprake van omzetverlies, begin 2021 is er weer sprake van omzetgroei in het goederenvervoer en de logistieke dienstverlening. Meer ondernemers geven aan dat zij in de komende drie maanden een toename van hun personeelsbestand verwachten. Wel loopt de uitstroom naar pensioen sterk op.

Lees verder  |  Reageer

Gezondheid! Zo maakt u het als werkgever aantrekkelijk om deze zomer vrije dagen op te nemen

30 juni 2021 - De Nederlandse werknemer is voorzichtig met het opnemen van vakantiedagen sinds het land in maart vorig jaar in lockdown ging. Dat zorgt voor een ongunstig overschot aan vakantiedagen voor ondernemers. En dat terwijl het – juist nu – zo belangrijk is om af en toe pas op de plaats te maken. Wellicht dat de zomer de ideale aanjager is van mentale gezondheidsdagen.

Lees verder  |  Reageer

AbbVie, AFAS Software, TalentCare en Viisi Hypotheken Best Workplaces Nederland

18 juni 2021 - Vorige week heeft Great Place to Work de Best Workplaces van Nederland bekendgemaakt. Biofarmaceut AbbVie won in de categorie multinationals. Onder grote bedrijven is AFAS Software benoemd tot Best Workplace terwijl TalentCare en Viisi Hypotheken bovenaan zijn geëindigd in de categorieën middelgroot en klein.

Lees verder  |  Reageer

Kan ik werknemers verplichten om naar kantoor te komen?

31 mei 2021 - Nu de samenleving langzaam maar zeker weer wat opent, kunnen we in datzelfde tempo ook ons ‘oude leven’ weer oppakken. Desalniettemin blijven er vanwege de coronapandemie genoeg vragen voor werkgevers bestaan rondom de juiste aanpak. Die willen ervoor zorgen dat ze alle benodigde maatregelen voor hun medewerkers hanteren wanneer ze naar kantoor komen, en tegelijkertijd de zaken draaiende houden.

Lees verder  |  Reageer

Effectory’s World-class Workplace roept a.s.r. uit tot dé beste werkgever van Nederland

28 mei 2021 - Effectory onthult de drie beste World-Class Workplaces van 2021. Het World-class Workplace (of ook wel het Beste Werkgevers-) keurmerk wordt toegekend aan iedere organisatie die op werkgeverschap en employee Net Promotor Score (eNPS) boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoort.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  61