Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Mkb-bedrijven in zakelijke dienstverlening zien omzet in derde kwartaal flink stijgen

1 november 2021 - Mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening hebben een uitstekend kwartaal achter de rug. Maar liefst 44 procent realiseerde een sterke omzetstijging ten opzichte van het tweede kwartaal. Tegelijkertijd verkeren veel bedrijven in onzekerheid over hun financiële positie. Zo heeft bijna een derde NOW-steun ontvangen en sluit 79 procent van deze bedrijven niet uit dat zij door het terugbetalen van de overheidssteun in moeilijker vaarwater terechtkomen.

Lees verder  |  Reageer

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

29 oktober 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het achtste artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Lees verder  |  Reageer

Bestuurders hebben volop vertrouwen in economische groei

29 oktober 2021 - Het vertrouwen in de economie onder managers en bestuurders neemt snel toe. Een ruime meerderheid (79 procent) voorziet in het komende jaar een omzetstijging. Ook de bereidheid tot het nemen van gecalculeerde risico’s stijgt. Verder blijken bedrijven die succesvoller uit de crisis kwamen, een integrale aanpak van COVID-19 te hanteren met focus op onderlinge relaties van risico’s.

Lees verder  |  Reageer

Supermarkten zetten flinke stappen op het gebied van IMVO

29 oktober 2021 - Drie jaar na de ondertekening van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen zijn supermarkten, aangesloten bij het CBL, hard op weg hun beleid volledig volgens de OESO-richtlijnen uit te voeren. Zo scoren supermarkten 91 procent op de integratie van het IMVO-beleid in de bedrijfsvoering, blijkt uit het self-assessment voorafgaand aan de CBL-rapportage ‘IMVO-risicomanagement in de supermarktbranche’.

Lees verder  |  Reageer

Is de logistieke sector klaar voor de aankomende kerstdrukte?

28 oktober 2021 - De drukke decembermaand is nog niet eens begonnen, of consumenten worden al bestookt met de boodschap dat ze hun kerstcadeaus op tijd moeten bestellen. De problemen in de supply chain zijn hier debet aan. Er wordt namelijk verwacht dat de vertragingen die we nu al merken, alleen maar worden versterkt in aanloop naar de feestdagen.

Lees verder  |  Reageer

Aantal sushibedrijven ruim verdubbeld

26 oktober 2021 - Na de Italiaanse pizza en Chinees-Indische babi pangang, verovert nu de Japanse sushi de Nederlandse markt. Als warme broodjes gaan de overwegend koude Japanse snacks over de toonbank. Met name in 2020 is er een sterke groei in sushiverkooppunten te zien in het KVK Handelsregister. Het aantal sushi-bedrijven in Nederland groeide de afgelopen vijf  jaar met 162 procent naar ruim 900 zaken.

Lees verder  |  Reageer

Wat je allemaal moet regelen bij het verhuizen van je onderneming

22 oktober 2021 - Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je onderneming wilt gaan verhuizen. Het kan zijn dat je onderneming een gigantische groei heeft doorgemaakt, waardoor de huidige bezetting niet meer voldoet. Maar het kan ook zo zijn dat je toe bent aan een nieuw imago, en bij een nieje imago hoort een pand wat dat complimenteert.

Lees verder  |  Reageer

Coronapandemie verandert klantcontact in Nederland

19 oktober 2021 - De coronapandemie heeft de manier waarop Nederlandse consumenten contact hebben met bedrijven veranderd. Zo zijn consumenten meer gebruik gaan maken van selfservice: middelen waarmee consumenten zelf hun hulpvraag kunnen oplossen en waardoor contact met het bedrijf niet meer nodig is.

Lees verder  |  1 reactie

Waarom big data belangrijk is voor fleet management

18 oktober 2021 - Organisaties kunnen gebruikmaken van cloudgebaseerde platforms om vlootgegevens in bijna realtime te verzamelen, volgen en analyseren. In combinatie met software kan big data-inzichten creëren over verschillende cruciale vlootaspecten.

Lees verder  |  Reageer

Faillissementen wereldwijd stijgen in 2022 met vijftien procent

14 oktober 2021 - Na twee jaar van daling stijgen de faillissementen wereldwijd in 2022 met +vijftien procent. Het cijfer van Nederland oogt dramatischer: +34 procent. Maar in absolute getallen valt het mee (van 1790 in 2021 naar 2400 in 2022). Dit blijkt uit onderzoek van Euler Hermes.

Lees verder  |  2 reacties

Gerichte verbeteracties ook in MKB geen overbodige luxe

14 oktober 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het zevende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Lees verder  |  Reageer

Forse groei cultuur, sport en recreatie; ook gezondheidszorg stijgt flink door

13 oktober 2021 - Over de hele linie was het aantal starters in het Nederlandse bedrijfsleven in september iets hoger dan in dezelfde maand in 2020, namelijk vier procent meer. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over september 2021. Het aantal stoppers is lastiger vergelijkbaar door opschoonacties in het Handelsregister, maar lijkt iets kleiner dan vorig jaar.

Lees verder  |  1 reactie

Mkb'ers voorzichtig in het verschuiven naar online omgeving

12 oktober 2021 - Mkb-bedrijven hebben zich het afgelopen jaar moeten aanpassen aan de maatregelen rondom de coronapandemie. Driekwart (76 procent) van de mkb-ondernemers in Nederland hebben de online aanwezigheid van hun bedrijf vergroot en bijna de helft (43 procent) zegt dat ze de pandemie niet hadden overleefd met technologie van tien jaar geleden.

Lees verder  |  1 reactie

Aantal cybersecuritybedrijven in vijf jaar tijd verdubbeld

11 oktober 2021 - Dat digitale veiligheid steeds belangrijker wordt, zien we niet alleen af aan de vele voorbeelden van hacks in de media. Ook het aantal bedrijven dat diensten en producten levert om ons te beschermen tegen online bedreigingen schieten als paddenstoelen uit de grond.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  243