Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Young Business Award van start op tv

12 januari 2021 - De Young Business Award is (bijna) terug! Aanstaande vrijdag (15 januari) is de eerste aflevering van de YBA Broadcast te zien. Welke startup overtuigt de jury met hun pitch van 60 seconden en wie wordt uiteindelijk de beste jonge onderneming van Nederland?

Lees verder  |  1 reactie

Slim Tanken Award 2020 gaat naar Sneek, Hoogeveen, Nieuw-Vennep en Beek

12 januari 2021 - MultiTankcard heeft de voordeligste benzinepompen in Nederland bekendgemaakt. Wie goedkoop wil tanken, moet naar Sneek: daar is tankstation Joontjes Kreditank winnaar geworden van de Slim Tanken Award 2020 in de categorie E10-benzine, met een gemiddelde literprijs van slechts € 1,434. Ook in het miljonairsdorp Blaricum is tanken voordelig, en wel bij Fieten Olie Blaricum, dat de tweede prijs won met een literprijs van € 1,435. In de categorie Premium benzine E5 gaat de Slim Tanken Award naar TinQ Hoogeveen, provincie Drenthe (literprijs € 1,581).

Lees verder  |  Reageer

Tips om uw vloer te beschermen tijdens het thuiswerken

11 januari 2021 - Thuiswerken was het afgelopen jaar door de uitbraak van COVID-19 de normaalste zaak van de wereld. Dit wordt nog steeds door veel bedrijven doorgezet, waarmee het ook in de komende maanden nog de standaard zal zijn. Door de vele positieve reacties op thuiswerken, zullen bovendien veel bedrijven ook na de pandemie meer ruimte bieden aan thuis werken. Nu thuiswerken veel vaker voor komt, is het belangrijk om een goede thuiswerkplek in te richten. Hierbij moet u onder andere denken aan een goede bureaustoel. Maar kijk ook eens naar hoe uw (bureau)stoel contact maakt met de vloer.

Lees verder  |  Reageer

Deepfakes, virtuele producties en lege bioscopen: ontwikkelingen voor de entertainment-branche in 2021

7 januari 2021 - Na een enorm tumultueus jaar voor de entertainmentindustrie kan het haast niet anders dat zowel consumentengedrag als het proces van contentcreatie enorm gaan veranderen in 2021. David Ingham, Client Partner Media en Entertainment bij Cognizant, voorspelt wat we in de loop van komend jaar kunnen verwachten. De wereld snakt naar een beetje ‘normaliteit’, in een maatschappij die zich binnen een paar weken tijd in complete chaos dompelde. De nasleep van ‘het coronajaar’ zal echter nog een tijdje voelbaar zijn. Niets wijst erop dat we binnen afzienbare tijd op oude voet door kunnen gaan.

Lees verder  |  Reageer

Gemiddelde Europese occasionprijs dit jaar wederom gestegen

6 januari 2021 - Uit recente Europese data van AutoScout24 blijkt dat de gemiddelde occasionprijs in Europa dit jaar met 371 euro is gestegen ten opzichte van 2019. Alhoewel er een stijging zichtbaar blijft, is deze minder groot dan voorgaande jaren. Vorig jaar bedroeg deze stijging namelijk nog 886 euro. Voor Nederland geldt een gemiddelde prijsstijging van 94 euro vergeleken met vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Twee derde bedrijven in duurzame energiesector hebben hogere omzet dan verwacht

5 januari 2021 - Ondernemers die huizen verduurzamen, hebben zich in november goed hersteld van de coronacrisis. Zo is de omzet van twee op drie bedrijven die actief zijn in de duurzame energiesector gelijk of zelfs hoger dan begin dit jaar werd verwacht, constateert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) in een inventarisatie van de effecten van de coronacrisis op deze bedrijven. Deze stijging is onder meer het gevolg van een groeiende groep huizenbezitters die bereid is in het eigen huis te investeren. Dit komt ook naar voren in een aanvullende analyse van ABN AMRO.

Lees verder  |  Reageer

Supermarkten realiseren 22 procent energie-efficiëntie in periode 2010-2019

4 januari 2021 - Nederlandse supermarkten werken hard aan de verlaging van de CO2-uitstoot. Met nog één jaar op de teller, is de gezamenlijke doelstelling van twintig procent meer energie-efficiëntie in 2020 al behaald. Nederlandse supermarkten hebben in de periode 2010-2019 namelijk 22 procent efficiëntie gerealiseerd. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage ‘Ontwikkeling energie-efficiëntie in de supermarktsector’.

Lees verder  |  Reageer

Visie 2025 wegvervoer en logistiek: Zet in op slimmer werk(en) en behoud sociale infrastructuur

4 januari 2021 - De sector transport en logistiek is hard geraakt door het stilvallen van de economie als gevolg van COVID-19. Met een arbeidsmarktplan Transport en Logistiek bestaande uit een pakket aan crisismaatregelen investeren sociale partners in de sector in behoud en inzetbaarheid van werknemers die in de afgelopen jaren zijn ingestroomd vanwege de grote spanning op de arbeidsmarkt. Daarnaast moet de sector oplossingen bieden voor ontwikkelingen die al vóór de coronacrisis speelden. Technologie, platformisering en verduurzaming gaan een steeds belangrijkere rol spelen voor veranderingen in de werkgelegenheid.

Lees verder  |  Reageer

2021 in de glazen bol: vier voorspellingen voor retail en supply chains

31 december 2020 - 2020 was een turbulent jaar waarin veel sectoren hard getroffen werden; en retail was daarop geen uitzondering. Niet-essentiële winkels hebben vorige week hun deuren moeten sluiten en dit veroorzaakt grote drukte bij webshops, in distributiecentra en bij pakketbezorgers. Ongeacht of er komend jaar snel een vaccin komt, retailers worden flink op de proef gesteld. Denk hierbij aan veranderingen in het consumentengedrag, zoals de flinke stijging in online aankopen.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor een goede start met uw belastingzaken

31 december 2020 - Voor veel ondernemers was het een zwaar jaar. Toch zijn er ook nu veel ondernemers die een bedrijf zijn gestart. De Kamer van Koophandel ziet al voor zes maanden op rij een groei in het aantal startende ondernemers in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Bent u net gestart met ondernemen of van plan om u in 2021 in te schrijven? Met deze vijf tips voor uw belastingzaken gaat u goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Lees verder  |  Reageer

Zelfstandige ondernemers met arbeidshandicap hebben het niet onder de markt

31 december 2020 - Slechts een op de drie zelfstandige ondernemers met een arbeidshandicap heeft werkbaar werk. Meer dan de helft ervaart werkstress. Zij zijn vaker dan andere ondernemers het slachtoffer van intimidatie, pesterijen en/of ongewenst seksueel gedrag en hebben het zwaarder op financieel-economisch vlak. Dat blijkt uit de werkbaarheidsmeting 2019 van de Stichting Innovatie en Arbeid die de werkbaarheidssituatie van zelfstandige ondernemers in kaart brengt.

Lees verder  |  Reageer

Veerkrachtige bedrijven vinden na corona sneller weg naar herstel

29 december 2020 - De coronacrisis zorgt voor grote verschillen tussen sectoren die er wel of juist niet in slagen hun verdienmodel tijdig aan de omstandigheden aan te passen, concludeert ABN AMRO in haar Sectorprognoses 2021 en 2022. Zo heeft de crisis in 2020 in de leisuresector (-50 procent) en retail (-acht procent) diepe sporen getrokken en ook volgend jaar zullen verschillende branches nog niet volledig zijn hersteld. Tot sprake is van groepsimmuniteit is de kans groot dat bioscopen, eetcafés, musea, attractieparken en de reisbranche de capaciteit niet volledig kunnen benutten.

Lees verder  |  Reageer

Een op de drie topsporters wordt na sportcarrière ondernemer

28 december 2020 - Van alle (gestopte) Nederlandse topsporters die tussen 1992 en 2010 een Olympische medaille wonnen, is 55,1 procent nog altijd actief in een sportgerelateerde functie. 34,4 procent van alle ex-topsporters is eigenaar of oprichter van een eigen onderneming of stichting. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van CVSter.nl naar de cv’s van alle Olympische medaillewinnaars tussen 1992 en 2010.

Lees verder  |  1 reactie

Douane verwacht oponthoud in Mainport Rotterdam door Brexit

24 december 2020 - De eerste vier tot zes weken van 2021 gaan onvermijdelijk gepaard met oponthoud en opstoppingen in en rond Mainport Rotterdam. Tientallen vrachtwagens en busjes op weg naar het Verenigd Koninkrijk zullen stranden omdat die niet op tijd zijn aangemeld of niet beschikken over de benodigde douanedocumenten. Naar verwachting beschikt een op vier van de vervoerders naar het Verenigd Koninkrijk niet over alle juiste documenten.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  231