Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Dit is hoe startups zich in een oververhitte arbeidsmarkt onderscheiden

13 oktober 2022 - LinkedIn heeft de LinkedIn Top Startups lijst van 2022 bekendgemaakt. Een lijst van bedrijven die jong en snelgroeiend zijn, maar ook succesvol inspelen op de veranderende behoefte in het werkveld. De top drie van dit jaar, Lightyear, Picnic en Pieter Pot, bevestigen dat pionieren op het gebied van duurzame innovatie in trek is. Maar hoe onderscheiden deze startups zich in een krappe arbeidsmarkt waar de eisen steeds hoger liggen?

Lees verder  |  Reageer

Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over

10 oktober 2022 - De populariteit voor online supermarkten is het afgelopen jaar enorm gestegen. Dit blijkt uit onderzoek naar het online zoekgedrag dat onderzoeksbureau Routelogic heeft uitgevoerd. In één jaar tijd zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices met 195 procent stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50 procent is gedaald.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’er driftig op zoek naar alternatief afgeschafte fiscale oudedagsreserve

7 oktober 2022 - Sinds de miljoenenota is het hoge woord eruit. De fiscale oudedagsreserve (de FOR) stopt per 1 januari 2023. Voor zzp’ers belangrijk en ingrijpend nieuws. Want wat moet je met de door jou opgebouwde FOR? Zijn er alternatieven om toch fiscaal vriendelijk pensioen op te blijven bouwen? Vorige week organiseerde BrightPensioen het webinar ‘Eerste Hulp Bij Oudedagsreserve afschaffing’. De eerste van een reeks van drie (allemaal over de oudedagsreserve). Niet eerder meldde zoveel zzp’ers zich aan voor een zzp-webinar van BrightPensioen, ruim 400.

Lees verder  |  Reageer

De impact van kunstmatige intelligentie in de voedselketen

6 oktober 2022 - Naar verwachting bereikt de totale waarde van kunstmatige intelligentie (AI) in de voedselmarkt zo'n 30 miljard dollar in 2026. AI beïnvloedt in potentie ieder aspect van de voedselketen met snellere en slimmere beslissingen. Daarmee levert het flinke concurrentievoordelen op voor organisaties in die voedselketen.Dat schrijft Marcel Koks, senior director industry & solution strategy voor Infor® Food & Beverage.

Lees verder  |  Reageer

Gemiddelde omzetgroei mkb in maand tijd gehalveerd

5 oktober 2022 - Nederlandse mkb-bedrijven realiseerden in juni een gemiddelde omzetgroei van 8,22 procent. In mei bedroeg dit percentage nog 17,29 procent, waarmee de gemiddelde omzetgroei in een maand tijd ruim gehalveerd is. Dat blijkt uit cijfers van de Exact MKB Monitor, die gebaseerd zijn op verwerkte data van 340.000 administraties. Uit diezelfde monitor blijkt ook dat de omzetgroei in juni de laagste is in bijna anderhalf jaar tijd.

Lees verder  |  Reageer

Diëtist kiest vaker voor werk buiten de zorg

3 oktober 2022 - Het aantal diëtisten is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2017 waren het er iets meer dan 1.200. Anno 2022 staan ruim 1.600 diëtisten ingeschreven bij KVK. Een toename van 34 procent. Toch zijn er wachtlijsten voor een afspraak met een diëtist. Volgens Bianca Rootsaert, directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), ligt dit niet alleen aan de groeiende vraag naar diëtisten, maar ook aan de beloning binnen de zorg. "Sommige diëtisten kiezen voor financieel aantrekkelijker werk buiten de zorg, bijvoorbeeld als coach of voedingsdeskundige in het bedrijfsleven."   

Lees verder  |  Reageer

Transport en logistiek: trends zetten zich voort in lijn met voorgaande kwartaal

3 oktober 2022 - Hoewel de bezorgdheid over het economische klimaat op dit moment toeneemt, zetten trends zich door op de arbeidsmarkt. Het tweede kwartaal is in lijn met het kwartaal daarvoor. De arbeidsmarkt in de sector kampt nog steeds met een groot tekort aan personeel. Dat zegt een toenemend aantal ondernemers in het goederenvervoer over de weg. Het aantal vacatures blijft hoog en de pensioenuitstroom neemt verder toe. De instroom in WW van vrachtwagenchauffeurs en logistiek medewerkers neemt verder af. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.

Lees verder  |  Reageer

Tips voor een efficiënte boekhouding

30 september 2022 - Wanneer je goed bent in je vak kan het aantrekkelijk zijn om als zzp'er aan de slag te gaan. Als zzp'er bepaal je zelf je uren, kies je zelf welke opdrachten je aanneemt en is de winst die je maakt 100 procent voor jou. Tegenover al deze rechten staan echter ook de nodige plichten. Zo ben je als zelfstandig ondernemer verantwoordelijk voor de boekhouding zzp. Er zijn veel zaken waar je op moeten letten.

Lees verder  |  Reageer

Hoe kun je als bedrijf verder verduurzamen?

30 september 2022 - Heb je de overstap al gemaakt en ben jij met je bedrijf al echt aan het verduurzamen? We willen namelijk allemaal ons steentje bijdragen. Misschien scheid je je afval, heb je het bedrijfspand geïsoleerd of wordt je product vervaardigd uit enkel duurzame materialen en ben je nu op zoek naar de volgende stap in de richting van een duurzaam bedrijf. Of misschien ben je pas net begonnen en ben je je aan het oriënteren op de stappen die je kunt en wilt nemen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsleiders worstelen met benutten van zakelijke kansen

27 september 2022 - Bedrijfsleiders hebben het in de huidige onvoorspelbare markt lastig om nieuwe zakelijke kansen te benutten. Dat is de conclusie van een onderzoek onder 600 wereldwijde C-suite executives in opdracht van Verizon Business. Er bestaat een grote kloof tussen zakelijke groei en het doorvoeren van zinvolle langetermijnveranderingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verbetering van de customer en employee experience, maar ook voor cruciale zaken zoals talentwerving en de inzet van technologie.

Lees verder  |  Reageer

Tekort aan chips kost Europese auto-industrie €100 miljard

26 september 2022 - Geen sector is zo hard getroffen door het tekort aan chips als de auto-industrie. Wereldwijd zijn hierdoor ongeveer achttien miljoen voertuigen minder geproduceerd. Vooral de Europese automakers krijgen harde klappen. De halfgeleidercrisis kost de auto-industrie in Europa ongeveer 100 miljard in 2021 en 2022. Dat stelt kredietverzekeraar Allianz Trade.

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders vinden sociale impact van bedrijven belangrijker dan milieu-impact

26 september 2022 - De sociale impact van bedrijven vinden Nederlanders belangrijker dan hun impact op het milieu. Dit blijkt uit onderzoek van SurveyMonkey (onderdeel van Momentive) onder ruim 1500 respondenten over het belang van ESG (Environment, Social, Governance). Hoe jonger de respondent, hoe minder belangrijk het milieu.

Lees verder  |  Reageer

Passende mobiliteit cruciaal in de strijd om de werknemer

23 september 2022 - Bedrijven wringen zich in allerlei bochten om personeel aan zich te binden en te behouden. Employer branding staat dan ook bij veel werkgevers hoog op de agenda. Passende mobiliteit is daarbij een belangrijke troef, blijkt uit interviews van Mobinck. De uitkomsten van deze interviews met tien mobiliteitsexperts zijn gebundeld ineen  gratis e-book.

Lees verder  |  Reageer

Helft zzp’ers heeft zorgen over financiële situatie door inflatie

23 september 2022 - Van de zzp’ers in Nederland maakt momenteel 55 procent zich zorgen over het genereren van voldoende inkomsten op lange termijn. Ook maakt 53 procent zich zorgen over de impact van inflatie op de bedrijfsresultaten. Dit blijkt uit de maandelijkse BedrijvenMonitor van verzekeraar Interpolis. Ten opzichte van februari dit jaar ervaart een groeiende groep zelfstandigen wanbetalingen van opdrachtgevers. Interpolis benadrukt het belang van duidelijke afspraken op papier zetten bij het aangaan van een overeenkomst. Om zo vervelende situaties achteraf te voorkomen. 

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  258