Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Etaleren familienaam goud waard voor familiebedrijven

24 september 2020 - Familiebedrijven met een lange historie doen het gemiddeld beter wanneer de bedrijfsnaam gelijkstaat aan de familienaam. Hoe nadrukkelijker zij gebruikmaken van oude merknamen en handelsmerken, des te hoger gemiddeld genomen hun (beurs)waarde. Naast de naam zijn nog vier andere factoren cruciaal voor vitaliteit van familiebedrijven. Een externe CEO, intensieve betrokkenheid van de familie, het vermijden van een generatiekloof aan de top en het uit de weg gaan van radicale bedrijfstransformaties houden familiebedrijven langer vitaal.

Lees verder  |  Reageer

Aon start coalitie voor sociaaleconomisch herstel na coronapandemie

21 september 2020 - Aon lanceert een landelijke coalitie van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties om het sociaaleconomisch herstel tijdens en na de coronapandemie te bevorderen. De coalitie richt zich op het uitwisselen van kennis en ervaringen van de partners op het gebied van werk, reizen en bijeenkomsten. De verkregen inzichten worden in een benchmark verwerkt en vertaald in algemene richtlijnen waar organisaties gebruik van kunnen maken op weg naar een normale bedrijfsvoering.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde

18 september 2020 - De effecten van de economische krimp zullen volgens ABN AMRO met vertraging zichtbaar worden in een forse waardedaling van het zakelijk vastgoed. In 2020 stijgt de waarde van het vastgoed nog met 1,5 procent; volgend jaar daalt de waarde naar verwachting met maar liefst zes procent. De waardeontwikkeling van vastgoed reageert met vertraging op de economie, omdat juist de indicatoren die als laatste reageren het meeste effect op de vastgoedmarkt hebben.

Lees verder  |  1 reactie

Nederlandse sectoren herstellen moeizaam van coronacrisis

15 september 2020 - Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam herstellen. In de horeca en de overige zakelijke dienstverlening valt de productie en de omzet het sterkst terug. De bouw heeft het dieptepunt zelfs nog vóór zich vanwege het laat-cyclische karakter van de sector en de daling in het aantal nieuwe vergunningen.

Lees verder  |  Reageer

Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen

14 september 2020 - Webinars waren de afgelopen jaren al een ding en sinds de coronacrisis is de populariteit alleen maar toegenomen. U ontvangt waarschijnlijk iedere week wel een uitnodiging van bedrijven die zeggen dat ze u iets gaan vertellen dat u echt niet eerder hebt gehoord. De term ‘webinarmoe’ komt daarom steeds vaker voorbij. Logisch, maar tegelijkertijd ook erg jammer. "Een goede webinar kan namelijk zeker een waardevolle toevoeging zijn in uw marketing- en communicatiecampagne en gehele bedrijfsvoering," zegt Frank Schröder, marketing- en communicatiemanager bij videoproductiebedrijf Quadia. "Ze zorgen echt voor relevante leads."

Lees verder  |  Reageer

Vijf belangrijke kenmerken van succesvolle MSP's

10 september 2020 - Wat maakt een MSP succesvol? Welke kenmerken onderscheiden de succesvolle MSP’s van de gemiddeld tot matig presterende MSP’s? Datto onderzocht deze vraag onder meer dan 1800 Managed Service Providers (MSP's) wereldwijd.  Laten we vooropstellen dat MSP’s ontzettend hard groeien. De totale uitgaven van MKB’s aan managed services nemen namelijk elk jaar met zo’n vijftien procent toe, bleek uit Datto’s Global State of the MSP Report 2020. Maar wat is de sleutel tot succes?

Lees verder  |  Reageer

Gezondheidsmaatregelen in de winkel stellen 80 procent van de consumenten gerust

7 september 2020 - De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die zijn ingevoerd, zorgen ervoor dat 80 procent van de consumenten zich gerustgesteld voelt om de fysieke winkel weer te bezoeken sinds de versoepeling van wereldwijde lockdowns. Toch toont recent onderzoek naar post-corona winkelgewoonten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten ook aan dat een groot aantal van de consumenten zowel minder tijd als minder geld besteedt aan fysiek winkelen.

Lees verder  |  Reageer

21,5 procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd in augustus

4 september 2020 - Afgelopen maand werden in Nederland 26.461 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 21,5 procent minder dan in augustus 2019. Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Verenging en RDC blijkt dat over de eerste acht maanden van 2020 de registraties een kwart achterlopen op dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijke Dienstverlening krimpt met zes procent in 2020

3 september 2020 - De coronacrisis laat diepe sporen na in de zakelijke dienstverlening. Per segment lopen de gevolgen echter sterk uiteen. Door de sluiting van horeca, bedrijven en winkels krimpt de markt naar uitzendkrachten (-twaalf procent), schoonmakers (-vijf procent) en beveiligers (-vier procent) in 2020 flink, als gevolg van de acute vraaguitval in het tweede kwartaal. Voor schoonmaak- en beveiligingsbedrijven wordt de vraaguitval versterkt door het thuiswerken en het uitblijven van evenementen. Ook organisatieadviesbureaus (-zes procent) voelen de pijn.

Lees verder  |  1 reactie

Corona bewijst belang van sociaal vangnet voor ZZP’er

3 september 2020 - De corona crisis laat zien hoe het mis kan gaan als veel ZZP’ers plotseling geconfronteerd worden met minder inkomsten. Dat stelt zelfstandigenplatform Goodweek ZZP op basis van de laatste TOZO-cijfers. Bijna een derde van de zelfstandigen maakt gebruik van deze noodregeling. Zeker nu het kabinet volgend jaar opnieuw snijdt in de belastingvoordelen, moet de ZZP’er zelf in actie komen en voor zijn eigen sociale vangnet zorgen.

Lees verder  |  Reageer

Aantal faillissementen in Nederland stijgt met een derde in 2020

2 september 2020 - De coronacrisis veroorzaakt een diepe recessie in de meeste belangrijke economieën en hierdoor stijgt het aantal faillissementen wereldwijd met 26 procent in 2020. In Turkije (+41 procent), de Verenigde Staten (+39 procent) en Hongkong (+39 procent) doet zich de grootste stijging voor. In Europa behoren Portugal (+36 procent) en Nederland (+34 procent) tot de landen met de grootste toename van het aantal faillissementen.

Lees verder  |  1 reactie

Herstel MKB op het spel

28 augustus 2020 - Meer dan 40 procent van het Nederlandse mkb heeft niet goed in kaart welke mogelijkheden zij hebben om bedrijfsfinanciering op te halen. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 600 ondernemers uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf door October. 36 procent van de ondernemers geeft aan überhaupt niet te weten wat een financier nodig heeft om krediet te verstrekken.

Lees verder  |  1 reactie

Als ondernemer uw tijd effectief en efficiënt gebruiken

27 augustus 2020 - Is het herkenbaar dat u bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren, maar u uzelf er niet goed op kunt concentreren? Waarschijnlijk wel, want dit komt bij steeds meer mensen voor. Soms hebben concentratieproblemen een fysieke oorzaak zoals ADHD, medicijnen, leeftijd of een verslechterde doorbloeding van het hersenweefsel. Veel vaker worden concentratieproblemen echter veroorzaakt door stress. De hele dag door zijn er (te)veel zaken die aandacht vragen, en dat zorgt voor versnippering van uw concentratie.

Lees verder  |  1 reactie

Nederlander negeert bedrijven die zich amoreel hebben gedragen tijdens coronacrisis

27 augustus 2020 - Ruim een derde (35 procent) van de werkende Nederlanders is van plan om bedrijven die zich tijdens de coronacrisis amoreel gedragen, links te laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek van platform WieZetJijOpEen.nu uitgevoerd door PanelInzicht onder 1.505 werkende Nederlanders. Van alle ondervraagden is bijna de helft van plan om in de toekomst meer producten of diensten te kopen van bedrijven die zich tijdens de coronacrisis solidair opstellen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  227