Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Fietsindustrie heeft wind in de rug in 2021

10 juni 2021 - De fietsbranche heeft een exceptioneel jaar achter de rug. De enorme vraag naar tweewielers sinds de eerste lockdown leidde tot grote tekorten bij fietsfabrikanten. Ook meer winkeliers en fabrikanten beproefden hun geluk. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat er in de eerste helft van 2021 maar liefst tien nieuwe fietsfabrikanten zijn bijgekomen en 70 nieuwe fietswinkels hun deuren openden.

Lees verder  |  Reageer

MKB Barometer 2021: dit zijn de vier grootste uitdagingen van de productiesector

7 juni 2021 - Het CBS schetste in januari van dit jaar eindelijk een plaatje van optimistische ondernemers in de maakindustrie, die voor het eerst sinds de coronacrisis de toekomst hoopvol tegemoetzagen. Door de donkere wolken, beginnen er eindelijk weer wat zonnestralen de fabriekshal in te schijnen. Dat betekent niet dat er geen werk aan de winkel is.

Lees verder  |  Reageer

Moderne robots zijn energie-efficiënt

7 juni 2021 - De adoptie van industriële robotica neemt een hoge vlucht: het jaarlijkse aantal installaties van industriële robots is in tien jaar tijd (2010-2019) meer dan verdrievoudigd tot 381.000 eenheden in fabrieken over de hele wereld. Maar automatisering is niet de enige trend die steeds meer ingang vindt bij fabrikanten en andere industriële sectoren.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe EU btw-regels vanaf 1 juli

4 juni 2021 - Op 1 juli gaan de nieuwe EU btw-regels in. Deze regels gelden voor webshops met een jaaromzet van meer dan € 10.000 aan particulieren in andere EU-landen. Vanaf 1 juli berekenen deze webshops de btw in het land van de klant. In dit artikel worden de gevolgen voor Bram met zijn goedlopende webshop ‘Brams Luxe Lederwaren’ onder de loep genoemn. Experts van de Belastingdienst en KVK leggen de nieuwe btw-regels uit.

Lees verder  |  Reageer

Een op de drie ondernemers uit regio deelt succes liever niet

4 juni 2021 - Toch nog best een goed boekjaar gehad in 2020, maar daar niet mee te koop willen lopen? Helemaal niet gek. MKB Nederland draaide het corona-jaar meer omzet dan in 2019, bleek eerder deze week. Toch praat bijna 30 procent van de Nederlandse ondernemers liever niet over financiële successen. Vooral de ondernemer uit een dorp binnen het randstedelijk gebied (36 procent) doet dat liever niet.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijk vermogen investeren in Ethereum (ETH)

3 juni 2021 - Typerend voor veel ondernemers is dat ze buiten de gebaande paden treden. Vernieuwende producten en diensten bedenken, ontwikkelen en aanbieden, daar gaat het om. Het is dan ook niet gek dat cryptocurrency en onder andere de blockchain veel ondernemers aanspreken. Nu spaartegoeden vrijwel geen tot geen rente meer opleveren, is er nog iets anders dat ondernemers aantrekt in crypto.

Lees verder  |  Reageer

Ondanks toezegging Tweede Kamer: ‘ODE frustreert energietransitie glastuinbouw nog steeds’

3 juni 2021 - Ruim anderhalf jaar geleden werd de glastuinbouwsector geconfronteerd met de veelbesproken ODE tariefstijging in de derde schijf elektriciteit. Deze verhoging raakt veel ondernemers in de glastuinbouw in financieel opzicht ongemeen hard. Daar komt bij dat de ingezette energietransitie van de glastuinbouwsector grotendeels tot stilstand komt.

Lees verder  |  Reageer

Winnaars verkiezingen Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021 en STL Talenten bekend

2 juni 2021 - Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Lees verder  |  Reageer

Drie essentiële pijlers voor succes in het MKB

1 juni 2021 - Uit een recent onderzoek onder het midden- en kleinbedrijf (MKB) door BizTechInsights voor Zebra Technologies, komt naar voren dat bijna 70 procent van de respondenten hun omzet aanzienlijk zag stijgen sinds het begin van COVID-19.

Lees verder  |  Reageer

Hybride werken, we zijn er klaar voor!

28 mei 2021 - In 2020 maakte de wereld kennis met hybride werken: gedeeltelijk thuis, gedeeltelijk op locatie. Steeds meer bedrijven en werknemers zien de voordelen hiervan in, waaronder minder CO2-uitstoot, flexibiliteit, hogere productiviteit, minder reistijd én meer ontspannen, buiten de spits, reizen. Landelijk mobiliteitsplatform Zo Werkt Het; biedt organisaties vanaf nu de mogelijkheid om een plan te maken waarmee hybride werken behouden wordt binnen het bedrijf. 

Lees verder  |  Reageer

Dit is waarom u uw SaaS-startup moet kopen in plaats van bouwen

21 mei 2021 - Het aanbod SaaS-oplossingen (Software as a Service) is de afgelopen jaren explosief gestegen. Met zoveel keuze staan SaaS-ondernemers voor de uitdaging om de adoptiegraad bij hun klanten te maximaliseren en de beste ROI te bieden. Dit kunnen zij bereiken door functionaliteiten zoals data-analyse toe te voegen.

Lees verder  |  Reageer

Geen loonsverhoging voor helft werknemers met nieuwe cao

21 mei 2021 - In de maand april zijn negentien cao-akkoorden tot stand gekomen, meer dan in april vorig jaar, maar minder dan het april-aantal in gebruikelijke jaren. Bijna de helft van alle werknemers (47 procent) met een in 2021 afgesloten cao krijgt dit jaar geen loonsverhoging.  

Lees verder  |  Reageer

Tips voor een gezonde werkplek

20 mei 2021 - Thuiswerken is het nieuwe normaal en zal in de toekomst wellicht veel vaker voorkomen. Zeker nu zowel ondernemingen als werknemers hebben gemerkt wat daar de voordelen ervan zijn. Waar echter op de werkvloer door Arbo-wet- en regelgeving veel aandacht is voor een gezonde werkplek, is dat thuis niet altijd het geval.

Lees verder  |  Reageer

Welke Belgische stad heeft de beste kansen en vooruitzichten voor aspirant-ondernemers?

18 mei 2021 - Volgens experts is 2021 de beste tijd om een bedrijf te starten voor entrepreneurs. Gegevens van december 2020 laten zien dat er een toename was van 21 procent in het aantal bedrijven opgericht in vergelijking met het voorgaande jaar. Maar welke Belgische stad heeft de beste kansen en vooruitzichten voor aspirant-ondernemers?

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  237