Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

'Wendbaarheid is vaccin voor ondernemingen’

5 februari 2021 - Bedrijven moeten in de toekomst veel beter kunnen omgaan met grote veranderingen in hun omgeving, zoals nu de coronacrisis. Grotere wendbaarheid in bedrijfsvoering en in productieprocessen is daarvoor het ‘vaccin’. Het moet mogelijk worden om werktijden, werkplek en functies aan te passen en beloningsafspraken te laten meeademen met de bedrijfssituatie. Cao-afspraken zijn nu vaak te star waardoor bedrijven zich niet goed kunnen aanpassen en extra hard geraakt worden bij onverwachte tegenslag.

Lees verder  |  Reageer

Brisk Magazine en BC.nl gaan samen

4 februari 2021 - Brisk Magazine en BC.nl gaan voortaan samen door onder de naam BC.nl, de grootste ondernemersportal van Nederland. BC.nl biedt volledig gratis ondersteuning aan kleine en middelgrote bedrijven op het gebied van belastingen, personeel, marketing en ict.

Lees verder  |  Reageer

Coronamaatregelen katalysator voor het online oprichten van BV’s

3 februari 2021 - In ‘coronajaar 2020’ is een duidelijke stijging van negentien procent te zien van het aantal ondernemers dat online hun nieuwe BV heeft opgericht, zonder fysieke tussenkomst van een notaris of jurist. Dit constateert Firm24, inmiddels verantwoordelijk voor vijftien procent van alle BV’s die in Nederland jaarlijks worden opgericht. "De trend van het online oprichten van BV’s was al eerder ingezet, maar de coronamaatregelen hebben als extra katalysator gewerkt," aldus Martijn Migchelsen, operationeel directeur van Firm24.com.

Lees verder  |  Reageer

Vijf misverstanden over As-a-Service

2 februari 2021 - Er bestaan veel misverstanden als het om As-a-Service oplossingen gaat. Dat kan toch alleen met software? En is dat niet veel duurder dan kopen? Dit zijn slechts enkele vragen die geregeld voorbij komen. Frank van Os, Marketing Director bij Econocom zet de vijf grootste misverstanden rondom As-a-Service voor u op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Dit zijn de tien nieuwe winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds

1 februari 2021 - Tien Nederlandse bedrijven zijn vandaag uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds 2020. In tijden waarin hulp meer gewenst is dan ooit, krijgen de bedrijven een jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportambities. De winnaars zijn gekozen uit ruim 200 inschrijvingen en geselecteerd op criteria zoals duurzaamheid, innovatie en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om uw kantoor rolstoelvriendelijk te maken

26 januari 2021 - Mensen met een mobiliteitsbeperking zijn volwaardige deelnemers op de arbeidsmarkt. Hoewel het om iemand kan gaan die precies die kennis of kunde heeft waarnaar een onderneming op zoek naar is, kunnen ze echter niet zomaar overal komen te werken. Omdat het kantoor of de werkruimte niet rolstoelvriendelijk is, krijgen zij niet de kans zichzelf te bewijzen. Maar wist u dat het vaak gemakkelijker is om een bedrijfspand rolstoelvriendelijk te maken dan u in eerste instantie zou denken?

Lees verder  |  1 reactie

2021: deze vijf trends hebben impact op digitale infrastructuur

25 januari 2021 - Het voorspellen van tech-trends was altijd al een uitdagende taak, maar zeker na een jaar waarin de wereld op zijn kop is gezet. COVID-19 heeft de digitale adoptie in elke sector versneld en daarmee de belangrijke rol van digitale infrastructuur en technologie blootgelegd.

Lees verder  |  Reageer

Wereldwijde crisis beïnvloedt supply chains van bedrijven

22 januari 2021 - Recent onderzoek, uitgevoerd door Orange Business Services, laat zien dat de supply chains van 40 procent van de multinationals niet geschikt waren om de crisis, die door deze pandemie is veroorzaakt, het hoofd te bieden. Uit het onderzoek onder 320 ondernemingen, gericht op de productie-, transport- en logistieke sectoren, kwam naar voren dat de wereldwijde crisis de houding van deze bedrijven ten opzichte van risico's drastisch heeft veranderd.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers met focus op groei zeventien procent succesvoller dan concurrenten

22 januari 2021 -  Nieuw onderzoek in opdracht van Mollie laat zien hoe het omarmen van een growth mindset e-commerce-ondernemers concurrentievoordeel heeft geboden. Het onderzoek Growth mindset merchants: outmaneuvering, outcompeting and outperforming, dat is uitgevoerd in samenwerking met Coleman Parkes, laat zien dat Europese ondernemers met een groeimindset gemiddeld 17 procent meer jaaromzet genereren dan ondernemers met een zogenaamde ‘fixed’ mindset.

Lees verder  |  1 reactie

Recordaantal huishoudens stapt over in 2020

20 januari 2021 - Opnieuw stapte in 2020 een recordaantal huishoudens over naar een andere energieleverancier. Gaslicht.com zag een groei van maar liefst 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel de financiële besparing de grootste motivator blijft om over te stappen, ziet Gaslicht.com een duurzame trend onder haar overstappers. Steeds vaker werd bewust voor groene stroom uit Nederland gekozen. Ook het percentage overstappers met zonnepanelen is aanzienlijk toegenomen.

Lees verder  |  Reageer

Minder faillissementen in 2020

19 januari 2021 - In december 2020 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 40 bedrijven minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor het hele jaar bekend. In 2020 zijn 2.703 bedrijven failliet verklaard. Dat is het laagste aantal faillissementen in twintig jaar. Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013.

Lees verder  |  1 reactie

Brexit: tien miljard euro exportverlies EU in 2021

15 januari 2021 - Goederen die gemaakt zijn in het VK of de EU kunnen tariefvrij verhandeld worden, zo staat in de Brexitdeal. Wel nemen de non-tarifaire belemmeringen toe, en wel met +tien procent, zo heeft Euler Hermes becijferd. Mede hierdoor krijgt de Europese export naar het VK in 2021 te maken met een terugval van tien  miljard euro. Dit exportverlies wordt pas in de tweede helft van het jaar voelbaar.

Lees verder  |  Reageer

Knockdown winkels dreigt door verlenging van lockdown

15 januari 2021 - Bedrijven en instellingen verenigd in BIZ Museum Quarter Amsterdam vragen de Gemeente Amsterdam om hulp. Ze richten een dringend verzoek aan het College onze beleidsmakers in Den Haag te vragen de mogelijkheden te onderzoeken terug te gaan naar de intelligente lockdown van afgelopen voorjaar. De ondernemers hebben toen duidelijk laten zien dat veilig en verantwoord aankopen doen juist bij de niet-noodzakelijke winkels heel goed lukt.

Lees verder  |  2 reacties

Horecatrends 2021: een vooruitblik

13 januari 2021 - 2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar – om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen hun deuren moesten sluiten, inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat staat deze ondernemers in 2021 te wachten en hoe ga u het slimst om met de ontwikkelingen? Chef en ondernemer van o.a. Restaurant Zheng, Streetfood by Han en UMAMI by Han, Han Ji, deelt zijn visie.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  231