Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

De bouw blijft voor veel vrouwen een onontgonnen terrein

16 maart 2023 - Van het totaal aantal ondernemers in Nederland is 37,3 procent vrouw, veel van hen zijn werkzaam in de zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs, creatieve beroepen en marketing en communicatie. In de beroepen waar we traditioneel veel mannen in zien blijft de opkomst van vrouwelijk ondernemers nog achter. En dat is jammer, want veel beroepen zijn prima geschikt voor vrouwen maar wellicht maakt onbekend ook onbemind. Voor deze DataDinsdag keken we naar het aantal vrouwen in de bouw.

Lees verder  |  Reageer

Vrouwelijke founders roepen op tot meer data en meer diversiteit in startup ecosysteem

13 maart 2023 - Het Nederlandse startup ecosysteem wordt wereldwijd geprezen om zijn enorme potentieel en open, dynamische karakter. Toch wordt slechts een handvol startups geleid door vrouwen, met een nog kleiner aandeel vrouwen van kleur. Data over etniciteit en gender non-binaire diversiteit bestaat nauwelijks in Europa. The Next Web vroeg daarom vrouwelijke founders naar hun inzichten. Ook geeft TNW hen toegang tot TNW Conference, om grotere diversiteit in het startup ecosysteem te ondersteunen. 

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven niet klaar voor verplichte EU duurzaamheidsrapportage

10 maart 2023 - Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dat blijkt uit onderzoek dat Lefebvre Sarrut, moederbedrijf van het Nederlandse Sdu, heeft laten doen door onderzoeksbureau Angi studio. De bedrijven blijken weinig kennis te hebben van nieuwe EU-regelgeving die op hen afkomt. Ook de nieuwe CSRD-richtlijn is bij velen onbekend, terwijl die van groot belang is voor hun continuïteit in de toekomst.

Lees verder  |  Reageer

Vrouwelijke leiders in tech reageren op Internationale Vrouwendag

10 maart 2023 - 8 maart was het Internationale Vrouwendag (IWD), een wereldwijd erkende dag waarop de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen sinds 1911 werden gevierd. De dag markeerde ook een oproep tot actie voor het versnellen van gendergelijkheid en inclusie, en het aanmoedigen van de collectieve strijd tegen discriminatie. Vrouwelijke leiders in tech reageren.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse organisaties in ontkenningfase over Wet bescherming klokkenluiders

9 maart 2023 - Nederlandse organisaties bevinden zich nog altijd in de ontkenningsfase over de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders. Dit blijkt uit de gesprekken die De Integriteitscoördinator met zo’n honderd verschillende soorten organisaties van diverse grootte in de afgelopen maanden heeft gevoerd. Op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders grotendeels in werking getreden. Hoewel de wet het gevolg is van een Europese richtlijn die al meer dan een jaar geleden ingevoerd had moeten zijn, lijken de meeste organisaties nog altijd geen stappen te zetten om eraan te voldoen.

Lees verder  |  Reageer

Kloof tussen privacy strategieën organisaties en verwachtingen consumenten

9 maart 2023 - Cisco heeft haar 2023 Data Privacy Benchmark Study gepubliceerd. Het wereldwijde jaarlijkse onderzoek, dat alweer voor de zesde keer is uitgevoerd, onderzoekt de kijk van professionals op privacy strategieën. Dit jaar blijkt dat, ondanks een moeilijk economisch klimaat, organisaties toch blijven investeren in hun privacymaatregelen. Een opmerkelijke uitkomst is dat op het gebied van privacy, de prioriteiten en verwachtingen van organisaties verschillen met die van consumenten.

Lees verder  |  Reageer

Van cryptovaluta naar de metaverse, wat staat banken nu weer te wachten?

8 maart 2023 - Cryptovaluta, online bankieren en de steeds verdere terugloop van cash zorgen er al jaren voor dat banken moeten reageren op het veranderende consumentengedrag. Nu gloort aan de horizon de stap naar de metaverse. Een nieuwe virtuele wereld die volop kansen biedt, maar die ook nog alles te bewijzen heeft. Hoe moet je als bank omgaan met deze nieuwe wereld? Hoeveel geld moet je erin investeren? Welke rol spelen de doorgaans onstabiele cryptovaluta? Allemaal vragen die om een antwoord schreeuwen.

Lees verder  |  Reageer

Manieren om niet zakelijk van het net te laden

7 maart 2023 - Je hebt als pionier het grootste gedeelte van je vloot verduurzaamd en stuurt vooral nog stekkersauto’s de weg op. Goed voor het milieu, goed voor de wereld van morgen, goed voor de beeldvorming van het bedrijf. Maar dankzij de energiecrisis lijkt die keuze nu minder goed voor de bedrijfsportemonnee. Want stroom is duur en daarmee ook het laden van je voertuigen. Welke oplossingen zijn er om zo min mogelijk van het net te laden? Mike Levens van Bluekens EV vertelt er meer over.

Lees verder  |  Reageer

Toename stakingen, rellen en protesten zal veerkracht van bedrijven op de proef stellen

6 maart 2023 - Woede over de toenemende sociale ongelijkheid en de kosten van levensonderhoud, het tanende vertrouwen in regeringen en instellingen en de steeds meer gepolariseerde politiek, samen met een toename van activisme en milieuoverwegingen, zijn de belangrijkste factoren die naar verwachting de aanhoudende incidenten van stakingen, rellen en burgerlijke onrust (SRCC) over de hele wereld zullen aanwakkeren, volgens een nieuw rapport van verzekeraar Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Het verhoogde SRCC-risico betekent dat bedrijven alert moeten blijven voor de verschillende bedreigingen die dergelijke activiteiten met zich mee kunnen brengen.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers: verbeter de mentale gezondheid van werknemers

3 maart 2023 - Werkgeversvereniging AWVN wil een krachtige aanpak van ziekteverzuim als gevolg van mentale klachten. Behalve sterkere overheidsmaatregelen om de krapte op de arbeidsmarkt en daarmee de werkdruk te verlichten, roept de werkgeversvereniging ook vakbonden en werkgevers zelf op om werk te maken van programma's die helpen mentale klachten te voorkomen, zowel in het werk als in het privéleven.

Lees verder  |  Reageer

Duitse faillissementen in stroomversnelling

2 maart 2023 - Sinds de kredietcrisis in 2008 zijn in Duitsland de faillissementen niet meer zo sterk gestegen als vorig jaar. Vooral aan het eind van het jaar ging het hard: +19,5 procent in het laatste kwartaal. Zo blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade. Voor dit jaar wordt een stijging van +15,0 procent verwacht.

Lees verder  |  Reageer

Explosieve groei aantal nagelstylisten

27 februari 2023 - Het aantal nagelstylisten is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2018 stonden er ruim 7.830 nagelstylisten ingeschreven bij KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 11.300. Een toename van 44 procent. Marijn Baijer, eigenaar van nagelsalon De Lakster in Oud-Beijerland, ziet dat de invloed van social media groot is. "Er komen daar tal van mooie voorbeelden voorbij en iedereen wil er verzorgd uitzien met mooie nagels, passend bij je look."

Lees verder  |  Reageer

Private leaserijders kiezen massaal voor elektrische auto

24 februari 2023 - De elektrische auto wint flink aan populariteit bij leaserijders. Vooral bij private lease is sprake van een enorme omslag. Het aantal private leaserijders dat een elektrische auto bestelt nam toe van elf procent in 2021 naar maar liefst 41 procent in 2022. Zo blijkt uit een data-analyse over 2022 van Athlon Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Mkb verduurzaamt volop: 77 procent ondernemers komt in actie

21 februari 2023 - Duurzaam ondernemen wint sterk aan terrein in het Nederlandse mkb. Bijna twee derde (62 procent) van alle mkb ondernemers vindt duurzaam ondernemen en verduurzaming van hun bedrijf belangrijk. Maar liefst 77 procent van de ondernemers neemt ook daadwerkelijk actie en investeerde de afgelopen vijf jaar al in initiatieven om te verduurzamen of geeft aan hier op dit moment mee bezig te zijn.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  262