Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Aantal snelgroeiende Nederlandse bedrijven keldert verder

3 november 2022 - Het aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland is afgelopen jaar gedaald, voor het tweede jaar op rij. Belangrijke boosdoeners zijn een tekort aan personeel en kritische investeerders. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het ScaleUp Dashboard 2022 van Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.  Het jaarlijkse onderzoek geeft inzicht in high-growth firms (HGF) in Nederland, ook wel scaleups genoemd, waarvan de omzet (en) of het aantal werknemers jaarlijks met twintig procent groeit gedurende een meetperiode van drie jaar.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse mkb’ers zien omzetgroei achteruit hollen

2 november 2022 - Nederlandse mkb-bedrijven realiseerden in juli van dit jaar een gemiddelde omzetgroei van 2,92 procent. Het is de laagste groei in de afgelopen anderhalf jaar en een fikse daling ten opzichte van de maand ervoor, toen de gemiddelde omzetgroei nog 8,78 procent bedroeg. Dat blijkt uit cijfers van de Exact MKB Monitor, die gebaseerd zijn op verwerkte data van 340.000 Nederlandse administraties.

Lees verder  |  Reageer

De beste bedrijven innoveren zich uit een recessie

1 november 2022 - Woekerende inflatie, oorlog in Oekraïne, spanningen rond China, verstoorde supply chains en een dreigende recessie: voor bedrijven is er momenteel geen gebrek aan uitdagingen. Deze politieke en economische disruptie vraagt om een passende reactie. Het is belangrijker dan ooit voor bedrijven om voorzichtig te werk te gaan en voor maximale efficiëntie te zorgen.

Lees verder  |  Reageer

Forse ZZP-groei in geestelijke gezondheidszorg

31 oktober 2022 - Het aantal ondernemers in de geestelijke gezondheidszorg is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2017 stonden bijna 13.000 ondernemers in de geestelijke gezondheidszorg ingeschreven bij KVK. Dit jaar zijn het er bijna 17.400. Een toename van 35 procent. Stans Damen, woordvoerder van de netwerkvereniging De Nederlandse ggz ziet vooral het aantal zzp’ers in de geestelijke gezondheidszorg toenemen.

Lees verder  |  Reageer

Stoppen? Eén op de vijf ondernemers speelt met die gedachte

28 oktober 2022 - De economische onrust die sinds de pandemie is uitgebroken valt ondernemers zwaar. Zo zwaar dat één op de vijf (21 procent) met de gedachte speelt om te stoppen, zo blijkt uit onderzoek van October onder 600 mkb’ers. Na een periode met heel weinig faillissementen lijkt een periode waarin ondernemers kiezen om te stoppen of daadwerkelijk zullen omvallen aangebroken. 

Lees verder  |  Reageer

Corona valt in het niet bij huidige crisis

27 oktober 2022 - "De coronacrisis valt in het niet bij de huidige economische crisis. De negatieve effecten zullen bedrijven veel dieper raken. Het is een a-typische, meervoudige crisis. Alles wijst naar beneden. Zelden kwamen zoveel negatieve factoren gelijktijdig bij elkaar." Dat zegt Johan Geeroms, Director Risk Underwriting Benelux van Allianz Trade.

Lees verder  |  Reageer

Kredietscores mkb stabiel in Q2, maar belangrijke sectoren lopen risico

25 oktober 2022 - Uit onderzoek van Experian blijkt dat de kredietscores voor het mkb in het derde kwartaal van 2022 een hoger risico vertonen, vergeleken met de stabilisatie in de eerste helft van het jaar. Het bedrijf heeft opnieuw onderzoek gedaan naar de situatie van het mkb in Nederland, op basis van openbare data en zelfontwikkelde modellen. In een eerder rapport uit het eerste kwartaal van dit jaar stelde Experian dat de verwachte kredietrisico's voor het mkb in alle sectoren over het algemeen gunstiger waren.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven investeren massaal in verduurzaming

24 oktober 2022 - Ondanks economische onzekerheid investeren steeds meer bedrijven in duurzaamheid. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van SAP Insights. Naast de positieve impact op het milieu verwachten veel bedrijven dat verduurzaming goed is voor hun concurrentiepositie en winstgevendheid op de lange termijn. Aan het onderzoek werkten ruim 6600 leidinggevenden uit 40 landen mee. De resultaten bieden reden tot optimisme: binnen steeds meer organisaties staat duurzaamheid hoog op de agenda.

Lees verder  |  Reageer

Sharon Hilgers (My Jewellery) en Josefien Groot (Qlayers) ondernemers van het jaar 2022

24 oktober 2022 - Sharon Hilgers en Josefien Groot zijn uitgeroepen tot respectievelijk EY Entrepreneur Of The Year en EY Emerging Entrepreneur Of The Year. Hun uitverkiezing vond plaats tijdens de finale van de 26e editie van het EY Entrepreneur Of The Year-programma. De EY Entrepreneur Of The Year awards worden al meer dan 30 jaar in ruim 60 landen uitgereikt. De awards zijn bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven richten zich komend jaar vooral op ontwikkelen van nieuwe producten

20 oktober 2022 - Hoewel veel bedrijven zich komend jaar zullen richten op het aantrekken en behouden van talent binnen de organisatie, heeft dit niet de allergrootste prioriteit. 68 procent zegt namelijk dat hun prioriteit komend jaar zal liggen bij het ontwikkelen en aanbieden van nieuwe producten om zo toegevoegde waarde aan zijn klanten te bieden. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4 onder 250 respondenten.

Lees verder  |  Reageer

Hoogste aantal faillissementen sinds oktober 2020

17 oktober 2022 - Het aantal faillissementen van economisch actieve ondernemingen is in september een stuk hoger dan het maandgemiddelde vanaf januari 2021. Dat gemiddelde ligt op 132, terwijl in de afgelopen maand 176 ondernemingen failliet gingen, het hoogste aantal sinds oktober 2020 (192). Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over september 2022.

Lees verder  |  Reageer

Kleinere fabrikanten moeten hun ongebruikte technologie benutten

14 oktober 2022 - In heel Europa worden fabrikanten getroffen door de gevolgen van de pandemie. De "Great Reset" en de stijgende energie-, materiaal- en transportkosten en -tekorten zorgen ervoor dat zowel grote ondernemingen als kleine tot middelgrote fabrikanten een steeds grotere prioriteit maken van het aantrekken en behouden van personeel.Dit schrijft Amanda Honig, Small and Medium-Sized Business Industry Lead, Zebra Technologies.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse faillissementen stijgen met 77 procent in 2023

14 oktober 2022 - Het aantal faillissementen in Nederland neemt in 2022 naar verwachting met 9 procent toe en stijgt in 2023 met maar liefst 77 procent. Dit is een duidelijke kentering ten opzichte van de afgelopen twee jaar, toen tijdens de coronacrisis juist sprake was van een sterke daling. Nu de overheidssteun in Nederland is stopgezet, komt het aantal faillissementen naar verwachting volgend jaar weer terug op het niveau van vóór corona en zal een deel van de bedrijven die met overheidssteun overeind zijn gehouden alsnog omvallen, concludeert Atradius in haar faillissementsvooruitzichten voor 2022 en 2023.

Lees verder  |  Reageer

Beste manier om online shopervaring te verbeteren is gratis bezorging

13 oktober 2022 - De inflatie drukt zijn stempel op alle huishoudens; boodschappen zijn duurder en energieprijzen rijzen de pan uit. Toch blijven we graag shoppen – en het liefst zo goedkoop mogelijk. 73 procent van de Nederlanders geeft namelijk aan dat geen verzendkosten betalen boven een bepaald bedrag voor hen bijdraagt aan een betere online shopervaring. Dit blijkt uit de onderzoeksresultaten van de Happy Index* van Manhattan Associates.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  258