Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Innovatieve retailers vinden nieuwe toepassingen voor RFID om hun winstgevendheid te vergroten

5 juli 2021 - Een onderzoeksrapport dat vandaag is vrijgegeven, laat zien op wat voor innovatieve nieuwe manieren retailers gebruikmaken van RFID-technologie in hun winkels om de winstgevendheid te verbeteren. Utilising RFID in Retailing: Insights on Innovation is geschreven door emeritus hoogleraar Adrian Beck van de Universiteit van Leicester en de ECR Retail Loss Group, ondersteund door Checkpoint Systems.

Lees verder  |  Reageer

Familiebedrijven tijdens een crisis koersvaster dan niet-familiebedrijven

2 juli 2021 - Familiebedrijven zijn tijdens een crisis strategisch koersvaster dan niet-familiebedrijven. Hoewel nagenoeg alle organisaties in crisissituaties bezuinigen, investeren familiebedrijven vooral in het interne bedrijfsbelang. Zo zijn ze minder geneigd om personeel te ontslaan en investeren ze actiever in innovatie, onderzoek en ontwikkeling dan bedrijven waar geen familie aan het roer staat.

Lees verder  |  Reageer

Accountant druk, maakt lange dagen en stressniveau (te) hoog

1 juli 2021 - Meer dan de helft van de accountants maakt overuren. Dertien procent van de ondervraagde accountants werkt structureel meer dan vijftig uur per week. Bijna één op de drie accountants combineert dit met een opleiding naast het werk. Het geheel zorgt ervoor dat 37 procent een verhoogd tot hoog stressniveau heeft. In de update van dit jaar is dit zelfs opgelopen naar 60 procent.

Lees verder  |  Reageer

Ook Nederlandse horeca maakt flink gebruik van sneltestregeling

28 juni 2021 - Sinds februari biedt het ministerie van VWS de Open house regeling Sneltesten aan voor werkgevers. Deze vergoedt sneltesten bij klachten of wanneer u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Coronatestbedrijf Spoedtest.nl, arbodienst Medprevent en TIGRA zijn een samenwerking aangegaan en door het ministerie geaccrediteerd om deze regeling uit te voeren.

Lees verder  |  Reageer

Nederland komt sterk uit coronacrisis

24 juni 2021 - Euler Hermes schat de Nederlandse groeicijfers aanzienlijk hoger in dan DNB gisteren. Euler Hermes gaat uit van een groei van het bbp van 4,2 procent in 2022, DNB noemt 3,7 procent. Dat blijkt uit het rapport Grand Reopening. Het herstel van de Nederlandse economie krijgt steun vanuit Duitsland, onze belangrijkste handelspartner. Na een teleurstellend herstel in de eerste maanden van dit jaar voorziet Euler Hermes een ferme inhaalslag bij onze oosterburen.

Lees verder  |  1 reactie

Faillissementsgolf tweede helft 2021 vraagt om gespecialiseerde bedrijfshulp

24 juni 2021 - Ondanks de uitgebreide coronasteun voor bedrijven wordt voor eind dit jaar of begin volgend jaar een faillissementspiek verwacht met een stijging tot wel 44 procent ten opzichte van 2020. Veel bedrijven kunnen na afloop van de steun niet op eigen kracht verder, omdat de reservekas leeg is. Insolving verwacht dat pijnlijke faillissementen vaak voorkomen kunnen worden met de inzet van gespecialiseerde teams. 

Lees verder  |  Reageer

Hoe de MKB-economie verandert

22 juni 2021 - Meer dan een miljoen Nederlanders zijn zelfstandige, zo'n dertien procent van de beroepsbevolking, inclusief degenen die een eigen bedrijf zijn begonnen of freelancers zijn. Volgens een rapport van de Europese Unie is zelfstandigheid een carrière die meestal een bewuste en vrijwillige carrièrekeuze is, en 79 procent van onze respondenten is het daarmee eens.

Lees verder  |  Reageer

Drie op de vijf bedrijven vreest duurdere bedrijfsvoering door Brexit

21 juni 2021 - Bijna drie op de vijf (58 procent) bedrijven die zakendoet met het Verenigd Koninkrijk is bang dat hun bedrijfsvoering duurder wordt vanwege Brexit. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle, gelicenceerde bank en betaalspecialist. Het onderzoek is uitgevoerd onder 337 managers werkzaam bij bedrijven die producten inkopen of verkopen aan bedrijven gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder  |  1 reactie

Zzp’ers missen opdrachten door sluimerend DBA-vraagstuk

21 juni 2021 - Meer dan de helft van de hoogopgeleide zzp’ers vindt moeilijker opdrachten sinds de invoering van de wet DBA in 2016, destijds geïntroduceerd om juist kwetsbare zelfstandigen beter te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener HeadFirst Group, waar ruim 1700 zelfstandig professionals (zp’ers) onlangs aan hebben deelgenomen.

Lees verder  |  Reageer

Atradius verwacht meer wanbetalingen traditionele Chinese sectoren

18 juni 2021 - Na de publicatie van China’s veertiende vijfjarenplan eerder dit jaar zullen toeleveranciers aan diverse Chinese bedrijfstakken in de toekomst met een groter risico op wanbetalingen te maken krijgen. Dit blijkt uit een interne analyse door Atradius.

Lees verder  |  Reageer

Meer cao-akkoorden, maar achterstand niet ingelopen

16 juni 2021 - In de maand mei zijn 30 cao-akkoorden tot stand gekomen, meer dan in mei vorig jaar en bijna gelijk aan het gemiddeld aantal mei-akkoorden van de afgelopen jaren. De gemiddelde loonafspraak in mei-akkoorden bedroeg 2,2 procent, de hoogste loonstijging van het afgelopen jaar.

Lees verder  |  Reageer

NO-Wat? Alles wat u moet weten over de huidige NOW-regeling

15 juni 2021 - Nu de samenleving langzamerhand weer open mag, wordt er ook weer opnieuw gekeken naar de steunpakketten voor ondernemers. Recent is bekend gemaakt dat de overheid nog eens zes miljard euro investeert in de steunpakketten voor ondernemers. De NOW-regeling wijzigt vaak, waardoor veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien.

Lees verder  |  Reageer

Lang leve de (lease)fiets

11 juni 2021 - Beweegt u genoeg op een dag? Veel mensen zijn zich gedurende de lockdown bewuster geworden van het belang van bewegen, en maken ook vaker een ommetu door de wijk. Tóch blijkt uit recent onderzoek van het Radboudumc dat de pandemie ervoor zorgt dat we nog te weinig bewegen. Niet zo vreemd gezien de nodige maatregelen tegen het virus, maar tegelijkertijd een inzicht waar op gelet moet worden.

Lees verder  |  Reageer

Hoe helpen we een bedrijf om zeep?

11 juni 2021 - Uit onderzoek over startups blijkt dat veel startups (50  procent) de eerste 5 jaar niet overleven. Er is een grote reden voor het feit dat ze die vijf jaar niet doorkomen; namelijk dat ze te weinig contact hebben met de markt. In andere woorden; te weinig sales. Dat is een van de meest voorkomende doodsoorzaken onder jonge bedrijven.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  237