Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Jaarlijks marktonderzoek onthult versnelling van digitale transformatie door COVID-19

19 oktober 2020 - De Global Interconnection Index (GXI), een jaarlijks door Equinix gepubliceerde marktstudie, laat zien dat de COVID-19-pandemie een flink effect heeft op de manier waarop bedrijven hun digitale infrastructuurinitiatieven in de komende drie jaar plannen. Volgens de vierde uitgave (Vol.4) van het rapport, zullen digitale dienstverleners de bandbreedte van de particuliere verbindingen tegen 2023 vijf keer zo groot maken.

Lees verder  |  Reageer

Overheidssteun leidt tot een tsunami van 3.800 faillissementen

13 oktober 2020 - De overheidssteun wegens de coronacrisis leidt tot een tsunami van ruim 3.800 faillissementen. Dit blijkt uit een data-analyse van ruim drie miljoen organisaties uitgevoerd door Altares Dun & Bradstreet. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal faillissementen laag, zelfs lager dan voor de coronacrisis. Dit is een gevolg van de overheidssteun die ervoor moet zorgen dat de normaliter gezonde organisaties tijdens de crisis overeind blijven. Een bijeffect van deze steunpakketten is dat financieel ongezonde organisaties ook niet failliet gaan.

Lees verder  |  1 reactie

Nederlandse exporteurs zien omzet met 26 procent dalen door coronacrisis

9 oktober 2020 - Gemiddeld 60 procent van de Nederlandse exporteurs geeft aan geraakt te zijn door de coronacrisis. Bij deze bedrijven is de omzet in het afgelopen halfjaar gemiddeld met bijna 28 procent gedaald. In april (-39 procent) en mei (-35 procent), toen Nederland en veel andere landen in lockdown zaten, was deze daling veel sterker. Over heel 2020 verwachten exporteurs een omzetdaling van 23 procent. Er zijn ook bedrijven die juist profiteren van de crisis. Zo is bij zo’n tien procent de omzet in september met gemiddeld vijftien procent gestegen.

Lees verder  |  Reageer

Niet alleen maatregelen raken economie, ook het virus zelf

8 oktober 2020 - Het zijn volgens ABN AMRO niet alleen de lockdown-maatregelen die de economie schaden, maar óók de reactie van de consument op het coronavirus. Zo blijkt uit een analyse van hoogfrequente betaaltransacties onder Nederlandse betaalpashouders dat uitgaven niet alleen afnamen in sectoren die tijdens de lockdown op slot gingen, maar óók in bestedingscategorieën waar bedrijven niet hoefden te sluiten. Bovendien laat een vergelijking tussen gemeentes zien dat het vooral de hoogte van het aantal besmettingen is die doorwerkt in het aantal lokale fysieke transacties.

Lees verder  |  Reageer

Hoe doorstaan ondernemers de coronacrisis?

7 oktober 2020 - Het aantal ondernemers dat vertrouwt op minstens nog een jaar voortbestaan is tussen juni en september in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven gestaag toegenomen. Daarnaast heeft de coronacrisis tot september nog bij relatief weinig bedrijven geleid tot het ontslaan van eigen personeel. Wel nam volgens de ondernemers in veel bedrijfstakken de inzet van flexibel inzetbare medewerkers (ZZP’ers, uitzendkrachten, flexibele contracten) af.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken

6 oktober 2020 - Veel ondernemingen hebben het afgelopen halfjaar grote veranderingen doorgemaakt door de maatregelen in ons land om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen en te houden. Vaak hebben de maatregelen tot grote wijzigingen in de bedrijfsvoering geleid. Bijvoorbeeld als het gaat om thuiswerken. Om verspreiding van het virus in te dammen werd al in maart geadviseerd dit zoveel mogelijk te doen. Sinds afgelopen week geldt dit weer als dringend advies, nu er weer steeds meer besmettingen in ons land geconstateerd worden.

Lees verder  |  2 reacties

Nevi PMI: grootste groei in zeven maanden

6 oktober 2020 - De Nevi PMI® steeg van 52.3 in augustus naar 52.5 in september, de grootste verbetering van de industriële bedrijfsomstandigheden sinds februari.  De productie steeg in de grootste mate sinds december 2018, veroorzaakt door een verbetering van de vraag. De groei in exportorders was aanzienlijk, zij het kleiner dan in augustus. De achterstanden in de productie bleven aanzienlijk teruglopen en de werkgelegenheid nam voor de zevende maand op rij af. Deze laatste afname was echter geringer dan in augustus.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips voor horecaondernemers in coronatijden

5 oktober 2020 - De recentste CBS-cijfers tonen aan dat de omzetdaling in de horeca ongekend is. De coronasituatie bezorgde de sector een mokerslag en dat terwijl men begin 2019 nog voorspelde dat de tewerkstelling in de horecasector met zo'n 25 procent zou stijgen. Feisal Elmi-Nooijen, marketing manager bij Magic Hospitality Manager, geeft horecaondernemers een aantal tips mee om de schade te beperken.

Lees verder  |  2 reacties

Eurozone: pas eind 2022 terug op niveau van vóór corona

2 oktober 2020 - Euler Hermes verwacht dat de economie in de eurozone pas eind 2022 weer op het niveau is van vóór corona. De groeiverwachtingen zijn iets naar beneden bijgesteld. In de eurozone wijst Duitsland de weg naar herstel. Samen met onze oosterburen doet ons land het relatief goed. Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland: "Als we de coronacrisis vergelijken met de financiële crisis van 2009 dan komen de klappen nu harder aan. Voor dit jaar voorspellen we een daling van de wereldhandel (goederen en diensten samen) met -dertien procent tegenover -elf procent in 2009. Voor volgend jaar voorspellen we een technisch herstel van + zeven procent, maar pas eind 2022 voorzien we een terugkeer naar het niveau van vóór de crisis."

Lees verder  |  Reageer

Mondkapje in supermarkt: keuze aan de klant

30 september 2020 - Supermarkten ondersteunen het advies van het kabinet en een aantal burgemeesters om in bepaalde gebieden een mondkapje te dragen in de winkel, maar laten de keus aan klanten of zij dit daadwerkelijk doen. Gisteren gaf het kabinet het dringende advies aan klanten in bepaalde gebieden om een mondkapje te dragen tijdens het boodschappen doen. Het kabinet meldde ook dat supermarkten klanten die geen mondkapje dragen mogen weigeren. De supermarktbranche heeft besloten dat niet te doen om discussie aan de deur te voorkomen.   

Lees verder  |  1 reactie

Volumes in bouw dalen in 2021 met drie procent

30 september 2020 - De bouwsector zit op dit moment in een transitie, waarbij maanden met een flinke productiegroei zich hebben afgewisseld met maanden waarin de productie juist sterk terugzakte. De impact van de coronacrisis op de bouwsector was in eerste instantie relatief laag, omdat de effecten van de lockdown van korte duur waren. Maar ABN AMRO verwacht dat de dip later komt dan gedacht. De lange termijneffecten - achterblijvende bedrijfsinvesteringen, oplopende werkloosheid en versoberde steunmaatregelen van de overheid - gaan naar verwachting zwaarder wegen.

Lees verder  |  Reageer

Kleine bedrijven verwachten nog zes tot tien maanden nodig te hebben om weer op volle kracht te draaien

28 september 2020 - Wereldwijd verwachten kleine ondernemers dat het nog zes tot tien maanden duurt voordat hun bedrijf weer volledig operationeel is, blijkt uit onderzoek van Visa. 86 procent maakt zich over het algemeen zorgen over de toestand van hun bedrijf in de komende maanden (Visa Back to Business Study, 2020). Door corona en de door de overheid ingestelde maatregelen gingen bedrijven in heel Europa op zoek naar nieuwe manieren om hun bedrijf te runnen.

Lees verder  |  Reageer

Zeven op de tien MKB-bedrijven worstelen met onduidelijke corona-richtlijnen rond ventilatie

25 september 2020 - Na een mooie nazomer lijkt het herfstweer nu echt te zijn begonnen met regen, bewolking en kortere dagen. Het wordt kouder dus hebben we de neiging om de ramen en deuren dicht te doen. Is dit wel verstandig in tijden van corona en ook sinds recent bekend is geworden dat goed ventileren belangrijk is en besmettingen vooral in gesloten ruimtes voorkomen? Uit onderzoek van Euromate onder ruim 1.000 werknemers en managers in het MKB blijkt dat 72 procent van de managers met de onduidelijke overheidsrichtlijnen rondom ventileren in zijn maag zit.

Lees verder  |  Reageer

Aantal inbraken daalt landelijk met achttien procent tijdens de corona-crisis

25 september 2020 - Sinds maart dit jaar is het aantal geregistreerde woning- en schuurinbraken met achttien procent gedaald ten opzicht van dezelfde periode in 2019. Ondanks deze landelijke afname nam het aantal inbraken in bijna 30 procent van de gemeenten juist toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer, dat de meest recente politiecijfers vergeleek met een jaar eerder. 

Lees verder  |  4 reacties
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  227