Ondernemen met de beste ondersteuning

Bedrijfsvoering

Duitsland: industriële recessie door tekort aan materialen

18 november 2021 - Duitsland staat aan de vooravond van een industriële recessie. Ook de rest van Europa staat zwaar weer te wachten. Eén op de drie bedrijven kan te maken krijgen met omzetdaling door stijgende productiekosten en schaarste aan grondstoffen en halffabricaten. Dat blijkt uit onderzoek van Euler Hermes.

Lees verder  |  Reageer

Helft mkb-bedrijven in zakelijke dienstverlening heeft minder focus op digitalisering door corona

16 november 2021 - De coronacrisis is voor veel mkb-ondernemers in de zakelijke dienstverlening ten koste gegaan van de innovatiekracht van hun bedrijf. Zo erkent ruim de helft dat de focus op digitalisering en innovatie is verzwakt. Hoewel door de komst van het thuiswerken veel meer medewerkers gebruikmaken van digitale tools dan vóór de crisis, blijven investeringen in specifieke toepassingen als cashflow management en digitaal projectmanagement nog achter.

Lees verder  |  Reageer

Zo realiseer je een veilige omgang met gevaarlijke (vloei)stoffen in productieomgevingen

15 november 2021 - Wanneer wordt gesproken over gevaarlijke stoffen in productieomgevingen, denkt men al gauw aan olie of vet dat vlam kan vatten of letsel in de vorm van valpartijen veroorzaakt. Het zijn vanzelfsprekend risico’s waar werkgevers hun medewerkers niet aan willen blootstellen. "Minder bekend is dat het productieproces zélf – en dan met name het afvullen – ook een groot risico vormt voor de bedrijfsveiligheid," vertelt Anton Bouwkamp van abweegtechniek.nl.

Lees verder  |  Reageer

Nieuw record voor robotica: wereldwijd tien procent meer robots geïnstalleerd

12 november 2021 - Robotica blijft records breken en de cijfers spreken voor zich. De International Federation of Robotics (IFR) heeft onlangs een rapport gepubliceerd over de ontwikkeling van robotica wereldwijd. Hieruit blijkt dat er nu wereldwijd meer dan drie  miljoen industriële robots worden gebruikt in fabrieken, een stijging van tien procent.

Lees verder  |  Reageer

Toename starters horeca, veel stoppers detailhandel

11 november 2021 - Er waren in oktober 20.671 starters, vier procent minder dan in oktober 2020. Bij de stoppers is er sprake van een toename van 7 procent ten opzicht van oktober 2020. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over oktober 2021.

Lees verder  |  Reageer

Ontdek kans op succesvol ondernemen via handige online nulmeting

10 november 2021 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het negende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Lees verder  |  Reageer

Deze zes start-ups zijn dé aanjagers van duurzame vooruitgang

9 november 2021 - Vorige week koos een vakjury de zes finalisten die kans maken op de ASN Bank Wereldprijs 2021. Eind augustus schreven meer dan honderd deelnemers zich in voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. Het is inmiddels de veertiende editie waarmee de bank startende duurzame ondernemingen helpt groeien.

Lees verder  |  1 reactie

Dit moet je weten over aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval

8 november 2021 - Heb je een onderneming met personeel in dienst? Dan is het belangrijk om te weten dat je snel aansprakelijk gehouden kunt worden als personeel een ongeval op het werk overkomt. Maar ook in het verkeer kunnen je medewerkers gewond raken. Ook dan kun je aansprakelijk gehouden worden. En wist je dat een ongeval met een heftruck niet onder de AVB-verzekering valt?

Lees verder  |  Reageer

Economisch herstel na de NOW

5 november 2021 - Het begin van oktober werd gemarkeerd door het stopzetten van de anderhalvemetermaatregel. Met het verdwijnen van die welbekende regel, stopte per 1 oktober ook een andere regeling uit de coronacrisis: de NOW-regeling. De economie draait namelijk weer op volle toeren en er is een historisch aantal vacatures beschikbaar. Reden temeer voor de Nederlandse overheid om de coronasteunpakketten in te dammen.

Lees verder  |  Reageer

Trend van lage faillissementen zet door

5 november 2021 - Kredietverzekeraar Coface constateert ruim achttien maanden na het begin van de wereldwijde recessie door de COVID-19 pandemie, dat het economisch herstel doorzet. De uitrol van vaccinaties en de versoepelingen van mobiliteitsbeperkingen zorgden voor een opleving van diensten, zoals de detailhandel, horeca en recreatie.

Lees verder  |  Reageer

30 procent ziet betalingsachterstand als reden om zakelijke relatie direct te beëindigen

4 november 2021 - Betalingsachterstanden zijn voor 30 procent van de Nederlandse bedrijven een reden om de samenwerking met een zakelijke klant direct op te zeggen. Dat blijkt uit onderzoek van Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 eindbeslissers in het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees verder  |  Reageer

Grote zorgen over effecten Digital Markets Act op Nederlandse startups en scale-ups

2 november 2021 - Een nieuw onderzoek toont aan dat er nog veel onduidelijkheid is over de effecten van de Digital Markets Act (DMA) op de Nederlandse platformeconomie. Het onderzoek is uitgevoerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in opdracht van brancheorganisaties NLdigital en Dutch Startup Association (DSA).

Lees verder  |  Reageer

Datagedreven werken must voor de toekomst, niet alleen voor grote bedrijven

2 november 2021 - Ruim zeventig procent (72 procent) van de IT-professionals denkt dat datagedreven werken een must is voor de toekomst. Dit blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals. Wie denkt dat datagestuurd werken alleen voor grote bedrijven is weggelegd, heeft het mis.

Lees verder  |  Reageer

Nederlands bedrijfsleven innoveert op recordniveau

1 november 2021 - Het Nederlandse bedrijfsleven is zeer optimistisch over het herstel na de coronacrisis. Bedrijven pakken door met de digitale transformatie en het niveau van radicale innovatie bevindt zich op een niet eerder gemeten niveau. Het merendeel van de Nederlandse ondernemingen is zich door de coronacrisis meer gaan richten op de lange termijn en bedrijven zijn duidelijk meer gaan investeren in innovatie, met name in R&D en ICT.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  243