Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

SEPA nog geen prioriteit Nederlands bedrijfsleven

3 december 2012 - Het Nederlands bedrijfsleven is redelijk goed bekend met SEPA, de nieuwe standaard voor betalingsverkeer per 1 februari 2014. Toch is dit voor de meeste bedrijven geen aanleiding om voorbereidingen te treffen voor de implementatie ervan.

Dit blijkt uit een rondgang onder 262 bezoekers van Exact Live ’12, het klantevenement dat Exact organiseerde op 31 oktober 2012. 

Weinig introductieplannen
Twee derde van de ondervraagden geeft aan bekend te zijn met SEPA, maar slechts een kwart heeft een plan uitgewerkt om op een goede manier om te gaan met de introductie. In totaal is slechts zestien procent daadwerkelijk begonnen met de uitvoering van een introductieplan. Ter illustratie: het percentage respondenten dat heeft aangegeven niet op de hoogte te zijn van SEPA is dubbel zo groot. 

Stappenplan

De impact die de invoering van SEPA heeft, mag niet worden onderschat. Het kan behoorlijk veel werk zijn om ervoor te zorgen dat het betalingsverkeer na de invoering van SEPA soepel blijft verlopen. Nieuwe standaarden als IBAN, BIC, Europese overschrijvingen en incasso’s moeten bedrijfsbreed worden doorgevoerd. Om organisaties te helpen bij de overgang naar SEPA heeft Exact onder andere een stappenplan opgesteld.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

ACMO Accountants | B...

4-06-2013 23:06  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.