Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse automotive mag deze nieuwe EU-subsidieronde niet missen

29 juli 2013 - De EU biedt grootschalige mogelijkheden voor innovatie, maar dit is geen gemakkelijke weg. Toch is het voor de Nederlandse automotive-sector de beste route naar een gezonde toekomst. Sterker nog, Horizon2020 is een uitgelezen kans voor de Nederlandse automotive-sector om zich, met haar innovatie producten en diensten, internationaal op de kaart te zetten.

Lees verder  |  Reageer

Tips om de warmte uit uw kantoor te verdrijven

26 juli 2013 - Apparaten uitzetten, veel water drinken, een ventilator. Er zijn verschillende mogelijkheden om het hoofd te bieden aan een warme werkplek. Ook werkgevers kunnen een rol spelen door de werkplek koel te houden, waardoor ze ook direct op hun energiekosten kunnen besparen. 

Lees verder  |  2 reacties

Afgewogen keuze Ziektewetpremie wordt werkgevers onmogelijk gemaakt

26 juli 2013 - De aanmeldingstermijn voor eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet en WGA moet worden verlengd nu het UWV voor veel werkgevers nog altijd niet de lijsten heeft aangeleverd met gegevens van (ex-)werknemers die in 2012 een Ziektewetuitkering of WGA-flex uitkering kregen.

Lees verder  |  Reageer

Sterk groeiende vraag naar kapitaal buiten de banken om

26 juli 2013 - Nu banken vaker de hand op de knip houden, proberen steeds meer MKB-bedrijven via investeringsmaatschappijen of participaties aan kapitaal te komen. Diligence signaleert een sterk groeiende vraag. En ook het aanbod groeit.

Lees verder  |  Reageer
´4-cilinderdiesel voor Range Rover Sport'

25 juli 2013 - Land Rover werkt aan een viercilinder-dieselmotor voor de nieuwe Range Rover Sport. Deze motor, een extra krachtige variant van de reeds in de Evoque leverbare SDV4, zal in de loop van 2014 vermarkt worden, kort na de introductie van de V6-hybride die ook nieuw voor Range Rover is.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers te bescheiden bij innen facturen

25 juli 2013 - Hoewel debiteurenbeheer bij Nederlandse bedrijven aan belang toeneemt, worstelen de meeste ondernemingen nog altijd met het incassotraject. Zo is de helft (50 procent) van de Nederlandse organisaties van mening dat incassotrajecten de relatie met de klant onder druk zetten.

Lees verder  |  Reageer

Economie heeft geen vat op vakantiegedrag freelancers

25 juli 2013 - Economische tegenwind of niet, de helft van de freelancers gaat op vakantie deze zomer. 30 procent gaat gemiddeld een tot twee weken weg en 24 procent langer dan twee weken.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers draaien op voor hogere pensioenkosten

25 juli 2013 - De werkgevers betalen het grootste deel van de stijging van de pensioenkosten. Het deel van de totale pensioenpremie dat door werkgevers wordt betaald, is het afgelopen jaar gestegen van 60 procent naar 62 procent.

Lees verder  |  Reageer

MKB’er is vooral manager

24 juli 2013 - De rol die een ondernemer neemt, is te verdelen in vier verschillende categorieën: de manager, de netwerker, de innovator en de risiconemer.

Lees verder  |  Reageer

Goede agrarische ondernemers blijven kansen zien

24 juli 2013 - Obstakels wegnemen bij herbestemming van agrarisch en landelijk vastgoed door meer samenwerking tussen vastgoedeigenaren, gebruikers en overheden. Volgens de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed is dat essentieel voor een beter functionerende markt op het platteland.

Lees verder  |  Reageer

Huidig pensioenstelsel en VAR-systeem niet geschikt voor zzp-cultuur Nederland

23 juli 2013 - Met maar liefst 800.000 zzp’ers is Nederland een typisch zzp-land. De politiek en diverse zzp-belangenbehartigers moeten de belangen van deze alsmaar groter wordende groep behartigen. Maar wat zijn dan precies die belangen?

Lees verder  |  Reageer

Zorgondernemers groeien met duurzame inzetbaarheid

23 juli 2013 - Door de vergrijzing neemt de zorgbehoefte toe, terwijl het aantal werknemers afneemt. Forse bezuinigingen maken het er ook nog eens niet makkelijker op voor ondernemers. Zij zijn gebaat bij slimmer organiseren en efficiënter werken met uiteraard als doel om een zo goed mogelijke zorg te bieden aan de patiënt.

Lees verder  |  Reageer

MKB teert op eigen vermogen

22 juli 2013 - De economische crisis dwingt bedrijven om financieel minder kwetsbaar te worden. Voor het MKB is het belangrijk om dit jaar en volgend jaar een toename van het eigen vermogen te realiseren. Bovendien zijn banken terughoudender in het verstrekken van vreemd vermogen.

Lees verder  |  1 reactie

Online zichtbaarheid het wapen tegen stijgende winkel faillissementen

22 juli 2013 - Platform Detailhandel voelt zich genoodzaakt de klopjacht te openen op illegale webwinkels. Dit zijn webwinkels die naast hun online activiteiten vaak in stilte ook een fysieke winkel of showroom hebben in omgevingen die volgens het bestemmingsplan niet geschikt zijn voor offline retail.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
475  476  477  478  ...  541