Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Sterk groeiende vraag naar kapitaal buiten de banken om

26 juli 2013 - Nu banken vaker de hand op de knip houden, proberen steeds meer MKB-bedrijven via investeringsmaatschappijen of participaties aan kapitaal te komen. Diligence signaleert een sterk groeiende vraag. En ook het aanbod groeit.

Zo steken volgens Diligence onder anderen ervaren en vermogende (ex) ondernemers in hun zoektocht naar aantrekkelijke proposities en een leuk rendement steeds vaker geld in bedrijven.

Conflicten
De intermediairs van Diligence (voornamelijk ervaren ondernemers, verdeeld over alle sectoren en branches) komen de negatieve gevolgen van de crisis op vele manieren tegen. Zoals bedrijven in moeilijkheden die dringend geld nodig hebben, maar klem zijn komen te zitten bij hun bank. Mede daardoor is er sprake van een toenemend aantal conflicten tussen aandeelhouders.

Kansen
Daar staat tegenover dat de crisis ook kansen biedt. Zo zijn strategische overnames als gevolg van de dalende prijzen relatief aantrekkelijk. De komst van steeds meer investeringsmaatschappijen levert volgens Diligence ten opzichte van de oude wijze van financieren door banken een uitdagende meerwaarde op. Het netwerk van Diligence telt enige honderden investeerders (formal en informal) en breidt zich jaarlijks uit.

Investerende ondernemers
Volgens woordvoerder Harry Helwegen van Diligence klopt het beeld dat bedrijven door de crisis nauwelijks aan geld kunnen komen niet: "De realiteit is vaak bemoedigend anders. Kapitaal aanboren gebeurt  momenteel veelal buiten de banken om en op basis van maatwerk. Daarbij blijken de kennis en de netwerken van investerende (ex) ondernemers een belangrijke meerwaarde te zijn."

Crisis biedt kansen scan
Ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan biedt Diligence een nieuw product aan: de CrisisBiedtKansenScan. Ondernemers krijgen die scan in 2013 gratis aangeboden. De scan wijst ondernemers de weg in het veranderde landschap van bedrijfsovernames.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.