Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Duitsland blijft locomotief Nederlands bedrijfsleven

21 oktober 2013 - Duitsland zal ook in 2014 als locomotief van de Europese economie fungeren. "Nederlandse bedrijven zullen massaal blijven profiteren van de goede economische ontwikkeling in de Bondsrepubliek," zegt Günter Gülker, directeur van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer krijgt makkelijker krediet in Italië dan in Nederland

21 oktober 2013 - Nederlandse mkb’ers hebben in vergelijking met andere Europese landen veel moeite met het verkrijgen van bedrijfskrediet. Alleen in Spanje, Griekenland en Ierland is het lastiger een lening af te sluiten dan in Nederland. In Italië is het eenvoudiger.

Lees verder  |  Reageer

Verlaging administratieve lasten levert banen en meer op

21 oktober 2013 - Verlaging van de administratieve lasten draagt bij aan de concurrentiepositie van bedrijven en daarmee aan de economische groei. Panteia heeft onderzocht wat de economische gevolgen zijn van een uniforme vermindering van de administratieve lasten van bedrijven in de marktsector met tien procent, ofwel 1,3 miljard euro in voor dit onderzoek gekozen richtjaar 2009.

Lees verder  |  Reageer
Gezellige huiskamer in nieuwe Mercedes V-klasse

Gezellige huiskamer in nieuwe Mercedes V-klasse

20 oktober 2013 - Het interieur van de Mercedes-Benz V-klasse, de opvolger van de Viano, is nog fraaier dan de schetsen beloofden. Zou Mercedes vergeten zijn dat het hier om een personenbus gaat?!

Lees verder  |  Reageer

‘Tariefsverlaging box 2 leidt niet tot gewenste belastingopbrengst’

18 oktober 2013 - Het Centraal Planbureau is met de doorberekening gekomen van het begrotingsakkoord dat de coalitiepartijen (VVD en PvdA) vrijdagavond  hebben gesloten met de oppositiepartijen D66, CU en SGP. Hieruit blijkt dat het begrotingstekort in 2013 en 2014 met 700 miljoen euro oploopt.

Lees verder  |  1 reactie

Bedrijfsleven gaat leveranciers kritisch onder de loep nemen

18 oktober 2013 - Volgens de nieuwste Regus Business Confidence Index gaat 67 procent van de bedrijven in Nederland op zoek naar goedkopere leveranciers. Uit de enquête, die werd gehouden onder meer dan 20.000 bedrijven in 95 landen, blijkt een sterke focus op kostenbesparing en efficiency in Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Bouw verwacht problemen bij vinden personeel

18 oktober 2013 - De bouw krijgt naar verwachting in 2014 weer te maken met problemen bij het vinden van personeel. HR-professionals werkzaam in de ICT-sector, Advies- en Onderzoekbranche en Industrie ondervinden dit jaar de meeste problemen bij het invullen van vacatures.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse retail ook in 2014 op de proef gesteld

18 oktober 2013 - De Nederlandse retail staat ook in 2014 nog onder druk. De structurele factoren die de retail beïnvloeden - zoals het besteedbaar inkomen, de koopbereidheid van consumenten en de werkloosheid - tonen op korte termijn nog geen verbetering.

Lees verder  |  Reageer

Mag een werknemer heimelijke opnames aandragen als bewijs?

17 oktober 2013 - Een zieke werknemer neemt heimelijk gesprekken op die zij heeft met haar verzuimbegeleider en draagt deze aan als bewijs in een ontbindingsprocedure. Mag dit zo maar? De kantonrechter liet zich onlangs uit over deze vraag in een interessante uitspraak.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse werkgever heeft weinig interesse in gezondheid werknemer

17 oktober 2013 - 89 procent van de Nederlandse werknemers wil dat hun werkgever een gezonde levensstijl stimuleert. In de praktijk blijkt echter dat werkgevers zich niet bezig houden met de gezondheid van hun medewerkers.

Lees verder  |  Reageer

Inefficiënte samenwerking met deurwaarders kost advocaten zeeën van tijd

17 oktober 2013 - Het gros van de advocaten kiest nog altijd een gerechtsdeurwaarder in de plaats waar een dagvaarding overhandigd wordt. Dat is inefficiënt, kost veel uren en leidt tot een oerwoud aan correspondentie en archieven.

Lees verder  |  Reageer

'Ondernemers gaan miljoenen extra betalen bij brand'

16 oktober 2013 - De nieuwe Bedrijfsregeling Brandregres, die 1 januari 2014 ingaat, dreigt uit te lopen op een miljoenenstrop voor ondernemers. De gemiddelde schade van een grote brand bedraagt drie miljoen uro. Tot nu toe kostte het ondernemers maximaal 500.000 euro wanneer verzekeraars brandschade op hen verhaalden.

Lees verder  |  1 reactie

Nederlands bedrijfsleven kan groeien in Europa

16 oktober 2013 - Ruim driekwart van de Nederlandse ondernemers die in het buitenland zakendoen, gelooft dat internationaal ondernemen het Nederlandse bedrijfsleven kan helpen uit de recessie te komen. Hierbij doen de meeste kansen zich voor binnen Europa.

Lees verder  |  Reageer

Hoe minder verstedelijking, hoe groter de gunfactor voor lokale ondernemers?

16 oktober 2013 - Steeds meer gemeenten en provincies geven lokale ondernemers de kans een belangrijke rol te spelen bij aanbestedingen. Uit onderzoek blijkt dat - volgens MKB-ondernemers - naarmate de verstedelijkingsgraad afneemt de kans bij de eigen gemeente toeneemt bij het toekennen van aanbestedingen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
460  461  462  463  ...  541